Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

158 comentarii

  1. Titus

    Incearca sa-ti ubesti neamul!

  2. Titus

    Iata un exemplu de vatnicism agresiv: un vatnic povesteste despre “istoria moldovenilor”. Nu exista practic nicio propozitie pronuntata, in care sa nu fie minciuna si imperialism rusesc. Aflati deci “istoria maldavantsev” din acest clip. Daca nu vi se face rusine inseamna ca sunteti maldavanets:

    https://www.youtube.com/watch?v=Mjpmi9iAHp4

  3. Alex

    Титус, ду ши ыць фэ ун контрол!

  4. Alex

    Апропо, визионязэ емисиуня Даниелей Бодруг. О сэ те ажуте сэ ынцележь месажул Антимафие.

  5. Alex

    Dragii mei euro-atlantişti, totul parcă ar fi bine, dar numa’ nu-nţelege moşu cum veţi băga Moldova în NATO cînd aveţi Transnistria în coaste. Ş-apoi apare întrebarea – dar ne trebuie nouă NATO?

    Voi pe ruşi din Transnistria n-o să-i scoateţi niciodată dacă, printr-o minune, aduceţi NATO pînă la Nistru. N-o să le daţi motive voi de plecare, din contra. O să le daţi motive să se bage în Odesa. Ucraina se transformă încetişor-încetişor într-un Somali, ruşii găsesc limbă comună cu mafioţii de la Odesa şi cînd colo, batz şi vă treziţi cu o „republică populară” şi cu găgăuzii-bulgarii din RM răcnind că vor la „Mama Rossia”.

    FR din Transnistria poate fi scoasă doar prin şmecherie, dar nu cu politica de buldozer a lui Mocanu. Şi-i foarte important de cîştigat simpatia omului simplu din Transnistria.
    Fiţi siguri, dacă se pune problema intrării malului drept în NATO, ruşii vă recunosc Transnistria – stat independent, Găgăuzia, şi de ce nu Republica Bălţi-Făleşti, condusă de Usatîi-Marchel.

    O să spuneţi că n-au cum noile republici rezista. Calmaţi-vă, în Transnistria este armament destul şi dacă trebuie ruşii vă fac o operaţiune de salvare în Bugeac. Crimeea e foarte aproape de Bolgrad şi Tiraspol.

    Mă tem că Mocanu ar păţi-o ca Saakaşvili. Dar şansele lui de-a face rafagii sînt foarte mici.

  6. Titus

    Iata ce spune doamna Pavlicenco intr-un articol:

    “La toate asemenea acțiuni noi invităm componentele unioniste, pe care nu întotdeauna le înțelegem atitudinile. Le oferim cuvântul, încercând să procedăm corect, spre deosebire de alți activiști civici sau politici.

    Ne bucurăm că, începând cu luna decembrie, am avut o bună colaborare cu trei partide – PLR, PPM și PAD, într-o luptă lungă și anevoioasă, care trece acum într-o nouă fază, contra deciziilor Comisiei Electorale Centrale, care acționează la indicația partidelor parlamentare corupte, prăbușite în sondaje mă refer, în special, la PD și PL. Avem o permanentă comunicare cu președintele Mișcării populare AntiMafie, Sergiu Mocanu. ”

    De ce ar merge Mocanu la adunarile unionistilor daca nu ar fi unionist?

  7. Titus

    Nu avem nevoie de “simpatia” omului simplu din Transnistria. Omul simplu din Transnistria vrea cu Rossia. Adica se doreste gubernie ruseasca. Toata populatia transnistreana este unionista- viseaza la unirea cu Rusia. Asa ca lasa-i sa stea acasa la ei si lasa-i sa plateasca ei datoria de 5 miliarde de dolari pentru gazul consumat.

  8. Titus

    RM nu poate rezolva problema transnistreana. Georgia, care in 2008 a avut o armata profesionista nu a putut rezolva problema Osetiei si a Abhaziei( 75000 de oameni Osetia si 200000 de oameni Abhazia). Transnistria are o populatie de 2 ori mai mare ca aceste republicute separatiste, iar armata moldoveneasca nu are nicio forta. Nici tancuri, nici avioane, nici dispozitive antiareriene.
    Nu avem nevoie de Transnistria…

  9. Titus

    In genere, in tarile Europei numai Franta si Regatul Unit au armate moderne si capabile de lupta. Restul armatelor sunt doar o nedumerire. Daca nu ar fi SUA ar fi jale mare. Armata germana este foarte slaba, desi dotata tehnic la un nivel inalt. Cu ceva timp in urma a fost la noi un scandal: Pe niste blindate germane care participau la aplicatii militare, in loc de mitraliere, soldatii au instalat niste cozi de mature, vopsite in negru.

  10. Alex

    Хе-хе. Ну уйта кэ Саакашвили о авут де-а фаче ку армата русэ.
    Ши армата русэ а кыштигат дин кауза нумэрулуй, ну дин кауза калитэций.
    Дупэ резултателе ачелуй рэзбой, Путин а ынчепут реформа форцелор армате ши реынармаря пентру кэ а вэзут кэ е жале.

  11. Alex

    Republica Moldova nu trebuie să rezolve problema transnistreană prin război.
    Republica Moldova poate rezolva problema transnistreană fără război. Poate dacă se apuca chiar din vara lui 1992 astăzi de-am era tot rezolvat.
    Dar problema e că atît Mafia de la Chişinău, cît şi cea de la Tiraspol trăiesc pe seama acestui conflict.

    Voi credeţi că cei de la Tiraspol erau chiar din cale-afară de fericiţi de planul Kozak? N-aş spune. Planul Kozak convenea Moscovei şi mai puţin mafioţilor de la Chişinău şi Tiraspol.

    Tiraspolul din 1993 milita pentru modelul Bosnia-Herţegovina.

  12. Titus

    Dar in transnistria nu-i tot armata rusa? Armament pana-n barba. Oficial, transnistrenii spun ca au 20 de tancuri T-72. Dar neoficial mai au vreo 80 de tancuri ascunse, drept ca T-55, adica nu din cele performante.

  13. Titus

    Problema transnistreana poate fi rezolvata daca moldovenii trec la grafie chirilica, se dezic de limba natala, accepta sa vorbeasca numai limba rusa si gazdueste baze militare rusesti la Ungheni, Chisinau, Comrat. Numai in acest caz rusii ne intorc Transnistria.

  14. Alex

    Есте ши аша вариантэ. Май деграбэ е ворба де кувынтул “ромын” ши тоате деривателе луй.

    Еу ам скрис кэ Кишинэул требуе сэ кыштиже ынкредеря оамаенилор симпли дин стынга Ниструлуй. Аич е кея резолвэрий проблемей.

  15. Titus

    Iar eu am spus ca nu avem nevoie de simpatia transnistrenilor. De ce trebuie sa ne injosim in fata lor? Sa ne dezicem de identitatea noastra romaneasca pentru a castiga simpatia unor imbecili?

  16. Alex

    Маря мажоритате а челор де пе малул дрепт ну се консидерэ ромынь. Ынсямнэ аста кэ ши ей ыс имбечиль?

  17. Titus

    Alex vorbeste mereu in numele “majoritatii”. E om simplu din “bobor”. Imi aminteste de un personaj comic din comedia “Garajul” de Eldar Riazanov. Acolo era un tip, care vota mereu cu majoritatea. Nu importa pentru ce voteaza, el se socotea dator sa fie cu majoritatea. “Maica Rusie se sprijina pe cei ca mine”- spunea tipul.
    Domnul Mocanu a spus saptamana trecuta ca majoritatea nu are intotdeauna dreptate!
    Am observat ca R.Usatii utilizeaza mereu trucul: Voi criticati majoritatea! Majoritatea este cu mine!
    Fi, ce primitivism dezgustator!

  18. Alex

    Пынэ ши ын Ромыния се конштиентизязэ кэ ромынизмул ын РМ ну пря аре сукчес. Ши ей ну ынцелег де че.

  19. Titus

    Am observat un lucru straniu: vatnicii considera orice limba slava drept limba rusa. Aceasta este o minciuna sfruntata, idea poate veni doar intr-o minte bolnava si inculta. Da, limba rusa apartine familiei lingvistice slave, dar asta nu inseamna ca multimea de limbi slave sunt limbi rusesti. Apropo, s-a demonstrat deja ca limba rusa este cea mai putin slava din marea familie de limbi slave. Am lucrat cu colegi din Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria. Ei vorbeau limbi diferite, dar limbile lor se asemanau uimitor intre ele, puteau sa se inteleaga. Insa nu intelegeau nimic cand ma adresam la ei in limba rusa. De ce? Pentru ca limba rusa este plina de cuvinte tataresti, finlandeze, udmurte, mordvine, calmice.
    Toti slavii spuneau la bani “groshi”, pe cand rusii spun “denighi”, de la tatarescul “tenghe”.
    Asa ca vatnicii mint cum ca moldovenii in trecut au vorbit ruseste. Ei prezinta niste acte semnate de Stefan cel Mare, scrise in limba slavona si spun ca-s in limba rusa. Toata Europa la acel timp nu scria in limbile nationale pe atunci. Europa de Vest utiliza limba latina, care era pe atunci o limba moarta. Intre ei vorbeau limba pamantului, doar scriau in latina. Exact cum in Europa de Est se scria la inceput in greaca, apoi s-a trecut la slavona. Doar a existat imperiul bulgaro-valah al Asanestilor. Ce au rusii cu toate acestea? Moldovenii vorbeau in limba valaha intre ei, dar scriau in slavona. Pana la Alexandru cel Bun au scris si in latina, pana a venit slavofilul Grigore Tsamblac, care a inceput lupta cu catolicismul si a trecut toate cartile bisericesti din latina in slavona. Minciuna are nas lung, prostia este incurabila.

  20. Titus

    Am comunicat mult cu polonezii. Ei au cuvinte care se aseamana cu limba noastra: De exemplu: “torba”. In poloneza inseamna geanta. Colegul rus nu stia acest cuvant, cu toate ca in rusa inseamna un sac cu ovaz, legat la botul calului. Polonezii folosesc cuvantul “hospodar”- inseamna stapan. Hospodar, hospodarca. Este interesant ca in limba populara poloneza se spune “rus” si “rusca”, cuvantul oficial fiind rosianin/rosianca.

  21. Titus

    Mai sunt lucruri interesante, in limba germana cuvantul “Moldova” se scrie ca “Moldau”. Si aceasta denumire coincide 100% cu denumirea germana a raului ceh Vltava, caruia nemtii ii spun “Moldau”. Daca aruncam o privire in istorie, aflam ca prima capitala a Tarii Moldova a fost orasul Baia. Acest oras a fost intemeiat de sasii germani si se numea in limba lor Stadt Molde( orasul Molde). A fost intemeiat cu o suta de ani inaintea aparitiei Tarii Moldovei ca stat independent. Asa ca, cred ca este clar de unde vine denumirea noastra. Nu avem nimic cu rusii.
    Am fost intrebat odata de catre nemti daca si orasul Chisinau este german. La ei exista multe localitati care se termina cu “au”. Spandau, Alzenau, Dahau, etc Moldovenii vin cu Chisinau, Movilau, Harlau, etc.

  22. Alex

    Acum moşu o să vă povestească pe scurt despre proiectul UNIREA al lui Plohotniuc

    Se observă cu ochiul liber că Plohotniuc are de gînd să folosească împlinirea a 100 ani de la intrarea Republicii Democratice Moldoveneşti în componenţa României.

    Ce crede moşu că o să urmeze în viitorul apropiat? Va fi o propagandă în stînga şi în dreapta că trebuie de făcut Unirea în 2018, că e singurul mod de a intra în UE şi toate cele. Societatea se va diviza în două grupuri mari: pro-unire şi anti-unire. Pro-unire vor fi româniştii şi aşa numiţii moldovenişti proeuropeni (o parte din Filatomani), anti-unire – socialiştii, ai lui Usatîi etc.

    Vor avea loc mitinguri pro-Unire în Chişinău şi în alte localităţi. În acelaşi timp, Dodon şi Usatîi (dacă va mai fi în Moldova) o să adune mitinguri anti-Unire. O să fie un haos şi o isterie că toţi vor uita de Plohotniuc şi mizeria în care trăiesc.

    Presupun că Plohotniuc va avea grijă să existe ciocniri între unionişti şi statalişti, oamenii vor arunca cu ouă, apoi vor trece la pietre, poate cuţite şi topoare. Plohotniuc va avea grijă să moară vreo cîteva zeci de oameni în cadrul acestor ciocniri.

    La un anumit moment, va fi declarată starea excepţională pe întreg teritoriul ţării, toată povestea cu Unirea va lua sfîrşit. Plohotniuc în acest timp va scăpa de toţi duşmanii săi.

    Apoi se va înfăţişa în faţa occidentalilor şi va spune: „Băieţ, da voi înafară de mine, pe nime nu aveţ!”.

    Poveste încheiată.

  23. Titus

    Ca vatnicii sunt agresivi, nu ma indoiesc, au spart capul unei domnisoare jurnaliste la Balti, au rupt harta Romaniei, au amenintat, au huiduit-o pe principesa Margareta si au baut votca cu Rogozin in PMAN.

    Unionistii sunt oameni constienti de mareata lor datorie de a uni neamul si a scapa acest popor chinuit de batjocura colonizatorilor. Asa ca, mosule, prezicerile tale sunt cusute cu ata alba. Marsurile unioniste au fost mereu disciplinate si pasnice. Nu judeca acesti oameni dupa felesagurile vatnicesti.

    Traiasca Reunirea cu Tara!
    Una este Tara, unul e Sfatul Tarii!

  24. Titus

    Iata un link in care se manifesta esenta vatniceasca a tortionarilor inculti:

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/principesa-margareta-si-principele-radu-huiduiti-de-comunistii-din-chisinau-afara-din-moldova.html

    Principesa Margareta a venit sa depuna flori la monumentul lui Stefan cel Mare, turnat din bronzul tunurilor turcesti, capturate de catre strabunul ei, Carol I, la batalia de la Plevna! Osman-pasha, comandantul armatei otomane, si-a predat sabia si a capitulat in fata printului roman Carol.
    Iar “moldavanetsul” Ivan Muntean, un neica nimeni, a insultat-o pe nepoata acelui print si rege. Ivan Muntean a huiduit-o pe acea persoana, care are cele mai mari drepturi de a depune flori la acest monument. Nu trebuiesc mai multe cuvinte sa descrii fata morala a unor asemenea salbataciuni mancurtizate.

  25. Alex

    Ну контязэ. Кам ачеста-й планул луй Плохотнюк. Ел ва авя грижэ ка оамений сэ ажунгэ сэ се омоаре ынтре ей кяр дакэ ну авяу аста ын план.

  26. Titus

    Iar zbieraturile animalice ale lui Ivan Muntean cum ca Stefan cel Mare a fost Musatin sunt ridicole. Musatinii sunt o dinastie aristocratica veche, inruditi cu dinastia Basarabilor, cu familiile imparatilor vechi bizantini, cu familiile regale occidentale, printre care si cu familia Hohenzollern si Bourbon. Sa nu uitam ca primii musatini s-au rasculat impotriva regelui ungar, care era din familia franceza Anjou. Toti printii francezi din Dinastia Valois-Bourbon purtau titlul de duci de Anjou. Asa ca in venele principesei Margareta curge si sange musatin. Ivan Muntean este atat de ignorant ca se aseamana cu un babuin.

  27. Titus

    Iata esenta “moldovanetsilor” Igor Caldare si Pavel Gavrilov, care au creat intr-o “zemleanka” un fel de moldovenism nou. Cu un drapel rosu cu chipul bourului voievodal, dar cu steluta sovietica, cu icoana lui Stefan in colt si cu gazeta Pravda asternuta pe masa, pe care se afla canile de aluminiu cu “narkomovskie sto gramm”. Cata prostie, incultura, miselie!

  28. Titus

    O, eroi! care-n trecutul de măriri vă adumbriseţi,
    Aţi ajuns acum de modă de vă scot din letopiseţ,
    Şi cu voi drapîndu-şi nula, va citeaza toţi nerozii,
    Mestecînd veacul de aur în noroiul greu al prozii.
    Rămîneţi în umbra sfîntă, Basarabi şi voi Muşatini,
    Descalecători de ţară, dătători de legi şi datini,
    Ce cu plugul şi cu spada aţi întins moşia voastră
    De la munte pan’la mare şi la Dunarea albastră.

  29. Alex

    Deja e clar. Teritoriul de la Prut pînă la Donbass va fi o mlaştină sau un mega-Somali.
    Americanii la un anumit moment vor zice „Ce să-i faci? Se mai întîmplă.”, îşi vor „băga piciorul” şi vor pleca. Proştii vor rămîne cu suptul labei, iar în jurul lor – ruine.

  30. Titus

    Deja e clar. Va avea loc Reunirea cu Tara si dezvoltarea si modernizarea in cadrul legal al UE sub umbrela NATO. Iar rusii se vor linge pe bot.

  31. Alex

    Unioştii sînt nişte autişti care trăiesc în lumea lor. Lecţia de la începutul anilor 90 nu a fost de ajuns?

  32. Titus

    Revolutia are un inceput, revolutia nu are un sfarsit! Ce nu am dovedit sa facem in 1988 vom face in 2018.

  33. Titus

    Sau cum se exprima tovarasul Trotki la Brest-Litovsc in 1918: Revolutie permanenta!

  34. Titus

    Aye, fight and you may die. Run, and you’ll live… at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willin’ to trade ALL the days, from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take our lives, but they’ll never take… OUR FREEDOM!

  35. Alex

    Curajoşi mai sîntem de la 1500 km depărtare.

  36. Titus

    Dar de ce stai atat de departe?

  37. Titus

    Chiar si antiromanul Fiodor Ghelici, care s-a deghizat ca Kotovski si calare pe cal, alunga acum cativa ani romanii peste Prut, dupa furtul miliardului a devenit unionist roman. Istoria isi face lucrul ei.

  38. Titus

    Ce noroc sa fii roman
    Intr-o lacrima cereasca
    Domn pe-o floare romanesca
    Pe vecia ta stapan !

  39. Alex

    Гелич е ун комедиант каре примеште бань де ла Плохотнюк.

    “Дештяптэ-те, ромыне!”

  40. Titus

    Bre Alex, te-am mai intrebat dar nu ai raspuns. Ca sa faci un stat la care visezi(o adunatura de vatnici mancurtizati), trebuie sa creezi o istorie, o cultura, o literatura. L-am vazut pe Usatii depunand flori la monumentul Marelui Poet Vieru, care a fost un mare Roman. Stiu ca pentru tine cultura, istoria, literatura nu au mare importanta, nu poti scoate un cuvant despre aceste lucruri importante. Dar, totusi, un stat trebuie sa aiba aceste lucruri, pentru a educa cetatenii sai. Trebuie sa existe carti, scoli, universitati, profesori, savanti. Pe cine vei propune, mosule? Care sunt oamenii de vaza in statul tau utopist? Cine vor fi “parintii natiunii maldavenesti”? Cine vor fi clasicii literaturii? De unde se va incepe istoria acestui stat? A venit timpul sa te pronunti, caci te voi socoti doar un flecar…

  41. Alex

    Стай лиништит. Мошу ын курынд о сэ’ць експличе теория молдовенизмулуй аша кум ыл веде ел. Тотул е мулт май дрэкос ла мошу декыт паре ла прима ведере.

  42. Alex

    Aşa numitul Fuego care-o cîntat la întîlnirea Maiei Sandu cu viitorii ei alegători a ajuns la Rodica Ciorănică în emisiune. Şi Rodicăi aşa îi place Fuego, că o ars o emisiune de peste o oră, cînd emisiunea ei de obicei durează numai juma de oră. Plus la asta, Fuego o fost nevoit să cînte (ca şi cum) de vreo 5 ori.

    Mai pe scurt… groaznic.

  43. Alex

    Trebu’ să-l întristez pe Sergiu Mocanu.
    Se pare că viitorul preşedinte al SUA nu va fi „republicanul cu caracter”, pe care-l visează el.

    Deci, viitorul preşedinte va fi ori Donald Trump, ori Hillary Clinton.
    Trump pare destul de „nebun” să candideze chiar şi fără susţinerea partidului, ceea ce va face să cîştige candidatul democraţilor.

    Cei de la Moscova doreau s-o vadă preşedinte într-o vreme pe Clinton, dar acum cred că-l preferă pe Trump, care pare să reprezinte acea parte a „boierimii” care vrea mai puţină implicare în Europa şi concentrarea eforturilor în zona Asia-Pacific.

  44. Titus

    Nivel de mahalagiu. Din tot bagajul cultural ai ales doar barfele cu nu stiu care Fuego si cu o oarecare Cioranica. Exact cum ai mai facut-o inainte cu tanti Ludmila si Stela Popa. Iti mai ramane sa vorbesti de Xenia Sobciak si Paris Hilton.
    De fapt, nu trebuie sa ma uimeasca ceva, nivelul lui Usatii domneste in RM. Karaoke!

  45. Alex

    Поменит-ам де Фуего пентру кэ о поменит Мокану де ел. Ш-апой Чорэникэ-й руда лу Мокану сау че о фи я луй.

    Ласэ критика кэ ну ынцележь о боабэ ын чея кум се фаче политикэ ын РМ. Сэ’ць критичь стэпыний де ла ынтреприндеря ла каре лукрезь ши поате песте чафэ-й луа, критик литерар че-мь ешть!

    Фуего нума о дескис гура ку о кынтаре ши Мокану се “одихнеште” ку тоатэ лупта луй анти-мафие. Де ачея Майа Санду ши ыл тырые прин царэ.

  46. Titus

    Karaoke. Trebuie urgent de votat o lege care ar interzice folosirea artistilor in campania electorala. E o blasfemie sa-l compari pe domnul Mocanu cu un oarecare Fuego. Mai ales astazi, pe 2 martie. Iar Maia Sandu a luat deja calea lui Filat…

    Imi amintesc ca bascana gagauza a castigat alegerile dupa ce i-a cantat Libe: kombat bateania-bateania kombat.

    Primitivism, infantilism, intuneric medieval…

    Va meritati pe deplin soarta.

  47. Alex

    Титус, ласэ жаля аста де “интелигент”.
    Ши ту пе а та о мериць. Кэ ну ешть чел май феричит ом де пе планетэ, ну?

    Кэ Майа Санду а луат каля луй Филат ера ши де аштептат пентру кэ оамений луй Филат ый дау сфатурь. Да ку Мокану чине ый небун сэ се леже? Кэ пречис ну нимерешть ын Парламент.

    Хай сэ’ць спунэ мошу ун секрет. Нимень ничодатэ н’о сэ’л ласе пе Мокану сэ трякэ ын Парламент.
    Мокану креде кэ лумя о сэ се дезамэжяскэ ын Майа, Платформа, Усатый ши Додон ш’апой ва вени время луй. “Сомневаюсь я, однако.”

  48. Titus

    Fericiti sunt cei slabi cu duhul, ca lor le apartine Imparatia Cerului!

  49. Alex

    Тражедия луй Мокану е ын ачея кэ ел н’аре оамень ындеажунс де софистикаць ын РМ.
    Чей май мулць оамень каре л-ар вота пе Мокану ыс демулт песте хотаре.

    Ын РМ сынт ниште унионишть кэрора требуе сэ ле адучь униря пе талжер. Ку аста се окупэ Гуцу ши Павличенко ын ултима време. Май сынт ниште филатомань каре ау невое де ун мире проаспэт венит де ла арматэ, сау о мирясэ ка Майа Санду, сау о лешинэтурэ ка Лянкэ. Май сынт ши чей де стынга, дар ын ей Мокану о дат ку пичору.

    Плус Мокану ну аре ресурсе. Ши нимень ну’й небун сэ и ле пунэ ла диспозицие “пур ши симплу”.

  50. Titus

    Am privit o emisiune cu Igor Caldare si Serghei Scripnic, unde ambii jurnalisti discuta destul de “serios” despre neutralitatea RM. Ei aduc argumente “convingatoare” in folosul “neutralitatii”, mestecand a cata oara exemplul Elvetiei, care in ambele razboaie mondiale a fost neutra si s-a imbogatit de 1000 de ori. Dar ei nu spun nimic de alta tara europeana- Belgia, care a fost la fel neutra in ambele razboaie mondiale si a fost, in ambele cazuri, una dintre primele tari calcate in picioare de catre tarile beligerante. Si in primul, si in al doilea razboi, armata germana a atacat Franta prin Belgia, scuipand in neutralitatea ei. Belgia a avut foarte mult de suferit mai ales in primul razboi mondial, cand principalele batalii dintre “elefantii imperiali” s-au dat anume pe teritoriul ei. Au ars orase vechi, au murit mii de oameni. In wwi a fost respectata neutralitatea Olandei, dar in wwii, germanii au ocupat si Olanda “neutra”.
    Din tarile neutre nu au fost ocupate doar Elvetia, Portugalia, Suedia si Spania(care era toata arsa de razboiul civil recent). Restul tarilor neutre au fost calcate in picioare fara jena.
    De ce acesti jurnalisti nu spun despre aceste lucruri?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*