Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

3 comentarii

  1. Mihai Românul

    Domnule Mocanu, această coeziune există!

    Absolut toate forţele politice de la Bucureşti (inclusiv cele 18 minorităţi naţionale) susţin integrarea RM în UE, iar cel mai simplu şi rapid drum este UNIREA CU ROMÂNIA!

  2. Viforul

    mihai romanul,

    sunt de acord cu solutia dar avem o problema cu dizolvarea R.M.daca mai gasesti o solutie in continuare te felicit anticipat.eu as merge pe solutia fuziunii prin absorbtie pe bani europeni,adica cu acesarea fondurilor structurale.ce parere ai?

  3. Ulpius

    Domnule Mocanu,
    Daca nu as fi audiat aceasta discutie pe Jurnal TV, te-as fi considerat pana-i lumea(sunt banatean!)… un mic”escroc” politic. Nu-s eu de vina. De vina e presa romaneasca,inca foarte parsiva, la modul comunist parsiva, in buna parte(in fine…) Stii la ce ma refer , la cei 2 baieti ai matale refugiati in ambasada romana de la Chisinau.
    Discutia a fost una de mare consistenta politic-intelectuala. Si aici voi interveni cu inca un …”in fine”.
    Ceea ce vreau sa spun, un mic,dar mare amanunt e ca , si d-ta si dl Bogatu folositi sintagma ” R. Moldova problema de suflet a lui Basescu”. Sa ma explic: Ea, expresia, e scoasa din context. El a folosit expresia ” R. Moldova problema de suflet a Romaniei”. Lasati-o asa , si nu o nuantati in niciun fel. Nu o modificati.Nu o reformulati, personalizand-o. A fost rostita in fata unei audiente diplomatice selecte si a avut un anumit scop f. bine directionat si urmarind inducerea unei idei precise. (inca o dovada a sinceritatii sale totale vizavi de Basarabia, pt ca asta-i sta in inima in ultima instanta) Basescu a vrut sa transmita un mesaj clar unui popor intreg, indiferent ca sa afla pe un mal sau celalalt al Prutului ca tel de atins unitar(supramajoritar, daca vreti)si un mesaj tot atat de clar ca UE (+ restul cine vrea sa auda!)ca este , ca urmeaza sa fie pus si in continuare in fata unei dorinte ce se poate metamorfoza in vointa comuna( “sorbirea ” Prutului”) lent ,dar hotarat. Sigur, ca om , ca personaj politic cu doua mandate prezidentiale la activ si care are toate sansele sa salte Romania spre un alt standard ,iar el sa ramana astfel in istoria tarii, exista o legatura personalizata care-l poate maguli si satisface ca orgoliu personal. El va si lasa sa decurga un timp interpretarea in cauza.Cand va simti insa ca decupajul nu-i va servi, nu va servi Romaniei in fond, se va distanta. Scopul lui depaseste insa “mica meschinarie”. Si in asta consta valoarea lui , deosebita de a altor personaje ajunse la cea mai mare demnitate in stat.”Tipul” are o mare intuitie a psihologiei multimii,reusind sa determine un fedd back pozitiv. Sigur, in presa romaneasca sintagma “problema de suflet a lui Basescu” va persista , asa deformata , existand un interes anume de a fi personal persiflat, demonetizat… Ceea ce in cazul R. Moldova nu prea as vedea sa fie “indicat” , tocmai pt ca nu ar fi in beneficiul ei general.(si nici al Romaniei , in particular)
    Cam astea mi-am permis sa aduc in atentia dv. legat de ” problema de suflet” a lui Basescu, a mea, a foarte multor romani din prezent si , sper , ca si a d-tale.
    Cu salutari de bine,mai ales ca acum stiu precis cu cine am de a face.
    Scuze pentru franchete de la un tip picat din cerul virtual taman pe acest blog.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*