Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

23 comentarii

  1. Valenta

    Dl Mocanu are dreptate. Apreciez curajul, vitejia lui, indrazneala positiva.
    Jos mafia, aceasta corozie a societatii.

  2. Valenta

    “Dorim o civilizaţie a iubirii, care reflectă împărăţia lui Dumnezeu, în care prevalează justiţia, pacea, credinţa, libertatea şi solidaritatea, şi în care prevalează demnitatea persoanei umane, create după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, unde nu mai există sărăcia dezumanizantă şi bunurile pământului sunt împărţite de către toţi, unde întreaga creaţie este respectată şi co-există pentru binele comun al viitoarelor generaţii, unde toţi oamenii, mai ales cei marginalizaţi, subjugaţi şi excluşi, găsesc speranţă şi sunt încurajaţi să-şi trăiască umanitatea pe deplin ca membri ai întregii umanităţi”.
    Caritas Internationalis

  3. Valenta

    Traim in mileniul trei si, dupa cum scria scriitorul francez Andre Malraux – “Secolul al 21-lea va fi religios, or nu va fi deloc”, adica: daca nu ne vom INTOARCE la Dumnezeu, la adevaratele valori – OMENIREA este in impas total – unde vom agunge?

    Ca o contrapunere la actiunile teroriste criminale ale lui Kotovski@company, (alde Iakir si restul) – da, sunt niste resturi degradate,alterate; ramasite ale civilizatiei –
    despre care in scolile sovietice ne fortau sa-l veneram ca pe un erou national, si ne impuneau sa memorizam poezii komuniste, de tipul:
    “A pornit Kotovski tanar// Ca un soim razbunator,
    toti boierii si stapanii//tremurau in cuibul lor…” – Vedeti? Mai tin minte si azi ce m-au impus sa invat hoardele criminale ale bandelor comuniste.

    Deci, sa revin la idee – ca o opunere acestui bandit si hot de drumul mare – idolul comunistilor, mafiotilor si talharilor care inca in RiMi mai sta calare pe cal – adica, este in cinste nu numai pe monumentul de granit din preajma Garii Feroviare din Chisinau, ci chiar in duhul tutror hotilor, inclusiv din pcrm, dominand chiar si in “geniul”lui Ploho-tniuc etc.
    … Nu m-ar mira faptul ca maine-poimane, Uniunea Scriitorilor i-or face un monumet chiar in fata cladirii…
    Deci, ca o contrapunere la aceasta ideologie talhareasca “hocesi jiti, umei vertetisea!” – sa vedem, ce valori si ce viziune au ALTE organizatii internationale care militeaza pentru Statul de Drept si Bunastarea generala:

    “Dorim o civilizaţie a iubirii, care reflectă împărăţia lui Dumnezeu, în care prevalează justiţia, pacea, credinţa, libertatea şi solidaritatea, şi în care prevalează demnitatea persoanei umane, create după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, unde nu mai există sărăcia dezumanizantă şi bunurile pământului sunt împărţite de către toţi, unde întreaga creaţie este respectată şi co-există pentru binele comun al viitoarelor generaţii, unde toţi oamenii, mai ales cei marginalizaţi, subjugaţi şi excluşi, găsesc speranţă şi sunt încurajaţi să-şi trăiască umanitatea pe deplin ca membri ai întregii umanităţi”.
    Caritas Internationalis

    Deci, dupa cum declara Mocanu, totusi, SE POATE! de gandit SI DE TRAIT ALTFEL, adica civilizat si cu demnitate!

  4. cireşar

    Nu mafiei ţigaretnicilor şi controbandiştilor a lui Fil.
    La noi în Moldova a apărut Brigada 2 în frunte cu FiLATOV, porecla FIL.

  5. campania D-lui Mocanu este binevenita pentru situatia social politca in care se afla RM

  6. Don Carllione

    “Dorim o civilizaţie a iubirii, care reflectă împărăţia lui Dumnezeu, în care prevalează justiţia, pacea, credinţa, libertatea şi solidaritatea, şi în care prevalează….)

    Valenta, ne vorbiti despre cum arata raiul?

  7. andrei

    VA DORESC SUCCES,SI SUSTINERE

  8. Homus sovieticus

    …unde nu mai există sărăcia dezumanizantă şi bunurile pământului sunt împărţite de către toţi, unde întreaga creaţie este respectată şi co-există pentru binele comun al viitoarelor generaţii, unde toţi oamenii, mai ales cei marginalizaţi, subjugaţi şi excluşi, găsesc speranţă şi sunt încurajaţi să-şi trăiască umanitatea pe deplin ca membri ai întregii umanităţi”.
    Stiu o civilizatie care a dorit sa cultive aceste valori, ba a mai creeat pentru ele si un om nou, se chema URSS…

  9. kiron

    Dl.Mocanu multa Bafta si mult Succes. Sanatate la toti cei care va sunt alaturi. Va sustin. Jos Cancerul – Plahotniuk. Jos PD-Plahotniuk Dicteaza.

  10. Valenta

    Greseala URSS a fost ca ei au dorit sa creeze komunismul – un fel de Rai pe pamant, dar fara Dumnezeu.

    Rai fara Dumnezeu? – unde nu-i Dumnezeu acolo domneste satana, iar unde-i satana nu poate fi Rai… istoria a dat o lectie.

    Insa daca se intentioneaza edificarea unei Civilizatii a Iubirii lui Dumnezeu este ALTCEVA. Asta anume a dorit initial Dumnezeu sa fie pe pamant, inainte de caderea Evei si a lui Adam in ascultarea de diavol…
    Este o diferenta mare.

  11. Valenta

    chiar si daca nu se poate ajunge la o Civilizatie dorita, oricum o tendinta spre aceasta deja este un pas spre mai bine.

    dar daca nu vom dori si nu vom face nimic, cum ar fi ????

  12. TareCaGranitul

    DUTE NAHREN PDM,
    SUGE DRÂMBA LUPULE,
    PLAHOTNIUC E HOŢ DE RASĂ,
    SERJ MOCANU-I FĂRĂ CASĂ,

    EU MĂ CAC PE VIAŢA VOASTRĂ !

  13. aragor

    Mdaa,frumoasa poezie.
    Dle Mocanu,daca primul pericol este PD si lupu,al doilea cinei? Voronin cred..
    Rau este ca va arata numai Jurnal tv,lumea de la tara nu vede canalul asta,lumea nu este informata,pentru asta ar trebui de facut ceva,campania electorala la (Moldova 1) nu ajunge…sint lume care prima data,sau chear nici nau auzit de lupta antimafie de Prtidul Pentru Neam si Tara.

  14. Irina

    Domnule Mocanu,sunt sanse sa nu obtineti nr de voturi necesare pt a intra in parlament… ce aveti de gand sa faceti mai departe???????? mai promovati ceea ce ati facut in campanie??? mai continuati sa luptati cu mafia si dupa alegeri????????
    Succes si votul meu!!!

  15. valentina

    Bravo,d-l Mocanu!traiasca adevarul!
    Sa ne ajute ,Dumnezeu!
    Jos,Mafia!

  16. Carolina

    Buna ziua! Eu sunt tinara, sunt angajata, insa am un salariu….ca in R. Moldova. Salariul este foarte mic….sa merg in alta parte..nu am destula experienta cum este prioritatea principala in angajarea in cimpul muncii…., dar si locuri vacante nu prea sunt.Vreau sa zic, ca cu 4 ani in urma, eram studenta si am prezentat un raport cu tema investitiile directe in R. Moldova, si am ramas nu uimita, dar socata.Dupa valoarea investitiilor atrase anual si dupa fondurile pe care le primim noi ar trebui sa fim o tara dezvoltata sa inregistram un trai decent, o tara unde lumea sa-si gaseasca rostul aici, sa-si doreasca sa munceasca aici.Vreau sa merg peste hotare dar nu mi se primeste, eu vreau legal sa merg caci ilegal nu-mi permite buzunarul. Vreau sa merg nu numai din cauza banilor, dar mai mult din cauza situatiei care este aici. Suntem o tara mica insa majoritatea au studii superioare, insa unii abia de citesc abia de socot, o tara mica insa fara presedinte…..si lista ar putea continua. Daca toti a-ti fondat campania Nu Mafia, atunci chiar respectati scopul acesteia. Exprimati-va clar ce urmariti, veniti cu proiecte si realizati-le. Luptati intradevar contra mafiei, incercati sa atrageti oamenii care cu adevarat doresc sa participe, fara ca sa le platiti prezenta care este egala cu zero. Platiti pentru a propaga aceasta idee, dar nu pentru a va sustine. Sustinerea trebuie sa vina gratuit. Si tot aici tin sa va propun ca sa initiati o campanie de specialisti formata din economisti, juristi, jurnalisti, nu e neaparat sa fie cu ani grei de experienta, principalul sa cunoasca in domeniu, in cifre, si sa incercati sa afisati public ansamblul investitiilor, cint si donatiile din ultimii ani (macar ultimii 5), suma lor, destinatia lor, si de facto citi au intrat in tara, citi s-au cheltuit si unde si citi au disparut fara urma. Eu cred ca este posibil acest lucru deoarece nu vorbim de banii proprii dar de banii poporului. Acest lucru trebuie sa-l afisam si despre creditele pe care le percepe statul, caci nu parlamentarii achita aceste credite dar tot poporul si cred ca este obligat sa i se afiseze unde se duc taxele percepute. Este dreptul fiecarui cetatean al R. Moldova care activeaza aici sa cunoasca aceasta. De exemplu in State cind vine o donatie spre exemplu pentru familiie sarace atunci acest font este afisat si se imparte la fiecare in cote egale, dar la noi…..stiti si singur cum se procedeaza. Daca este posibila o astfel de cercetare si afisarea acestor date…chiar ca ar fi un pas in a spune nu mafiei, si m-as alatura si eu.
    Va multumesc!
    O seara placuta

  17. eu am facut pe odnoklassniki.ru o grupa care sper sa va intereseze!!!grupa mea e contra tuturor politicienilor de azi care au furat shi au distrus tara in decurs de 20 de ani!ei au facut ca noi sa ne impartim in doua tabere shi sa ne mancam unul cu altul!!!EI AU SA ADUCA TARA LA UN RAZBOI CIVIL CARE NUI DEPARTE!

  18. cebanu veaceslav

    domnule Mocanu ce au ca scop acesti politicieli? cind nici nu merita sa fie numiti asa mai cu seama mafioti!!!au uitat de cultura neamului au uitat ca au un pamint de aur care ne pote scote din tote nevoile !!!!!!!!
    au uitat ca peste hotare asteapta mii de moldoveni sa se intorca acsa intr-o Moldova care vrea sa prospere !!!!!!!!
    sunt dansator de dansuri populare si am fost prin itreaga europa aratind arta frumosa a Moldovei necatind ca totul era achitat din contul nostru si defiecare data eram mindrii de tara nostra si asa fiecare moldovean care e departe de hotare sunt sigur ca ar vrea sa se intorca acolo unede mama ia cintat cintece de leagan!!!!!!!!!
    se va oprii odata acest joc al mafiei sau au ca scop sa plecam totii din tara???
    si paminturile sa le lucreze Germani sau francezii ect.?
    ultimile evenimente au aratat ca situatia se agraveaza !!!!!
    DIN TOTE PARTILE sa stiti ca suntem tineri si vrem sa dezvoltam Moldova nu rusia si europa….inloc sa creze baze pentru promovarea tinerilor specialisti in moldova ei creaza cit mai mlte posibilitati de a pleca prin america ect..ex:Worcam Treval..
    credeti daca Plahotniuc va ceda se va clarivica situatia in tara?

  19. vika

    Dle Sergiu,
    ce atitudene aveţi faţă de “reformele” de la MoldATSA?
    Probabil că cunoaşteţi cine deţine postul de derector financiar la această întreprindere de stat, pînă ce.
    Ce părere aveţi despre această echipă? Аm impresia că este susţinută de UE.. şi atunci….Şi încă, guralivii vorbesc despre careva manipulări ilegale a unuia din viceminiştrii ministerului transporturilor. Mamă dragă oare aşa să fie?

    Este clar că sunt emoţionată dar aş dori să aflu opinia Dră.

    mulţumesc

  20. Cazcu Veaceslav

    Sustin campania dumneavoastra: https://www.youtube.com/watch?v=tojfkHQwpL8

  21. Cazcu Veaceslav

    Va multumesc anticipat !!

  22. Igor

    Buna ziua!Spuneti-mi va rog parerea dumneavoastra despre unirea cu rominia

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*