Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

În atenţia organizaţiilor INTERPOL

Cetăţeanul moldovean Vladimir Plahotniuc se ascunde după mai multe identităţi:

Cetăţenia moldovenească – Vladimir Plahotniuc, născut la 28 decembrie 1965;

Cetăţenia română – Vlad Ulinici, născut la 1 ianuarie 1966.

Din alte surse, cunoaştem că mai are două identităţi – una bulgărească, iar alta rusească.

Vedeţi ce spune Adevărul  Vladimir Plahotniuc, oligarh şi al treilea om în stat, are dublă identitate: una în Moldova, una în România

23 comentarii

  1. Andrei

    Procuratura trebu sa fearba lucrind, aflind asa informatie, ca un demnitar are doua identitati…dar mi se pare ca o sa treaca cumva pe ascuns sau chiar pe fata de aceasta problema, meritam ceea ce-am ales…

  2. CS

    E o nebunie generala in RM

  3. COSTIN

    Vladimir Plahotniuc, oligarh şi al treilea om în stat, are dublă identitate: una în Moldova, una în România

    Vladimir Plahotniuc / Vladimir Ulinici / Vlad Ulinici …
    Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşe­­dintele Parlamentului Republicii Moldova şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din statul vecin, apare în documentele oficiale ale României cu o altă identitate, Vlad Ulinici. Înaltul demnitar moldovean, Vladimir Plahotniuc, şi-a schimbat de două ori identitatea în România, şi a candidat la parlamentarele din noiembrie 2010, din Moldova, cu vechiul său nume.

    Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Legislativului din Moldova, cunoscut şi ca „omul-fantomă” datorită apariţiei bruşte în viaţa publică, are nu doar dublă cetăţenie, română şi moldovenească, ci şi două identităţi, conform Monitorului Oficial al României.

    La 7 august 2009, unul dintre cei mai influenţi actuali politicieni moldoveni a cerut României să-i fie schimbat numele, din Vladimir Plahotniuc în Vladimir Ulinici. Ulinici este, de altfel, numele de fată al mamei lui Vladimir Plahotniuc. Datele personale ale politicianului coincid întocmai cu cele ale cetăţeanului român Ulinici, de la data şi locul naşterii până la numele copiilor săi. Ca reşedinţă în România, Plahotniuc a indicat o casă aflată în cartierul rezidenţial Pipera din Voluntari, lângă Bucureşti.

    La 29 ianuarie 2010, Vladimir Ulinici solicita în România schimbarea numelor pentru cei doi copii ai săi, Timofei şi Inochentie, din Plahotniuc în Ulinici. Serialul transformărilor nu s-a oprit aici.

    La 2 iunie 2010, prim-vicepreşedintele Moldovei a solicitat din nou statului român o schimbare de identitate, din Vladimir în Vlad Ulinici. Din acest moment, politicianul apare în Republica Moldova ca cetăţean al acestei ţări, cu numele Vladimir Plahotniuc. În acelaşi timp, contrar legislaţiei, aceeaşi persoană poartă numele Vlad Ulinici, sub care are acte de cetăţean român în dreapta Prutului.

    La 10 august 2010, soţia demnitarului, Oxana Childescu, a cerut în România să-i fie schimbat numele de familie tot în Ulinici. Şi asta chiar dacă, cu un an înainte, la 30 iunie 2009, soţii Plahotniuc au intentat acţiune de divorţ în Moldova. Rezoluţia magistraţilor nu mai apare însă pe site-ul Judecătoriei. Despre dubla identitate, prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Chişinău a refuzat orice comentariu. „Nu mă interesează cine sunteţi”, a răspuns scurt Plahotniuc-Ulinici jurnaliştilor de la „Adevărul”.

    Casa din România a parlamentarului basarabean, indicată ca reşedinţă, este una luxoasă, ascunsă de privirile curioşilor, fiind situată pe o stradelă lăturalnică. Vila impunătoare, mascată de un gard înalt, este supravegheată non-stop de agenţii unei firme de pază. Unul dintre paznici nu se sfieşte însă să dea detalii despre proprietar.

    Şi adresa e dublă

    „Aici nu locuieşte niciun domn Ulinici. Locuieşte domnul Plahotniuc, dar vine foarte rar, nu stă în România. A cumpărat casa de la unu’ Cecan, acum mai bine de un an şi jumătate”, a povestit pentru „Adevărul” unul dintre paznici. În actele oficiale, imobilul figurează ca fiind proprietatea lui Silviu Dorinel Sabău, acţionarul majoritar al firmei de telecomunicaţii Ines Group SRL din România, care cumpărase casa în 2002.

    „Conacul” din Pipera nu este şi singura adresă indicată de Vladimir Plahotniuc în România. Cel puţin până în 2004, acesta a locuit oficial, ca cetăţean român, într-un bloc din cartierul rezidenţial Dorobanţi, aflat în Bucureşti.

    “Un cetăţean moldovean care-şi schimbă numele în alt stat are obligaţia să facă asta şi în ţara natală. ”
    Lucia Ciobanu
    şef Serviciu Stare Civilă, Republica Moldova

    „Este ilegal să ai dublă identitate”

    Specialiştii în drept au clasificat drept ilegal ca o persoană să aibă nume diferite în două ţări, chiar dacă deţine cetăţenie în ambele state. „Poate fi acuzată de fals de identitate dacă nu şi-a declarat schimbarea numelui şi în ţara de origine”, a explicat Aurel Dublea, judecător la Curtea de Apel Iaşi. „Dacă o persoană are două identităţi, poate duce în eroare ambele state, dar şi alte ţări. Întrebarea e de ce a recurs la acest lucru.

    Ori are ceva de ascuns, ori intenţionează să facă ceva ilegal”, a declarat şi Teo Cârnaţ, jurist şi director al Comitetului Helsinki din Republica Moldova. Acesta mai susţine că o persoană cu dublă identitate încalcă legislaţia internaţională.

    „Avem dreptul să facem schimbări, dar trebuie să putem fi identificaţi cu acelaşi nume în toate statele”, a mai spus Cârnaţ. „Este cert o ilegalitate. Dacă a făcut modificări, trebuia să vină cu aceste acte şi la noi, în ţara de origine”, a declarat Lucia Ciobanu, şef al Serviciului de Stare Civilă.

    Avere de sute de milioane de euro

    Casa din Pipera, de pe strada Erou Nicolae Iancu, reşedinţa „de România“ Foto: Dorin Irimia

    Vlad Plahotniuc figurează încă în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie (CA) al „Victoria Bank”, una dintre cele mai importante bănci din Republica Moldova. În decembrie 2010, după ce a fost ales deputat şi prim-vicepreşedinte al Parlamentului, acesta a anunţat că renunţă la funcţie.

    Averea lui Plahotniuc este cotată la 300 de milioane de dolari în topul averilor publicat de revista ucraineană de business „Delo”, în august 2010. Cel mai bogat dintre cei 101 deputaţi din Parlamentul Moldovei, Plahotniuc a adunat în doi ani, numai din salarii, 270.000 de euro. Banii i-au venit atât de la „Victoria Bank”, cât şi de la compania „Petrom Moldova”, unde figurează ca vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie.

    Deşi nu apare în actele firmelor, presa de la Chişinău a vehiculat de mai multe ori că Plahotniuc ar deţine cel mai luxos hotel din Moldova, „Nobil”. Tot despre el s-a mai scris că are Hotelul „Codru” din Chişinău, Compania Naţională de Asigurări „Asito”, clubul de noapte „Drive”, posturile TV Prime şi 2 Plus şi radioul Prime FM din Moldova.

    Promovat ca filantrop

    Înainte de parlamentarele din 2010, Vladimir Plahotniuc a fondat Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova şi Fundaţia de caritate „Edelweiss”. La inaugurarea asociaţiei pentru oamenii de afaceri moldoveni, milionarul l-a avut drept invitat de marcă pe Dominique de Villepin, fost premier al Franţei. Imediat după fondarea celor două organizaţii, politicianul a avut numeroase apariţii TV, în care îşi promova o imagine de filantrop.

    “Sunt nespus de preocupat de afacerile mele. Îmi trăiesc viaţa în ele. Nu mă interesează politica. ”
    Vladimir Plahotniuc
    11 august 2010

    Cel mai păzit dintre deputaţi

    Vlad Plahotniuc vine la Parlament cu patru agenţi de pază de la Firma „Agruss”, care asigură securitatea la majoritatea firmelor lui. Aceştia sunt echipaţi cu arme de foc, motiv pentru care nu le este permis accesul în sediul Legislativului. De fiecare dată, ei îl conduc pe prim-vicepreşedintele Parlamentului până la intrarea în sediul instituţiei.

    Milionarul este însoţit peste tot în Palatul Republicii de Constantin Botnaru, consilierul lui pe probleme de protocol. Acesta a fost acreditat la Parlament de Plahotniuc şi are permis de acces timp de un an.

    Controversatul om de afaceri este singurul parlamentar care are consilier netitular cu permis în Legislativ. „Paza de corp a deputaţilor nu are voie să intre în sediul Parlamentului, cu atât mai mult dacă sunt înarmaţi”, a declarat Eugen Viţu, ofiţer de presă la Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat.

    Profil

    -Nume: – Vladimir Plahotniuc, pentru Republica Moldova;

    – Vlad Ulinici, pentru România;

    -Vârsta: 41 de ani;

    -Activitate politică: membru al Partidului Democrat şiprim-vicepreşedinte al Parlamentului Moldovei.

    -Vladimir Plahotniuc a intrat în politică la 20 noiembrie 2010, ca membru al PD, cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare

  4. o sa il pupe fund ai nostru, ce o sai faca ? nimic nu le ajunge verticalitate si principii de care tot au vorbit ei vreo luna 🙂

  5. igor

    ei,ce sa mai vorbim,daca se pupa si poate se trage cu filat ce fel de principii pote fi vorba. Eu sunt sigur,ca poate no sa faca puscaria,dar o sa vina ziua si o vad parca ziua ceea se apropie ca o sa plece o sa fie fugar prin lume.Asta este bandit criminal,dar banditii nu incalzesc lucul pe multa vreme.ei sunt fugari pina cad in plasa,ori ai omoara alti banditi,ori stau la puscarie pe viata. sper sa stee in puscarie cit mai repede criminalul asta asa cum spune Mocanu.

  6. hai sa fim seriosi… ce parca numai plahatiniuc are? toti au.
    deschideti ochii si ginditit oleac altfell… ce va pare ca filat e mai bun sau cE?

  7. mihail

    Eu cred ca acest V.Plahotniuc trebue sa faca puscarie.Falsedad in actele si datele personale se pedepsesc penal in toate statele UE.Moldova tinde spre unire cu Europa.Oare un individ ca Plahotniuc ne poate impiedica drumul spre Unire.Los Mafia.

  8. HANS

    Acest plahotniuc este o râie şi o mare ruşine.
    Un agramat cocoţat în capul mesei.
    Un corupt dat ca exemplu de corectitudine.
    O curvă în rolul unei fecioare !
    Ţară condusă de clanuri oligarhice ! Republică bananieră ! Bantustan !
    Ploholdova !

  9. europa

    Atit timp cat Voronin nu-i tras la rasundere, pentru coruptie, lupta contra lui Plahotniuc pare o actiune sponsorizata de comunisti, securisti rusi si altcineva…

  10. Valenta

    Toata lumea se trezeste, protesteaza si lupta, dar moldovenii continua sa rabde…
    Pana cand si de ce RABDAM, oameni buni?!

  11. Valenta

    Da, sa stiti,
    ca mai sunt si altii ca Plohoi… care au cate 2-3 identitati. Eu cunosc doua persoane care si-au schimbat si numele si data de nastere… si au cate 3 cetatenii cu nume diferite.
    De ce? – Pentru ca in caz de “bija” sa dispara fara urme.

    Cu ce se ocupa securitatea noastra si Interpolul? Sa ne raspunda!

  12. Nicolae

    Pentru aceste fapte poporul moldav l-ar putea alege presedinte de stat şi ar putea sai faca Mauzoleu.

  13. Valeriu

    Vladimir Plahotniuc are de azi o pagina pe wikipedia. Actualtmente e putina informatie dar sper ca vor fi doritori de a o completa, fiindca wikipedia e primul loc la care apelezi pentru o prima informatie, si e rapid dat de google.

    ro.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Plahotniuc

    De eliminat spatiile pana si dupa pedia.

  14. Giordino

    Vine fratilor Apocalipsa: in capul mesei tot hoti, contrbandisti, lupi si schini. Unde sa te mai asezi?

  15. victor

    De acord, însă urmeaza acest “insa”…Fără îndoială, mîna dreaptă (???) a lui Marian Lupu e unicul tip, nici nu stiu cum sa-l numesc, vicepresedinte de parlament, de pe mopomond care s-a prostit in asa fel. Vedeti cum Lupu il protegeaza. Fereasca sfantul sa se atinga cineva de el! Si pe Unimedia de azi, vedeti, cum se posteaza angajaăii din cabinetele oligarhului, ca chipurile, nimic nu s-a intimplat… ÎNSĂ…Cu lupu… Totul e de inteles. O minuta spala pe alta! ÎNSĂ …. Cum de inteles, oligarhul pleaca la Bucurest ca persoana obisnuita – e Olinici?,
    iar daca trece Prutul ca oficial – e Vlad Plohotniuc? El ce e Stirlitz? Ceva nu se leaga, fratilor!

  16. ppcelovod

    De ce nu sa declarat aceste noutati putsin mai inainte de alegeri, chind deja se ivea pe cortina PDului acest plahotniuc-ulinici? Pacat mare!
    Domnilor chit de greu ne-a fi, dar cred ca trebue sa mergem din nou la anticipate! Aici am avea posibilitatea de a ne razbuna pe lupiu ce isi schimba numai parul, oligarhi – ulinici ce incearca sa se ascunda in parlament de mina legii, si din nou, o data si pentru totdeauana sa ne stergem fundu cu cei de se socot vsemoguscie i ne zamenimie – comunisti, diacovisi si alte prostituate politice!

  17. Guvernul suplimentează bugetul Parlamentului
    Bugetul pe 2011 al Senatului a fost suplimentat cu 11.037 mii lei, iar cel al Camerei Deputatilor cu 12.086 mii lei, din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea sesiunii anuale a Adunarii Parlamentare NATO, ce se va avea loc în luna octombrie la Palatul Parlamentului.
    Felix Ilie
    Seful Departamentului de Comunicare

  18. De cand e lumea politica si politicienii au fost, sunt si vor fi in vizorul analistilor, comentatorilor, populatiei si nu in ultimul rand al mass-mediei.Felix Ilie

  19. Shimon

    Colonel Eduard Simion, „Centrul Spionaj Militar” Oradea: „Nu suntem tinta pentru teroristi!”. Pe partea aceasta, a informatiilor militare

  20. Bolovin

    Fost capitan de contrainformatii la Securitate, Buzau unde, sub acoperirea reprezentantei Frigo-Service, organizase un centru de recrutare a informatorilor. Dupa a devenit seful serviciului de protectie a cadrelor din Inspectoratul judetean de politie Buzau si a fost implicat in filajul si sicanarea opozantilor regimului lui Ion Iliescu.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*