Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

O decizie impusă șefului statului prin șantaj și ipocrizie nu poate consolida AIE

Astăzi, 23 aprilie 2010, Președintele Interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a adoptat sub presiunea liderilor Alianței pentru Integrare Europeană, decizia de a participa la parada militară de la Moscova. O decizie impusă șefului statului prin șantaj și ipocrizie nu poate consolida Alianța de guvernământ și nici nu poate contribui la o stabilitate politică de durată.

Nu este târziu, ca Președintele Mihai Ghimpu, să respingă acțiunea descalificantă a partenerilor de Alianță – Lupu, Filat și Urechean, care au impus o hotărâre greșită și umilitoare pentru Republica Moldova. După această acțiune, Alianța nu mai poate fi salvată. Ce mai poate fi salvat, este prestigiul Republicii Moldova și al Partidului Liberal – ca singura expresie a Mișcării de Eliberare Națională.

Decizia îi aparține, în exclusivitate politicianului Mihai Ghimpu, care are o șansă unică de a relansa acum LUPTA PENTRU EUROPA.

În numele Mișcării Acțiunea Populară,
Sergiu Mocanu

46 comentarii

  1. Next

    AIE niciodata nu a fost o alianta. E o adunatura de afaceristi, care initial a avut scopul de a-l detrona pe Voronin. Imediat ce si-au atins scopul, “actorii” au inceput sa se manance intre ei pentru putere si bani, neglijand promisiunile electorale si uitand de bunul simt.

  2. blackt

    macar a iesit la iveala !

    AIE putea cere rusilor sa dezvalue faptul masivelor represari in perioada 40-51′ ca conditie de participare la parada !
    au tacut insa si au ramas nimeni ! luati exemplu de la regretatul presedintele Poloniei si oficialitatile care au murit cu el in avion ! e o cale de a fi auzit ! lumea a cunoscut pentru ce si-a dat viata ! AIE nu are o pozitie in p[rivinta relatiilor cu russia, pentru ca a fost conceputa elementar pentru a inlatura PCRM de la conducere ! pentru alte chestii nu se doreste pentru ca e frica de pierde elctoratul ) prin minciuna nu combati minciuna !

  3. alexandru, nu alexei

    Asta dovedeste inca odata lipsa coloanei vertebrale si a faptului ca RM este SCLAVA rusiei.

  4. CS

    Toata lumea, lumea normala ma refer, trebuie sa voteze masiv PL, daca nu aparae in RM un partid puternic proroman , rusii tot or sa faca ce vor din voi.

  5. Victor Gurau

    Stimabile Sergiu, să-mi spui tu frate acum cine este trădător!?
    Roşca ori Urechen, Filat ori Roşca, Marian Lupu ori Roşca?
    DE ce frate ne mîncăm ca şi căcaţii, pentru ca nişte hoţi să ajungă
    la putere? De ce ne mîncăm ca şi căcaţii pentru bunăstarea lui Urechen, Lupu ori
    Filat? Pentru că suntem proşti. Aşa ne trebuie. Vai de capiul nostru.

  6. COSTIN

    penibil … daca pentru un fleac , pld,pd si amn s-au culcat pe burta ca niste lasi , stau si ma intreb ce se va intimpla cind aceleasi partide vor trebui sa ia decizii cruciale , foarte importante , pe drumul aderarii la u.e.? mai pot fi credibili filat,lupu si urechianu …? in nici un caz … baietii astia vor papa banii occidentului si apoi vor merge tot la inalta poarta de la moscova sa pupe papucul sultanului muscal . cind ii mai auziti trimbitindu-si succesele “europeniste” , scuipatii in ochi .mint cu nerusinare … ei incearca sa prosteasca europa si america … inima si sufletelul sunt pe vecie ale moscovei imperiale .

  7. COSTIN

    …lupu la moscova permanent …filat cerseste si el intilniri cit mai dese la moscova …urechianu s-ar duce si pe jos la moscova … din ce alianta fac parte acesti 3 maimutoi ? alianta de integrare europeana . cum si rusia are teritoriu european , acum intelegem catre ce europa imping de la spate acesti vesnici tovarasi …

  8. blackt

    UN PIC DE ATENTIE

    pe acest link bag o chemare la protest pasnic !

    http://yfrog.com/jm123wuaj

    incercati sa trimiteti linkul mai departe ICQ, Twiter, alte forume s.a.m.d….

    cine are printer sau xeros multiplicati-o si incleetile pe stilpi !

  9. palade

    Sclavi. Sclavi. Sclavi.

  10. palade

    Li-e frica si lor ca viitoarea calatorie cu avionul sa nu fie ultima.

  11. ION

    Rusine Filat.

  12. rizoaicad.arges

    1.) Niciun partid si niciun politician, din orice tara, care nu accepta sa faca electoratului dovada bunei credinte si a responsabilitatii lui, prin acceptarea depunerii unui Juramant implicativ (J.i.), TREBUIE considerat PERICULOS pentru “sanatatea” societatii, si TREBUIE ignorant TOTAL de electorat! De aprecierea si VOTUL electoratului TREBUIE sa se bucure DOAR partidele si politicienii care accepta si sustin implementarea Juramantului implicativ in viata societatii! Juramantul implicativ este SOLUTIA care elimina din societate Minciuna, Lacomia, Nesimtirea , Iresponsabilitatea, etc., si trebuie asumat de catre toti cei ce activeaza in Administratie, Justitie, Politie, Mass-media, etc., si are urmatorul text: //—-“JUR pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu ca…(se continua cu textul cuprinsului, care este specific activitatii deponentului, dupa care se incheie cu implicatia din final, astfel:). Daca nu imi voi respecta prezentul juramant in toate prevederile lui, explicite sau implicite, sau daca nu voi demisiona la prima incalcare constientizata, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe cele mai dragi fiinte, de sanatate si fericire! Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, CATRE care MI-AM INDREPTAT, sau IMI VOI INDREPTA Gandul si Ruga, atunci cand viata mea, sau a celor mai dragi fiinte a fost, sau va fi, in Cumpana! Amin!”—-// OBS. Acest juramant poate avea si o forma “moale”, pentru cei mai sensibili, in care nu este implicata familia, ci doar complicii, astfel: “…Dumnezeu sa abata asupra mea si a tuturor complicilor mei…etc”. Trebuie inteles de toti cei care sunt de buna credinta (daca exista?), ziaristi, politicieni, cetateni obisnuiti, ca responsabilizarea cu ajutorul J.i. este conditia, si initiala si esentiala, pentru a putea spera intr-o schimbare benefica in societate! Iar Juramantul implicativ nu presupune ca deponentul sa impartaseasca, sau NU, vreo dogma religioasa, deoarece actiunea lui se datoreaza atat puternicului sentiment de filiatie fata de cei dragi, cat si credintei deponentului, ca Dumnezeu va rasplati pe fiecare dupa faptele lui!!!
    2.) O Axioma pentru jurnalistii si politicienii, cinstiti si responsabili, din Republica Moldova si Romania: “ NICIODATA nu va fi posibila Unirea Durabila a Republicii Moldova cu Romania, impotriva VOINTEI Rusiei!” Exista vreun jurnalist sau politician, ce se considera cinstit si responsabil, care sa contrazica, cu argumente logice, aceasta Axioma? Daca exista sa-si prezinte public argumentatia! Cei ce vor contrazice Axioma de mai sus, fara argumentatie, sunt provocatori ordinari si vanatori de voturi, de la cei saraci cu duhul! D. Rizoaica. Tel. 0723966732.

  13. COSTIN

    MAIMUTAREALA EUROPENISTA A PLD,PD SI AMN SE APROPIE IN FINE DE SFIRSIT … SFIRSIT DE MINCIUNA ,DEMAGOGIE SI POPULISM IEFTIN .DIN CITE AM AUZIT DE LA NISTE CUNOSCUTI ,INTERVIUL RECENT AL MAIMUTOIULUI FILAT LA TVR [TELEVIZIUNEA ROMANA ] , A FOST UN ADEVARAT DEZASTRU .INCRUNTAT SI ACRU ,FILAT A RASPUNS IN SCIRBA TINEREI JURNALISTE ROMANCE .INTREBAT DACA DETINE CETATENIA ROMANA , FILAT A SARIT CA ARS NEGIND ACEST LUCRU ,DE PARCA ERA INTREBAT DACA A OMORIT PE CINEVA . APROAPE A SPERIAT-O PE TINARA JURNALISTA … CASTELUL DE NISIP EUROPEAN AL CELOR 3 ADUNATURI PRO-MOSCOVITE ,A FOST LUAT DE APE … LA ORA ACEASTA , CEI 70 DE FLACAI MOLDOVENI ,AU INCEPUT DEJA PREGATIREA PENTRU PARADA SATANICA DE LA MOSCOVA …DE ZIUA VICTORIEI …A CUI VICTORIE ? SI IMPOTRIVA CUI ? DUPA 1 SEPT 1939 ,ZIUA INCEPUTULUI MARII CONFLAGRATII MONDIALE ,UNIUNEA SOVIETICA A ATACAT MISELESTE POLONIA SI FIINLANDA .APOI ULTIMATUMURILE ADRESATE ROMANIEI,LETONIEI,ESTONIEI SI LITUANIEI … AGRESIUNI BARBARE PE LINIE . NU CUMVA RUSII SARBATORESC LA GRAMADA SI ACESTE “VICTORII” ?

  14. COSTIN

    ALIANTA PENTRU INTEGRARE IN RUSIA = PCRM + M.U.+ PD+ AMN + PLD …O ADEVARATA ALIANTA A FORTELOR SATANICE ! CINEVA E FOARTE MULTUMIT LA ORA ASTA … I.V.STALIN .

  15. Vistiernicul de Hotin

    Cu cat mai repede, cu atat mai bine – Re-Unirea cu Romania Mare !
    Sa nu mai pierdem alti 20 de ani in bezna! Pentru copii nostri, pt. urmasii nostri !
    E atat se simplu !

  16. FILAT-esti si tu o petala din floarea Lupusorului…Tìncani Voronisti-!!!!!! Nea Mihai scoate-ti cactusul si gonestei Forta-PL !!!

  17. romanul american

    …DEMN AR FI, DACA OSTASII ARMATEI MOLDOVE AR DEFILA CU PAS DE VOIE,… AR FI CU ADEVARAT O PALMA LA ADRESA …RUSIEI…

  18. radu

    telegrama …iosif v stalin…stop…multumiri si salutari tovarasesti…stop…de aici din iad …stop… bravilor tovarasi filat,lupu,urechianu …stop…pentru participarea la parada …stop… multe salutari va transmite …stop… si comandantul suprem de aici…stop…spune ca il cunoasteti deja …stop …dumnez[cenzurat] sa binecuvinteze …stop… maica-rusie …stop…p.s….stop…va astept aici cit de curind …stop… inclusiv stapinul nostru bezebut …stop.

  19. Vlad

    Las-o mai mai moale dle Mocanu. Realitatile politice sunt mult mai complexe, si Lupu nu vrea sa fie executat complet de electorat. Intelegeti?

  20. Fouqeut

    Reieșind din cuvintele dumneavoastră, dl. Mocanu, ar trebui să vă anunț că și SUA, Franța și Marea Britanie la 9 mai 2010 vor trăi o mare rușine în Piața Roșie din Moscova. V-aș propune să-i anunțați pe șefii statelor respective (care reiese că sunt și ei niște lași, idioți și imbecili cum n-a mai văzut lumea) pentru a nu face această greșeală și să nu-și trimită reprezentanții la această acțiune „fățarnică”, „rușinoasă” și „lipsită de omenie”, care va elogia numele celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă, indiferent de care parte a frontului au fost. (Ironie)

    ”CS a spus: Toata lumea, lumea normala ma refer, trebuie sa voteze masiv PL, daca nu aparae in RM un partid puternic proroman , rusii tot or sa faca ce vor din voi.” – Eu până în ziua de azi așa și n-am înțeles un lucru, de ce toți în Rep. Moldova își doresc un partid pro-rus sau pro-român, și nimeni nu se gândește la propriul popor și propria țară. Așteptați să vă ajute cineva – românii sau rușii, europenii sau americanii, însă în același timp nimic nu faceți pentru propria bunăstare. Trăiți ca într-un grajd și vă este lene să munciți, doar și știți să aduceți țigări de peste Prut și să lucrați în Italia și Spania. Nu spun că românii n-o fac, dar și în țară mai fac câte ceva, lucru pe care nu l-am văzut, din păcate și în Moldova.

    Cu sincere urări de bine din Brașov.

  21. Ma apuca o deznadejde mortala cand ma gandesc la Mizeriile ingrozitoare filat, urechian, lupu, ect.ect. care de fiecare data alearga shi danseaza putregaiului shi cangrena sa Moscova. Pe aceshti indivizi nu pot sai numesc decat Mizerii…Mizeria distruje din viatza totul; o face scarboasa shi hidoasa . Bai, PldM-uishtilor, un animal shi nu este capabil de atat autodispretzi… Sa va fie tzarana ushoara , Lepadaturi!!!!
    Respect D-le Mocanu!!!
    Respect baditza Mihai !!!

  22. Mihai

    Pai, daca SUA, Anglia, etc. care in urma unui pact mirsav, aveau pe teritoriul sau armata ruseasca, deschizind radioul, televiziunea, si ar fi gasit numai emisiuni in l. rusa, atunci ar fi participat cu demnitate la aciasta parada? Aici vad diferenta, dintre cine poate participa si cine nu.Este un aspect de DEMNITATE, putin cunoscut de unii politicieni.

  23. Giordino

    E jale în Basarabia. La putere tot ciocoi. Se adevereşte că lupu este evreu şi vrea numai putere şi prietenie cu evreii din cremlin. Se vede că la filat şi urechetu soţiile sunt evreice (rusoaice, că e tot un drac) şi nu pot eşi din cuvântul lor, că altfel nu le dau bani de buzunar.
    Înţeleg că este şi lupta pentru voturi, dar mai sunt şi lucruri sfinte. Vă duceţi la mosca să plângeţi pe mormintele celor deportaţi şi omorâţi în rusia? Ori să le promiteţi ruşilor că dacă trebuie suntem totdeauna gata să o pornim benevol spre sibir, pe contul nostru şi încă vă trimitem şi un vagon cu vin.
    Dar poate vreţi în văzul lumii să cereţi lichidarea consecinţelor pactului ribentrop şi ciocanul (molot-ov= ciocan)? Atunci pe cai băeţi…
    Ori să vă mai închinaţi lui putin şi chiril, că sunt evrei dar ortodoxi. adică nu fac pasca (maţaua) cu sânge de creştin, pur şi simplu îi duc în siberia.

  24. Tillbuhoglindă

    Avertebrate

  25. Taranu

    O fi ele relatiile internationale si complexe si capitale prin importanta lor, dar nu merita sa ne ascundem dupa deget. A fi constanti in a spune adevarul tine mai degraba de demnitate decit de prostie, iar trebusoara asta bineinteles ca trebuie asumata si electoral. Ma indoiesc ca mai marii zilei dupa panatalonii carora ne-am aliniat rapid (SUA, FRanta etc..) ar fi fost prezenti la parada daca aveau “vre-o Basarabie” ocupata si inregistrau macar jumate din jertvele noastre umane. Pe de alta parte n-asi crede ca marea Rusie n-ar dormi noaptea daca moldovenii nu nu vor bate semet cu opinca caldarimul lor spalat inclusiv de singele nostru. Mai e o smecherie, rusii au invatat sa nu-si ciara scuze si nici asume nimic, ba ca e treaba tarismului, ba a stalinismului…ba a comunismului ..etc…, timp in care baietasii de fapt au ramas aceeasi. Remarcati fata insingerata a demacratiei ruse la ora actuala…. Au spus astea vre-un pardon, micilor din preajma lor pe care de secole i-au ghiontit, rarit, ciopirtit ??? NET!!!! Pai cam asta ar trebui sa fie si aportul nostru la simbolica lor – NET!

  26. Giordino

    # Fouqeut a spus:
    23 aprilie 2010 la 21:35

    – Eu până în ziua de azi așa și n-am înțeles un lucru, de ce toți în Rep. Moldova își doresc un partid pro-rus sau pro-român, și nimeni nu se gândește la propriul popor și propria țară. Așteptați să vă ajute cineva – românii sau rușii, europenii sau americanii, însă în același timp nimic nu faceți pentru propria bunăstare. Trăiți ca într-un grajd și vă este lene să munciți, doar și știți să aduceți țigări de peste Prut și să lucrați în Italia și Spania. Nu spun că românii n-o fac, dar și în țară mai fac câte ceva, lucru pe care nu l-am văzut, din păcate și în Moldova.
    Cu sincere urări de bine din Brașov.

    Bine măi braşoveanule, dacă nu puteţi face ţigări de calitate vă aducem, ce naiba parcă suntem fraţi.
    În privinţa partidelor. Clar că veneticii vor un partid prorusesc, pentru că atunci vom continua să fim colonie resească ce convine de minune la toate secăturile venite pe ţeava puştii de pe aiurea.
    Dar că vrem un partid pro-român ce e rău în aceasta? ori tu din Braşov, nu ştii că şi noi suntem români, drept că am fost porecliţi de stalin ca naţie moldovenească? Dar tu eşti din Braşov nu din Voronej, ştii adevărul … cred.
    Măi braşoveanule în Rep.Moldova nu este un popor moldovenesc, dar o parte a naţiunii române, ruptă din trupul României de ruşi cu forţa armei. Nu suntem nici popor polietnic, fiindcă nici o etnie nu este formată pe acest teritoriu, dar sunt venite pe apa sâmbetei de aiurea. Poporul moldovenesc este creat artificial de stalin din motive politice, ca Bucureşziul să nu pretindă la acest teritoriu. Ţara noastră a românilor basarabeni, de altfel ca şi a ta, este România. RM nu este ţară, este o aşchie, o măhală separatistă a României, tot cum este transnistria pentru RM. Şi noi, românii, vrem acasă, la mama, la naţiunea în care nea creat Dumnezeu, adică şi Basarabia să fie recunoscută ca pământ românesc, că din Chişinău nu am de gând să plec .
    În privinţa ajutorului. Mai este vre-o ţară care are aşa datorii externe ca România? Nu vezi bârna din ochiul propriu. Şi mai treci prin satele din Basarabia, vezi ce case sunt şi compară cu cele din Moldova de la voi. Atunci vei şti ce înmseamnă grajd.

  27. Jonny

    Rusia are nevoe de combustibil pentru asi alimenta instinctul de mare natiune. Cum nu se pot dezice de lenin,tot asa nu pot fara parada. E ca si cum le-ai lua copilaria si tineretea,e-ai lipsi de istorie si e-ai arunca intr-o depresie suicidala. Alianta, daca si pliaca la Moskva, la parada, trebue ca faca o declaratie,ca pliaca sa comemoreze victimile ca zute in razboi,care a fost o gresala din partea lui stalin, vorba lui Medvedev si deci si a lui hitler, dar nu victoria. Acelasi mesaj de doliu trebue transmis si la Chisinau pe 9 mai.

  28. opinie

    Mihai Ghimpu nu mai merge la Moscova !

    Deşi vineri M. Ghimpu a declarat că va merge la Moscova, azi M. Ghimpu a schimbat macazul.

    „La Moscova, pe 9 mai se vor aduna învingătorii, noi ce să căutăm acolo” a declarat la postul de radio „Vocea Basarbiei” preşedintele Parlamentului, şeful interimar al statului Mihai Ghimpu. Într-un interviu acordat lui Valeriu Saharneanu, Mihai Ghimpu a declarat că detaşamentul de militari moldoveni va merge la Moscova şi va participa la parada militară, el însă îşi anulează vizita. În context M. Ghimpu a făcut mai mute aluzii vizavi de situaţia tensionată din Alianţa de guvernământ. El a dat de înţeles că unii lideri din Alianţă „s-au pornit dur împotriva noastră, a liberalilor”, că Alianţa e pândită de pericolul destrămării: „Azi o crăpătură, mâine altă crăpătură şi Alianţă…crapă”. În context el i-a acuzat pe ceilalţi lideri ai Alianţei de lipsă de demnitate naţională, adăugând că aceştia îl forţează să semneze cu România acorduri în „limba moldovenească”, fără să dea nume concrete şi să precizeze despre ce fel de acorduri e vorba.
    http://www.timpul.md/articol/mihai-ghimpu-nu-mai-merge-la-moscova–9727.html

  29. Asociatia barbatilor

    Armata poloneza participa ? Ca si pe polonezi i-au eliberat !

  30. Asociatia barbatilor

    “eliberat”

  31. FILAT VLAD… dupa anticipatele urmatoare vei lua mue de la LUPUSOR. Este clar pentru alegatori,ce curva de om esti. AMN–PD–PuLeDeMel mue voua la toti…!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  32. ducele de Czernowitz

    pentru Fouquet din BRASOV:
    ——————————————-
    Pacat, draga romane, ca si tu, ca frate, ne mai osandesti la toate cele rele. De ce esti rau si negativ ? Si in Romania Mare, si in Moldova de EST ai de toate, si pleava, dar si mai multi oameni harnici. Mai du-te pe la biserica si mai roaga-te la Cei de SUS, poate te vei mai curati di mirosul rau din jurul tau. Am trecut de mai multe ori Carpatii, din Ardeal in Moldova, si am vazut niste sate de doamne fereste, o mizerie cumplita. Ca erau de tigani, de secui, de romani, nu stiu. Oricum e Romania Mare! Nu zicem nimic. Si aici, in Moldova de Est, avem si noi, si mai bune, si mai rele. Dar, draga brasoveanule, nu mai fi atat de inveninat. Probabil ca ai probleme…
    Dumnezeu sa Te ajute, si gandurile noastre cele bune… PACE…

  33. cuza

    CREDEAM ,CA IN ACEASTA TARA AU VENIT ADEVARATII PATRIOTI,ADEVARATELE FORTE POLITICE CARE S-AU SATURAT DE MINCIUNA SI COMUNISM,DAR INTELEG CA MAI PRESUS DE TOT SUNT BANII…IMI PARE RAU PT D.FILAT IN CARE AM CREZUT SI MA BUCUR CA NE-A DESCHIS OCHII PARTIDUL PL IN FRUNTE CU D.GHIMPU SI CHIRTOACA CARE INTR-ADEVAR SUNT CU COLOANA VERTEBRALA SI-I DOOOR PT ACET PAMANT SI ACEST NEAM CARE DE ATATEA ANI SUNT SUBJUGATI DE RUSIA SI NU IN ULTEMUL RAND DE PARTIDUL COMUNIST……TRAIASCA GHIMPU SI INFRATEASCA MOLDOVA,ARDEALUL SI TARA ROMANEASCA

  34. costin

    surse demne de incredere , spun ca la parada de la moscova , vor participa si lideri importanti din cele 3 republici separatiste pro-ruse – transnistria,abhazia si osetia de sud …participarea acestora va fi cit se poate de oficiala . neparticiparea presedintelui ghimpu are si din acest punct de vedere o motivatie solida . ar fi penibil ca presedintele r.moldova , sa dea nas in nas cu liderii-marioneta din cele trei teritorii , anexate de fapt la federatia rusa . ar fi un gest neprietenesc si fata de georgia …s-ar intelege ca moldova aproba atentatul la granitele recunoscute pe plan international ale unui stat membru al o.n.u.- republica georgia .despre partea moldoveneasca lucrurile ar purta un singur nume – inalta tradare de tara !

  35. Fouqeut

    ducele de Czernowitz a spus:
    Pacat, draga romane, ca si tu, ca frate, ne mai osandesti la toate cele rele. De ce esti rau si negativ ? Si in Romania Mare, si in Moldova de EST ai de toate, si pleava, dar si mai multi oameni harnici. Mai du-te pe la biserica si mai roaga-te la Cei de SUS, poate te vei mai curati di mirosul rau din jurul tau. Am trecut de mai multe ori Carpatii, din Ardeal in Moldova, si am vazut niste sate de doamne fereste, o mizerie cumplita. Ca erau de tigani, de secui, de romani, nu stiu. Oricum e Romania Mare! Nu zicem nimic. Si aici, in Moldova de Est, avem si noi, si mai bune, si mai rele. Dar, draga brasoveanule, nu mai fi atat de inveninat. Probabil ca ai probleme…
    Dumnezeu sa Te ajute, si gandurile noastre cele bune… PACE… –

    Voi vreți Unire? Dar ce-ați făcut voi pentru Unire? Unde era Romania în 1989 și unde e astăzi (mă refer la nivelul economic) și unde era RM în 1991 și unde e astăzi. Voi spuneți că în toate e de vină Rusia și rușii, bine, sunt de acord, dar explicați-mi de ce în State Baltice (Estoni, Letonia, Lituania), unde populația rusă constituie cca. 30-50% din întregul populației, în comparației cu 10-13 % în RM; au reușit să obțină o creștere vertiginoasă economică după ieșirea din URSS, iar RM doar a degradat. Vă spun eu de ce. Fiindcă ați promovat țăranii (care și în Romania au fost promovați, dar nu într-o măsură atât de mare), ați distrus propia economie și infrastructură prin hoții, delapidări și privatizări dubioase. Apropo primul-ministru de acum al vostru a fost unul din ințiatorii acelor privatizări. Astfel în loc să promovați oamenii deștepți și talenți (pe care îi aveți în număr destul de mare, lucru în care m-am convins personal atât în timpul vizitelor mele în RM, cât și în Brașov în discuțiile avute cu studenții din RM) ați promovat derbedeii și hoții, lucru pe care spre marele regret îl faceți și acum. Să nu vă ducă în eroare asigurările dl. Ghimpu. El este un pion, la fel ca și ceilalți, în mâinele unor grupuri de afaceriști cointeresați doar în propria bunăstare. Iar toate afirmațiile sale patriotice nu sunt decât banale lozinci pentru electorat.
    Eu am urmărit cu atenție toate evenimentele din RM începând cu 7 aprilie anul trecut și am observat un lucru extrem de interesant. Încele aproape 10 luni de guvernare coaliția „democratică” nu a adoptat și nici cel puțin nu a propus niciun proiect de lege în domeniile economic, social sau cultural. Și aceasta reieșind din ideea că timp de 8 ani au fost în opoziție și ar fi trebuit să bombardeze cu idei și legi noi. Ceea ce doar demonstrează caracterul meschin, mercantil și corupt al guvernării. Astfel, în esență, noua guvernare nu se diferă prin nimic de fosta guvernare. Singura difirență constând doar în denumire și faptul că cei de acum se „culcă” sub București, când fosta se sărutau cu Moscova. Gândiți-vă la aceasta înainte de cere Unire. Și gândiți-vă dacă Bucureștiului, cu toate probleme pe care le are astăzi Romania, iar fi interesant să se unească cu o țară săracă, fără infrastructură, plină de funcționari corupți și plus la toate cu o problemă teritorială precum cea din Transnistria?

  36. costin

    o culme a penibilului … militarii r.moldova paricipanti la parada de la moscova , vor da onorul si marionetelor rusiei din transnistria [ invitate si ele la tribuna oficiala ]!!!!!!,abhazia si osetia de sud ! zguduitor , intr-adevar !

  37. costin

    …CUM POATE SA SE PROCLAME UN STAT “ELIBERATOR” [UNIUNEA SOVIETICA -RUSIA] , CIND ACELASI STAT A ATACAT MISELESTE SI BARBAR , DUPA DATA DE 1 SEPT.1939[ ZIUA INCEPERII RAZBOIULUI] 5 STATE VECINE EUROPENE ? POLONIA,FINLANDA,ROMANIA,LETONIA,ESTONIA SI LITUANIA …BIETII VECINI ERAU SI EI “ELIBERATI” DE UNELE TERITORII SAU CHIAR INGHITITE CU TOTUL , DE MAREA PATRIE “ELIBERATOARE” . AICI VORBIM IN MODUL CEL MAI CLAR CU PUTINTA DE UN STAT A-G-R-E-S-O-R ! RAZBOIUL A AVUT UN CARACTER AUTENTIC DE ELIBERARE ,DOAR PE TERITORIUL SOVIETIC INTERBELIC [DIN 1938,SA SPUNEM]…DAR SI AICI CU NUANTA CA SOVIETICII AU ACTIONAT IN HAITA CU NAZISTII ,PINA LA 22 IUNIE 1941 . LUAT LA GENERAL , PARTICIPAREA UNIUNII SOVIETICE LA CEL DE-AL DOILEA RAZBOI MONDIAL [1 SEPT.1939-9 MAI 1945- 12 SEPT 1945] A AVUT UN CARACTER NEDREPT SI DE AGRESIUNE IMPERIALISTA . FINALUL RAZBOIULUI CU JAPONIA MILITARISTA , CU PARTICIPAREA SI A SOVIETICILOR , A INTARIT CARACTERUL NEDREPT SI IMPERIALIST AL RAZBOIULUI DUS DE ACESTIA , PRIN “ELIBERAREA” INSULELOR KURILE , CAPITOL RAMAS NEINCHEIAT PINA ASTAZI INTRE RUSIA SI JAPONIA .

  38. Adi

    Eminescu spunea: românul are talent, nu are caracter. Iată, Dumnezeu ne-a trimis un român cu talent şi cu caracter! Domnul preşedinte Mihai Ghimpu, înainte de toate, e român! Om cu memorie, cu respect pentru cei ucişi de ocupantul rus, începând cu 1812.

    Să nu uităm că cei din ceruri aud şi văd faptele noastre. Ce ar fi zis, de exemplu, eroul nostru naţional, Gheorghe Ghimpu, văzându-l pe frate-său, Mihai Ghimpu, dansâng kazaciok pe Piaţa Roşie spre bucuria ţarilor Medvedev şi Putin?

    Ghimpu are multă treabă acasă. Noi i-am sugera, la 9 mai, să se ducă cu flori la Katâniul nostru, aflat în Chişinău, str. Grenoble, vis-a-vis de Centrul Farmaceutic, într-o cutre, unde din 1945 până în prezent, nu are aces nimeni. Acolo au fost împuşcaţi în ceafă zeci şi sute de ostaşi români. De asemena, l-am sfătui să depună flori la beciurile din curtea comunistului Tudor Tataru, mai la vale de Piaţa Centrală, unde “drugii” lui Voronin, între două pahare de vin, adunau gloanţele cu care erau împuşcaţi în ceafă ostaşii români şi “duşmanii poporului”.

    Despre şantajiştii Filat, Lupu şi Urechean, care l-au forţat pe Ghimpu să accepte plecarea ostaşilor noştri la Moscova putem spune doar atât: lupu părul îşi schimbă, iar naravu ba. Trădători! Tâlhari! Viitori aliaţi a lui Roşca şi Voronin.

    Domnule Preşedinte al Moldovei, sunteţi Comandantul Suprem al armatei. Nu permiteţi ca armata să fie umilită, să fie ridiculizată! Nu eternizaţi ocupaţia rusească pe pământul nostru! Cândva o să vă muşcaţi coatele pentru această decizie greşită. Vă temeţi că cei trei vor părăsi AIE? Dar după ce v-au pus în genunchi mai există AIE?

    NU cedaţi, noi vă susţinem! La 9 mai vom ieşi în stradă cu Tricoloruri cernite, în semn de doliu. Cedările noastre, s-a dovedit, nu ne-au dat nici un câştig.

    Ruşine, Filat, Lupu, Urechean! O să răspundeţi!

    .

  39. costin

    Şi consilierul pentru politică externă a premierului, Nicu Popescu, consideră că participarea Moldovei la paradă este binevenită.

    “Cred că noi, în condiţiile în care vrem să ne consolidăm ca un stat European, trebuie să ne maturizăm, să ne uităm la acele procese care se întâmplă inclusiv în relaţia polono-rusă, ca să nu mai vorbesc de relaţia cu Franţa şi Statele Unite, şi să participăm la această paradă militară ca un stat matur”, a afirmat Popescu. PENIBILA ACEASTA DECLARATIE A UNUI OM GRAV BOLNAV MINTAL …DECI , DUPA LOGICA DE BETIV AFLAT IN COMA ALCOOLICA , A ACESTUI MAIMUTOI-CONSILIER ,CONSOLIDAREA R.MOLDOVA CA STAT EUROPEAN !!! ,NU SE POATE FACE FARA PARTICIPAREA LA DEFILARILE FARAONICE SI SATANICE DE LA MOSCOVA …VA DATI SEAMA CE IDIOTENII DEBITEAZA ACEST INDIVID ? IN REALITATE , DUPA EL , MOLDOVA A FACUT CHIAR CITIVA PASI INAINTE SPRE ADERAREA LA UE , CU TROPAIALA A 70 MILITARI LA MOSCOVA !?!? INCREDIBIL ,INCA ODATA …! DECI R.MOLDOVA NU ARE CUM SA FIE “STAT MATUR” ,DACA MORTI-COPTI SOLDATII MOLDOVENI , NU DEFILEAZA FRUMOS PRIN FATA LUI MEDVEDEV SI PUTIN ! RUSINE DERBEDEULE ! ASTA CREDE CA ABIA AM CAZUT DIN COPACI , NU ALTA …O DECLARATIE PROFUND JIGNITOARE LA ADRESA PROPRIULUI POPOR .

  40. costin

    “Cred că noi, în condiţiile în care vrem să ne consolidăm ca un stat European, trebuie să ne maturizăm, să ne uităm la acele procese care se întâmplă inclusiv în relaţia polono-rusă, ca să nu mai vorbesc de relaţia cu Franţa şi Statele Unite, şi să participăm la această paradă militară ca un stat matur”, a afirmat Popescu [consilier al premierului]… CUM A AJUNS UN ASEMENEA INDIVID IN FUNCTIA DE CONSILIER PE PROBLEME EXTERNE AL PREMIERULUI FILAT ? CE LEGATURA ARE A AMINTI DE RELATIILE POLONO-RUSE SI INTRE …FRANTA SI [ TINETI-VA BINE RESPIRATIA] STATELE UNITE ??? DACA AL DOILEA EXEMPLU E AIURITOR , PRIMUL NECESITA O INTREBARE . ARE CUMVA LA ORA ASTA , RUSIA TRUPE IN POLONIA , SPRIJININD ASTFEL O REGIUNE SEPARATISTA DIN POLONIA ? NU. SI ATUNCI DESPRE CE VORBESTE MAIMUTOIUL ASTA ? PENIBIL !

  41. costin

    PRACTIC VORBIM DE O IESIRE NEPREGATITA A ACESTUI CONSILIER “FILATELIST”…PROBABIL LA ORDINUL SEFULUI SAU , SPERIAT DE AMPLOAREA SCANDALULUI IN JURUL PARTICIPARII LA “PARADA” MOSCOVITA .SI UN SCOLAR MAI INSTRUIT GASEA SA SPUNA LUCRURI MAI CREDIBILE . DIN TOATA BOLBOROSEALA ANALFABETULUI , AM INTELES UN SINGUR LUCRU …DUPA DEFILAREA LA MOSCOVA A 70 DE FLACAI MOLDOVENI , R.MOLDOVA INTRA INSTANTANEU SI IN UNIUNEA EUROPEANA .DECI 9 MAI 2010 , VA RAMINE IN ISTORIE CA ZIUA ADERARII LA UE A TARII .V-O GARANTEAZA LIDERII PLD,PD SI AMN – FILAT,LUPU SI URECHIANU .

  42. Next

    Пусть промаршируют наши солдаты по Красной Площади. Только от этого Россия не понизит нам цену за газ, не перестанет чинить препятствий в продаже молдавской продукции на Российском рынке, не выведет армию из Приднестровья, не перестанет вмешиваться во внутренние дела РМ. Так нам и надо. У рабов такая судьба – терпеть и склоняться перед сюзереном.
    У Филата “Родина” там, где он может нажить больших денег. Ему всё равно перед кем пресмыкаться, лишь бы прибыль текла рекой.

  43. Dan

    Nu de unirea cu Romania e vorba aici.

    E vorba de demnitatea acestor oameni, cetateni moldoveni, indiferent de etnie si nationalitate, de respectul de care trebuie sa se bucure ei si inaintasii lor. De respectul pe care ei il datoreaza inaintasilor lor.

    Sa calci in picioare atata suferinta – e pur si simplu groaznic. Fara memoria aceasta ce sunt moldovenii? E vorba aici de respectul pentru niste oameni care au suferit enorm. Asta nu trebuie aruncat la gunoi ca si cum n-ar fi existat.

    Fara aceasta suferinta care trebuie recunoscuta, moldovenii nu inseamna nimic. Din pacate – pentru ca asa a fost destinul acestui pamant. Independenta Moldovei rezida in respectul pentru aceasta suferinta si recunoasterea ei de cei care nu o cunosc.

  44. Alexandru Sofronovici

    Imi pare foarte rau ca Filat se tranforma in IuRosca!
    Rusine pu Moldova,rusine pu noi!

  45. alexandrus

    Acum e clar cu cine v-a face Lupul Alianta!
    Dar mai bine zis ii pare rau sa piarda acele 9 milioane de dolari promisi de Rusia……. !…….apropo…… pe care nu-i va vedea niciodata!

  46. Adi

    Costin, degeaba ţi-ai ales ca pseudonim un nume de cronicar. Deci, noi cei ocupaţi de Armata a 14-a a ruşilor ne punem în rând cu armatele unor ţări libere şi defilăm la Moscova? Dar noi, de fapt, avem armată? Păi, transnistrienii nu ne ocupă doar din milă, că dacă ar vrea, până în seară dispare R.Moldova cu tot cu intenţiile ei proeuropene.

    Nu realizez că R. Moldova este, de fapt, un fel de republică găgăuzească în viziunea Moscovei? De ce crezi că nu respectă dânşii summetul de la Istanbul? Ca să aderezi tu cu nevastă-ta la UE? Ţările baltice au aderat la UE fiindcă au avut demnitate, în primul rând. Vezi ce feste-ţi joacă faptul că eşti neam de chelner?

    Nu vorbi de Polonia! N-ai dreptul! Polonia e un popor de mari aristocraţi. Ea n-a fost înfrânt niciodată, chiar când dispărea, tot din cauza ruşilor, de pe harta Europei. Nu numai graniţile înseamnă popor. Spiritul, demnitatea, dorinţa de libertate, caretea, iată ce înseamnă popor. Avem noi asemenea calităţi? Noi vrem în UE pentru a cerşi, nu pentru a da? Ce avem noi de dat lumii? Doar incultura. Doar sinările încovoiate. Doa ura faţă de fraţii români. Doar dragostea faţă de comunişti…

    Polonezii pot pleca la Moscova, fiindcă Moscova se teme de Polonia, de spiritul ei european, de catolicism, de democraţie, de lumină. Şi azi se mai teme de Papa Ioan Paul al II-lea, de aceea nu i-au permis să viziteze Rusia. Rusia a fost şi va rămâne o ţară a sclaviei. Numai unul ca tine poate crede că, după paradă, vom recăpăta Transnistria, mărfurile noastre vor avea acces pe piaţa ruseseacă etc., etc…

    Costin, nu ai nici o şansă să devii om liber. Istoria a trecut pe lângă tine ca pe lângă un obiect oarecare. Rămâi sănătos în patru labe! Întoarce-te repede în peşteră şi dormi!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*