Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

(doc) Priviţi aici pentru ce am stat în detenţie

Procuratura a minţit. 

 Atenţie la cele scrise în Comunicatul Procuraturii din 23 februarie 2010:

“Procuratura Generală dezminte declaraţiile fostului consilier prezidenţial, Sergiu Mocanu precum că ar fi în continuare învinuit de procurori în dosarul 7 aprilie 2009, catalogîndu-le ca fiind absolut lipsite de temei.

În legătură cu declaraţia făcută astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de S. Mocanu, serviciul de presă al Procuraturii Generale a fost abilitat să facă următoarea precizare.

Prin ordonanţa procurorului din 22 februarie 2010, Sergiu Mocanu a fost scos de sub urmărire penală pe motiv de lipsă în acţiunile lui a componenţei de infracţiune. Faptul dat a fost adus la cunoştinţa numitului printr-o scrisoare oficială expediată prin poştă.

Amintim că, Sergiu Mocanu a fost cercetat penal în cauza penală declanşată pe faptul organizării şi conducerii dezordinilor în masă din 7 aprilie 2009.”

Atenţie la data primirii scrisorii de către Poşta Moldovei, indicată pe stampila (în formă de circumferinţă) aplicată pe plic . Este data de 24 02 10! Scrisoarea a fost expediată şi recepţionată pe 25 02 2010.

Apare întrebarea firească: când a fost luată decizia de scoatere a mea de sub urmărire penală – luni,22februarie, după întrevederea de la Procuratură, în cadrul căreia mi s-a zis că sunt încă sub urmărire penală, pentru că nu au fost audiaţi nişte martori care sunt peste hotare, sau marţi seara, 23 februarie, după ieşirea mea cu avocatul la conferinţa de presă?

image11
image6
image91

14 comentarii

  1. Eu

    Regele a murit. Traiasca Regele!

    Puterea se schimba. Dar nu acolo unde trebuie.

    SIS, CCCEC, MAI, Procuratura, Judecatoria.

    Aici trebuiau sa fie facute remanieri de cadre. Cu atitea diversionisti, cum vrei sa faci regula in tara, cind ei au sa traga totul inapoi, sa arate ca noua conducere nu face nimic.

    Sau poate si noii conduceri nu ii rentabil sa arate multe.

  2. Next

    Procuratura ar trebui sa emita o Ordonanta de punere sub urmarire penala a procurorului care a falsificat dosarul lui Mocanu, sa stea si respectivul “la racoare’ cateva luni, ” pana va fi “reabilitat”.
    In privinta “martorilor:” imediat dupa protestele din 7 aprilie, un fost anchetator de la CPS Rascani a fost “turnat” de fostii colegi, infiltrati in multime. El a fost chemat la procurorul Chiosea, care l-a obligat sa scrie o explicatie, in privinta aflarii fostlui politist la proteste. Si printre altele, ca de la “coleg la coleg”, l-a rugat sa “identifice” pe un cetatean retinut si sa depuna marturii false, precum ca respectivul a vandalizat edificiile administrative si a fost unul din “liderii loviturii de Stat”. Refuzul categoric al fostului politist de a participa la falsuri, l-a facut pe procuror sa zambeasca si sa spuna: “Fii convins, ca vom gasi multi “martori” necesari, ca sa-l bagam la puscarie pe ala.”

  3. Next

    Daca o sa ridicati dosarele vechi, majoritatea “trase de urechi” din cauza incompetentei anchetatorilor si ofiterilor urmaririi penale(care au un plan limitat in termeni pentru descoperirea crimelor si infractiunilor), Veti descoperi cu uimire, ca majoritatea “martorilo” si martorilor-asistenti sunt aceleasi persoane (de buzunar) ale lucratorilor din comisariate. Va imaginati cate nedreptati s-au facut, ca comisariatele raionale sa aiba indici buni ? Si nu e un secret, ca avocatii recomandati de lucratorii comisariatelor, sunt cu ei mana la mana, la fel ca si procurorii si judecatorii.

  4. Next

    “А тот, кто придумал и провернул комбинацию с генеральным прокурором, вообще просто гений. Злой, но гений. Сегодня об это учреждение, как о волнорез, разбиваются все попытки хоть как-то поменять созданную при Воронине систему. Обещанные перемены профанируются. Старая система сохраняется — так, поменяли несколько, хоть и знаковых, но декоративных фигур — и ждет возвращения своего Хозяина. Можно только представить, на каких повышенных оборотах вновь заработает эта «мясорубка» в случае, если Воронин вернется к власти.”
    http://pan.md/news/Chto-proishodit-v-Moldove

  5. palade

    Fiti atenti ce se intampla: Arestul lui Mocanu era justificat prin marturiile ai celor sapte indivizi citati mai sus si a materialelor video .Dar pe parcursul urmaririi penale doar unul singur Cernogorov nu a confirmat “probele”. Si din acest motiv S.Mocanu este scos de sub urmarirea penala. Si ceilalti sase martori? Ce e cu ei? Au dezmintit si ei “probele”? Dar cu video ce s-a intamplat? Poate PG a cumparat Youtube.com si au modificat imaginele? . In final cel care a dus justitia in eroare este un oarecare Cernogorov. Ce baiat rau! Si nimeni nu a dat ordine si nimeni nu a fabricat dosare. PG nu poate fi trasa la raspundere caci a actionat conform legii.
    Este o manipulare murdara tipic bolsevica de a ascunde adevarul. Se vede cu ochiul liber minciunile fabricate de aceasta Ordonanta. PG cu aceasta mostra incearca sa ascunda ilegalitatile facute si sa scape de raspundere.
    Nu ne mai intrebam de ce alte sute de dosare a evenimentelor din 7 aprilie sunt blocate.
    Nu cred ca de unul singur S. Mocanu poate sa lupte cu aceasta masina a minciunii. E necesar sa se uneasca toate victimele impreuna si sa exercite presiuni cu ajutorul mass-media. Poate atunci va aparea o speranta de a curati organele de drept de slugi, lichele si corupti.

  6. Next

    “E necesar sa se uneasca toate victimele impreuna si sa exercite presiuni cu ajutorul mass-media. ” – noi toti suntem victime potentiale ale nelegiurilor din organele de drept, care nicodata nu au fost stimate de populatie, anume din cauza abuzurilor si fardelegilor.

  7. Next

    *nelegiuirilor

  8. Nicolae

    Si invinuirea e puternica, dar si scoaterea de sub invinuire e si mai puternica. 9 martori au dat depozitii ca lau vazut pe Mocanu aruncind cu pietre, Si numai unul a spus ca nu a vazut. Iata cercetari demne de Serloc Holms. Se numeste intuitie. Acest procuror trebuie sa vinda rosii la piata, si va fi mai mare folos. El macar detective daca citea stia ca trebuie sa tina la profesia sa dar nu sa o denigreze in asa fel. Daca asa procurori cerceteaza si 7 aprilie, apoi, sincer sa zic nu are Alianta pentru Integrare Europeana temei sa se bucure de faptul ca Procurorul General le apartine. Vai de capul la asa procurori.

  9. Nicolae

    Pardon, 7 martori.

  10. palade

    Nicolae, nu sase l-au vazut pe Mocanu ca “chema la dezordine” si unul nu a vazut. Ei toti sapte au declarat ca l-au vazut pe S.Mocanu la “organizarea dezordinii in masa”.Doar mai tarziu unul din cei sapte in urma confruntarii directe cu Mocanu nu a putut confirma cele declarate mai sus. Asta a fost motivul de scoatere de sub urmarire penala. A auzit cineva de asa minciuni gogonate?
    Si a doua minciuna tine de faptul ca ordonanta a fost emisa pe 22 februarie, pana la conferinta de presa tinuta de Sergiu. Deci minciuni peste minciuni.

  11. palade

    Indivizii acestia care se numesc procurori sunt platiti din banii nostri ca sa ne maltrateze si sa ne improaste cu minciuni?
    Nu doar eliberati din functi dar si condamnati si sa intoarca salariile pe care le-au primit pentru crime comise. Adica ilegal.
    I want my money back!

  12. Adi

    Eu mă întreb dacă cineva din Guvern citeşte ce scrie lumea aici? Cu siguranţă, nu. Clonele lui Voronin continuă fărdelegile. Într-o ţară normală acest aşa zis procuror ar fi fost trimis la păscut porcii. Cer scuze de la porci, nu merită să-i cumpărăm cu juriştii noştri.

    Dragă Mocanu, sfatul meu, ia-ţi familia şi şerge-o pe una din planetele limivecine. De revine Voronin la putere, te-ai ars. Acest procuror de pe acum savurează din satisfacţia pe care o s-o aibă cu ocazia noii tale arestări. Se vede după cinismul conţinut în documentele prezentate… pentru proşti. Mârlănia lui e una bine gândită, e un exemplu pentru toţi procurorii din republică – băieţi, să facem aşa cum ne-a învăţat Voronin! La râpă cu DERMOCRAŢII

    Din păcate, durerile, insultele, tirania comuniştilor scoasă la iveală de democraţi, devine beletristică pentru lectură. Avem nişte legi fără dinţi, nişte jurişti obosiţi de atâta băutură şi mită. Ei râgâie decizii cu miros de şaşlâc. Oh, numai moldovan să nu fii!

  13. Taranu

    Sistemul a ramas acelasi. Pionii cu functii de regi peste destinele oamenilor nu se dezmint. Minciuna face casa comuna cu ei. Intr-o societate civila slaba astia taie si spinzura si pentru stinga si pentru dreapta. E dureros sa-i vezi si asculti. Actul in cauza (facatura) denota o lipsa crasa de neprofesionalism unde mai pui si o bilbiiala cu o topica a frazei de nivelul clasei a treia. Noroc ca se mai ascund dupa niste termeni juridici subtirateci. Rusine ba , amoralilor!! Huzuriti pe spatele nostru si ne beti cu pofta singile pentru toate cauzele! cum sa mai ai incredere in asemenea institutii si sa iubesti asemenea stat unde patrioti nu sunt decit ei, cei ce stau cu talpa pe sufletul nostru. Pigmeilor!!

  14. Nice article! It was a pleasure to read it 🙂

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*