Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Ceilalți lideri ai AIE mai pot rămâne pe partea asta de baricadă

Decretul Președintelui Mihai Ghimpu privind declararea zilei de 28 iunie 2010 drept zi a ocupației sovietice, putea fi un evniment firesc și oarecum întârziat de reparație istorică, pe care ceilalți lideri ai Alianței pentru Integrare Europeană ar fi trebuit să-l accepte, cel puțin, în calitate de răsplată pentru șovăielile, rătăcirile și slugărniciile lor în fața Conducătorilor Federației Ruse pe parcursul întregii guvernări.

Decretul putea fi cea mai mare șansă a liderilor AIE de a consolida întreaga societate în jurul unei mărețe acțiuni – Integrarea Europeană – prin îmbrățișarea adevărului și despărțirea odată și pentru totdeauna de un trecut de coșmar, ce ne tulbură viața de azi prin a ne face prezentul confuz și din ce în ce mai controversat.

Decretul Președintelui Ghimpu putea fi semnalul de luptă, pentru cea mai mare bătălie pe care o are de dat socitatea noastră – Bătălia pentru Europa.

Decretul Ghimpu va fi și semnal de luptă, și eveniment istoric, și șansă europeană, pentru că a fost scris cu voință politică, cu demnitate umană și înțelepciune populară, pentru că ceilalți lideri ai AIE mai pot rămâne pe partea asta de baricadă până astăzi, 28 iunie 2010.

În numele Mișcării Acțiunea Populară,
Sergiu Mocanu

14 comentarii

  1. SCURT, CLAR SI CUPRINZATOR . DEJA ESTE CLAR . PENTRU CE DL MOCANU ATI FOST INCHIS SI DIN CATUSA CONDAMNATI REGIMUL COMUNIST ? PENTRU CA EI SA VOTEZE IN CMC , PENTRU CA SA ISI BATA JOC DE ADEVARATA ISTORIE PENTR UN CUB DE GAZ. ESITI MAI DES CU DECLARATII IN PUBLIC.FOARTE BUNE ARTICOLE…

  2. PANTOGRAF.

    Articol aberant de un individ depe un alt “”GLOB “”care nu este si nu va fi ROMAN niciodata.

    Inconjurat de lasi si LINGAI PRESEDINTELE GHIMPU lupta sa ridice pe primul plan DEMNITATEA UNEI tari aservite inca OCUPANTULUI. TOATA TARA TREBUE sa sustina actiunile DEMNE DE UN MARE OM DE STAT ale PRESEDONTELUI GHIMPU.

    Ramai PERPLEX sa mai citesti asfe de argumente care plac atat de mult OCUPANTULUI ::: “” nu e momentul acum “” zic UNII , “” contextul este gresit “” zic altii. Aceste fraze si multe altele de acest gen le auzim de mai mult de 20 de ani.

    Cu supunere de SCLAV trebue menajat DUSMANUL SECULAR.

    Academia de stiinte dece nu se pronunta ??? Ministerul Invatamantului ???? Societatile civile pentru DREPTURILE OMULUI ???? Trebue iesit in strada CA UNUL pentru a sustine Declaratia Presedintelui Ghimpu.

  3. NINA GONTA

    PANTOGRAF ! MAI CITESTE ODATA CE-A SCRIS MOCANU ! EL ESTE CU .. GHIMPU! Nu inteleg de ce te-ai napustit la el ! DA , CU MIC SI MARE TREBUIE DE SUSTINUT GHIMPU. ADEVARUL TREBUIE PUS IN CAPUL MESEI !

  4. COSTIN

    LA ORA ACTUALA IN TARA ACTIVEAZA SUBTERAN UN ADEVARAT “FRONT DE SALVARE AL RSS MOLDOVENESTI ” … SI CU PARTIDE DE LA PUTERE SI DIN OPOZITIE . FILAT,LUPU,URECHEAN,VORONIN,TURCAN,SELIN,PASAT… TOTI , SOLDATII ACELEASI ARMATE . DACA S-A AJUNS SA FIE IMPLICATA SI BISERICA IN TOATA ACEASTA MIZERIE , INSEAMNA CA UNDEVA E DURERE MARE CA [SI] IN MOLDOVA POPORUL SE DESTEAPTA SI ISI IA DESTINUL IN PROPRIILE MIINI …

  5. PANTOGRAF.

    Pentru NINA GONTA.

    Sarmanta si Stimata Doamna, am cea mai mare admiratie pentru DOMNUL SERGIU MOCANU. EU, l-am si propus Prim- Ministru al MOLDOVEI.

    Eu atac un alt personaj care a scris pe UNIMEDIA un articol privind Decretul Domnului GHIMPU, personaj care, desi nu ataca acest Decret considera ca “” nu este momentul “” ,etc, fapt cu care nu eram de acord.

    Admir in continuare forta de caracter, talentul, determinarea Domnului Sergiu MOCANU cre trebue sa apara mai frecvent in paginile ZIARELOR pentru eliberarea spiritului romanesc de OPRESIUNEA TOTALITARA.

  6. domnul Ghimpu e o persoana cu caracter care nu uita ca a venit la conducere sa ne aduca si adevarul dar si alte lucruri furate de sovietici si comunistii de ieri!Asa ca FILAT ,URECHEANU SI LUPU ar trebui sa taca si sa nu comenteze (mai ales URECHEANU SI LUPU)!Din cite se stie astia nu sint cosilierii lui GHIMPU!Filat cind emite ceva nu se consulta cu Ghimpu ,la fel si Lupu cind a fost la Moscova nu s-a cosultat cu nimeni…. ,asa ca ciocu’ mic!

  7. Valenta

    Astazi e o zi de COMEMORARE a victimelor comuniste.
    Astazi fiecare isi ARATA adevarata fata, cit de CONSTIENT este. Caci daca nu ai o CONSTIINTA, toate celelalte VORBE suna in desert. Ma refet nu numai la constiinta NATIONALA, desi aceasta constiinta este una pura si inaltatoare. Eroii unui natiuni nu ar deveni EROI, daca nu ar avea aceasta constiinta!!!

    Ma refere si la constiinta simpla de OM, care trebuie sa-i vorbeasca in asa momente, cind se comemoreaza o TRAGEDIE a unui intreg POPOR. O tragedie, initiata printr-un act ODIOS fascisto-cominist – Pactul Molotov- Ribentrop.

    Doaua mari puteri diabolice ale Europei – Fascismul si Comunismul au initiat impartirea hartii Europei in zone de influienta… ambele sunt odioase, diabolice si NE SUNT STRAINE NOUA ROMANILOR.

    de aceea consider ca un ACT EROIC decretul semnat de DOMNUL Ghimpu! Ca EL are CONSTIINTA SANATOASA, neafectata de conjucturi si interese…

    Da, Ghimpu este un EROU CURAJOS. Sa-l sustinem!
    Imi este rusine sa privesc la ceilalti… care nu au verticalitate, care nu au constiinta, prin care vorbeste chiar Dumnezeu. Caci Dumnezeu vorbeste in inima omului anume prin intermediul CONSTIINTEI!

    Treziti-va, oameni buni.
    Astazi este ziua mea, dar primul lucru pentru mine este sa fac o RUGACIUNE in fata Lui Dumnezeu, pentru ioertarea si odihna tuturor victimelor regimului totalitar DE OCUPATIE sovietica, a victimelor criminalilor de komunisti, care si azi in Moldova mai persecuta pe unele persoane inocente, care nu vor sa colaboreze cu ei.

    Oameni BUNI! Azi ar fi trebuit in toate BISERICILE sa se4 oficieze slujbe de pomenire a vistimelor regimului comust sovietic de teroare…
    Unde va este CONSTIINTA, domnilor tovarasi? Or oare vcoi nu aveti bunei, parinti care au fost persecutati de comunisti? Este vreo familie in Mol.dova care nu a afost afectata de aceasta ideologie diabolica a antihristilor?

    Oameni buni, treziiti-va constiinta! Buneii mei au murit.. datorita persecutiei comunioste. Parintii mei au fost persecutati, Mosul meu, Andrei Voinovan, bunelul cintaretei Georgeta Voinovan a fost UN INTELECTUAL, un directot de liceu in Chisinau, inalt ca si Lupu… si a fost deportata de comunisti fata nici un motiv. Familia i-a fost destramata. de friguri lui i-au cazut unghiile la picioare… s-a intors, dupa moartea lui Stalin, dar era o personalitate distrusa… nu-si gasea de lucru, sau mai bine zis nimeni nu-i dadea… Casa lui i-a fost luata…

    Dle Lupu, ai fi vrut sa ai soarta Mosului meu? de ce acum nici macar nu doresti sa comemorezi aceste victime nevinovate?

  8. victor

    Va salut si ma inclin in fata D-ra D-le Mocanu!!!
    ….si ma intreb,retoric,cit oare vom avea de suferit de pe urma lasilor,cum ar fi cei pe care i-am votat si le-am incredintat voturile.

  9. victor

    …nota.
    as vrea sa precizez : unii din cei votati de noi.

  10. mihai

    domnu sergiu bine ati catalogat,nici nu ma indoiam de nota d.voastra.consider si eu,ca hotarirea d.lui presedinte este corect luata!uitati cum se zvircolesc cei din haita, de pe toatemeridianele.deci adevarul este adevar.regretabil reactia d.lui primministru chiar si in contextul pre alegerilor,si in orice fel de context. E vizibila superioritatea in conceptie,onestitate a domnului ghimpu fata de colegii sai.respectDOMNULE PRESEDINTE MIHAI GHJMPU

  11. Valeriu Ciobanu

    La anul bravii noştri soldăţei vor tropăi pe caldarâmul Moscovei…

  12. nadia

    Sergiu, am crezut ca esti mai destept, dar nimic. V-ati ticnit cu totii la cap. Cu nationaliznul nu mai faceti voi nimic.

  13. ionel

    nadia, cum spune americanu ” shut up or i will bitch slap u” :))))))))

  14. Adrian

    D-nul Mocanu, m-ar interesa o intrebare, cum de ai ajuns matale la timpul sau consilier al lui voronin, duc-sa peste pustie, as dori un raspuns/
    de altfel ma indoiesc de tot ce se mai intimpla in tara asta, urat de tot
    jos komi(((((((((((

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*