Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

LUPTA CONTINUA

Liderul Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că actorii implicaţi în negocierile pentru formarea alianţei de guvernare nu luptă pentru orientarea de centru-stânga sau centru-dreapta, ci pentru putere şi influenţă, transmite Info-Prim Neo

Potrivit lui Sergiu Mocanu, campania anticomunistă începută de partidele de centru-dreapta este o poveste creată de mafie pentru a se instala cât mai comod la putere. Negocierile dintre partide se prelungesc din cauza că nu se pot împărţi organele de forţă ale statului – Procuratura Generală, Centrul de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei şi Ministerul Afacerilor Interne.

„Această mafie nu se va linişti până nu va reuşi să capete tot ceea ce-i trebuie ca să-şi dezvolte averile. Noi ne mândrim cu faptul că am reuşit să diminuăm ponderea Partidului Democrat. Lupta împotriva dictaturii comuniste este un paravan după care mafia îşi face nevoile sale”, a menţionat Sergiu Mocanu.

Potrivit liderului Mişcării Antimafie, persoanele care au votat pentru PDM au făcut-o din lipsă de informare. Pentru partidul condus de Marian Lupu au votat alegătorii care au fost mai departe din Chişinău

Mişcarea Antimafie promite să revină cu noi forţe după sărbătorile de iarnă şi să-şi consolideze ideile într-un proiect politic cu reprezentanţe în raioanele din ţară, astfel dorind să atragă mai mulţi susţinători. La alegerile din 28 noiembrie membrii Mişcării au participat pe listele Partidului pentru Neam şi Ţară, formaţiune care nu a atins pragul electoral.
Sursa:Info-Prim Neo

24 comentarii

  1. ion

    Sunt tentat sa inteleg,ca v-om avea anticipate,odata ce incepeti iara ,,lupta,,.

  2. EX-URSS

    Cea mai mare mafie este monopolul energiei de catre FR. Este destul ca KGB sa inchida gazul si moldovenii pe toti liderii partidelor democratice ii vor inchide in puscarie. Diversitatea energiei si concurenta in furnizarea energiei este motivul unde trebuie sa indreptam toata forta noastra. Miscarea antimafie este fara izbinda daca vom fi dependenti de mafia Gazprom.

  3. Petru

    Problema e ca Sergiu se accentuiaza intr-o directie – ce creeaza dubii, pe chind toata politica cu parere de rau este o forma de business.

  4. Putere si Influenta 🙂 mmm foarte interesant. si trebuie sa fim de acord ca asta si fac la moment toate partidele care au acces in parlament.
    Chestia asta cu principiile si valorile este o aberatie si trebuie sa fii debil ca sa crezi ca in Politica moldoveneasca interna se face prin prisma principiilor si valorilor. Principiile si valorile in cazul politicii moldovenesti isi gaseste relevanta in raport cu partenerii politici externe. Daca Marian Lupu crede ca principiile si valorile au fost problema AIE atunci ultimul are probleme cu capul sau limbajul sai este o alegorie si numai controleaza cuvintele enuntate. Doar prostii pot sa spuna cit de destept este Marian Lupu pe cind un om cult va observa ca d-nul Lupu are calitati oratorice pina la un moment cind iti dai seama ca orice discurs este la general si nu discuta nimic la special , probleme stringente concrete directe.

  5. TERA-NOVA.

    APROPO de alegerea ministrilor Moldovei de catre rusi.

    Presedentia rusiei a decorat pe bascanul gagautilor pentru merite deosebite in dezbinarea basarabenilor. Dupa cate am auzit acest bascan ia in bascalie toti politicienii moldovei si vrea cu tot dinadinsul sa se uneasca cu rusia pentru a asigura “” suveranitatea “” moldovenilor.

    Ma intreb daca Presedintele Ghimpu a fost consultat in prealabil de Presedintele Medvedev intrebandu-l daca aceasta decoratie este OPORTUNA si nu cumva jigneste sentimentele moldovenilor.

    ASA cum se face intre presedinti de tari care se respecta reciproc, in ciuda unui trecut sangeros intre romani si rusi.

  6. europa

    Aici este cenzura?

  7. vali

    Eu vroiam sa ma duc in Rusia, dar dupa comportamentul de azi nu mai merg acolo.

  8. Perju

    Dlui Sergiu Mocanu!
    Lămuriţi de ce bateţi numai în Plohotniuc? Lumea vă suspectă că sunteţi “folosit”, şi prin acesta cetăţenii nu va cred!
    Doar avem deacum mulţi milionari şi miliardari în Euro fiind la conducerea R.Moldova, suspectaţi că au “prihvatizat” bunurile statului? Oare aceşte deacuma nu sunt mafioţi? Oare pentru aceştea nu aveţi curaj?

  9. Valenta

    Mafiotii au impresia ca vor hartui tara asta fara sa fie pedepsiti – Wrong!
    Si Ceausescu a crezut… si Saddam Hussein… O sa le vina randul si tradatorilor nostri.
    SA STIE: Cei ce sunt gata sa te tradeze, deja ne-au tradat in inima lor, deja sunt ca TRADATORII in care nu poti avea incredere; deja ne-a tradat increderea noastra.

    Haita asta de hrapareti cred ca au dat de o stana fara Pastor, fara de caini de paza, dar se inseala. Armata, Politia si toti oamenii de buna credinta din Justitie vor fi cu NOI!

    Rusine, tradatorilor si lasilor, vandutilor si miseilor. Plang saracii prin sate ca nu gasesc nici o ocrotire sociala, nici un drept nu li se respecta – caci mafia conduce cu Moldova… Strigatele saracilor vor ajunge pana la DUMNEZEU cel Atotputernic, Atotprezent si Atotstiutor.
    Nu va inselati! – Cand o sa vina furtuna cea mare, o sa cautati helicoptere sa se salveze de multimea infuriata. Ziua ceea se apropie. Numarati-va zilele, caci sunt putine.
    Tradatorii nu au explicatie si nici scuze! Luati aminte1 V-am dadacit pana acum ca pe niste copii rataciti, dar, GATA! Rabdarea este pe sfarsite!

    Profetul Daniel
    a descris ultimul ospat a lui Belsatar, cel care l-a desconsiderat pe Dumnezeu (Daniel cap.5). Si iata, in mijlocul ospatului, o mana nevazuta chiar sub ochii lor a scris pe perete cuvintele de amenintare ale lui Dumnezeu.
    “Atunci imparatul a ingalbenit, si gandurile atit l-au tulburat ca i s-au desfacut incheieturile soldurilor si genunchii i s-au izbit unul de altul”. A chemat intelepti sa talmaceasta ce era scris. In traducere era scris asa: “Numarat, numarat, cantarit si impartit”.

    “Si iata tilcuirea acestor cuvinte. Numarat, inseamna ca Dumnezeu ti-a numarat zilele domniei si i-a pus capat. Cantarit, inseamna ca ai fost cantarit in cumpana si ai fost gasit usor. Impartit, inseamna ca imparatia ta va fi impartita…”. (Dan.5,26-28).
    Ce a urmat?! –
    “Chiar in noaptea aceea Belsatar… a fost omorit.” (Dan. 5,30)
    Deci, voi mafiotilor si tradatorilor, voua ma adresez:
    “Numarat, numarat, cantarit si impartit!”
    Luati aminte, da, voi cei care acum il sfidati pe Dumnezeu, si nedreptatiti pe cei saraci caci ZILELE va sunt numarate! Chiar insusi Dumnezeu va face JUDECATA! Nu va bizuiti pe Murluiala, caci si acela va cadea sub judecata. AMIN!

  10. ion

    Perju are mare dreptate-daca luptati cu mafia,apoi trebue DE LUPTAT CU TOATA MAFIA !Incepind din localitatile republicii,unde au nimerit la conducere tilhari de toate culorie,care au dat maina cu maina formind echipe de spalarea banilor publici.Atunci cred,ca ve-ti fi apreciati !

  11. ivan

    Referitor la conferinta:Sergiu Mocanu,de cind il vad mai des la Jurnal Tv,a dovedit desigur sa convinga multa lume din Republica Moldova dar si nu numai ca spune adevaruri. De ce zic asa,pentru ca eu nu am vazut nici intro tara din lume,ca un politician cu este Mocanu,sa spuna atitea devaruri pe care noi,poporul nu le stiam deloc,noi presupuneam ca uite este mafie,stiam de Voronin si fiul lui ca a devenit miliardar din furat.Nustiu,de unde are asa curaj,si spune toate astea,si le zice asa ca se coincid.Referitor la Lupu,omu asta, eu nu inteleg deloc,cum sa traesti,sa ai un ţel in viata asta-sa devii politician si sa sustii un Mafiot de num 1 din Moldova.Dar ma intreb,10 milioane nu ia ajuns care lea oferit Voronin in 2009? Inseamna ca ori este cinstit,ori ea parut putin si actualul lider cu num 2 pe lista partidului Democrat,ai ofera ceva mai mult.Oare de citi bani are nevoe un om cu familie_ Are nevoe de miliarde ca sa creasca 2,3,4 copii?Dumnezeu nu ne vede sau nui…
    Oare nu sa pozorit,cit la criticat Mocanu,cite ia zis.Eu nu inteleg,asa de gros om cu asa obraz are,eu stiu ca cind cineva te acuza cu ceva,esi in fata camerei,te aperi,faci declaratii,dar Lupu ,nimic,nici una absolut.
    Concluzie: Sergiu Mocanu spune adevarul asa cum este,si patsanu cela care se bitie pe linga camere,intradevar,am observat lucru asta,nici declaratii nu vrea sa faca,el arata spre Lupu.Lui nui vine a crede ca o ajuns asa vestit.Sii asa de fericittt,,ca lesina intro declaratie de presa unde vorbea Lupu.
    Sincer,eu tot stateam la indoiala,ca Mocanu sa nu joace jocul cuiva partid,dar deja ne crezind in nimeni,am votat pe Sergiu Mocanu cu o speranta ca toti care au furat sa intre la puscarie unul dupa altul….si ca spre viitor sa se intoarca fratii din strainatate acasa,sa traim alturi,sa ne iubim,sa ne petrecem viata acasa dar nu femeile noastre sa le traga arabi,turci,italieni si sa vina copii peste 10 ani in Moldova sa vorbeasca in limbe diferite.Voronin impreuna cu toti ceilalti,neau destramat,sau batut joc de noi ca de o vadană,si am plecat peste hotare,pentru ca ei vor sta acasa si ne vor astepta sa le aducem miliardele in burduhul lor.
    Se vede ca tot vom pleca si in continuare in straini.Pacat ca mam nascut in Moldova.

  12. petru

    Este drept ca Miscarea Antimafie va da PCRM in judecata, pentru ca a mintit poporul. Ma refer la 10% de voturi, unde a fost nevoit renumerarea. Toti stiu cati bani a pierdut poporul cu minciuna lui.

  13. Valenta

    Felicitari de Craciun!

    Gloria in Excesis Deo – lat. – Gloria in Cer lui Dumnezeu!

    http://gloria.tv/?media=117856

  14. ionescu tudor

    Sarbatori Fericite, si un Craciun Fericit, d-nule Mocanu,de aici,de pe plaiurile Ardealului ! Tudor.

  15. ,STEJAR

    Vedeti lista politicienilor MALDAVANI cum sarbatoresc craciunul. UNII pe stil nou, dar cei mai multi, inca SUPUSI KREMLINULUI, sarbatoresc pe stil vechi.

    Cei care sarbatoresc pe stil nou justifica imediat curajul lor “” EXTRAORDINAR “” prin “” a fi in rand cu tarile europeene “”. N’am nimic de spus pana aici.

    Insa ce ma deranjeaza pe mine ca basarabean este faptul ca NICIUNUL din acesti politicieni nu are curajul ELEMENTAR de a spune ::::::::::: Eu sarbatoresc craciunul si alte sarbatori , pe stil nou, CA IN ROMANIA.

    EU sunt mandru sa spun ca sarbatoresc cu familia mea pe stil nou, ca in ROMANIA NOASTRA, ROMANIA TUTUROR moldovenilor.

    MALDAVANII de jos se vor dumiri la ADEVAR cand politicienii care-i conduc se vor trezi din somnul cel de moarte.

  16. Osoianu Iurie

    …Au de patrie, virtute, nu vorbeşte LIBERALUL*,
    Cind atitea guri flaminde au cam strins la gard STEJARUL
    Cind atita LUPARAE arogant si cu trufie
    Cere posturi de ministri intr-un rai al saraciei

    Cind se duc mereu discutii de valori si de principi
    Inteleji ca-i tirguiala si banale investitii
    Inteleji ca partajarea in proportii sau egal
    E cam cit o sa ne coste procurorul general

    Cit coruptia?!. Cit vama?!. Si cit cei de la interne?!.
    Iata sensul la principii si valori din astea ,ferme
    Iata sensul la discutii, intilniri si negocieri
    Iata calea de a vinde pin-si stelele din cer…

    Iara noi, plebeii, gloata, cu iluzii si sperante
    Facem miting peste miting si kemam la alianta
    RACUL, BROASCA si o STIUCA ca sa-i inhamam la carul
    Ce ne-a duce-n Europa, cum ne-ideamna LIBERALUL…

    * – Scrisoarea III M. Eminescu…

    25 decembrie 2010 Chisinau

    Iurie Osoianu

  17. METEOR.

    Pentru Misca zis mihai.

    In deruta care te stapaneste aperi cu disperare ceva care nu se poate apara si anume : limba MALDAVANEASCA. Dar o faci vorbind limba romaneasca. Cine mai poate intelege ceva. Cand aperi o limba inteleg sa o aperi vorbind aceasta limba.

    TOVARICI MISCA, se vede dela o posta ca-ti primesti solda dela partidul KOKO-ilor prin intermediul FITUICII moldova asa zisa suverana. O singura directie ai ::::::: Denigrarea Romaniei cu orice pret pentru ca Maldavanul sa uite “” victoriile si viata fericita aduse de partidul KOKO-ilor in satele noastre “”.

    Te tradeaza stilul si IZUL ABERATIILOR pe care le debitezi si care ma fac sa ma gandesc fara sa vreau la celebrul DODONOF imbracat intr’o camasa ruseasca zisa moldoveneasca si nu la mai putin celebrul VORONOFF renegatul de EXTREMA stanga atat de iubit de GALOSARII MALDAVANI.

    Si eu asi putea sa-ti aplic 1000 de epitete injositoare dar nu vreau sa ma cobor la acest nivel.

  18. Alex11

    Manifest pentru sănătatea Pământului

    Aproape am ajuns să ne mândrim
    Că mai rapid în acest veac se moare,
    Că noi ne-mbolnăvim şi suferim
    De boala bolilor fără scăpare.

    Stupizi actori ai tragicului rol,
    Mai şi avem puterea inumană
    De a vorbi despre acestă rană
    Ce va lăsa pământul strep şi gol.

    Noi sântem fiii veacului bolnav,
    Noi sântem canceroşii de elită.
    Nu ne mai vindecăm cu niciun praf,
    Bieţi iovi pe o planetă părăsită.

    Şi mai avem şi straniul obicei
    De-a spune, şi-n piept a ne şi bate
    Că moartea ne-a făcut averea ei
    Vânzând înstrăinata sănătate.

    Şi chiar acum, când eu acestea scriu,
    Când vă vorbesc plângând la fiecare,
    Pentru un om sub cer e prea târziu…
    Un om măcar ireversibil moare.

    Oameni politici încă sănătoşi,
    Bărbaţi puternici situaţi la cârmă,
    Priviţi acest pământ de canceroşi!
    Uitaţi-vă voi înşivă în urmă!

    De nu cumva sunteţi şi voi pândiţi
    Şi de sfârşitul nu vă e departe,
    De nu v-a pus în drum ca să-i stârniţi
    Ogoare de cenuşă muma moarte.

    Şi dacă vă convingeţi că-i real,
    Că omul hăituit de moarte este,
    Că zeul lumii cade de pe cal
    Străpuns ca de leucemii celeste,

    Dacă nevasta unuia stă sub
    Puterea bolii mari ca într-o cuşcă,
    Dacă e cancer într-al lumii trup
    Şi-n nervii ei miros de praf de puşcă,

    De ce luptaţi cu armele de foc
    Şi-aţi dus mortea la perfecţiune?
    De ce nu puneţi banii la un loc
    Pentru aflarea leacurilor bune?

    Ca nu atât un ne-nsemnat câştig
    Al vreunui doctor să ne enerveze,
    Ci banii daţi pe moarte şi pe frig
    Să pună omenirea-n paranteze.

    Nu-i număraţi ilustrului chirurg
    Banii luaţi pe grave operaţii
    Dacă nu ştiţi şi banii care curg
    Ca să distrugă rase, neamuri, naţii!

    Mătuşa mea face economii
    La gaz, lumină şi ades la carne
    Fără a-nţelege şi a şti
    Că-n spate omenirea-i pune coarne.

    Degeaba sânt chemaţi marii sărmani
    Cureaua să o strângă cu credinţă,
    Când voi zvârliţi fără vreo trebuinţă
    Sudoarea lor şi-a sutelor de ani.

    Ne mor părinţi de cancer şi ne mor
    Copii şi fraţi, şi cunoscuţi şi rude
    Nimic n-amână ora morţii lor,
    Urechea cerului nu-i mai aude.

    Am merita şi noi să mai trăim.
    Daţi banii noştri pentru sănătate,
    Că astăzi am ajuns să ne mândrim
    Cu boala nostră, prima între toate.

    Vrem viaţă pentru cei ce i-am născut.
    Vrem viaţă pentru noi, aflaţi în viaţă,
    Că moartea chiar în noi lucrează mut
    Acum, când noi vorbim despre viaţă.

    Vrem să trăim! Putem să dăm şi şperţ
    Pentru măcar un an de sănătate.
    Opriţi vă implorăm acest comerţ
    De moarte şi de tot ce nu se poate.

    Oameni politici, bunii noştri fraţi,
    Noi v-am cedat şi ranguri şi proporţii.
    Dar nu putem continua.
    Stopaţi această competiţie a morţii…

  19. Anatol

    Hai sa va mai spun ce a mai furat Plohish deja pe timp de alianta.
    Marka comerciala K-1. Inregistrata de mine. Am purtat negocieri cu managementul K-1 din Japonia. Ca intr-o buna zi Plohish s-o ia cu mana altuia. Si au facut show la Prime si in decembrie 2009 si in decembrie 2010. Adica m-au lasat fara business, pe care nici nu l-am inceput. Nici macar nu au vrut sa discute cumpararea marcii inregistrate. Dupa atatea investitii in PG si Judecatorii nu mai are rost de platit unui biet muritor pentru averea lui. Moldova le apartine.

    Domnule Mocanu, daca va intereseaza mai multe detalii (nume, date, cifre) eu vi le ofer cu mare placere.

  20. Prima oara on line! Miorita (varianta politica din R.Moldova!)http://blogulluicazacu.wordpress.com/2010/12/29/miorita-versiunea-necunoscuta-pana-azi/

  21. Plohotniuc a devenit vice-presedinte ,deja.
    Acum ,dom Mocanu,direct va ve-ti lupta cu Statul

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*