Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

O zi din viața de război…

F097E21A-DFDC-426F-9F62-B1E6BA72EEBD

În fața Statului Major al Capului de pod Coșnița, dislocat în curtea Fabricii de Conserve din localitate, era o forfotă obișnuită: camioane, blindate, ambulanțe, oameni, arme și un vacarm infernal de motoare, claxoane, voci poruncitoare, înjurături și strigăte, toate învăluite în clăbuci de fum și colb. Târând cizmele de asfalt, îmi fac loc printre toate astea, iar, în spatele meu, Lioha îndeamnă cele două plutoane de ostași sleiți: “Hai, pațani, hai că n-o mai rămas mult!” Citește mai mult…

Nastase și Pleșca – dialectica prostiei!

Parodie cu elemente de corectitudine politică.

Ieri, am privit doi politicieni-gemeni, la televizor.

Unul trecuțel la una din Serile Perfecte de la Protv: fost ministru al apărării, fost deputat, lider de partid și om de afaceri… sorry, cât pe ce să uit, tot el în 2015, la mitingurile “Unde-i miliardul”, a fost asemănat (în prezentarea unui da-da-ist cu ciuf patriotic prins elegant cu un elastic înnodat la ceafă) a fost confundat, ziceam, cu un general american în poziție de atac. Citește mai mult…

Mărturiile acestui om spun totul despre „succesele europene” ale actualei Guvernări

Stimați prieteni și neprieteni, vă rog să credeți în fiecare virgulă a acestor mărturii. Spun asta pentru că „tusovka glamouroasă” de la Chișinău, în persoana unor animăluțe de companie: blogheri, forumiști, ziariști, comentatori politici, experți, țarani, cibotari, mihăieși, țârdiaci sau pur și simplu boțani, vor cârni din nasurile lor euroconforme și vor spune că mult mai important este să înaintăm pe calea integrării europene și să nu ne dedăm unor emoții lipsite de pragmatism.

Gheorghe Kafkaliuk este șeful unui grup criminal din cadrul MAI, acoperit politic de Recean, a strâns și strânge în continuare biruri prin șantaj de la oamenii de afaceri din Chișinău. Ziariștii și polițiștii au aceeași „krâșă” politică și dacă, de data asta „cartelul mafiot” Plahotniuk-Filat a permis să fie tâvălit în rahat un ziarist însemnă că așa trebuie… Mâine, tot ei, pot decide exact pe dos. De ce? Pentru că așa vor …

Citește mai mult…

DECLARAȚIE: Duminică, votăm Alexandru Leșco!

Pe 25 mai au loc alegeri în Parlamentul European şi, indiferent ce partide vor câştiga alegerile, noi ştim că aceste alegeri vor deschide noi oportunităţi pentru noi toţi ca să accedem pe calea europeană.

Dvs ştiţi că alegerile în Parlamentul European au loc şi pe teritoriul Republicii Moldova fiindcă aici suntem un număr mare de oameni care deţinem cetăţenia românească, adică cetăţenie europeană.

Vă chem pe toţi să ieşiţi în această zi la alegeri şi să votaţi. Eu personal, pe data de 25 mai, după o adunare pe care o vom avea la Cahul, unde o să ne întâlnim cu sprijinitorii din zona de sud, cu colegii mei, care deţin cetăţenia română, o să mergem la Consulatul României şi o să votăm organizat.

Citește mai mult…

Filat şi Plahotniuc au jucat tănănica pe suferinţa familiei lui Sorin Paciu

Întrucât am fost învinuit că am încălcat prezumţia nevinovăţiei trebuie să vă spun că noi, Mişcarea Populară Antimafie, am aplicat şi vom aplica în continuare pentru demnitarii de stat, pentru această conducere a Republicii Moldova, numai şi numai principiul vinovăţiei până atunci când vor începe a funcţiona instituţiile statului şi până vom descotorosi ţara asta de mafia care s-a cuibărit la guvernare.

Am făcut acea declaraţie promptă atunci, pentru că a trebuit să apăr nişte oameni care s-au ocupat de colectarea acestei informaţii cu riscul pentru familiile lor şi pentru viaţa lor. Tocmai din cauza aceasta, este ridicolă declaraţia Procurorului General care invocă incomodităţile pe care le-a creat declaraţia mea familiei lui. Familia lui trebuia să ştie din momentul în care el a devenit Procuror General şi s-a angajat în slujba lui Plahotniuc că lor li se poate întâmpla orice.

Bilanţul pozitiv al declaraţiei din 6 ianuarie 2013:

Citește mai mult…