Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

152 comentarii

  1. Alex

    Tu l-ai ascultat pe Dodon? Heh. Eu nu-l suport. Şi ce-o spus extra-`solidu`?

  2. Titus

    Ca e un “moldovan” tipic. In anul 2005 am fost la o conferinta internationala in Barcelona(desigur de partea germana). Am citit in program ca sunt participanti din RM. Era indicat exact locul si ora unde ei vor prezenta la stand rezultatele si vor raspunde la intrebarile celor interesati. Si eu am avut standul meu, unde m-am prezentat punctual si am rezistat timp de o ora la o ploaie de intrebari de la niste chinezoaice din Shanhai si de la niste colegi din Australia. Nu a fost usor, dar toti mi-au cerut carteade vizita, mi le-au dat pe ale lor. Nu a fost usor, pentru ca nu aveam dreptul sa divulg secrete tehnologice, trebuia sa raspund la general, cu “ulibocika” pe fata. A doua zi, m-am dus cu sufletul la gura la standul moldovenesc. Voiam sa-i vad, sa le strang mana, sa-i invit la o cafea, sa ne dam adresele. Nu s-au prezentat la stand. Doritorii de lamuriri, s-au invartit vreo 15-20 de minute pe acolo, si dusi au fost. Am inteles ca “participantii” moldoveni au fost niste nepoti dea unui academician din RM, care nu aveau nicio idee la ce au venit acolo. I-am depistat mai tarziu, peste o zi, vazandu-i pe langa participantii romani. Umblau cu coada intre vine, mai mult pe la usi. Nu am avut nicio dorinta sa ma apropii.
    Asa si Dodon. A putut vorbi la sedinta in plen la Strasburg. Dar a preferat o sala goala, sa discute cu Giletschi despre situatia din RM. Comportament de provincial complexat. De altfel, sunt convins ca “maldavenii”pleaca la Strasburg sau Brussel doar pentru a face shopping. Sa nu fost romanii, nu mai pupau moldovenii Acord de Asociere si substituirea vizelor in veci!!!

  3. Alex

    Da, Titus. Ei se duc acolo `la shopping` şi încă „po blatu”.

    Pe de altă parte, tu crezi că e o mare fericire pentru moldoveanul simplu Acordul de asociere şi substituirea vizelor? Ce are el de la asta? Omuleanul simplu.

  4. Titus

    In magazinele din Germania un pachet de nuci de 800 de grame costa 4 euro. Rosiile cele mai ieftine sunt acum la un pret de 2 euro kg. Pe politele de vin din Germania stau baterii de vin macedonian sau portughez, la un pret de 1,6Euro/sticla, vin de la care poti sa te otravesti. Rosiile sau gogosarii sunt total fara gust, facute din masa plastica. Moldovenii se scarpina in vintre. Cu productie bio, ei se ocupa de cersetorit, cand ar putea sa fie zei.

  5. Alex

    Eu nu cred că în Europa este nevoie de producţia moldovenească di cari pomeneşti. Chiar prevederile Acordului de Liber Schimb sînt o dovadă în acest sens. Nu e nici un fel de „liber schimb” acolo – limite şi limite.

  6. Titus

    In UE nu se raspunde de cumparaturile din magazine Comitetul Central al PCUSS.
    https://www.youtube.com/watch?v=um_vXiFv2kM

    Totul depinde de capacitatea oamenilor de a-si demostra abilitatile profesionale. Tu poti, desigur, sa lingi picioarele in cizme de “kirza” a ivanilor.

  7. Alex

    Ce ai în vedere prin „ivani”?
    Îi clar şi prostului că produsele moldoveneşti nu pot concura pe piaţa europeană. Şi te rog nu-mi spune că în Europa de ele cineva tare are nevoie că chiar mă amuzi. N-au nevoie producătorii din Europa în primul rînd, iar statul Republica Moldova nu face nimic şi nici nu-s sigur c-ar pute tare mult să facă ca să-i ajute pe producătorii autohtoni. Mai ales după ce-o semnat acordu ista prostesc.

    Titus, tu tare mare filosof eşti, de-acolo. Dar nu-i totu chiar aşă cum ţie îţi pare.

  8. Alex

    În atenţia lui S. Mocanu

    Dacă S. Mocanu o privatizat denumirea „Antimafie” însamnă că el îi socoati pe toţ ceilalţi de mafioţi. Să presupunem că Antimafie intră în Parlament. Antimafie nu va avea peste 51 de mandate, cel puţin prima dată cînd va intra.

    Însamnă că Mocanu va fi nevoit să intre într-o coaliţie. Cu cine? Cu nişte mafioţi di pi dreapta. Eu cred că şi partenerii lu Mocanu o să-l forţeze să facă treaba asta. Şi ce-i atunci cu lupta anti-mafie, drajii moşului?
    Corect, să va duci pi apa sîmbetei de dragul geopoliticii.

    Dom Mocanu, matali n-ai să-i poţ’ pe viitorii parteneri să-i ţii să nu fure. Îţi dau 150%. Da di la Bucureşti şi Washington o să răsune răcnete şi înjurături să nu stricaţi coaliţia.

  9. Titus

    Mai, difuzor al opincei ruse, suge laba, bre!

  10. Alex

    Iaca s-o-nervat Titus.

    Vrei să spui că moşu n-are dreptate?
    Uite-n-coace: să presupunem că în Parlament intră Antimafie şi pur-unioniştii. Să presupunem că aiştea n-o să fure. Ei n-au cum să acumuleze 51 mandate. Cu cine ei vor fi nevoiţi să facă coaliţie? Cu nişte neo-snegurişti-urecheneşti. Da aceia nu pot să nu fure. Pentru dînşii furtu-i sfînt. Probabil încă nişte moldovenişti pro-europeni, alde Diacov, care la fel nu pot să nu fure.

    Eu nu cred că astfel de coaliţie poate s-o ducă mult. Ori Mocanu va accepta furtul (în anumite limite), ori coaliţia se duce pe apa sîmbetei. Vedi cineva alte variante?

  11. Alex

    Băi, dă să vă deie moşu o problemă de rezolvat.
    Iată aici o societate alcătuită din:
    a) românişti-unionişti – 12-20 %
    b) statalişti pro-occidentali – 25-35%
    c) statalişti-neutralişti-rusofili – 30-40 %
    d) imperialişti rusofili – 10-15 %

    Creaţi un fel de platformă ideologică acceptabilă pentru 2/3 din populaţie, ca să să scoateţi carul din mlaştină.

    Plohotniuc larg rînjăşte.

  12. Alex

    Titus, tu ce spui? Cum de rezolvat problema? Ia să te văd cum gîndeşti.

  13. Alex

    Hai să vă dau cîteva idei de-ale mele:

    Dacă unioniştii îs scoşi din ecuaţie, pe stataliştii pro-occidentali îi apucă „kondraşka”, o parte din ei vor pleca la unionişti, iar altă parte va fi aruncată spre neutraliştii rusofili.

    Unioniştii nu pot suporta imperialiştii rusofili şi neutraliştii rusofili. Îmi pare că-n egală măsură. Imperialiştii rusofili nu văd în ochi unioniştii. Stataliştii neutralişti-rusofili nu iubesc unioniştii, dar nici nu-i urăsc într-atît de tare ca imperialiştii rusofili.

    Stataliştii-pro-occidentali prin anumite tehnologii pot atrage vreo 5-10% din stataliştii-neutralişti şi împreună cu unioniştii să aibă peste 50%, dar toţi împreună ei nu pot atinge 2/3.

  14. Alex

    Scrie Usatîi:
    “Додон с Плохотнюком договорились… о том, что я буду уничтожен и не смогу помешать Додону стать президентом. Плахотнюк заразил Додона птичьим гриппом, а вакцину спрятал у себя в Нобиле. Без этой вакцины Додон станет политическим трупом и очень скоро.”

  15. Titus

    Am trecut seara pe la magazinul REWE, un supermarket obisnuit. Un kg de nuci bio de clasa 2 aduse din SUA costa 9 euro/kg. Buna treaba!

  16. Alex

    Titus, eu nu cred că poţi compara condiţiile din SUA şi cele din RM (nu mă refer la climă şi sol)
    Respectiv, hai să discutăm lucruri serioase.
    Ap’ ce spui despre problema pe care-am formulat-o mai sus?

  17. Alex

    O să rîdeţi, dar mie-mi pare că singurii care într-adevăr vor federalizarea (înafară de Moscova) sînt găgăuzii.

  18. Alex

    … cu referire la Chişinău şi Tiraspol.

  19. Alex

    Drajii moşului, dacă nu ştiţ vă comunic că s-o produs înc-un divorţ între nişte staruri autohtone: Usatîi l-o părăsit pe Năstase.

    S-o săturat Usatîi de apucăturile procurăreşti a Preşedintelui Galaxiei Andromeda. Nu-i dă voie să ardă „skaturi” şi în genere în ultima vreme s-o cam făcut de rîs.

    Nunta “celor trei mari” aşa şi n-o dus la nic bun. Şi se pare că cel care-o avut mai mult de pierdut îi Năstase, care de-amu nu-l mai înţălege nime: parcă-i român, parcă-i eurounionist (vorba lu Rogozin), parcă mai ieri sta lîngă Dodon şi striga „Maldova”, dincoace spune că el fiind preşedinte ŞI CU Partidul Democrat s-ar înţălege.

    Pi mini omu ista m-o buimăşit. Dacă la voi îi „tăt normal” în astă privinţă, vă poftim duminică la protest!

  20. Alex

    Bre, da poate ruşii i-au propus lu Ploho următorul examen: „Dacă vrei să te luăm în serios, atunci mai întîi îl faci pe Do(n)don preşedinte. Pe urmă mai vedem.”

    Mie-mi pare destul de plauzibil.
    Nu cred că lumea ar alerga să-l voteze pe Candu de frica lui Dodon. Poate mai curînd unioniştii o să aibă aşa reflexe. Cu un Năstase leşinat şi discreditat, principala problemă pentru un astfel de scenariu este Usatîi, care încă poate influenţa un 15-20% să voteze împotriva tuturor sau…

  21. Alex

    Mocanu-i pus pe şotii. Asta ca concluzie generală.
    ————————————————————

    Mocanu o spus un adevăr în legătură cu zidu.
    România va fi zidul de care Moscova o să-i deie cu capu pe moldoveni.

    https://www.youtube.com/watch?v=rhJbO3JfhvY

  22. Alex

    Maioru dispri valorile occidentale.

    https://www.youtube.com/watch?v=TAVL-3xn7M4

  23. Alex

    Usatîi l-o părăsit pe Năstase pintru că fundu lu Usatîi îi sîmţîtor.

  24. Alex

    Dacă Mocanu (ne-nchipuim că ajunge la putere) nu va găsi o metodă de a rezolva problemele Republicii Moldova fără cedări de suveranitate spre Occident (mai mult decît la moment) şi fără a lăsa România să să bage tare în economia din RM, atunci îmi pari rău.

    Pi dînsu îl aşteaptă soarta lu Druc, a lu Saakaşvili, ori a lu Gamsahurdia. Optimismu şi încrederea în forţele proprii n-o să-l scape.

  25. Titus

    Blue canary, she feels so blue.
    She cries and sighs, she waits for you
    Blue canary, the whole day long
    She cries and tries to sing a song.

  26. Alex

    That’s not about us, baby.

  27. Alex

    “Заграница нам поможет”, zice Mocanu.

    Ei hai, România o să ne susţină aşa cum o susţinut FR Donbassu. Da de luptat vor trebui să lupte cei de pe Malul Drept. La o adicî.

    Bre, eu am o întrebare. Voi credeţi că mulţi de pe Malul Drept o socotit că Războiul din 1992 pi dînşî îi priveşte? Nu se zice dispri dînsu că e-un fel de război uitat?
    Voi sinteţ siguri că moldovenii l-o perceput ca război pentru independenţă şi tot aşa? Sau poate doar un război între boieri de pe cele două maluri în care aiştea o luptat cu poliţiştii, tractoriştii şi puşcăriaşii.

    He-he

  28. Alex

    Îi bine că Mocanu o pomenit de Puric.
    Numa c-aici după mine tre de mai gîndit.

    Că Putin trăieşte nişte chestii religioase, e normal. Chiar şi Mocanu le trăieşte. Mocanu doar tot crede că are o careva MISIUNE, nu?

    Îs de-acord că comunismul îi un fel de religie. Un fel de creştinism vulgarizat.
    Bre, da şi euro-atlantismul îi religie. Cel puţin pentru oameni ca Mocanu, sau alde Dungaciu, Chifu, chiar Fota.

  29. Titus

    La un mare bal mascat a fost lume de peste lume. Printre Arlechini si Colombine s-a putut vedea un om slabanog, complet gol care avea infipt in dos un cap de dush.
    – Cine sunteti, pe cine reprezentati- il tot intrebau participantii.
    – Sunt Ionica Curcudush si ma reprezint pe mine insumi- a fost raspunsul!

  30. Titus

    Nu se mai aude nimic de Ion Sturza. S-a dus sa-si ia periuta de dinti, fiindca il astepta presedintele lui. Si dus a fost.

  31. Titus

    Dodon si K° vorbeste despre o motiune de cenzura guvernului Cilip. Sa cred ca Ploho vrea sa-l schimbe pe filipushka? In doua luni se aseapta vizita delegatiei FMI si guvernantii nu doresc vadit sa se aseze la negocieri cu FMI. Asa ca te miri, dam jos guvernul si mai asteptam vreun an.

  32. Alex

    Sturza a mai veni peste vreo 3 luni la „În Profunzime” ş-apoi iar şi-a lua o pauză.

    Nu ştiu. Poate e un fel de show ieftin de-a lui Dodon ca şi „lupta” cu unionismu. Să demonstreze prostimii că el „luptă cu oligarhii”.

  33. Alex

    Dom Mocanu, da Moldova Polietnică nu e Unitate prin Diversitate? Hi-hi-hi

    V-o spus Merkel că multiculturalismu o murit. Facem stat naţional ş-am terminat vorba.
    Eu cred că chestia cu statu-instrument pi care-l promovează Mocanu n-o să meargă cu mentalităţile de la noi. Îi pre nu ştiu – ‘ne po naşămu’.

  34. Titus

    Asa e mestere Alex. Po vashemu este sa fiti indigeni, condusi de “tarul” de la Kremlin, sa mancati salata olivie si shuba cu mazare verde. Si sa va duceti de Pastele Blajinilor la cimitir, sa mancati si sa beti pe morminte. Iata asta-i po vashemu.

  35. Alex

    Titus, treaba-i tare slută.
    Cel mai amuzant că Saakaşvili măcar avea 80-85% (din totalul populaţiei) de gruzini care deşi trăiau într-un stat mafiot, înţălegeu că-s gruzini, da Mocanu are o gloată care nu ştie ce-i cu dînsa. Şi el crede că o să facă ‘revoluţie’ cu ‘instrumentu’.

    Chiar nu ştiu…

  36. Titus

    Dar poate nu era Ilici
    Si-ai incurcato, nene?
    Batranu-si face ochii mici:
    Sa nu-l stiu eu pe Lenin?

    Domnul Mocanu a spus ca moldovenii sunt cei mai norocosi, fiindca exista statul Romania! Numai prin unire cu Romania ii dam jos pe criminali!

  37. Alex

    Cazacii tăi de la Tiraspol o să se uite la România cînd vor trimite „Graduri” în centrul Chişinăului?
    Don’t think so…

  38. Alex

    Iaca pi asta mi-o amintesc.

  39. Titus

    Cazacii o sa faca pipi in salavari!

  40. Alex

    Care unire, bre? Ţi-o spus Mocanu că face „stat-instrument”, dar tu zici că o să facă cazacii pipi.

    Nu-i totu aşa simplu cum zice Mocanu. Numa că el, Toma Necredinciosu, pina n-a sîmţî pi pielea lui, nu crede. Eh, ce să-i faci?

  41. Titus

    Da, bre Alex. Am privit conferinta de presa a lui Caldare pe care ai postato aici. Urmaresc acest tip de mai lung tip, dar pe zi ce trece ma conving ca tipul este bolnav mintal. Ascultandu-l, iti faci impresia ca a evadat de la un ospiciu. E doctor habilitat in tehnologia prelucrarii vinului, se vede bine ca a ciupit mult in viata lui. Un om normal nu are ce invata sau intelege de la acest pacient al Costiujenilor. Parerea mea este ca tipul se crede fatat pe timpul lui Stalin si ca nu a iesit inca din pelinci. Sa stea sanatos in zemlianka lui cu casca pe cap si sa tot bea narkomovskii spirt. Br-r-r, ce urgie. Iata aceasta este fata adevarata a moldovenistului stalinist. Prin ce tragedie strasnica trece poporul meu, daca acest cancer infloreste si se incalzeste la sanul lui.

  42. Titus

    A teper’ spite, nesciastie! Zavtra vi uznaete cito takoe monopolia!

    https://www.youtube.com/watch?v=LlXjUdJfZAQ

  43. Alex

    E natural. Mă refer la reacţia faţă de Căldare.

    Statul mafiot în RM nu e o întîmplare.

    El este un punct de echilibru, un compromis al tuturor: al prostimii, intelihenţiei, boierimii, actorilor internaţionali, etc.

    Unioniştii mai degrabă îl tolerează pe Plohotniuc, decît pe moldovenişti. Moldoveniştii mai bine îl rabdă pe Plohotniuc, decît să trăiască într-un stat românesc. Pentru Moscova mai bine Plahotniuc la Chişinău decît un Mocanu. Pentru Bucureşti, Washington – mai bine un Plohotniuc, decît un Usatîi-Dodon. Pentru majoritatea din RM: mai bine stat mafiot, decît război civil.

    Aşa că… tăt normal. „Iar noi locului ne ţinem, cum am fost aşa rămînem.”

  44. Alex

    Şi cînd moşu-l audi pe Mocanu, cari spune că tot ar fi foarte uşor de rezolvat, ap’ chiar n-am cuvinte.

  45. Alex

    Prieteni, voi ştiţi de ce Plohotniuc o anulat referendumul?
    Pentru că i s-o făcut jăli de Năstase. Acela nu ave să grămădească fără nou motiv nici 2000 oameni.

    De-aici eu scot concluzia că ideea lu Mocanu referitor la conserva-Năstase are dreptu la viaţă.
    Conserva încă tre sa mai trăiască. Ea o să fie „destupată” la momentul oportun.

  46. Alex

    Eu cred că RM o ratat desprinderea completă de FR anume în perioada 2009-2014.
    Atunci treaba asta avea să ne coste mult mai ieftin (Transnistria+embargo+moldovenii alungaţi din FR+nişte probleme în Găgăuzia), decît acum cînd Ursu s-o trezit din somn. Acu problemele vor fi mult-mult mai mari.

    Aşa că dom Mocanu gîndeşte mai bine alt plan… mai puţin euroatlantic.

  47. Alex

    Năstasă îi garanţia lui Plohotniuc că pe dreapta n-o să-i facă nime probleme. Plohotniuc o să-l ţîi pi Năstase de-amu încolo – niş mort, niş jiu, ca pe-un zombi.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*