Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

De ce Sturza nu-i Prinț, iar Kozak nu-i Memorandum!?

Încă o dată despre idioții utili!

O nouă știre-șoc a făcut deunăzi ocolul Globului Pământesc al Moldovei. Aflăm de la jurnaliștii încăpuți la putere, alături de PAS, că Maia Sandu a respins Memorandumul Kozak 2. Fabricanții de noutăți din presa autohtonă nu ne spun unde și când a fost umilit a doua oară Putin, dar probabil nici nu-i nevoie de așa ceva de vreme ce știrea este pe surse, iar sursa este beton. Izvorul cu pricina reprezintă de mai mulți ani unul dintre cele mai grotești fenomene mediatice din această provincie bântuită de tot felul de himere, legende, povești cu zmei, feți frumoși și ilene cosânzene. Sturza este, cred, cea mai halucinantă fantasmagorie moldovenească! Orice tulburare de gărgăuni exprimată epistolar de neobositul „postac de Facebook” devine imediat bombă pe țeava artileriei de senzații tari ale redacțiilor din Chișinău. Să fii perceput de publicul de aici drept domn de viță nobilă, manager de talie internațională, capitalist glaciar și interlocutor permanent al șefilor de state ale lumii, actant al unor tranzacții economice, politice și diplomatice de anvergură globală, tu nefiind nimic din toate acestea, tu fiind, ziceam, doar un visător cu minte zburdalnică, fiți de acord, trebuie să ai un dram de talent și mult noroc de a te fi născut printre proști. Ion Sturza în mod sigur nu este un cetățean oarecare, Ion Sturza este un fenomen, iar faptul că o întreagă pleiadă de idioți utili îl multiplică în mii de exemplare îi dă un șarm deosebit. Citește mai mult…

Republica Moldova a omorât un tânăr în Valea Trandafirilor!

Băiatul Irinei, crescut cu dragoste de mamă departe de spațiul acesta malefic, în mod sigur nu știa ce i se poate întâmpla aici atunci când te plimbi prin Chișinău fără țigări și fără respect pentru Armata Națională.
În seara de 2 ianuarie, Ministerul Apărării al Republicii Moldova l-a așteptat pe Nichita în Parcul Valea Trandafirilor să-i ceară o țigară. Acum nu prea mai contează dacă Ministerul Apărării este fumător sau nu, pentru că nu de o țigară a avut nevoie în acea seară Republica Moldova, ci de viața lui Nichita.

Citește mai mult…