Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Curtea de Apel a refuzat eliberarea lui Sergiu Mocanu

Azi, 16 aprilie 20009, Curtea de Apel Chisinau a examinat recursul avocatului Ion Dron privind anularea deciziei Judecatoriei sect. Buiucani de mentinere sub arest pentru 25 de zile a lui Sergiu Mocanu, liderul Miscarii Actiunea Populara, si punerea lui in libertate. Completul de judecata al Curtii a respins recursul avocatului. Sergiu Mocanu se va afla in continuare sub arest.

Amintim că pe 10 aprilie 2009, judecătorul de instrucţiune audiind demersul procurorului, care spune că “organului de urmărire penală la momentul de faţă nu-i sunt cunoscute toate circumstanţele care au contribuit la comiterea infracţiunii, eventual persoanele implicate, fapte şi condiţii ce la momentul de faţă sunt cunoscute doar învinuitului“, decide că “în vederea acordării posibilităţii organului de urmărire penală pentru a acumula probe privind vinovăţia sau nevinovăţia lui Mocanu Sergiu în comiterea acestor fraude şi pentru a exclude oricare influienţă negativă în acest sens” aplicarea măsurii de arest preventiv pe un termen de 25 zile cu deţinerea în penitenciar.

Atât decizia Judecătoriei, cât şi a Curţii acreditează nevalabilitatea normelor legale şi a principiului prezumpţiei nevinovăţiei stipulate în art.21 al Constituţiei RM şi art.8 al Codului de Procedură Penală, iar cetăţenilor Republicii Moldova nu le rămâne decât să-şi facă dreptate numai în faţa instanţelor de judecată internaţionale.

Realizat: Daniela Bodrug

2 comentarii

  1. frate noi am fost si vom fi .sunt alaturi .nu dispera .te string in brate.

  2. lia

    vai sarmana justitie moldava………………
    Dar fiti tari domnule Mocanu!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*