Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

MOAȘA GÂNDACULUI-DE-COLORADO

Domnica Manole, campioană absolută a lipsei de scrupule în Justiția moldovenească, a explicat deunăzi enoriașilor bisericii ecumenice – Maiei Sandu că laboratorul (ei) Constituțional nu a reinventat Gândacul-de-Colorado al „lumii ruse” pentru a-l plasa pe curpenii proaspeți de cartofi ai „lumii occidentale” din Republica Moldova, ci că doar l-a reînviat pentru alte utilități decât cele ale destinului lui „imperial și putinist”!

În fapt, Gândacul-de-Colorado va (re)intra triumfal în Piața Marii Adunări Naționale pe 9 mai ca să copleșească emulația patriotică a legiunilor de pro-europeni mânați de entuziasm „religios” pe 21 mai. Cu ce se va sfârși confruntarea dintre gândacul de pe tuberculii Domnicăi Manole și gândacul din tărtăcuța Maiei Sandu unul Dumnezeu știe. În treacăt fie spus, Domnica Manole este moașă cu experiență, iar Gândacul-de-Colorado nu este singura insectă moșită de ea, or pentru nașterea prematură a gângăniilor PAS a fost întâi și întâi nevoie de „cezariana” Curții Constituționale pentru alegeri anticipate. Romanticii ar zice ca Domnica Manole o invidiază pe Maia Sandu acum când o vede cum i se dezleagă buricul de la plăcerea de a fi hrănită cu miere din linguriță pe toate meridianele Globului Pământesc. Pragmaticii cunosc, însă, mobilul ei adevărat, știu că Domnica Manole nu are nici un fel de frâne morale sau principii la care nu ar fi gata să renunțe cu o ușurință demnă de toate averile pe care le-a agonisit în urma mai multor procese, cum ar fi dosarului „Auto-Asia”, judecat într-un subsol de la Ciocana și până la alte zeci de dosare executate la comandă politică. Iar faptul că poate plânge în public de umilința profesională la care „a fost supusă de Sistem” este o dovadă în plus că are și vocație politică.

Afacerea „Gândacul-de-Colorado” este șansa ei de a candida la prezidențiale pentru că „himenul eticii profesionale” făcut ferfeniță în justiție a fost cârpit pe toate părțile la Curtea Constituțională datorită poftelor politice ale Maiei Sandu. Dacă a reușit în politică Maia, de ce nu ar reuși acum și Domnica?! Or ați uitat că dacă Maia Sandu nu ar fi gâdilit pe burtă același gândac al „lumii ruse” nu ajungea nici președinte, nici cu o majoritate zdrobitoare la guvernare. 

În foarte scurt timp începe contraofensiva ucraineană pentru eliberarea teritoriului Ucrainei de hoarda tătaro-mongolă a lui Putin. Războiul va reizbucni cu o amploare greu de imaginat, iar noi până la aventura Maiei Sandu din 21 mai, va trebui să facem față ofensivei Gândacului-de-Colorado al „lumii ruse” mai hulpav și mai agresiv ca niciodată. La cum va arata Chișinăul pe 9 mai de ziua Domnicăi Manole nu cred că mai are vreo importanță ce sindrofie europeană mai face Maia Sandu de ziua ei. 

Ce blestem creștin ne ajunge din urmă ca să avem în drumul spre civilizație „târâșul șarpelui” și ,,pasul gândacului”? Ce lumânări  aprind pe la icoanele Sfintei Marii moldovenii prin biserici ca doamnele să nu-și găsească loc în țara asta, iar toantele să facă legea?! Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*