Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

La 9 mai, armata moldoveneasca va bate pasul în ritmul garzilor transnistrene

Din surse neoficiale, am aflat că un contingent de 57 de ostași ai gărzilor transnistrene se află la Moscova și desfășoară antrenamente pentru a participa împreună cu ostașii Federației Ruse la Parada Militară din 9 mai, pe Piața Roșie.

Considerăm că, în cazul în care există cea mai mică bănuială că autoritățile anticonstituționale de la Tiraspol vor fi prezente la sărbătoririle de la Moscova, autoritățile moldovonești sunt în drept, dar și obligate, să se informeze în detalii asupra tuturor aspectelor acestei manifestări.

Sugerăm, pe această cale, Președintelui Republicii Moldova, Comandantului Suprem al Forțelor Armate, Domnului Mihai Ghimpu:

1.Să anuleze decizia de a trimite un contingent de ostași ai Armatei Naționale la Parada din Piața Roșie;

2. Să ceară pe canale diplomatice autorităților de la Kremlin o informație despre colaborarea dintre Moscova oficială și conducătorii separatiști de la Tiraspol privind sărbătorirea ”Celei de-a 65-cea aniversări a victoriiei asupra fascismului”.

În numele Mișcării Acțiunea Populară,
Sergiu Mocanu

12 comentarii

  1. Vitalicus

    Cata neobrazare din partea Rusiei…

  2. Am zis si o s-o zica de cite ori voi fi intrebat, că mai bine câștigau nemții RM2, cel mai banal motiv. Nemții, adica cei învinși nu și-au șters nici atunci fundul cu foile de la contabilitatea colhozului dure ca lama. Nemții știu ce-i aia viața, iar noi nu știm decât a fi ocupați. Cum spunea ieri și Urschi: ” Multe țări din lume n-au auzit încă de râie, da de moldoveni deja știu. ”

  3. costin

    din informatiile noastre pina la aceasta ora , abhazia si osetia de sud , vor avea reprezentare oficiala sigura …in fapt rusia se va folosi de 9 mai 2010 , pentru a da un credit si mai mare asa-zisei “independente” a celor doua regiuni , in ochii opiniei publice internationale . numai si din acest punct de vedere si r.moldova nu are ce cauta la parada de la moscova , tinind cont de similitudinea situatiei cu cea din transnistria . in al doilea rind , ar fi un gest neprietenesc la adresa independentei si integritatii teritoriale a unui stat o.n.u. – georgia …astfel participarea moldovei la parada faraonica moscovita , ar intari prin ricoseu si pozitia tiraspolului . informatiile sigure privind participarea transnistreana la moscova , constau intr-o delegatie “semi-oficiala ” spre “oficiala ” ,alcatuita din inalte oficialitati politice separatiste , ale “armatei” transnistrene , veterani ai armatei rosii ,conducatori de sindicate “oficiale” , liderasi de asa-zise ong-uri cu orientare filo-rusa , si altii . se stie ca exista un mic contingent “militar” transnistrean , pentru care liderii separatisti ar presa moscova , sa ia parte la defilare . autoritatile transnistrene vor incerca si ele sa se foloseasca de 9 mai , la fel ca si cele ale celor doua regiuni georgiene .

  4. costin

    un lucru e clar inca de pe acum … permiterea participarii la defilare a unui mic contingent transnistrean , ar echivala cu recunoasterea oficiala de catre federatia rusa , a independentei de stat a republicii transnistrene ! si de jure , o adevarata declaratie de razboi la adresa republicii moldova !

  5. Asociatia barbatilor

    Bravo domnului Mosanu a spus cuvantul cheie – OCUPATIE.

  6. Ed___

    super titlul
    si restul articolului…

  7. Spatarul de Hotin

    Traiasca Romania Mare !

  8. adrian

    Domnule Mocanu implicativa mai serios in politica.poate scapam odata de tiritorile politice care nu au gram de verticalitate si demnitate, nu are poporul nici ce minca dar ei se tem ca lea opri gazul.parca avem industria Germaniei. HAI SA NE TREZIM DIN HIBERNAREA INDIFERENTEI

  9. Vasile

    Filat tu ii critici pe toti,si pe politisti si pe procurori si pe comunisti si ai cele mai puternice ministere din RM dar nu faci nici un rahatel !!! Vai de capul tau… Ghimpu are verticalitate si e un om cinstit care se gandeste la popor… Filat ai macar respect fata de poporul tau si sa ai respect de Ghimpu caci fratele sau Gheorghe Ghimpu a pus bazele distrugerii comunismului in RM !!! Poti sa spui ca tot te-ai folosit de asta !!! Rusine sa iti fie Filat !!! Oameni buni trebuie referendum !!!! Numai asa putem condamna in 2 ani de zile comunismul si crimele sale…. Dumnezeu sa ne ajute.. Vrem si noi o viata mai buna si o societate cu o cultura mai ridicata !!! PL the best !!! PL se gandeste la viitorul tarii !!! Domnu Ghimpu suntem cu Dvs. pana la capat !!! Oameni buni voi nu ati observat cand filat calca prin strachini a 2 zi iese in presa si incearca sa se “apravduiasca” de cele facute si arunca in fundul AIE ???!!!!

  10. i.popovici

    Au trecut 18 ani in gol.
    Imi sangereaza inima insa ratiunea imi spune ca decizia parasi Moldova a fost una inteleapta. Sunt strain acasa si acasa strain, insa ma pot exprima liber, fara sa-mi fie frica de consecinte si fara a avea interese ascunse.
    Trageam sperante ca acea zi din Iulie 1992, cand ne-am inmormantat fratele cazut in Transnistria dupa o luna de tratative de a-l putea repatria, iar la televiziunea publica smirnov, eltin si snegur ciocneau sampanie ca urmare a incetarii conflictului armat, sa mi se stearga din memorie. Speram ca Moldova sa fi invatat ceva din lectia independentei. Se vede ca nu.
    Cum e posibil ca un individ ca voronin sa puna stapanire peste o tara, peste demnitatea a milioane de suflete? prin mentalitatea de slugarnicie si linguseala cu care i-a inzestrat Dumnezeu pe romanii din Basarabia, imi raspunde iar ratiunea. Aceasi mentalitate prin care unii calca peste cadavrele acelor copii batuti si omorati acum un an pentru a prinde un loc mai cald, stelute in plus pe epoleti, etc.
    Treziti-va macar acum! Mai bine o zi soim decat o viata intreaga cioara!

    P.S. Pentru clasa politica din Moldova dedic versurile celor de la Parazitii:
    V-as coase la gura cu sfoara, vreau sa va doara!
    Sa ne mintiti doar din priviri, pentru ultima oara
    Iubiti-ne, cum iubiti parfumurile tari
    Cand va numim tarfe politice, calai si mercenari.

  11. soalexandru

    totusi sunt deacord cu aceia ce a spus GHimpu ca:
    daca era sa fie ales direct de catre popor apoi avea sa aiba alte drepturi,sau alte pozitii….dar asa a facut tot posibilul ca alianta sa se mentina si sa nu-i cada asa zisul ( Ratingul)
    Va multumesc

  12. romanul american

    …EU CRED,….. DOMNILE MOCANU,…. CA A VENIT TIMPUL SA VA AFILIATI STRUCTURILE MISCARII POLITICE ” ACTIUNEA POPULARA ” CU CELE ALE PARTIDULUI LIBERAL, ACEST PAPTID AVIND NEROIE DE UN PURTATOR DE CUVINT ARTICULAT, CU O LOGICA OFENSIVA CA A DVS….SPRE BINELE MISCARII RENASTERII NATIONALE ROMANE ….PRIVITI ACEST INDEMN DREPT CA O CHEMARE LA OASTE DIN PARTEA STRABUNILOR….!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*