Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Plahotniuc a fost răpit!

Plahotniuc nu mai există sau, altfel zis, ființa care a plecat de curând departe în Univers are puțină asemănare cu cel care a fost aici, pe Pământ, „groaza politicii moldovenești”.

Proaspătul umanoid are și o nouă funcție acum, pe una dintre planetele Stelei-binare Sirius, cunoscută și sub denumirea de Steaua Câinelui. După o operație plastică, schimbare de nume și alte semne identitare, Plahotniuc va conduce de la distanța de 8 ani-lumină Departamentul Hosului și al Căderii Stelelor pe Pământ. Prognozele spun că se așteaptă în curând ploi torențiale de stele la Chișinău, București și, oricât ar fi de straniu, va bureza câte puțin cu „stropi mășcați” pe la Bruxelles și în alte câteva capitale europene.

Istoria asta nepământească, cu elemente mistice și paranormale a început pe 24 aprilie curent. În ziua cu pricina, Plahotniuc a invitat în biroul lui mai mulți „oameni ai legii”, personaje cu nume sonore pe „globul pământesc al Moldovei” – Harunjin, Druță, Morari, Chitoroagă, Botnari, alți câțiva procurori și ofițeri SIS. Adunarea a fost extrem de scurtă și s-a redus la o întrebare, la prima vedere, banală și fără sens. Întrebarea adresată lor de către cel, care a purtat până nu de mult numele de Plahotniuc, suna exact așa: „De ce toți au probleme la Moscova: eu, Platon, Usatîi, numai Șor nu are nici o problemă, blea?!”
Stăpânul pământesc al moldovenilor a ieșit de la ședința ad-hoc fără să aștepte vreun răspuns, iar a doua zi s-a întâmplat catastrofa.

La bordul unui avion privat, „nobilimea moldovenească” a aterizat, ca de obicei, pe aeroportul Băneasa, … după o lună de zile, martorii se încurcă în declarații și nu pot spune exact când a dispărut Plahotniuc. Unii zic că el s-a făcut nevăzut imediat după aterizare, la bordul unui OZN, care îl aștepta deasupra aeroportului, alții zic că a dispărut de la bordul avionului încă în timpul zborului, cei mai mulți, însă, insistă că cel cu care au zburat ei spre București, doar foarte puțin mai semăna cu Plahotniuc.

Așa sau altfel, Vlad Plahotniuc nu mai este și, așa cum afirmă surse bine informate din Galaxia Noastră, nu va mai reveni vreodată pe pământ cu chipul și neuronii pe care i-a avut până nu de mult. El a lăsat în urma lui un haos imens: procurori, judecători, ofițeri cu grade mari, toți au rămas fără ordine, instrucțiuni, remunerări și pedepse; jurnaliști, analiști, comentatori, PR-iști au fost abandonați, așa deodată fără vreo claritate asupra discursului „televizat” și cel mai grav – cu „curu gol”; politicienii de opoziție hoinăresc „ca prostu” pe toate meridianele cu ochii în soare și fără agendă publică.

Aceleași surse bine informate, cu urme adânci pe Calea Lactee afirmă că în haosul post-Plahotniuc, cu procurori și judecători scăpați de la legătură, vin timpuri dificile pentru toți greii tereștri din lumea afacerilor și că detenția lui Andrei Tranga o să ne pară un joc de copii în comparație cu ce îi așteptă pe alți oameni de afaceri, fără excepție, de la Star și până la Net. Toți până la unul, care au avut vreo relație cu Plahotniuc, vor primi în curând mesaje „celeste” și degeaba cred unii că stelele lui Maia Sandu, Nastase, Țîcu sau Nantoi nu vor cădea din cer.

Nu din pușcăria lui Filat va fi aruncată societatea asta în aer ACUM, ci din cosmos. O, cât de țanțoș curcan ar fi fost Dodon în acest moment „istoric”, când aici, pe pământ, a rămas totul pe mâna socialiștilor, ar fi fost, ziceam, dacă nu ar ști coțcarul ce bolid îi vine din constelația Câinelui Mare, peste scăfârlia lui de idiot util!

Plahotniuc a fost răpit de extratereștri înainte ca „americanii” să-l trimită, ca pe Dragnea, la pușcărie și cu cinci minute mai devreme ca să-l expedieze rușii ca pe Berezovscki la Domnu.

Plahotniuc nu mai este Stăpânul acestei țari, Plahotniuc este Gaura Neagră a clasei politice, a mediului de afaceri, a societății civile, a jurnalisticii băutorilor de ceai și a fetelor de măritat.

Plahotniuc ia cu el tot ce s-a numit, în mlaștină asta malefică de țară, viață publikă.

2 comentarii

  1. Mariana

    Buna seara, domnul Sergiu Mocanu, dar nici pe Sor nul vad, din cea ce urmaresc eu prin social, sau gresesc?

  2. Mihail

    Partidul Anti mafia e oglinda societatii noastre. Am stima si respect.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*