Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

(video)Procuratura lui Voronin-Gurbulea minte

POCURATURA GENERALĂ

C O M U N I C A T   D E   P R E S Ă

23 februarie 2010

Sergiu Mocanu a fost scos de sub urmărire penală

Procuratura Generală dezminte declaraţiile fostului consilier prezidenţial, Sergiu Mocanu precum că ar fi în continuare învinuit de procurori în dosarul 7 aprilie 2009, catalogîndu-le ca fiind absolut lipsite de temei.

În legătură cu declaraţia făcută astăzi în cadrul unei conferinţe de presă de S. Mocanu, serviciul de presă al Procuraturii Generale a fost abilitat să facă următoarea precizare.

Prin ordonanţa procurorului din 22 februarie 2010, Sergiu Mocanu a fost scos de sub urmărire penală pe motiv de lipsă în acţiunile lui a componenţei de infracţiune. Faptul dat a fost adus la cunoştinţa numitului printr-o scrisoare oficială expediată prin poştă.

Amintim că, Sergiu Mocanu a fost cercetat penal în cauza penală declanşată pe faptul organizării şi conducerii dezordinilor în masă din 7 aprilie 2009. 

ÎN ATENŢIA OPINIEI PUBLICE

Declaraţie

PROCURATURA LUI  VORONIN – GURBULEA  MINTE

24 februarie 2010

Procuratura lui Voronin-Gurbulea, condusă formal de Valeriu Zubco, anunță ieri, 23 februarie 2010, opinia publică, că subsemnatul, Sergiu Mocanu, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul ”7 aprilie” pe data de 22 februarie și că eu aș fi adus critici nefondate Procuraturii Generale, atunci când am declarat că mai sunt urmărit penal. „Perdeaua de fum” utilizată de Procuratura Generală pentru a ascunde de ochii lumii ipocrizia și cinismul procurorilor torționari, depășește limitele bunului simț și sfidează opinia publică.

În legătură cu acest fapt, declar pe propria răspudere, că luni, 22 februarie, în biroul Procurorului General, Valeriu Zubco, la ora 11.00, în prezența acestuia și încă a doi procurori, Igor Popa, şef al secţiei exercitare a urmăririi penale în cauze excepţionale din cadrul PG, a spus că eu mă aflu sub urmărire penală, pentru că nu au fost audiați câțiva martori, care la moment se află peste hotarele țării. Urmând logica procurorilor, ar trebui să înțeleg că acei martori au fost aduși de peste hotare, în câteva ore au fost audiați, după care a fost emisă ordonanța de scoatere a mea de sub urmărire penală. Dacă admitem că nu s-a făcut acest exercițiu, atunci nu-i clar de ce PG m-a scos, în regim de urgență, de sub urmărire penală.

În legătură cu cele expuse, declar următoarele:

Faptul că eu am fost ținut sub urmărire penală  și după  5 noiembrie 2009, când Guvernul a recunoscut printr-o scrisoare adresată Curții Europene pentru  Drepturile Omului netemeinicia arestării mele, este o dovadă în plus că procurorii  au acționat la comandă politică după evenimentele din 7 aprilie. În prezent, Procuratura Generală stă pe aceleași poziții și nu are altă intenție decât să acopere fărădelegile săvârșite de guvernarea Voronin, iar încetarea urmării penale împotriva mea s-a făcut numai sub presiunea opiniei publice.

Pornind de la această declarație, cer explicații publice Procurorului General, Valeriu Zubco:

De ce Procurorii care se fac complice la acte nelegale de arestare și ținere în detenție a zeci și sute de persoane nu au fost înlăturați din funcții, dar continuă să instrumenteze dosarul ”7 aprilie”? 

Sergiu Mocanu
Liderul Mişcării Acţiunea Populară

7 comentarii

  1. palade

    Zubco este un clown. Si eu ma intreb daca cei 4 crai de la rasarit sunt constienti de ceia ce se intampla. Daca da, nu poti sa-i numesti decat complice pentru revenirea regimului Voronin la putere. Revenirea la putere a fam. Voronin nu este altceva decat lupta pentru de asi salva pielea, scopul este de a obtine imunitatea. Caci altfel trebuie sa fii extrem de bolnav, sa fii un maniac sa crezi sa poti sa mentii puterea inca vreo 4-8 ani. Banii lui Oleg Patrunjel pot sa fie utili pentru revenirea la putere si nicidecum pentru mentinerea acesteia. Dar odata ajunsi la putere, de unde vor veni banii? De la kgbistii moscali? Cat? 500 mln? Bun. Si pe urma? Pe ce bani se vor mentine la putere? Acesti Criminali a trait si actionat dupa idea sa rupem cat mai mult azi, maine se va vedea. Or azi pentru ei este salvarea pielii prin orce mijloace. Ce va fi pe urma, pe ei nu-i doare capul. Sa-i doara pe acei de la rasarit.
    Chiar nu vom scapa niciodata de sub laba paroasa a rusilor?

  2. Constantin

    In tara aceasta, la acest moment doar presa si opinia publica pot schimba si schimba lucrurile. Fara a aparea in presa careva ilegalitati la majoritatea organelor de drept li-i in cot de faradelegi. Cum numai a aparut ceva in presa – se fac miscari (Ex. mai nou este cazul Muruianu sau chiar si mai nou a lui Sergiu Mocanu). Chiar ne considera de prosti pe toti ca indata dupa conferinta de presa din 23 februarie 2010 a lui Mocanu sa apara dezmintirea procuraturii ca uite tocmai la 22 februarie 2010 (adica cu o zi in urma si nu o saptamina sau o luna) s-a produs schimbarea si acesta nu mai are calitatea de banuit si adica Mocanu minte. Pai cum se poate spune ca minte Mocanu daca acesta a spus ce stie, adica el nu era informat ca dosarul in care figura ca banuit a fost clasat. Cit mai multe vor fi scoase in presa si spre opinia publica cu atit mai multe vom reusi in aceasta tara.

  3. palade

    Si apropo de declaratiile Domnului Mocanu. Poti sa-i numeri pe degete, pe cei care iese in public si sfideaza criminalii. Este o dovada ca lumea traieste in frica si nu are curajul sa vorbeasca. Cai cazuri de injustitie sunt mii si mii. Oameni se tem ca La Famiglia Voronin cu Don Vladimir in frunte va reveni in (back in business) si se va razbuna.

  4. Adi

    Păi, dacă lucrurile stau astfel, noi suntem liberi întâmplător. Ţara lui Papură Vodă, nu alta! Dar ce e cu cei doi fii a lui Mocanu, care au stat închişi timp de 1 an în Ambasada României într-o odaie de 3 m. patraţi?

    Mie îmi face impresia că actuala putere umblă în vârful degetelor pentru a nu-l trezi pe Voronin. Lideri noştri democraţi parcă ar fi nişte domnişoare de pension, nişte vegetarieni puşi la dietă.

    Acum înţeleg de ce era nevoie ca Ceauşescu săfie judecat. Atâta timp cât Voronin va umbla liber, frica de restauraţie comunistă va persista. Mai cu seamă în mediul juridic, care e viciat de corupţie şi crime. Gândiţi-vă, Moldova a pierdut la CEDO 60 de procese, Georgia doar 5.

    Treziţi-vă, domnilor!!! Aţi câştigat alegerile, eu vă spun. E un nenoroc, vă înţeleg, dar trebuie să treceţi şi prin asta. Las” că data viitoare din nou o să pierdeţi, o să votaţi cu Voronin şi dânsul o să vă ierte. Şi nu cumva să cedaţi binevol puterea, că ia foc Parlamenul şi Volodea o să vă bată la…. vorba ceea, cum l-au învăţat ruşii.

    Hai, deşteaptă-te, române! Şi nu te teme să-ţi ia-i consilieri mai deştepţi ca tine în domeniul respectiv. Ia pildă de la Kennedi. Unul din ei e chiar Mocanu, Erou / “Ordinul Ştefan cel Mare”/al războiului din Transnistria, bărbat care nu s-a temut să intre în cuşca dinozaurului Vladimir Voronin. Citiţi pe sticla asta ce zice lumea despre dânsul.

    Şi, vă asigur, mai sunt şi alţii care ar putea să vă ajute. Nu mai apelaţi la fosile comuniste ca Zubco şi Constantin cel de la Teleradio-Moldova. Vă rog!

  5. nica

    Este o pilda elocventa cazul lui Mocanu. Bine poate are si el a lui pacate, dar pentru ele a suferit din plin. Acum incotro mergem??? Pentru ce au murit unii in 7 aprilie. Ca astazi sa citim ca Filat, Tanase se sufoca la sedinta PG ca lucrurile stau rau de tot si noi asta confirmam, dar mai departe? Aveti putere domnilor din AIE, folosit-o, nu manipulati lumea. Comunistii in teritoriu lucreaza din plin. Sa vedeti numai ce propaganda merge peste tot. Ei cu orice pret se vad maine la carma statului. Oare nu este clar ca PG numai modeleaza in presa si M1 diferite variante: Rosca, Cubreacov, vorona, dar pasi concreti ZERO.

  6. Valenta

    Dle Mocanu,
    admir curajul dvs.! Situatia este foarte incordata. Uneori am impresia ca actuala conducere
    nu e potenta sa curete structurile corupte din sistemul judiciar.
    Daca este asa, caci miliardarul Voronin or ii are pe toti la mina, or ii cumpara cu bani, deci este necesar sa cerem ajutor din EUROPA, dar, trebuie sa facem ceva? Altfel ne vom trezi cu o lovitura de stat…

    Interesant este ca dupa dreptate, nu ai unde apela decit tot la acesti corupti.
    Situatia este destul de grava! Propuneti ceva ca sa schimbam in bine totul.

  7. Serginio

    Buna ziua Dle Mocanu,cu multe sunt de acord din ce sa vorbit aici,dar inteleg numai una ca acum nimic nu putem face si nustiu daca se mai poate face vreodata,caci in conditiile din vremurile noastre ,ca sa nu mai cistige alegirile comunistii trebuie de votat orice numai nu pe ei,dar cite persoane noi apar si principalul toti au dreptatea lor,nu cred ca vreodata va putea ajunge la putere cineva cu majoritatea in parlament,dar aceste aliante niciodata nu vor fi de folos caci RM trebuie mult sasi schimbe mentalitetul ca sa poata face un lucru bun pentru popor in primul rind ,dar nu pentru interesele de partid,ca sa nu mai zic ,,personale,,.Si in acest context nu vad practic un singur raspuns : pina singur omul de rind azi,va ajuge mine functionar public cu functia inalta,fara propaganda ,fara reiting,fara declaratii populiste,fara ca sa-l impinga cineva sa faca ceva bun pentru tara, sa faca acest lucru din motiv foarte simplu—iubindusi poporul.de care tara noastra e foarte bogata,si eati vazut pe multi din ei la 7 aprilie,baietii care veneau pursisimplu inraiti pe acest regim comunist,insa ei nau sansa aceasta de a ajunge in virful partidelor din lipsa legaturilor(cumatrismului),caci clasa politica sa format in 1992 si de atunci totul se transmite din tata in fiu. Dar cum se zice in popor SPERANTA MOARE ULTIMA,si scuze daca scriu in teme diferite ,caci scriind imi expuneam gindurile.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*