Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

6 comentarii

  1. Există o regulă nescrisă, foştii conducători nu sunt pedepsiţi de-obicei. Atât pentru a nu crea resentimente la adresa noilor conducători, cât şi pentru a nu-i transforma în martiri. Ceauşescu şi Saddam Hussein au fost excepţii, dar o naţiune e mai împăcată cu sine însăşi dacă foştii conducători sunt lăsaţi în pace.

    Pe de altă parte, monumentele nepotrivite (de ex. tancurile sovietice sau statui ale lui Lenin sau Stalin) reprezintă un mod de a educa greşit zeci de mii de cetăţeni, uneori chiar milioane. Aşa că daţi jos tancurile sovietice de pe socluri şi lăsaţi-lo în pace pe Voronin, tocmai pentru a demonstra superioritatea morală a noii conduceri. Voronin trebuie să ajungă un bătrân demn de milă, nu un martir.

  2. radu 1

    astazi putem vorbi fara nicio teama de a gresi , de esecul total al “caii filo-ruse ” in r.moldova . toate guvernarile indreptate cu fata spre moscova , care s-au perindat la putere la chisinau , au dus tara la dezastru generalizat … r.moldova se prezinta astazi in fata lumii intregi , ca drept ” azilul de saraci ” al europei . saracie crunta , inapoiere economica si stiintifica , infrastructura la pamant, teroare ,deznationalizare fortata , trupe straine in tara , exod masiv spre alte zari …acestea sunt marile realizari ale filo-rusilor ! in fapt filo-rusii au condus tara aproape tot timpul ,de la proclamarea independentei … cand cu fata mai democraticeasca , cand fluturand la vedere steagurile rosii … da… filo-rusii au avut timp destul sa ne arate ce pot si vedem astazi ce au putut . e timpul de incercat si o alta cale . calea europeana !

  3. Francisc

    Numai Romania Mare Unita ne va salva de la dezastrul rusesc si comunist !
    Sa nu pierdem timpul ! Unirea – acum !

  4. corector

    La minutul 34 se intrerupe si nu merge mai departe nici aici, nici la Jurnal.tv

  5. nadia

    in cazu in care va fi gasit vinovat (sa presupunem k se va intimpla miracolu’) va fi oare tras la raspundere??? ce se intimpla cu “imunitatea parlamentara”

  6. Dan

    Pentru mine ca cetatean al acestai tari nu-mi este suficient doar o pedeapsa pentru Voronin si/sau intreaga sa echipa de la guvernare, care au tinut un regim totalitar.Eu vreau sa cred ca vom putea sa invatam din experientele tarilor didctatorial conduse.Daca vrem sa tindem sa devinim o tara UE, atunci sa ne evidentiem inca pornind din acest moment.Cel mai bine este sa putem gasi suficiente argumente si dovezi care incrimineaza vechea guvernare de spalari de bani, si folosire abuziva a puterii pentru propriile scopuri.Cu alte cuvinte sa le luam tot!
    Sa-i invatam si pe ei cum sa traiasca de la un salar la altul.Nici nu vreau sa-mi imaginez cati bani ar reveni in Trezoreria Statului.Si pana la urma nu vom avea nevoie nici de credite externe mari.Ne-am fi imbunatatit toti indicatorii economici.
    Atentie la rudele pana de rang 3 al acestora,depozitele din afara, si off-shoruri create,etc.
    Sunt convins ca majoritatea din ei,si-au facut asigurari din timp pentru ziua “Z”,si ca vor pleca unul dupa altul in afara.Nu cred ca toti vor pleca neaparat in Federatia Rusa.Ca tara care va aborda acest aspect in maniera unui viitor stat comunitar,vreau sa cred ca vom avea sprijinul UE in acest aspect,si ca ni se va face dreptate.
    Nu mai vorbesc de prejudiciile morale pe care trebuie sa le primeasca fiecare cetatean de la vechea guvernare.
    …chiar,cat ar fi echivalentul financiar a prejudiciilor morale aduse RM, pentru ultimii 8 ani?…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*