Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

56 comentarii

  1. Alex

    Am scris „jandarm” din cauza că în tratat, pare-se era ceva scris de tulburări sociale, şi mă gîndeam că cea mai potrivită structură din România pentru aşa ceva ar fi jandarmeria. Dacă ştii alta, poftim.

    Deci, eu nu cred că dacă la Bălţi Usatîi ridică o revoltă, va fi ca pe Nistru. Mai degrabă, ca în Găgăuzia în 1990-1994. În condiţiile de azi, nimeni nu se va duce la Bălţi sau în nord să se omoare cu oamenii de acolo. Poate doar mercenarii lui Plahotniuc şi nişte unionişti mai „pe unda lor”.

    Dar poate fi şi aşa că Usatîi, cu binecuvîntarea lui Marchel, porneşte o revoltă la Bălţi, anume îndreptată ca şi cum împotriva Mafiei de la Chişinău, iar pe urmă se molipseşte toată ţara.

    „Azi în Timişoara, mîine-n toată ţara!” Remember?

    P.S. Eu am scris că e un scenariu care presupun c-ar putea avea loc doar în cazul cînd Plahotniuc într-un mod obraznic îl scoate pe Usatîi din alegeri.

  2. Titus

    “Djighitii” lui Plahotniuc nu-s buni sa lupte in razboi. Ei sunt buni doar sa pazeasca “maretul corp” al grozaviei din Grozesti.

  3. Titus

    Usatii nu este Garibaldi. Mi-l imaginez pe Usatii cu capul scos din masina “usatiimobil”, fluturind doua jamboane de porc afumat, avand carnaciori infasurati in jurul gatului gros.

  4. Alex

    Asta-i deja „romantică”.

    Astazi nimeni în Moldova nu se va mai omorî într-un război civil ca pe Nistru. Oamenii au însuşit lecţia din 1992. Le-a fost de-ajuns. Dacă Usatîi reuşeşte să dezarmeze poliţia şi militarii din Bălţi, iar apoi organizează nişte „block-post-uri” pe anumite drumuri care duc spre Bălţi cu nişte oameni înarmaţi nu cred că se va găsi cineva la „Fulger” care să se împuşte cu aceştia.

  5. Titus

    Stiut ca politia si armata moldoveneasca nu vor lupta. Usatii poate si asa sa stea la Balti cat ii doreste inima. Poate sa se inchida cu zid de beton si sa stea acolo pana la o “a doua venire”.

    Oricum nu are hotar cu nimeni. 🙂
    La ce sa mai ataci militar Baltul?

  6. Alex

    Mocanu s-a enervat rău şi va trimite un commando să-l linşeze pe Bătrîncea.
    (glumesc)

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*