Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

CURVA SATULUI A PRIMIT CERTIFICAT DE FATĂ MARE

Ieri, 6 octombrie 2010, Procuratura Generală a dat un răspuns Președintelui Mihai Ghimpu, care, acum o lună, i-a cerut Procurorului General să investigheze acuzațiile aduse lui Vlad Plohotnic.

Din raspunsul PG desprindem că numitul Vlad Plahotniuc este ”în lege”. În Republica Moldova doar găinarii nu sunt ”în lege”, pentru că la noi este și ilegal, și rușinos să furi găini, nu, însă, și bănci, hoteluri,  posturi de televiziune și partide. Găinarii nu pot cumpăra un biet polițist de sector, dar mite un Procuror General. Când, însă, te cheamă Plohotniuc și te crezi proprietarul unei țări, îți poți permite să fii și proprietar de ”sclavi” – polițiști, procurori, judecători sau politicieni.

Investiția pe care a făcut-o Plahotniuc acum un an in ”viitorul său luminos” cumpărând postul de Procuror General  de la Serafim Urechean a dat, ieri, roade bune pentru ”Investitor”.  Răspunsul PG a fost nu numai bun, ci și la ”țanc” pentru că, astăzi, curva satului nostru moldovenesc și-a etalat deja fesele de fecioară neprihănită alături de alaiul de cadâne politice de la Nobil Club în fața unor oaspeți străini la așa zise-i lansări a așa zise-i Asociații a Oamenilor de Afaceri din Moldova.

38 comentarii

  1. In God we Trust

    Acum procuratura se va “autosesiza”. 🙂
    Sa fiu nebun. 🙂

  2. Jonny

    Asta-i tare de tot,e beton,..

  3. era si de asteptat asa un rezultat. trebuie foarte multe probe pt a te opune unui sistem ca acesta.

  4. EUGEN

    D-le Mocanu ar trebui sa fii scrriitor,nota 10 pt articol,ffff haios..chiar dk partidul dumitale nu va intra in parlament inceputul e bun,iar in continuare lupta cu aceeasi vehementa impotriva lui vladik 😉

  5. blackt

    PG semana deja cu o fata mare deci a ajuns iar prin reforme “dure” de AIE la nivelul pe care il avea in 2005 cind era fata mare oficial sub PCRM ! si pe citi ani e contractul :)))

  6. CS

    A stiut plahotniuc pe ce da banii. Oare se mai intampla asa ceva in vreo tara din lume????

  7. Cristi

    Plahotniuc va fi sanctificat si de Biserica. Intilnirile cu Mitropolitul se inmultesc …

  8. natalia

    Si cum ramane cu apartamentul Dvs. pe care sa pus sechestru?

  9. Harea

    Mocanu eşti un prost ce trebuiesti împuşcat direct in cap

  10. titlu creativ. foarte tare)

  11. Obama

    Titlu e cel mai tare! E foarte ingenios si direct spune adevarul. Bravo pentru curajul dea alege asemenea titlu! In rest va recomand sa va retrageti partidul din campania electorala, ajutatii mai bine pe altii indirect sa ia mai multe mandate decit PCRM, PD si AMN…

  12. Taranu

    Era previzibil deznodamintul. Intr-o alta ordine de idei, initial cind incepuse-ti campania antimafie ma gindeam la ce atuuri dispuneti pentru al pune “la respect” pe plahotniuc si toti servantii sai. Nu va cred un naiv. Scontata presiune a asa zisei societati civile si bilbiiala institutiilor statului e mai mult decit elocventa. Calea politica probabil ati prevazut-o de la bun inceput.. Oamenii insa nu mai stiu pe cine sa creada si multi, multi din cei ce ar merge pe un culuoar ales de Dvoastra ezita, datorita trecutului omului politic Sergiu Mocanu. Nu veti trece pragul acum (nu sunt profet si va doresc sa-l treceti) si va trebui sa dati dovada de mult caracter, competenta si depuneti o munca uriasa pentru a reusi peste vreo 4 ani. Mu sunt insa sigur ca tocmai asta va doriti. In acelasi timp presupun ca aveti nevoie de protectie, inclusiv politica. Stiti bine ca o masinaria ca asta nu se va opri in fata unui om. Ea nu e o armata si de ea nu te poti apara in transee. Sa va ajute Dumnezeu. In ceea ne priveste raminem sa ne convingem ca actiunile Dv sunt serioase si ca prin actul guvernarii intelegeti nu doar sa demantelati sistemul lui Plahotniuc.. Succese……
    Pentru Harea …. Badie, timpurile Gulagurilor a trecut. Daca te vezi facind bine tragind un glonte in cap… apoi sa stii ca iesti departe de ceea ce visezi. Daca erai prin cele tari la ale carui sistem democratic aspiri, sunt sigur ca erai gasit si puricat sa vada de iesti sanatos mintal sau ba…. Zi buna…

  13. STEJAR,

    Mesajul meu de maisus este incomplect :::::::::

    Cineva remarca faptul ca FILATOV nu a scos o vorba romaneasca cand a fost in vizita la gagauti dar nici gagautii , bine inteles.

    Toti politicienii pro-romani dar si particularii adica orice cetatean trebue sa refuze sa vorbeasca in limba ocupantului.

    Politicienii fie in parlament fie in orice deplasare trebue sa vorbeasca numai in romaneste, iar daca sunt interpelati in ruseste trebue sa ceara ca chestiunea sa fie pusa in romaneste si sa li sa rspunda numai in romaneste.

    Individul cu limba straina nu are decat sa invete romaneste sau sa faca apel la un traducator moldovean din preajma daca vrea sa inteleaga.

    Daca ati fi intr’o tara occidentala mai ales ANGLIA asa s’ar proceda.
    Dar cu politicieni fricosi trebue sa mai asteptam putin. Dar cine stie ???????????

    Domnul Ghimpu poate da dispozitiile necesare in acest sens.

    POLITicienii nostri nu sunt de meserie si translatori.

    A raspunde in ruseste este sa insulti pe cei din jur care nu cunosc limba rusa.

  14. curajos foarte curajos , insa scopul nu o sa scuze mijloacele

  15. ion

    Foarte corect, asa-s toti cind ajung la putere, deoarece sistemul nu este pus de 1 an sau 10 ani dar de secole. Asta-i jocul, politicienii – echipele, iar noi oamenii – suporterii care arunca banii din buzunar prin intermediul impozitelor si asista la spectacolul care este in defavoarea lor.

  16. HANS

    Mocanu are dreptate. Absolută. Statul, dacă se mai poate numi stat acest ţark al mafiei, pentru mafie este efemer, inexistent. Ţapi alde X sau Y îşi pot permite orice lucru. Procurorii şi judecătorii ca oile – se dau celui ce achită poliţele. Ei sunt foarte ieftini – cu 30 de arginţi cumperi tot sistemul judiciar ! Halal ţară, halal politicieni!

  17. Valenta

    Dle Mocanu, Va sustin, avem nevoie de dvs. de lupta contra coruptiei si mafiei.
    Oameni buni, sa-l sustinem pe Mocanu. El lupta pentru adevar si dreptate!

  18. cts

    Daca ar fi doar titlul , fara articol , tot ar fi deajuns! Titlul e superb.

  19. palade

    Deci este oficial. Tine-ti minte aceasta data 6 octombrie 2010.
    De ieri Mafia este legalizata. Gangsterii in SRL “RSSM” sunt pusi in capul mesei si conduc cel mai sarac si corupt stat din lume.

  20. VALERIU

    Extraordinar,asa sa tineti,cu toate ca va supuneti multor pericole,dar,face,capul sus D.Mocanu.

  21. Valenta

    Justitia este un sistem de a mentine injustitia in tara.

  22. Valenta

    Alianta, macar ca a avut intentii bune, totusi, nu a cucerit toate institutiile de stat sau, mai bine zis nu a curatit unele instituii de stat de dominatia mafiei clocita si instalata de comunisti. Iata de ce AIE, practic a fost boicotata de aceste institutii.

    Printre aceste instituii sunt: Procuratura, Justitia de orice nivel, institutiile din cadrul ministerului sanatatii, unde domina coruptia… etc.

    deci, practic, inca a domnit mafia comunista… care a boicotat reformele, inclusiv Decretul lui Ghimpu!

    Avem nevoie de OAMENI ca Mocanu si ca Ghimpu care sa curete tara de hoti si coruptie.
    Oameni buni, sa-l sustinem pe Mocanu, caci el singur nu va putea sa rastoarne acest sistem corupt pana in maduva oaselor.

  23. Sunt dezamăgit de Sergiu Mocanu credeam că are o logică în critica făcută prin cuvinte la adresa mai multor instituţii de stat, mai văd şi următorul pas mă alegeţi în Parlament şi de acolo concret oi lua parte la lupta cu corupţia. A critica munca cuiva nu e treabă mare, Fă domnule ceva concret, un lucru bun, dă o mînă de ajutor la un sinistrat, cînd era in echipa komuniştilor mult mai multă treabă făcea, poate remunerarea era alta.

  24. blackt

    dai la un sinistrat insa la el ajunge doar 5% din ce dai !

  25. Valenta

    In Rusia Medvedev incepe sa construiasca un nou sistem al securitatii care sa inlocuiasca FSB-ul. Deci, intr-atat este de puternica mafia, ca nu se poate dezradacina! Unica solutie este UN NOU TEREN. Iar la cel vechi – de dat FOC ca sa arda tot buruianul!

    Cred ca si la noi, la fel, ar trebui de intemeiat ALTE institutii din structurile atacate de mafie.Sa fie angajati TINERI, sa se adopte legi dure; sa existe TRANSPARENTA proceselor de judecata, ca specialistii sa poata comenta in internet cat de corect sau incorect s-a judecat!

    Paralel, IN FIECARE an, lucratorii din toate structurile de stat, inclusiv din Justitie sa fie obligati iar si iar sa treaca TESTAREA pentru a-si prelungi LICENTA. Daca macar o hotarire de judecata a fost emisa GRESIT, deci, sa i se retraga licenta pe 5 ani.

    Dar cum altfel, fratilor, vreti sa fie ordine in tara asta?

  26. max

    Oameni buni cum putem schimba ceva daca toti scriem ca nu va intra in parlament si bla bla bla….Dati sa mergem la vot,sa-l sustinem si daca noi vom face acest pas,vom influenta si pe altii,astfel vor ajunge in parlament,caci in asa mod doar vorbind,analizind si sa scrim profetii pe net nu ajungem nicaieri,e si logik faptul ca nu va accede in parlam,ent daca nu va fi sustinut,deci,haideti sal sustinem!!!

    Articol superb domnule Mocanu!!!

  27. Valenta

    Sa-l sustinem pe Mocanu!

  28. Vasilii

    D-le Mocanu
    Noi Va intelegem. Dar e putin.

  29. 007

    e straniu cum alte dosare dureaza cu anii iar in cazul lui plahotniuc ei au investigat totul intr-o luna…
    ce operativi au devenit brusc…

    Dle Mocanu,

    daca tot vreti sa luptati cu aceasta problema pe cale politica (ceea ce este rational si de inteles in cazul Moldovei) va sugerez sa schimbati denumirea partidului. puneti-i o denumire care sa sune a denumire de partid serios (in cazul in care vrei sa construiti un partid serios).

    un partid nu poate sa vrea doar lupta cu mafia. trebuie sa veniti si cu idei pentru alte domenii, cu specialisti, cu un pogram economic si social fiabil. in cazul in care acestea lipsesc atunci mai bine ati ramine o organizatie apolitica care ar monitoriza si ar relata publicului faradelegile existente.

  30. Valenta

    Of, Doamne, daca am fi siguri de Unde bate iar vantul… vantul ista mereu isi schimba directia, nu poti fi sigur incotro se va intoarce lovitura vantului maine… e o problema cu vantul ista… nu mai poti avea 100% incredere in nimeni.

    Iata de ce trebuie sa fim vigilenti.
    Si, totusi, cu mafia trebuie de LUPTAT!

  31. Mocanu ca si Panikovschii, va vinde va cumpa si apoi iar va va vinde numai ca mai scump…:)

  32. Valenta

    Oricum, orice ar fi, sa -l sustinem pe Mocanu,
    CARE A INDRAZNIT SA INCEAPA LUPTA CU UN MOSTRU – MAFIA!

    DACA nu-l vom sustine, altadata nu stiu daca se vor mai gasi VITEJI ca sa mai lupte pentru adevar si dreptate, pentru un stat de drept si bunastarea poporului. Ganditi-va BINE!

  33. Jarik

    @STEJAR

    Как на счет стран, таких как Канада, Швейцария, Финляндия, в которых несколько государственных языков?
    В Финляндии меньше 1% шведов, но шведский язык – государственный, они все делают для людей.

    Почему вы унижаете всех, для кого русский язык является родным?

    Как вы относитесь к людям, так и они будут к вам относиться.

  34. Jarik

    Я не имел в виду что русский язык родной для гагаузов.
    Но они его хорошо знают и любят.

  35. Valenta

    PENTRU CEI CE IL CRITICA PREA DUR PE FILAT.

    Cu ce este “vinovat Filat”? – ca a scos RM de sub dominatia comunista? Ca a scos RM din criza totala si ne-a mentinut pe linia de plutire? Ca a adus atatea bani in tara?

    Este si el un OM, CU UNELE IMPERFECTIUNI, dar cine este perfect? Vreti inapoi sub Papuc ? si sub VOR-on-in?

    ALIANTA trebuie sustinuta. Votati cu cine vreti, numai sa indepartam definitiv pericolul revenirii pcrm la guvernare.
    Nu fiti prosti, inteleptiti-va.

    Da, asta am ZIS: NU FITI PROSTI, ca sa nu AJUNGETI SA VA caiti dupa zicala ” DE-AR FI LA TIMP Mintea moldovanului cea de pe urma”!

    INTELEPTITI-VA! ACUM!
    Iar cel care isi vinde sufletul pe bani SI ACUM IL BOMBARDEAZA EXCESIV, NEEXPLICAT PE FILAT, sa stie ca POPORUL acesta are MEMORIE!

  36. Valenta

    Multi nu au CAND sa mearga la biserica, nu au CAND sa se roage lui Dumnezeu, ma rog, e secolul vitezei… pentru toate au timp, dar pentru suflet – nu!

    Acum, fiindca azi e DUMINICA si meritati ceva relaxant, va recomand sa vedeti cum unele CALUGARITE invata sa se apere de atacatori…
    si cum rabinii se dezmortesc…dar si o calugarita de culoare, care DA O LECTIE cum sa dezinhibeze SUFLETUL UNUI TANAR , care este timid sa cante in fata unui auditoriu impunator DIN TOATA INIMA ce zi fericita este pentru el sa cante slava lui Dumnezeu…
    http://gloria.tv/?media=102134
    http://gloria.tv/?media=101801
    http://gloria.tv/?media=100011

  37. STEJAR,

    EXTRAORDINARA POEZIE A DISTINSULUI DOMN VASILCAU. !!!!!!!!!!!!

    Elevii tuturor scolilor din ROMANIA si MOLdova trebue sa o stie pe de rost ca pe “” TATAL NOSTRU “” . Copiii nostri vor trezi pe moldoveni din SOMNUL cel de MOARTE.

    SI nu uitati pe cei care lupta cu DISPERARE sa adoarma pe moldoveni in SOMNUL cel de MOARTE :::::::::::::::::::: VORONOF, DODONOF, precum si alti OFF etc. VANDUTI MAFIEI STRAINE

    RECOMAND TOVARICI-ului DODONOF sa faca urgent vizite la stapanii de ieri si apoi la budapesta ::::::::::::: Va fi primit cu multe flori sub care se va ascunde si inca mai mult DISPRET ( ca urmare a ultimului sau articol antiromanesc unde vorbeste in numele lui STEFAN cel MARE ).

  38. nanasu

    Toate leprele, lingaii, lichelele,mafiotii si partasii acestora si a pcrm sa nu mai aiba parte de un loc sub soare pe pamant!!! Te sustin si te admir pt curajul tau, D-le MOCANU!!!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*