Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

133 comentarii

  1. Alex

    Alegerile prezidenţiale ar putea avea loc, de ce nu, după viitoarele alegeri parlamentare. În Ţara lui Plohotniuc totul e posibil.

  2. Titus

    Iepurasul Plahotniuc
    A crescut si e haiduc!
    Zi de zi, pe ploi si soare
    Strange bir la drumul mare

    Inainte pe ogor,
    Mai ciupea vreun morcovior
    Si-si facea rezerva sa
    La “hozeaistva” aduna

    Astazi strange miliarde
    De prin banci de Shor furate
    De la lume si popor
    Nu-l mai vezi cu-n morcovior

    Alelei, bre iepuras
    Caramida, carandas!

  3. Alex

    Da’ eu zic că Plohotniuc nu e un accident pentru Moldova. El e rezultatul lui „Lasă-mă să te las”, „Principalul război să nu fie” a moldovenilor.

  4. Alex

    Ce-am scris mai sus se referă la relaţia popor – boierime.

  5. Alex

    Mocanu zice că statul Republica Moldova o să fie „un instrument pe care românii din RM îl vor folosi pentru a …”

    Drajii moşului, dacă dragoste nu e, nimic nu e.

    Ceea ce propune Mocanu e ca şi cum te-ai însura cu o femeie, nu din cauza că-ţi place de dînsa, dar din cauza că, de, trebuie cineva să-ţi facă mîncare, să-ţi spele hainele şi tot aşa.

    N-o să iasă nici o brînză. Nimeni n-are nevoie de aşa ceva – nici unioniştii, nici moldoveniştii, nici imperialiştii rusofili.

  6. Alex

    Eu nu cred că cineva o să vreie să participe la dezbateri cu Mocanu. În campania electorală, care nu cred s-aibă loc. He-he

    „Noi cu dînsu mintea nu ne punem!”

  7. Alex

    Mocanu e atît de anti-Putin că nu observă că cele mai mare probleme Uniunii Europene le crează partenerii lui de la Washington. Ei da Putin încearcă şi el să extragă unele foloase din toată povestea asta.

    Problema europenilor e că ei îs somnoroşi.
    Ceea ce s-a întîmplat la Kiev în februarie 2014 pe ruşi cam i-o scos din hibernare. Aşa că faţă de europeni, ruşii au un anumit avantaj.

  8. Alex

    Plohotniuc i-o scos pe Sondăjilă ai lui azi dimineaţă.
    Iar la amiază sit-urile lui Dodon scriau: „Majoritatea moldovenilor au cea mai mare încredere în Igor Dodon”.

    http://goo.gl/ujVDZ2

  9. Titus

    Si care este avantajul rusilor? Pretul mic la petrol, razboi la hotare? De ce a fost lasata Transnistria sa moara de foame?

  10. Alex

    Dap’ am scris, măi. Ruşii oleacă îs mai treji ca europenii. Boierimea rusească şi cea mai mare parte din populaţie înţeleg că-s în stare de război. Asta mult face.

    Cu Transnistria treaba-i destul de complicată. Transnistrenii o duc rău ca şi cei de pe Malul Drept din cauza mafioţilor. Mai puţine parale din pod, da mafioţii îs deprinşi să turbe de bine şi nu vor s-o lase mai moale cu luxul. De-aia şi sărăcia.

    Plus o chestie. Şevciuc niciodată n-o fost preferatul lui Putin. Şevciuc, cînd o fost ales, era ca şi cum, omul Kievului. De-atîta umbla Filat cu Şevciuc şi Ianucovici pe la meciuri de fotbal.

    Plus o chestie. Pe malul drept, lumea o duce mult mai rău decît cu vreo 2 ani în urmă. Eu zic că ruşii tind să menţină o anumită proporţie între nivelul de trai pe malul stîng şi drept. Adică nici prea-prea, nici foarte-foarte.

  11. Titus

    Rusii de 1000 de ani se afla permanent in stare de razboi. Asta insa nu inseamna ca-s treji la cap.
    Daca Sevciuc nu-i preveratul lui Putin, in schimb Nina Viktorovna Stanski este preferata lui Rogozin. Asa ca nu este clar de ce transnistrenii mor de foame. Nina Viktorovna ce face atunci? Nu se mai primbla pe motocicleta lui Rogozin?

  12. Alex

    Nu, bre. Pe ruşi i-o adormit Gorbaciov cu psihoterapeuţii ceea de la sfîrşitul anilor 80-începutul anilor 90.
    Şi iaca cînd s-apropie pojaru de Moscova, ruşii încep oleac-oleac să să dezmeticească. Încep să-nţeleagă c-o fost „frecaţi”.

    Rogozin nu-i aşa mare om la Moscova. Rogozin rezolvă nişte chestii în domeniul militar, în rest el îi showman. Nu prea-i luat omu în serios. În principal, transnistrenii mor de foame că-i freacă boierimea ceea a lor, care nu-i mai de treabă ca asta de la Chişinău.

  13. Titus

    Cu ci i-o adornit, bre, daki di 25 de ani ii bat pi tati? Si pi gruzini, si pi hoholi si pi moldovani si pi fratii nostri de pe Eufrat. Cun zici Ivan Muntean, rusii is belicosi. Pojaru l-au facut chiar rusii si amu ei graiesc de pojar. Cini i-o frecat?

  14. Alex

    Tu nu ţii minte clownii ceea care puneau lumea să ţină borcane cu apă în faţa televizorului? Care făceau circ pe stadioane cu tipi care brusc se însănătoşeau?

    Cine i-o frecat pe ruşi… Cum adică cine? Beneficiarii finali o fost boierii din SUA şi Europa de Vest. Dar pe cei URSS cred că-i ştii şi tu.

  15. Alex

    Просто Мария – l-au arătat mai tîrziu pe la noi.

    Prostimea în ultimii ani ai URSS-ului se delecta cu asta:
    youtube.com/watch?v=JcWYeztP8ag

    şi asta
    youtube.com/watch?v=udjROwqTBsY

  16. Alex

    Asta deja era după URSS. Primii ani.

  17. Alex

    Mocanu zice că Năstase a devenit „conserva” lui Plohotniuc. He-he
    Oare Năstase chiar e atît de smintit să candideze pe bune la prezidenţiale?

  18. Alex

    Parcă nu-mi vine a crede că Plohotniuc îl va băga pe Candu la prezidenţiale. Îmi pare că va pregăti terenul pentru alt erou. De fapt, cred că Plohotniuc a pornit mai multe proiecte simultan. Care-o cîştiga, nu contează că oricum e omul lui.

  19. Alex

    Reiterez, drajii moşului:
    Plohotniuc va avea grijă să cureţe spectrul „pro-european” de forţe pe care el nu le controlează.
    Occidentul nu va avea încotro şi-l va răbda în continuare.

  20. Alex

    Mocanu zice că românii-moldovenii din Ucraina vor… trăi într-un stat european, care le va asigura… nu ştiu ce…

    Pînă şi „antisovetciku” Druc recunoaşte că URSS-ul le asigura mai multe drepturi minorităţilor decît Ucraina naţionalistă.


    De fapt, drajii mei, ucrainenii chiar îs din alt aluat decît japonezii sau sud-coreenii. Cu dînşii se lămuresc doar frăţiorii lor de la Est. Americanii şi europenii nu cred să facă dintr-înşii Oameni.

  21. Titus

    Dar din Dvs cine a facut om?

  22. Alex

    Titus, go to sleep!..

  23. Titus

    Pai daca rusii fac oameni din ucraineni ar trebui sa existe cineva care va facut si pe Dvs om.

  24. Alex

    Ci baţ moşu atîta la cap?

    Avem în vedere că nu cred că americanii şi europenii o să facă din Ucraina stat civilizat european, nu cred c-o să-i facă să gîndească şi să acţioneze europeneşte. Eu nu cred că Ucraina poate fi uşor adusă măcar la nivelul României de azi.

    După evenimentele din februarie 2014, Ucraina se duce şi mai tare în Evul Mediu. Oamenii acolo sălbăticesc. Văzînd cu ochii.

  25. Titus

    Dar eu am crezut ca numai in RM oamenii salbatacesc. Cu un PIB de 3 ori mai jos decat PIB-ul Namibiei.

  26. Alex

    Dă-l naibii de PIB.
    Eu mă refer la relaţiile între oameni.
    Ucrainenii i-o întrecut pe moldoveni. Cu mult.

  27. Titus

    Nu poti sa-l dai naibii pe PIB. Ai uitat deja axioma marxista? Bitie opredeliaet soznanie!

  28. Titus

    Ilan Shor a citit in fata jurnalistilor de pe niste foi un text. Si apoi a fugit fara sa raspunda la intrebari. De ce oare mafiotii din RM nu sunt in stare sa lege doua cuvinte?

  29. Alex

    Interesant care era PIB-ul în Germania, cînd Hitler cu prietenii exterminau evreii etc.

  30. Alex

    Show de doi bani de la Plohotniuc-Dodon

    Scrie Dodon:
    „Iniţiativa Socialiştilor de a interzice prin lege activitatea organizaţiilor, partidelor, mişcărilor ce pledează pentru lichidarea statalităţii Republicii Moldova (interzicerea unioniştilor) a acumulat astăzi 42 de voturi în Parlament.
    Partidul Democrat a declarat că nu susţine aceasta intiativa, deocamdată nu susţine. Socialiştii vor insista în continuare şi la sigur vom obţine aprobarea acestor legi care duc la întărirea statalităţii şi suveranităţii Moldovei.
    Astăzi însă s-a întâmplat un alt lucru important: deputaţii ce reprezintă cca 2/3 din forul legislativ (socialiştii, democraţii şi comuniştii) au introdus pe ordinea de zi şi la sigur va fi votata Declaraţia politică privind inviolabilitatea suveranității, independenței şi neutralității permanente a Republicii Moldova (iniţiativa fracţiunii PCRM). ”

  31. Titus

    Cred ca PIB-ul in Germania nazista era la acelas nivel cu PIB-ul Rusiei staliniste, care a impuscat si a deportat popoare intregi. Nazist=bolsevic. Este mare durerea poporului evreu, exact cum este mare durerea tuturor popoarelor care au trecut prin calvarul guvernarii totalitare.

  32. Titus

    Daca va fi votata aceasta lege, atunci ii rugam sa scoata armata rusa din Transnistria, sa interzica separatismul transnistrean, sa-i pedepseasca cu ani grei de puscarie pe liderii separatismului, sa interzica participarea la Uniunea Vamala, sa aduca inapoi miliardul furat, sa creeze locuri de munca si sa ridice PIB-ul RM la un nivel mai inalt decat cel rommanesc.

  33. Alex

    Legea nu va fi votată. Nu-ţi fă griji. Astea-s jocuri de-a patriotismul. Pentru a-i ridica ratingul lui Dodon.

  34. Alex

    Liderii unioniştilor şi moldoveniştilor fac conferinţe, congrese etc. Prostimea se isterizează tot mai tare… La GBC răsună hohotele maniacale ale lui Plohotniuc.

  35. Alex

    3 motive simple

    youtube.com/watch?v=ZlpLKW0iZkI

  36. Titus

    Nu va temeti cumva ca Plahotniuc poate avea un atac de cord ca rezultat a istericii maniacale? Si Gorbaciov, ca sa obtina credite, pe la sfarsitul anilor 80 a ordonat KGB-ului sa creeze diferite organizatii: nationaliste, fasciste, democrate, disidente. Scopul era sa mimeze democratia in URSS si sa-i convinga pe occidentali ca pluralismul de idei exista in sovok. Dar “oscilatiile” au capatat treptat o amplitudine atat de mare (au intrat in rezonanta) ca trenul lui Gorby a sarit de pe sine.

  37. Alex

    Măi, eu nu ştiu ce-o făcut Gorbaciov. Mie-mi pare că Gorbaciov într-adevăr a vrut să facă nişte schimbări serioase, dar Gorbaciov nu înţelegea cum funcţionează în realitate un stat-o societate de tip occidental. De-aia s-a şi dus totul de rîpă.

    Drajii mei, Plohotniuc e mai hîtru, mai deştept şi mult mai dus cu pluta decît Gorbaciov.
    Eu nu m-aş mira dacă toată isteria asta cu unionişti şi statalişti n-o să ducă la moarte de om.

  38. Alex

    Erată

    Eu nu m-aş mira dacă toată isteria asta cu unionişti şi statalişti o să ducă la moarte de om.

  39. Titus

    Gorbaciov a dorit credite de la occidentali. Occidentalii i le-au promis, dar i-au cerut in schimb democratizarea societatii. Gorbaciov a hotarat sa mimeze democratizarea, punand sarcina pe umerii KGB-ului. Primele organizatii de “oponenti” in URSS au fost conduse de ofiteri KGB-isti. Imi amintesc ca aparuse pe atunci o organizatie nazista ruseasca Pamiat’. Umblau in combenizoane negre, primite de la depozitele armatei rusesti.

  40. Titus

    Trucul cu incitarea la ura este vechi de cand e lumea. Sa ne amintim cum jandarmeria ruseasca prin organizatia sa de politie politica, numita “Ohranka” si ocupa cu crearea organizatiilor teroriste in Imperiul Rus, organiza asasinari politice. Intr-o zi, au reusit sa-l omoare chiar pe prim-ministrul Stolipin. Apoi, tot ei, aratau ca lucreaza. Nu le-a ajutat la nimic.

  41. Alex

    Gorbaciov dorea credite anume ca să facă schimbări, mai apoi după ce i-a scăpat situaţia de sub control în economie în urma anumitor „reforme”, avea nevoie de credite deja pentru altceva.

    Bre, pentru Plohotniuc totul e un fel de joc de la care el are plăcere maniacală. Situaţia într-un anumit moment chiar poate scăpa de sub control, dar Plohotniuc se va stărui să nu se ajungă pînă la asta.

  42. Titus

    Cred ca ati dorit sa spuneti ca Plahotniuc se va stradui”.

    “A starui” inseamna “a insista”.

  43. Alex

    Da. Plohotniuc se va strădui să-i „frece” pe toţi. Şi din RM, şi din exterior. Iar dacă nu va reuşi, va împinge căruţa în prăpastie.

  44. Titus

    Iata un fragment dintr-un roman de Igor Bunici, care reflecta pozitia Dvs despre Gorbaciov:

    Генеральный секретарь ЦК КПСС Михаил Сергеевич Горбачев и
    премьер-министр Англии Маргарет Тэтчер сидели в уютной гостиной резиденции
    премьера в Уайт-холле, ведя, как говорится в официальных протоколах, беседу
    “с глазу на глаз”.
    Гостиная, обставленная в духе Викторианской эпохи, способствовала
    откровенному обмену мнениями этих двух видных политических деятелей,
    управляющих глобальными мировыми процессами в 80-х годах XX века.
    Горбачев и Тэтчер встречались и официально, и в частном порядке уже не
    первый раз. Но уже с их первой встречи в 1984 году, когда Горбачев еще не
    был ни генсеком, ни президентом, Тэтчер, несмотря на весь свой воинственный
    антикоммунизм, призналась: “Знаете, а он мне нравится. С ним можно будет
    иметь дело”.
    И дела “пошли”, изумляя мир своей необычностью и непредсказуемостью.
    Открытый, достаточно хорошо образованный (два диплома!), с некоторым налетом
    провинциализма, что придавало ему дополнительный шарм, Михаил Горбачев мало
    походил на своих железобетонных предшественников, напоминающих прижизненные
    памятники самим себе, с которыми можно было вести дела, только постоянно
    увеличивая количество и мощь ядерных боеголовок. Такие люди, как Михаил
    Горбачев, всегда появляются в канун крушения великих империй,
    деградировавших под бременем своей ортодоксальной воинственности раньше
    времени и желающих умереть в мире и покое. Понимание этого, наряду с
    обаянием, присущим седьмому генсеку и первому президенту агонизирующей
    сталинской империи, растопило железные сердца Маргарет Тэтчер, Рональда
    Рейгана и многих других западных политиков, прилагающих все усилия, чтобы,
    наконец, покончить с “Империей Зла”.
    “Новое мышление” и “переход к общечеловеческим ценностям”,
    декларированные Горбачевым, пока еще пробивались слабыми ручейками через
    щели и трещины прогнившего “железного занавеса”, грозя, однако, вскоре
    превратиться в мощный поток, способный смыть даже следы кровавого и долгого
    коммунистического владычества. У всех руководителей западного мира
    захватывало дух от открывающихся перспектив. Тем более, что в качестве
    ответных уступок от них, как обычно, требовались только кредиты, то есть,
    деньги, которые КПСС, морально почти готовая уйти с мировой политической
    сцены, жадно распихивала по своим бездонным карманам во имя собственного
    светлого будущего. Кредиты в виде счетов, напоминающих, если не принимать во
    внимание огромные суммы, счета за гостиничное обслуживание, предоставлялись
    под конкретные услуги:
    – столько-то за создание многопартийной системы;
    – столько-то за гласность;
    – столько-то за закон о печати;
    – столько-то за освобождение политзаключенных;
    – столько-то за свободу слова, собраний и союзов. Итого… Получалось
    мало!
    – Хорошо, выводите свои войска из Прибалтики и дайте республикам
    независимость.
    – Сколько?
    – Столько.
    – Хорошо, но мало. Хотим еще.
    – Выводите войска из Восточной Европы и в первую очередь из Германии.
    (Вот оно, “новое мышление”!).
    – Хорошо. Сколько?
    “Мы еще никогда не видели такой маниакальной жажды самоуничтожения, –
    докладывали своим правительствам разведки, в частности, английская. – Все
    действия Горбачева и его команды должны неизбежно привести к развалу не
    только коммунистической системы, но и Советского Союза как государства”.
    Это была фантастика, в которую трудно было поверить даже теоретически.
    “Созданная Сталиным тоталитарно-полицейская империя была своего рода
    шедевром, – писали газеты. – А шедевр невозможно улучшить. К шедевру ничего
    нельзя добавить, а равно как от него ничего нельзя убавить. Хрущев изъял из
    “шедевра” террор, и все закачалось. Горбачев хочет добавить к шедевру
    свободы – и все, наверняка, развалится”. “Фактически – резюмировала
    влиятельная “Файнейншл Таймс”, – мы просто покупаем Советскую Империю как
    торт, который потом будем вольны разрезать на столько кусков, на сколько
    пожелаем”.
    Но главной целью было стремление добиться развала всей коммунистической
    системы, в том числе и Советского Союза таким образом, чтобы под их
    развалинами, нашпигованными немыслимым количеством ядерного и неядерного
    оружия, не погибло бы все человечество.

  45. Alex

    Interesant…

    Drajii mii, moşu o făcut o descoperire. Ca şi cum.

    Bre, unu din foştii mari boieri din România, pe nume Vîntu, s-o transformat într-un feli de guru şi, asemenea lu’ Mocanu, propovăduieşte pe net.

    Omuleanul zice că România s-o transformat în colonia americanilor şi nemţilor şi că trebuie să-şi recapete suveranitatea. Mai zice că e nevoie în România de o republică prezidenţială, unde preşedintele va purta responsabilitate pentru tot ce se petrece în ţară, şi, asta de-amu-i părerea me, cînd poporu s-a supăra de feliu cum îi condus, s-a duce şi i-o tăie capu ca lui Carol I.

  46. Titus

    Carol I al cui?

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*