Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Moldovenii i-au “șcikaturit” lui Putin un Dodon la țanc

Societatea asta pe mulți i-a meritat, apropape pe toți: Lucinschi, Urecheanu, Filat, chiar și Plahotniuc ni s-a întâmplat pe merit. Pentru că aici prostia, lenea intelectuală, lașitatea și ipocrizia nu sunt caracteristici individuale, ci colective. Ele au fost clădite metodic și temeinic în codul genetic al acestei societăți ” în pană de civilizație”.

Oricât de grele exerciții de luciditate vom face, oricum nu vom putea înțelege de ce ni s-a întâmplat (anume nouă) Dodon, pentru că pe Dodon noi nu l-am meritat. Dodon e umilință, e cea mai neagră umilință din câte sunt pe lumea asta. Dodon este născut pentru ca să strice aerul. El are vocație să pută. El este unul dintre cei mai talentați producători de mizerie umană. Prin Dodon suntem demni de disprețul afișat al lui Putin.

După ce a declanșat un război fratricid și a omorât mii de ucraineni, Putin a revenit de la imaginea unui lider mondial cu alură (falsă) de om rezonabil și (oarecum) civilizat, la condiția lui inițială de om mic și primitiv. Pentru Putin, Dodon este un fel de botax pe buze crispate de usturimea gustului amar al înfrâgerii și al demascării. Dodon este un fel de “ștukaturkă” pe șandramaua-i putredă. Pentru Putin, Dodon este un loc mai mizerabil unde arăți cu degetul și zici: “Nu, nu aici, aruncați gunoiul acolo, că oricum îi murdar”. Putin îl poartă cu el din extremă necesitate și în scopuri de igeienă personală, iar pe noi ne umilește. Dodon nu ne reprezintă. Dodon ne mănâncă într-un loc dosit, rușinos, dar evident.

1 comentariu

  1. Romanul

    ==== îmi place stilul Dstra Dle Mocanu

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*