Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

După ce a sfidat Legea, doamna judecător Elena Gligor sfidează şi bunul simţ

Declaraţie de presă a mişcării pe care o conduc

         În cadrul ultimei şedinţe de judecată la Curtea de Apel Chişinău din 12 mai 2008, d-na judecător Elena Gligor a pronunţat fără a prezenta motivele, dispozitivul neanulării Deciziei Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova cu privire la neînregistrarea statutului Mişcării social-politice Acţiunea Populară, deşi toate argumentele şi probele aduse de noi în instanţă au dovedit fără tăgadă falsul deciziei ministerului.

        La aceiaşi şedinţă, d-na Gligor a menţionat expres că luni, 19 mai curent, la orele 9:00, vom putea ridica Decizia împreună cu motivaţia. Aceasta nu ne-a fost înmânată nici miercuri, 22 mai, d-na judecător numind o altă zi, 26 mai, termenul limită la care instanţa are obligaţia să ne prezinte decizia motivată şi întemeiată.

        După ce a sfidat Legea pervertind adevărul, d-na judecător Gligor sfidează şi bunul simţ. Şi prin acest gest, d-na Gligor se face părtaş al celor care în zelul lor de a îndeplini indicaţia „şefului”, utilizează orice posibilitate de neînregistrare a mişcării noastre, chiar şi prin tergiversări ieftine de acest gen.

 

22 comentarii

  1. In orice proces exista si parte pierdanta. Simplul fapt ca cineva pierdut nu presupune neaparat ca nu sa facut dreptate

  2. Consider că problema nu este în Elena Gligor, ea fiind un pion pe tabla de şah. Îmi pare rău că se tergiversează înregistrarea partidelor, deoarece nu astfel ar trebui partidul de guvernământ să-şi apere capitalul politic.

  3. Sandu

    Incredibil 🙂

  4. TRM

    Desigur este bine de folosit metafore si comparatii… si alte forme de stil pentru a reda mai pompos cit de grava este situatia, dar odata ce partea care declara atit de des si insistent ca este refuzata neintemeiat in inregistrare si nu are ce ascunde, de ce nu s-ar dezvalui probele si pentru cei care nu au posibilitate sa mearga in instanta si sa faca cunostinta cu cauza sau cu materialele ei. Sunt curios de ce se limiteaza totul la declaratii lipsite de fundament de probatiune, mai ales daca scopul este sa se demonstreze transparenta si valori sanatoase?

  5. Maestru

    pu TRM,

    p.s. stii faza cu maimutsa alba?! in caz ca nu imi permit sa tio zic:

    dupa ce se zice ca exista maimutza alba, omul inchide ochii, ishi inkipuie maimutza alba,dupa aia e foarte greu sa convingi omul ca nu exista maimutze albe….

  6. :)

    Serioja ce are bunul simt cu legea, termenul este respectat deci de sfidare nu poate fi vorba. Spre deosebire de tine oamenii au mult de lucru, si scriu deciziile atunci cind reusesc, dar in termen.
    Si daca esti asa tantus, ar trebui la anisorii tai sa inveti sa pierzi si sa mai faci si concluzii.
    Daca ti s-au prezentat obiectiile ministerului trebuia sa le iai in consideratie si poate era altfel, ca nu ti-au cerut sa te casatoresti cu Serebrian. Pe linga aceasta doamna a respins expertiza Min Just. care nu era conforma cerintelor, insa care stipula ca “numeroase” semnaturi au fost facute cam prin aceleasi beciuri, cu pete de jin identice pe ele:), in pofida solicitarii inversunate a ministerului. Deci, a respectat legea, un fenomen rar pe meleagurile noastre.
    Iar in legatura cu “indicatia sefului” as vrea sa-ti improspatez memoria proasta si sa-ti aduc aminte tie si miscarii tale de invatacei incepatori, ca Gligor le-a interzis comunistilor sa instaleze monumentul lui Lenin in Balti si multe alte lucruri de care n-ai fi apt nici tu si nici Miscarea ta pseudo Social-Politica, de fapt si nici majoritatea judecatorilor din Moldova.
    In incheiere “Si totusi se poate!” sa incerci sa fii barbat si sa nu aduci ofense publice unei persoane care conform codului de etica nu poate sa-ti raspunda in aceeasi maniera.
    Ma uit la voi, si mi-e sila. Trista priveliste – politicienii.

  7. BADRUG

    Imi permit pe aceasta cale sa va adresez, Dle Sergiu, o intrebare-de ce sunteti suparati pe Dna Gligor? Fiind consilier nu ati procedat si DVS la darea indicatiilor (semi)obligatorii in adresa organelor de drept si instantelor? с чьей подачи центр по борьбе тероризировал Черную Бороду? с чьей подачи закрывались, приостанавливались и закрывались досары на дурлешстских ребят? не жалко ли вам детей Черной Бороду которые в том числе и па вашей вине (так говорят люди) не видят отца так как он скрывается от преследования по заказаным вами делам? какую роль сыграли вы в крышевании дурлешстких приватизатаров? вэ мулцумеск

  8. Maestru

    Hei oameni! Ati luat sentinta respectiva? Unde va e diligentza? Poate sa vo aduca la domiciliu? Pe tava cu panza alba?

  9. Maestru

    Da d-ul Mocanu acesta e “zaliot”, desi va dau un sfat, ziceti ca totul e minciuna! naveti nici o treaba cu acele acuzatii!totul sunt doar niste nascolceli pu a turna zoaie in capul unei miscarii arhioneste, cu cele mai mari shanse,unica capabila de schimbari, etc.

  10. zelea

    Mai citeste Maestrule din documentele care au fost plasate aici si poate ne spui si mata ceva intelept referitor la justitia din Moldova, pardon Republica Moldova ca dupa cum vedem te pricepi la toate.banuisc ca stii deja de unde fiecare scrie

  11. Maestru

    lasa zelea jalea, nam nica cu securitatea,

    totul e clar, miscarea sia prezentat pozitia, pozitia nu a fost acceptata, si a pierdut,

    in orice cauza o parte castiga si una pierde, unicul fapt ca sa pierdut nu d dreptul de a zice rau de E. Gligor.

  12. zelea

    Zelea
    Nu este grav in general atunci cand pierzi.este grav atunci cand tu vii in judecata cu carte si intelegenta dar judecatorul te asteapta dupa colt si da cu bata-n cap.Va doresc sa aveti in cel mai apropiat timp parte de judecata unor judecatori de-ai nostri. Eu am avut si stiu de ce scriu asa. Sa faca analiza celor scrise de judecata acei care pricep mai mult ca noi maestre

  13. zelea

    Zelea
    Este regretabil faptul ca deocamdata din cei care au vizionat documentele alaturate nimeni nu mai da cu parerea cine de fapt pare are dreptate.Nu sunt tare in problemele de drept dar poate cineva ne va lumina.Poate are dreptate judecata si dl Mocanu face zarva fara nici un temei.dar de ce tace badrug ca se pare ca el este in tema cu toate, sau poate citi dar nu pricepe, poate numai intelege.

  14. Maestru

    pu zelea, de altfel si SM a adus aportul la ceea ce aveam la zi in partea justitiei, poate ca merita ceea ce merita, insa nu exclud ca CSJ va da castig, totul fiind parte din regizare prestabilita.

    e greu sa fii pion, atunci cand nu stii ca esti pion, facand paralela cu zicala lui Confucius cea cu pisica, cu intuneric si cu lipsa de pisica

    p.s. nu pune semnul egalitatii dintre lipsa de comments la hartii plasate si dreptatea de partea lui SM

  15. aster

    Cred ca totusi pana la urma se va face dreptate

  16. Maestru

    ce este dreptate?!

  17. Maestru

    doar de este un aranjament ca la CSJ sa se dea castig de cauza, asa ca sa se mai ingroase imaginea SM

  18. zelea

    Din cate inteleg eu cele plasate aici nu sunt hartii dar niste acte de procedura, intocmite de catre o instanta de judecata.Daca la voi in tara hotaririle de judecata si pledoriile avocatilor sunt hartii inchideti blogul inchideti tara si sugeti, de la doi vitei, asta am inteles ca stiti cel mai bine.Ati facut o meserie chiar pe parcursul ultimilor 15 ani.
    Lipsa de comentarii nu este egal cu dreptate pentru dl Mocanu, lipsa de comentarii este diagnoza medicala a societatii voastre, diagnoza care puteti singur dle maestru sa o descrifati

  19. Maestru

    pu zelea, in partea finalitatii alocutiunii sale

    in orice societate cat de cat sanatoasa din perspective a educatiei politice o unealta de unica folosinta este tratata dupa cum este tratata

    p.s. societatea moldava incepe a se cultiva politic, show-uri nu mai trec

    p.p.s. declaratii, declaratii, declaratii…

  20. zelea

    daca societatea moldoveneasca incepe sa sa cultive politic, după cum credeti dstra, atunci inteleg de ce sunt sterile toate discutiile de aici. Banuiesc ca de fapt asa incepe marea cultura a moldovenilor.doamne fereste, sau doamne ajutai ca nu mai inteleg singuri acesti moldoveni pe ce lume traiesc.Apropo cat va dura cultivarea politica a moldovenilor pana in 2009 sau pana in 2099

  21. Nice blog, i have added it to my favourites, greetings

  22. mma

    I find this blog very interesting, i will be here everyday till now. Greetings

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*