Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Guvernele României şi Republicii Moldova solicitate de CEDO să se expună pe marginea cazului Sergiu Mocanu v. RM

În urma examinării cererii avocatului Ion Dron privind cazul politicianului Sergiu Mocanu înregistrată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe 11 mai 2009, prin intermediul căreia reclamantul a invocat încălcarea flagrantă a drepturilor fundamentale ale omului şi comiterea abuzurilor de către organele de forţă ale Republicii Moldova în cazul arestării sale după evenimentele din 7 aprilie, Preşedintele Camerei căreia i-a fost încredinţat dosarul, a dispus examinarea cu prioritate a cazului Mocanu v. Republica Moldova.

Curtea cere Guvernului Republicii Moldova să răspundă la un şir de întrebări privind cazul arestării şi deţinerii lui Sergiu Mocanu şi să prezinte poziţia sa, până la 29 iulie curent, în legătură cu soluţionarea amiabilă a acestui caz.

Mai mult decât atât, CEDO a făcut o adresare şi către Guvernul României solicitându-i oportunitatea de a se expune asupra cazului. Amintim că, Sergiu Mocanu fost reţinut şi arestat abuziv pe 8 aprilie 2009 fiind învinuit de uzurparea puterii de stat, organizarea şi conducerea protestelor din 7 aprilie. După mai bine de două luni de arest în condiţii inumane şi degradante, pe 11 iunie curent instanţa a dispus aplicarea măsurii de arest la domiciliu. Fiii politicianului, Roman şi Adrian, se află încă pe teritoriul Ambasadei României din 25 septembrie 2008 solicitând protecţia statului român împotriva abuzurilor poliţiei moldoveneşti.

Biroul de presă
al Mişcării social-politice Acţiunea Populară

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*