Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Voi fi bucuros pentru oameni sau cum ar spune un bun amic de-al meu “STOP rozătoare! START oameni!”

Stimati vizitatori,

Va multumesc pentru sustinere. Probabil ca v-ati obisnuit cu o alta modaltate de a comunica prin intermediul blog-urilor, dar vreau sa va spun ca pe blog-ul meu voi fi deschis si voi comunica cu toata lumea sincera, indfiferent de ce spune. Nu voi raspunde “sobolanilor” cu misiune de partid si altor “rozatoare” care, sub acoperirea anonimatului, isi defuleaza frustrarile unei copilarii nefericite sau complexele de infeoritate. Daca ai de spus ceva, iti doresc sa ai si curajul pentru ati dezvalui identitatea, doar astfel vom putea comunica de la egal la egal.

Voi fi bucuros pentru fiecare care va reusi sa treaca din categoria “rozatoarelor” in categoria oamenilor.

Tudor Darie, bine te-am gasit si aci, in blogosfera!

Oleg P., Pavel Ciorici, Ion si Radu, va multumesc. Daca avem aceleasi idealuri, vom reusi sa gasim limbaj comun.

Petru si Alex, sunt bucuros ca ati intrat in dialog cu mine, va rog sa ramaneti si in continuare. Sper sa ma fac inteles si de voi.

Maestre, Sergiu Chirica este membru al Comitetului Director AP. Nu te agita. Take it easy!

Oleg P., pentru inceput te invit pe aerodromul sportiv din Vadul lui Voda, unde vei avea ocazia sa faci cunostinta cu mine in alta postura decat cea de politician. La o adica, as putea sa-ti ofer posibilitatea sa zbori in calitate de pasager in avionul TL 2000 STING, pe care-l pilotez chiar eu. Pe urma, iti explic si conditiile in care poti deveni membru al Aeroclubului.

Istorice, mi-i mila de tine, dar nu te pot ajuta cu nimic mai mult pana nu-ti dezvalui identitatea.

Jics, oricand vei dori, poti sa vii sa zbori – sambata si duminica.

Ion Socolenco, multumesc mult pentru mesaj si pentru sprijin. Nu cred ca ma pot lauda cu faptul ca sunt controversat, eu nu fac nimic altceva decat sa constat ca sunt considerat controversat. Or, cei care ma considera asa, s-ar putea sa aiba in vedere altceva decat ceea ce stiu eu despre mine. Or, eu consider controversat faptul ca, spre exemplu, in loc sa ma intrec in a-l uri pe Voronin ca toti “opozantii”, eu traiesc un sentiment de mila pentru el. Pentru ca acest om, care se considera fauritor, va trai in curand cea mai mare drama a vetii sale, cand va trebui sa constate ca a lasat in urma sa doar ruini, vrajba si disperare. La fel, eu consider controvers faptul ca atunci cand atata lume il califica pe asa zisul lider al opozitiei Urechean, drept o alternativa lui Voronin, eu traiesc vis a vis de acest om un sentiment de jena pentru postura idioata in care s-a pomenit si, intr-adevar idioata. Pentru ca, astuia ii este contraindicata politica ca forma de manifestare. In timp ce-si pierde timpul in politica inseland sperantele atator oameni, ar fi putut sa se regaseasca intr-o activitate utila, ca n-o fi lipsit chiar cu totul de virtuti.

As putea sa continui sirul de controverse, dar sper ca tu ramai in dialog cu mine si mai vorbim.

Cat despre lider, tu ai fost dezinformat, din pacate, ca si multi altii, de ziaristi care nu stiu sa-si faca meseria. Eu nu sunt liderul spiritual si nici virtual al Actiunii Populare, eu sunt liderul recunoscut al membrilor miscarii. Eu voi fi lider, atat timp cat nu va aparea altul mai bun decat mine. Tocmai pentru a da posibilitate sa apara si altii, nu mi-am luat parghii administrative in partid, tocmai pentru ca sa nu transform aceasta miscare intr-o secta totalitara cum sunt multe altele in Republica Moldova, si ca sa nu strangulez spiritul de initiativa al tinerilor care ma inconjoara.

27 comentarii

  1. Sper sa rezistati in fata blogger-ilor.
    Un sfat pentru UNIMEDIA, ar fi bine s[ fie plasate ultimile comentarii in dreapta, ar fi foarte comod de urmarit dialogul.
    Wellcome.

  2. Ion

    Se pare ca incepe avalansa pe blogul dvoastra.
    Asa se intimpla peste tot, incearca sa spui ca ai alte idealuri ca te ingroapa toti in comentarii grotesti.
    Spuneti-mi va rog si mie dnl Mocanu, ce parere aveti de spectacolul lui Voronin facut politistilor.
    Oare sa se fi inervat el, sau sa nu fi cunoscut ce sa intimplat prin politie pina acum?
    Stiu ca il cunoasteti personal de asta va intreb, altii doar fac comentarii presupuse.

  3. Michael Moore

    D-le Mocanu, ce pozitie ve-ti lua privind afacerea recenta cu “construirea de către Ucraina a centralei hidroelectrice la Dnestrovsk”.
    Multumesc

    P.S. Respect, pentru crearea blogului !!!

  4. D-ul Mocanu, de unde ai kuat ca is agitat?! Doar ca cu viteza cu care se raspunde e un forum si nu un blog!

    P.S. Cand aveti urmatorul Congres de constituire?

  5. P.P.S. Urata faza cu “rozatoarele”…Apare intrebarea ce impact va avea o atare abordare asupra blogului…

  6. Pu Ion,

    Cine esti? Nu esti din echipa lui Mocanu?

    P.S. Intrebarea ta e una mai mult sau mai putin retorica, ce cere un alt “atac” asupra lui Voronin…

    P.P.S. Mimam participatie?

  7. Ion

    Maestre, sunt si eu un maestru numai ca in alt domeniu de activitate. Mai sunt si jurnalist.
    Cit tine de intrebarea daca sunt din echipa lui Mocanu, iti voi raspunde ca nu sunt din echipa lui,
    insa apreciez orce incercare de a schimba ceva in tara noastra. Si invers, critic si sunt impotriva oricarui fricos care nu face sau nu vrea sa faca nimic.
    Cit tine de intrebarea mea, este retorica si chiar ma intereseaza parerea unui bun specialist, dupa ce primesc raspuns deja vom avea ocazia sa apreciem cu totii.

  8. Maestru

    Pu Ion,

    Este initiativa lui Mocanu & Co incercare de a schimba ceva? Sau perpetuare de …? Ce zici de pragul de 6 procente? Oare se regaseste M & Co in viitorul legislativ? Atunci care e menirea acestei “initiative”?

  9. Startul e promitator 🙂 D-le Sergiu, sper ca ati fost preintimpinat ca vor exista multe mesaje indecente, comentarii acide si chiar provocari de la simpatizantii altor forte politice. Sper ca murdaria din politica sa nu afecteze albul blogului 🙂

  10. Ion

    Maestre,
    Pragul de 6 % va fi greu de trecut, cu siguranta doar trei sau patru partide vor avea posibilitatea sa intre. Si daca ma intrebi ce parere am, atunci este una destul de proasta, astfel sa inchis gura si canditatilor independenti, de exemplu in lupta pentru bucuresti, se pare ca sunt sansele sa cistige un candidat independent, cel putin asa se declara Oprescu (fost PSD). Prin alte tari si independentii au o voce.
    Eu sincer mam saturat deja timp de 8 ani sa vad tot aceleas persoane prin parlament, sa mai lese si pe altii, care tot nu mau frapat cu nimic pina acum.
    Iar daca este aceasta MAP compania lui S. Mocanu sau nu, asta vom sti cit de curind.
    Si apropo, pina la alegeri mai este inca mult, si oameni nedecisi sunt si mai multi, asa ca o minune oricind se poate intimpla. Niciodata nu zi niciodata, tu de exemplu cind duci o lupta cedezi usor? Uite ca eu apreciez oamenii care nu cedeaza.
    Ma gindeam oare sa gindit cineva ca va cistiga Chirtoaca, eu ma gindeam ca doar in ultimul rind, insa uite ca mam inselat.
    Cit tine de menire, eu nu stiu intentiile nimanui, lasa mai bine d-lui sa ne spuna.

  11. Draga Ioane,

    Ai “scapat” cuvantul cheie in alocutiunea ta: indecisii…..crearea indecisilor (daca este loc pu asta), umplerea capului indecisilor cu “paie” (evropa, etc.), atragerea la sine a grupului de indecisi, etc. si iar etc. in consecinta avem actualul partid de guvernamant perpetuat acolo unde este acu…

  12. nordin

    .de la Nordin
    va felicit dle Mocanu cu lansarea discutiilor pe acest blog.va felicit si va invidiezi cumva din motivul ca unii incep polemicile cu dstra de la 7.30 dimineata, de ex.Maestrul si un MOOR careva.Va inchipuiti ce dominanta are in cap omul care incepe dimineata nu cu un salut catre copii sau sotie dar cu portii de venin verbale. sa le faceti din plin “placerea” de a nu dormi noptile la acest gen de indivizi. Curaj si inca odata curaj pentru dstra si toata echipa

  13. pu Nordin,

    imi pare bine ca ai grija sa pui pe hartie timpul afisarii comentariilor

    nu invidia, ci “lanseaza-te” si tu in “politica”, ada solutii la problemele din tara, promite “schimbari”, “pretinde” a fi independent, “inocent”, etc. si vei avea si tu parte de atentie

    salut catre copii si sotie sa dat, stai fara grija, doar in alt anturaj

    p.s. am impresia ca “echipa”, fie cineva din echipa, din cand in cand mai trec pe aici sa “dizolve” pretinsul venin

    p.p.s. de altfel si eu pot fi invinuit ca fac parte din echipa, atat timp cat mentin discutia pe blog, “atacand” cu venin 🙂

  14. nordin

    regret ca din neatentie am facut trimitere mai sus si la mesajele lui Michael, care nu au nimic comun cu cele ale profesorului, pardon maestrului.De fapt banuesc ca ultimul stie mai multe decat scrie, dar scrie, bravo.sa scrii frate tot ce stii.

  15. Michael Moore

    Auzi, mai nordin, pierde-ti timpul cu spalatul “veninului” pe altcineva, la altceva sau la tine in cap.
    Sfat : citeste mai atent ce am scris si dupa asta “ataca”, daca poti ataca.

  16. nordin

    pentru moor
    de fapt eu am scris ca regret cele scrise si in sdresa dstra dar daca ai trecut la “tu” meriti a fi omis, prin tacere.

  17. Da Sergiu mocanu acceseaza blogul sau?

  18. Michael Moore

    nordin,
    de unde atita venin in tine. Linisteste-te, d-le … nu ma mai omite (prin tacere), voi fi mai modest si ma voi omite singur.

  19. In legatura cu intrebarea privind constructia hidrocentralei de la Dnestrovsk, exista lucruri despre care nu am nici o parere si cu atat mai mult atitudini. Singura remarca pe care as vrea s-o fac in acest caz, este ca asa cum sunt administrate treburile statului, dar si cum stie presa de la noi sa-si exercite obligatiunea de caini de paza ai societatii, nu m-as mira daca opinia publica va afla cu surprindere intr-o zi ca, sa zicem, statul Zimbawe a construit pe furis pe Bac, sub podul de la Rascani o crescatorie de crocodili.

    Ion, iti multumesc pentru intrebare si pentru interesul pe care-l manifesti vis a vis de blog-ul meu. La intrebarea ta, ce parere am despre spectacolul lui Voronin facut politistilor, vreau sa-ti spun urmatoarele. Spectacolul lui Voronin nu a fost facut politistilor, ci noua. Politistii in acest spectacol au avut rolul de condamnati, iar spectatorilor, ei din intamplare si alegatori, Voronin le-a oferit posibilitatea sa arunce si ei o piatra “in cadavrele celor din streang” pentru ca acestia i-a umilit atata timp in strada cerandu-le mita. Guvernarea lui Voronin a fost de la inceputuri un spectacol pe care il putem intitula simplu: Surprize, surprize, surprize! Din aceasta noua surpriza, va asigur, nu iese nimic bun. Iar de faptul ca au fost aratati la televizor niste presupusi infractori din randul coloneilor de politie se pot bucura doar prostii.

  20. Michael Moore

    D-le Mocanu, va cunosc de aproape 15 ani (si am pareri PERSONALE numai de bine) si totusi nu inteleg sintagma “exista lucruri despre care nu am nici o parere si cu atat mai mult atitudini” ?

  21. Andrian

    da cine ii amicul cu stop si start? 🙂

  22. Maestru

    Filat e ….

    copy/paste ruleshte :))

  23. Michael Moore

    Eu vad ca nimic nu se raspunde, nimic nu se dialogheaza. Plec eu defintiv …
    D-le Mocanu, pot sa spun, ca blogul d-voastra risca sa fie un nenumarat “boom” moldovenesc de citeva zile si atit. Numai moldovenii fac zarva mare si dupa asta nu fac nimic. Asta nu e publicitate, ci anti-publicitate.
    Succese mari !!!

  24. Maestru

    Presupun ca autorul blog-ului nu a calculat fortele si resursele necesare pentru viabilitatea blogului. In consecintsa totul sa primit ca la moldoveni, zarva mare…

  25. Maestru

    Mai Sergiu, de ce nu ai invitat lumea la chef?! Sa aflam de la Unimedia?! Crezi ca dupa chef va fi mai actif bloguletzul?!

    P.S. Vrem transparentsa! Cine da bani Actiunii voastre? Cat a costat cheful? Ce alte show-uri vor mai fi?

  26. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*