Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Cerem o explicație științifică asupra norocului lui Plahotniuc: Domnilor academicieni, ce sa-i mai dăm noi, Preafericitului ăsta? Pamflet urât mirositor cu 18+

Ieri, după tragerile la sorți de la Comisia Electorală Centrală pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenților electorali în buletinul de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Academia de Științâ a Republicii Moldova s-a convocat în ședință de urgență pentru că această instituție este obligată, prin lege, să dea explicații științifice asupra tuturor fenomenelor naturale, sociale sau metafizice.

În fapt, Academia de Ștință a fost sesizată de CEC încă în 2016, la alegerile prezidențiale, când Soriojel Copchil Minune, “pre numele lui de fată”, Sârbu, a tras la sorți biletul cu numărul de ordine “unu” pentru candidatul lui Plahotniuc, Marian Lupu. Vorba este că acest noroc orb, îl trăsnise pe Plahotniuc încă o dată, la alegerile parlamentare din 2014, or și atuci “mâna feciorelnică a lu băietu ista” a tras la sorți tot numărul “unu”.

Aseară, Plahotniuc a fost uluit să afle că un alt sol de al lui, Vladimir Ciobotari, și asta, așa cum s-a dovedit până la urmă, “tot vrăjitor al loteriilor de pe Bâc” a tras iarăși numărul “unu”. Era absolut normal ca Plahotniuc, omul care ține foarte mult la imaginea lui publică de “domn onorabil”, să solicite Academiei de Științe o explicație științifică asupra fenomenului. Și a cerut-o!

În cadrul ședinței, care mai durează și la această ora, a luat cuvântul Academicianul Cheldâșescu, Președintele Institului de Matematică, dânsul a spus că oamenii de știință, din subordinea dânsului, au calculat că probabilitatea fenomenului cu pricina este foarte aproape de cifra zero. În acest sens, a adăugat domnul Academician, răspunsul la întrebare trebuie căutat fie în șirul fenomenelor supranaturale, fie în originea sau biografia pătimitului, Vlad Plahotniuc.

După Academicianul Cheldășescu au luat cuvântul diferiți specialiști, în istorie, genetică, psihiatrie și fenomene paranormale. Situația a început să se limpezească brusc după intervenția Directorului Institului de Lingvistică al AȘM, domnul Băhnărescu, care a spus că fenomenul este cât se poate de natural, are rădăcini în tradiția populară și că oamenii simpli cunosc, de sute de ani, că au noroc acei indivizi care mănâcă căcat de mici copii.

De la acel moment, presa nu mai are acces în sala de ședință. Tot ce știm este că a fost apelat de mai multe ori Serviciul 112, iar la fața locului s-au deplasat repetat mai multe echipaje ale poliției, medicină de urgență și pompieri. Din surse care au preferat să-și păstreze anonimatul, știm că disputa academicienilor este în jurul cantității de căcat pe care a putut s-o mănânce Plahotniuc pănă la această oră raportată la tot norocul lui. Or calculele arată cantități înspăimântătoare de mari. Asta pentru că norocul lui Plahotniuc nu se reduce la trei extrageri chioare. Da bancile? Da miliardele? Da oamenii? Da țara asta? Da sufletele atâtor nenorociți? Astea toate nu tot norocul lui Plahotniuc sunt? Noi, cetățenii acestei țări, noi, cei cu “drept de vot” ce suntem pentru el? Nu tot “cifre” de tras la sorți?

Acum, domnilor savanți, avem nevoie de o estimare exactă! Auziți?! Foarte exactă! La cantitatea de căcat care a consumat-o, Mult Preafericitul ăsta, ce mai vrea el de la noi? Ce să-i mai dăm?
Că de ce ne-ați mai trebui voi, academicienii, nouă dacă nici atâta căcat nu știți!?

1 comentariu

  1. sergiu

    Foarte just si echilibrat articol,sustinere totalá!!!!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*