Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

MPA a depus Demersul la PG privind inițierea unei investigații despre acordarea garanțiilor guvernamentale de către Guvernele Leancă și Gaburici

Astăzi, 27 iulie 2016, Mişcarea Populară Antimafie a depus Demersul cu privire la inițierea unei investigații privind acordărea de garanții guvernamentale pentru sumele de 9,5 și 5,34 miliarde de lei date, sub formă de credite câtorva bănci comerciale devalizate în urma unor fraude de proporții, din rezerva Băncii Naționale a Moldovei de către guvernele Leancă și Gaburici.

Citește mai mult…

Scrisoare deschisă către Ambasada Germaniei

Către Ambasada Republicii Federale Germane în Republica Moldova
Excelenței Sale, Doamnei Ambasador Ulrike Knotz

Doamnă Ambasador,

La data de 20 noiembrie 2015, Președintele Republcii Moldova, Nicolae Tmofti i-a conferit Doamnei cancelar Angela Merkel cea mai înaltă distincție de stat a Republici Moldova – Ordinul Republicii.

În condițiile actuale, când guvernarea de la Chișinău este suspectată de complicitate la furtul unui miliard de Euro din sistemul bancar, iar tot mai multe voci din țară, dar și din afară, constată că Statul Republica Moldova este capturat de câteva clanuri mafiote, considerăm că gestul lui Timofti este un act de impertinență obraznică în raport cu Doamna Cancelar, un act de sfidare a opinei publice, dar și o încercare de a obține un fel de legitimitate pentru regimul mafiot, căruia îi slujește fidel.

Citește mai mult…

Războiul inter-mafiot pe ultima sută de metri!

Informațiile prezentate de către Usatîi aseară au fost furnizate de întreprinderea Registru la indicația lui Plahotniuc. Datele veridice despre încercările oamenilor din anturajul lui Filat și Shor de a ascunde urmele banilor furați de la BEM, au fost utilizate pentru o nouă escaladare a războiului dintre clanurile mafiote de la guvernare.
Pe de altă parte, se aud voci tot mai insistente din tabăra celor de la Platforma DA ca Filat să treacă de partea protestatarilor. Sunt mai multe informații, dar și semne care dovedesc implicarea oamenilor din anturajul lui Filat în sprijinirea protestului din PMAN.
Există pericolul că protestatarii care răspund sincer chemărilor liderilor Platformei DA de a ieși la protest să fie utilizați în calitate de masă de manevră în războiul inter-mafiot pentru reîmpărțirea proprietăților și controlului asupra instituțiilor statului.
Până la sfârșitul zilei voi face o declarație, așa cum am promis, despre poziția Mișcării Populare Antimafie privind protestul anunțat de Platforma DA, mâine, 4 octombrie.