Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Ori noi – Pavel Turcu, ori ei – Vlad Filat

turcupresedinteimagescafgrml3filat-2

Vlad Filat către Ministrul Culturii, Focșa:
Poate ajungeți cu dânsul (Pavel Turcu, n.a.) la Eurovision și apoi o să vedeți…”

Nu știu ce a înțeles altă lume din acest strașnic avertisment, personal, însă, m-am speriat de o criză politică. Eu mă  tem că dacă, cumva, aceiași cetățeni, care la 29 iulie 2009 au votat pentru actualii lideri ai Alianței la Eurointegrare, votează acum pentru Pavel Turcu la Eurovison, ne putem pomeni că Domnul Filat ne arată… o demitere sau o demisie, pentru că ce altceva ar putea să mai însemne acest ”… și apoi o să vedeți…”?

Indiferent care sunt așteptările Dumneavoastră în ce ar urma să vedeți din ceia ce vrea să vă arate Filat, eu din acest moment nu mă mai aștept la nimic bun.

Prima supoziție care îmi stă la îndemână, este demiterea Minstrului Focșa, în caz că acesta nu oprește ”coercitiv” acest atentat al lui Pavel Turcu asupra culturii lui Vlad Filat.

A doua supoziție este că demisionează chiar Vlad Filat în semn de protest împotriva acestui pogrom cultural aidoma celui politic din 7 aprilie.

Și eu, chiar dacă sunt de partea lui Pavel Turcu în ciocnirea civilizației de Lăpușna cu cea de Ungeni, îl înțeleg pe Filat. Pentru că nu ai cum să guvernez o țară al cărei popor este stupid. Paradoxul în cazul acesta fiind unul foarte simplu. Adică, tu, poporule, ai un gust politic subțire și parfumat atunci când votezi Filat, și un gust de băligar atunci când votez Turcu.

58 comentarii

  1. Vasile

    Sergiu, tara se vinde…iar noi vorbim despre Pavel Turcu!
    Unde e demnitatea ta de patriot? De ce nu te pronunti referitor la cazul Palanca?
    Tacerea ta te face complice la tradare.
    Rusine!!!

  2. eu

    Anatolie, nu prea sant de acord cu tine.Cu tot respectul catre P. Turcu, dar eu nu ma socot un P. Turcu si nici pe Filat , nici pe Mocanu nu-i pun alaturi cu D-lui. Hai sa fim seriosi . Pana la urma nu inteleg de ce cei care il promoveaza pe P.Turcu o fac totusi. Ca sant multi ca D-lui sant de acord. Dar sant multi care il voteaza nu pentru talent, dar pentru a demonstra ca D-lui intruchipeaza majoritatea moldovenilor, vrem noi sau nu. A ajuns in finala deoarece cei interesati l-au votat iar ceilalti au tacut. Tot porneste de la prostia prostilor si de la indiferenta desteptilor. Deaceia am ajuns unde am ajuns.

  3. Larisa

    Fenomenul P.Turcu este o realitate si o asemanam cu fenomenul prostiei. Fiecare dintre noi poarta in el un germene mic si rau – prostia. Depinde de fiecare, daca reusim sa invingem boala prostiein – sau nu. Dar paradox – prostia nici nu se poate depista din timp. Nu sunt sigura ca există vre-un tratament!
    Si iata ca ne-am pomenit intr-o stare lipsiti de inteligenta sau poate de invatatura, care se poate trata cu incultura, nepricepere, nestiinta, chiar neghiobie,
    Cred ca societatea noastra sufera de cea mai grava boala acuta, cronica, sau cum vrem sa-i spunem: prostia.
    Fenomenul P.Turcu este produsul societatii noastre si noi trebuie sa “tratam” aceasta boală. Dar vreau sa zic ca tineretul de azi putin atrage atenţia la valorile spirituale schimbindu-le pe cele ce nu prezintă important in viaţă.

  4. moraru

    Dle Mocanu,
    m-ati intristat grozav, cu ce pierdeti timpul?
    Atita zarva in jurul lui Turcu, parca e Napoleon. Vai de capul nostru!
    Turcu in cultura e o nulitate. Si de ce il includeti pe Filat ca comparatie, si datorita lui sunteti la libertate.
    Ocupati-va cu lucruri mai utile! Este mult de lucru in tara noastral

  5. serg

    Vai de voi… Ce dialog… Poate ca mai bine Turcu decat Gorgos care a furat banii copiilor pe care nu se stie pentru ce i-a dat Ministerul Culturii… mii de lei… Caracatita Mafiotica domina cultura… S-a schimbat ministru da toti cei care au vandut tablouri din Muzeul National

  6. De regula ma abtin de la comentarii dar acum o sa-mi expun parerea. Am citi o parte din comentarii si consider ca nu s-a citit articolul. Dnl Mocanu se refera nu la fenomenul Turcu care de fapt are dreptul la viata ci la “Nu știu ce a înțeles altă lume din acest strașnic avertisment, personal, însă, m-am speriat de o criză politică.” Sens care nu a fost comentat cel putin in primele zece comentarii.

  7. rima

    e greu de schimat ceva in tara asta, totul e deja cumparat ,vandut. Unii vin altii se duc…. iar poporul ramane prostit

  8. Браво, великолепная фраза и своевременно

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*