Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

152 comentarii

  1. Alex

    Dom Mocanu, eu ca polit-tehnolog amator te-aş sfătui s’ începi să te gîndeşti la proteste.
    Pentru că dac-ai să aştepţi să „moară” Năstasă ori să dispară corturile din faţa guvernului, ap o să te-apuce bătrîneţîle. De-amu Plohotniuc singur o să aibă grijă ca Năstasă să nu „moară”, iar corturile goale să nu dispară. Mă-nţăleji, matale, pe mine? De-amu Năstasă e-un fel de „hodeacii mertveţ” a lui Plohotniuc, care o să fie folosit ca nime di pi dreapta să nu-l mai deranjăză.

    Aşă că trebu cumva să dreji ca să grăbim moartea politică (sau civică) a lu Năstasă. De-am dintr-insu tolc nu-i. Niş pentru Usatîi, cred.

  2. Titus

    Fara bani nu faci proteste!

  3. Alex

    Titus, ce-ar fi sa donezi 2% din venitul tau Antimafiei?

  4. Titus

    Mai du-te in … origini. Nu-i de ajuns ca voi, nemernicilor, mi-ati otravit tineretea, punindu-ma sa va lucrez degeaba, in timp ce voi furati si va frecati ca caii. Eu stateam cu o mana pe carte, iar cu alta pe sapa, ca sa-mi cultiv micul teren agricol, crescand cartofi, ca sa nu moara familia mea iarna de foame. Sa va mai dau si acum? Mai bine dau de baut mahmurilor luni. Nu va mai datorez nimic. Parintii imi zac sub monumentul funerar la un mic cimitir din RM. Nu voi mai reveni in raiul vostru de potlogari.

  5. Titus

    Mi-ati luat, inainte de a pleca, pana si acea mica parcela de pamant, sub motiv, ca as fi “venetic” si ati dato la niste harmasari de preoti, sa-si ridice castel. Si acum, asteptati de la mine sa va ajut? Pentru ce? Pentru nimernicia voastra, ticalosilor?

  6. Alex

    Atunci, Titus, nici n-ai dreptu să decizi asupra viitorului acestor oameni.

    N-am ştiut că-i socoţi potlogari pe cei de la Antimafie. Ei na…
    Şi parcă nu te-am pus la lucru eu sau majoritatea celor ce citesc acest site.

    Titus, cum ai rămas fără pămînt? Ai renunţat la cetăţenia RM sau ce naiba?

  7. Titus

    Intreaba-i pe Urecheanu, Bostan, moldoveni si alte lichele nemernice. Eu nici nu decid asupra viitorului “maldavanilor”. Eu nu am in vedere numai “Antimafie”. Eu nu doresc sa dau nimic statului criminal RM. De 16 ani platesc impozit lunar pentru unificarea celor doua Germanii. Acei care lucreaza in fosta RFG platesc lunar un impozit pentru ridicarea nivelului fostei RDG. Am platit cinstit, fara sa ma revolt. Voi cereti bani de la Urecheanu, Bostan tatal si Bostan fiul, finii si nanasii mafioti, lichelele care va conduc. In anul 1841 in Irlanda au fost 8,2 milioane de oameni. In 1902 erau deja 4,5 milioane de oameni. Astazi, in 2016 sunt 4,5 milioane de oameni. Au plecat, au plecat, au plecat. Si noi am plecat. Am plecat, fiindca aveam in fata doar un singur viitor: Sa fim sclavii unor puturosi sau sa murim de foame. Nu cersiti acum bani de la noi.

  8. Titus

    Candva, un oarecare Lomonosov, scria despre viata sa lunga in Saxonia:

    Меня объял чужой народ,
    В пучине я погряз глубокой,
    Ты с тверди длань простри высокой,
    Спаси меня от многих вод

  9. Alex

    Măi, Titus, dap tu la noi eşti deam neamţ, bre.
    Atunci ce să mă mir că atîta blestemi statu ista (RM)?
    Faza-i că făr de dînsu celor de aici n-o să le fie mai bine.

    P.S.
    Ştii, Titus, eu dacă aşa de frustrat ca tine eram, ap nu ştiu, ori luam calea lui Brega, ori mă ducem şi omoram vreun politician-mafiot ziua în amiaza mare.

  10. Titus

    Du kannst mir am Arsch lecken, mein Freund!

  11. Titus

    Ha-ha-ha
    Ce mai ziceti acum, moseur Alex?

  12. Titus

    Vin trupele de cavalerie SUA la Chisinau. Cat simbolism: acolo, unde porcul Rogozin a baut votca, vor sta cavaleristii americani!

  13. Alex

    Mare brînză. Au venit pentru că Plohotniuc i-a invitat.
    Simbolism de doi bani.

  14. Alex

    Probabil Plohotniuc vrea să enerveze Moscova sau să le demonstreze americanilor că e omul lor.

    Un motiv în plus pentru Moscova să-l jupoaie.

  15. Titus

    Moscova iubita
    Mandra capitala
    Toti copii-ti canta
    Cantece de fala!

  16. Titus

    Vin mericanii, vin mericanii, vin mericanii…

  17. Alex

    Mocanu se poate duce să bată din palme. He-he.
    Plohotniuc i-o adus mericani.

  18. Alex

    Adunarea populară din autonomia găgăuză a adoptat propriul cod al educaţiei.
    Cu cretinii care-i avem la Chişinău degrabă fiecare sat o să-şi scrie constituţie.

  19. Titus

    Traiasca Reunirea cu patria mama Romnia, traiasca o unica lege peste teritoriile romanesti!

  20. Alex

    Dacă aşa tare iubeşti Patria-mumă, de ce stai hăt la Munchen? He-he
    S-o dus Titus în „ţările calde”. Aici clima îi pre dură pentru dînsu.

  21. Titus

    Ei si ce ca stau in Germania. Alexandru Ioan Cuza, omul care a facut Unirea Principatelor tot in Germania a stat.

  22. Titus

    Apropo, cu doua zile in urma, in orasul in care ma gesesc a nins foarte puternic. Iar in RM e cald si bine. Asa ca mai bine concentrati-va pe Unire. Am auzit ca Dodon de a doua zi de Paste vrea sa se culce sub blindatele americane, sa nu le permita sa vina in ospetie.

  23. Alex

    Da, măi. Numa că Cuza s-o dus în Germania după ce-o făcut Unirea.
    Dar tu ai fluturat steaguri la Dubăsari aducînd un aport la Dez-Unire şi la crearea statului mafiot pe care amu îl blastămi.

    Pînă la urmă Cel de Sus te-o făcut să te duci hăt la nemţi ca să ştii ce-i aia Străinătate.
    Ai devenit un mancurt, măi Titus. Frustrările şi supărările tale te-au adus pînă la aşa stare.

    ———
    Dodon încearcă să scoată ceva capital politic din toată afacerea asta. Dodon cam îi laş. Nu pre cred c-o să să culce sub blindate.

    https://vid.me/e/ZVyz

  24. Titus

    Bre Alex, las-o mai moale. Eu, de exemplu nu mai inteleg nimic ce se petrece in RM. E un dezastru total. Cine bre, e alb si cine e negru? In filmele western alb-negre din anii 30 ai secolului trecut baietii buni purtau palarii albe iar baietii rai purtau palarii negre. Astfel, spectatorul putea deosebi binele de rau. Ce se intapla la voi, bre? Cum de ati ajuns la o asa stare?
    Demagogia cu fluturatul steagului las-o pentru matusa Marioara. Ca nu steagul fluturat a distrus acel imperiu al raului. S-a macinat si s-a distruns de la Moscova, din Kremlin.

  25. Titus

    In privinta “ai devenit mancurt”, tovarase, priveste-te in oglinda. Visezi un Usatii sa te conduca in mod dictatorial. Usatii e un om lipsit de calitati omenesti, e un papa carnaciori si rage-karaoke. Deci, tu esti, tataie, un mancurt veritabil!

  26. Alex

    Bre, Mocanu îi alb. Hehe. Bine. Asta din cauza că n-are legături cu Mafia. Dar dacă mă uit la planurile sale mă cam pun pe gînduri.

    Măi, da nu-mi spune despre URSS. Eu mă refer strict la RSSM. Moşu înţălege că te faci într-o ureche, dar trebuie să recunoşti că şi fluturatu flagului a dus la distrugerea RSSM, care trebuia să devină viitoarea RM.

    Titus, eşti de 17 ani un mancurt. Dumnezeu te-a pedepsit pentru intoleranţă şi fluturatu flagului. Asta e.
    Eu îs de-acord cu nişte lucruri pe care le spune Usatîi, dar de ceva vreme nu mai am încredere în el.

  27. Titus

    Ha-ha-ha
    Si in 1993 in Moscova criminalii transnistreni au impuscat rusii la Belii Dom tot din cauza mea, bre? Asta tu te faci intr-o ureche. Toata scursura KGB-ista din Tarile Baltice au sosit atunci la Tiraspol. Dar razboaiele din Georgia? Poate tot eu le-am pornit? Ori poate ca deadea Vanea? Bre Alex, hai sa fim seriosi.
    Cauta, bre pe internet, exista filme georgiene care spun clar ca republicutile rebele au fost fabricate de rusi.
    Asta voi, vatnicii, vorbiti despre intoleranta? Dodon rage ca o vita mare cornuta ca va fi razboi civil, in timp ce unionistii vorbesc de democratie, de planuri pasnice. Unionistii nu vorbesc de razboi, vatnicii numai de razboi vorbesc. Asa ca, tataie, poti amagi pe altii. In privinta mancurtismului… He-he. Eu nu am uitat ca tine istoria neamului meu. URSS si RSSM au fost un “rahat pe bats”, eu nu ma asociez cu asemenea “patrie”. Patria mea este Romania, parte a careia a fost si Basarabia romana! Deci, eu nu sunt mancurt, eu tin minte istoria, cultura neamului. Mancurti sunt cei ca tine, care ati decazut atat de jos, ca lingeti cizmele opresorului. Anume despre voi, mancurtii, a scris cartea sa Cinghiz Aitmatov. Sunteti niste zombi.

  28. Alex

    Titus, fluturînd flagul voi aţi aruncat prostimea în mîinile căzăcimii şi kgb-iştilor, bre. Le-aţi adus-o pe talger. Fără susţinerea prostimii acolo peste Nistru nu mai era niciun fel de „RMN” astăzi. Chiar asta nici amu nu-i clar?

    Da mai slăbeşte-mă cu unioniştii. Nu ştiu cum cei din România, dar cei de-aici nu-s mai breji decît cei care-l susţin pe Usatîi. Plohotniuc face cu ei tot ce vrea.

    Eu nu cred că va fi război, mai curînd malul drept se va polariza rupîndu-se în cîteva bucăţi. Unioniştii-europeniştii se vor grămădi într-o zonă, probabil – Centru, restul vor pleca în Nord sau în Sud. Şi se va termina totul cu nişte block-post-uri.

  29. Titus

    Mosneag mincinos. Care “prostime”efemera am aruncat-o in mainile cazacimii? Debilii pe care i-am vazut in colhoz? Erau niste oameni lipsiti de limba, cultura, satul arata ca un chislac din Badahsan. Iar acei, care veneau din Tiraspol sau Rabnita, sa faca frigarui pe campul colhozului erau niste rusalai grosi ca Usatii,care pur si simplu se scarnaveau pe capul “prostimii”. Cand auzeau ca noi, studentii vorbeam romaneste, le tremura slanina din burtile umflate de alcool, de ura. Transnistrenii nu sunt ai nostri. Minciuna iti curge din gura ca cascada Niagara. Nu doresc si nu accept asa “concetateni”. Mergi la ei si le linge fundul, dedusya!

  30. Alex

    Cei pe care îi numeşti „debili” puteau fi de partea noastră sau măcar neutri. La asta nu te-ai gîndit, bre?

    Titus, în aşa caz nu treb să ai pretenţii la viaţă. În comparaţie cu mulţi alţii care în 1989-1990 mîncau plăcinte şi beau vin, tu CHIAR ţi-ai făcut-o cu mîna ta. Amu înjuri în germană şi te dai mare român. Heh. Comedie, nu alta.

  31. Titus

    Pupai in fund pe acei care voiesti sa-i ai de partea ta. Erau niste debili-debili, care consumau zilnic un fel de vin, numit de ei crepleac, facut cu cauciuc ars. Transnistrenii trebuie sa suga laba si sa traiasca in statul lor, pentru care au luptat si pe care si l-au dorit. Si ar fi bine, ca si tu sa te duci acolo, sa arati ca esti transnistrean adevarat, nu coada de caine.
    Mie, nu-mi trebuie ca aceste fiinte bizare sa fie de partea mea. Sa stea in tarcul lor si sa nu mai aud de ei.

  32. Titus

    Priveste-ti idolul mai de aproape. Are o morda lata si bolfoasa cat sholdurile Ecaterinei Matveevna, din Beloe solntse pustini. Daca un asemenea escroc este idealul tau, bre Alex, s-o dai in mama lui de treaba. Si in general, nu inteleg, la ce iti mai trebuie sa gandesti, Vojdiu va gandi pentru tine!

    https://www.youtube.com/watch?v=vvlRWe8gk9Q

  33. Titus

    Pacat, Alex, ca la nivelul tau intelectual, ai ajuns sa ai o atitudine pasunista fata de procesele istorice. Parca iti scoti “ideile nemuritoare” de sub fusta Galinei Andreeva, mamuca protestelor de pe calea ferata. Pacat.

  34. Alex

    Ha. Titus, mulţumesc mult pentru sfaturi.

    De „krepleak” eu am auzit şi pe malul drept.

    În legătură cu suptu labei, ce să zic? Eu nu cred că-i mare diferenţă între malul drept şi cel stîng. Toţi sug laba, înafară de boieri-mafioţi.

    Las-o mai moale cu „idealul”. Tu ai tendinţa de a exagera. Nu înţeleg cum de-ai nimerit la microelectronică. Mai bine scriai epigrame, bre.

    P.S. Ia povesteşte despre „procesele istorice”. Zău că m-ai intrigat.

  35. Alex

    Maia Sandu tot mai tare îmi aminteşte de Lupu.

    „Şi fatî dişteaptî. Grăieşti atît di diştept!” (Буль-буль-буль)

  36. Alex

    Titus, tu sărbătoreşti, bre?

    Mocanu visează că mericanii au aşa un plan măreţ pentru România, da’ moşului îi pare că mericanii lui Mocanu o să-i bage pe acei de la Bucureşti în aşa nişte aventuri, cum n-o mai văzut ei de 70 ani încoace.

  37. Alex

    Vizavi de Merkel

    Moşu îi dă dreptate lu Mocanu cînd acesta zice despre pericolul de a face ceva contrar „principiilor şi valorilor”.
    Oricum ultimele evenimente arată că ce-o făcut Merkel ucide partidele centriste din întreaga Europă (şi chiar la dînsa acasă).

    Mai pe scurt, orice nu făce Merkel, oricum ieşea de-a oaia. Iac-aşa capcană, drajii mei.

  38. Alex

    Bre, ştiţ’ ce zic eu? Venirea asta a mericanilor amu în mai îi tot o diversiune de-a lu Plohotniuc. Cu o luna in urmă au fost unioniştii, acu îs americanii utilizaţi. Totu sub control.

    Plohotniuc îi freacă pi tăţ mai departe. Usatîi de-am zice c-o să scoată lumea contra americanilor. O uitat de „revoliuţîia skaturilor”. Asta-i şi înţălejerea probabil a lui cu Plohotniuc. O să fîsîie împreună cu Do(n)don revolta celor de stînga.

    Eu de-am m-am săturat di toate prostiile iestea.

  39. Alex

    Drajii mei, dacă înţeleg eu bine tăt filosofia, atunci România va fi un zid – o cetate a aşa-numitei civilizaţii.
    Iar cei de la Bucureşti care sî cred cei mai hîtri de pe planetă, vor să facă din Malul Drept al RM – un fel de vestă anti-glonţ pentru dînşii. Adică Moscova nu pre o să aibă cum lovi în România, pentru că noi vom apăra fundul ei, sau vom amortiza loviturile. Romantic, nu?

    Ruşii o să-i deie pe moldoveni cu capu de toţi pereţii pînă n-o să le vie mintea la cap, ori pînă n-o să să spargă capul.

    Vestă anti-glonţ dintr-o cîrpă. Heh. Dungaciu, Chifu şi tăt gaşca rupe.

  40. Alex

    Ci-i trebu lu Plohotniuc păcătosu de Iohannis, dac cu dînsu dă mîna Nulland?
    http://www.pdm.md/files/news/small_img_0339.jpg

    Ci poate moşu sî zîcî referitor la foto?
    Să pare că Plohotniuc o fost recunoscut în calitate de padişah a Moldovei.
    Da Nulland e-un feli de Plohotniuc în fustă, bre. Îi cu aşeleaş apucături. Di rechin. Hehe

    P.S.
    Dom Mocanu, cînd te duci în teritoriu dup sămnături, nu mai pomeni de americani, c-o să arunce lumea în tine cu ouă şi roşii.

  41. Alex

    Bre, da pi Pettit nu l-o pus Nuland ambasador la noi? Credeţi că Nuland nu ştie ci poamă îi Pettit? Cerem demisia lu Nuland şi scuze oficiale! Nici mai mult, nici mai puţin!

  42. Alex

    Moşu s-o trezit mai devreme azi, o ieşit afară.
    Sîmti moşu ceva… Sîmte Vîntul Schimbării!..

    Moşu să uită în oglinda apei şi vede Moldova Polietnică, de-a lungul Prutului – un Zid, iar peste Prut – un Vodă, care priveşte cu tristeţă înspre Răsărit.

    Sufl-un vînt, nea Sergiu. Îi Vîntu Schimbării! Îl sîmţ şî Matali, ori încî nu?

  43. Alex

    După ce americanii l-o primit pe Ploho în lumea oamenilor solizi, să nu vă miraţi dacă în viitorul apropiat, el va mai încerca să obţină vreo funcţie oficială în stat!

    http://www.publika.md/vlad-plahotniuc-prezent-la-ceremonia-decernarii-premiilor-anuale-ale-consiliului-atlantic_2613761.html

  44. Titus

    Orticum, tot ce nu s-ar intampla in lume, de toate sunt vinovat numai eu, fiindca cand am fost student trimis la munca silnica in Transnistria am mers la lucru cu drapelul tricolor al tarii mele.

    Un mosneag capiat invinuieste in drteapta si in stanga, ii ridica fusta lui Galina Andreeva si o saruta cu dragoste sub coada!

  45. Alex

    Iaca iar s plînge Titus.
    Bre, copiii chiar şi în RM erau trimiş pîn nu demult toamna în cîmp. Aşa că nu numa tu ai fost obijduit. Milioane de oameni pe lîngă tine.

    Cu care drapel tricolor ai fost tu peste Nistru, drace? Cu cela roş-verde-roş?

  46. Titus

    Ros-verde-ros e bicolor. Noi am fost cu tricolorul neamului nostru.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*