Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

DECLARATIE: OFIȚERUL CCCEC S-A ÎMPUȘCAT ACCIDENTAL CU ARMA DIN DOTARE

În timpul descinderii în casa cetățeanului Busuioc Victor din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, din noaptea de 12 aprilie, ofițerul Centrului de Combatere a Crimelor Economice și a Corupției, despre care conducerea instituției a afirmat în repetate rânduri că ar fi fost atacat cu un pistol de stăpânul casei, s-a împușcat accidental cu propria armă. Glontele care l-a rănit în față este de calibrul 5.45, a fost tras dintr-un pistol-mitralieră de tipul AK-74 și a atins ținta după un recoșeu de pe o suprafață dură.

Această concluzie preliminară a fost făcută de Procurorii Ștefan Vodă în urma examinării cazului. După repetate presiuni asupra colaboratorilor Procuraturii Ștefan Vodă de a renunța la o anchetă obiectivă a cauzei și de a-l pune sub arest pe cetățeanul Busuioc Victor, Procurorul General, Valeriu Zubco, a dispus lipsirea de competențe pe dosarul în cauză  a procuraturii ierarhic inferioare și preluarea cauzei de către anchetatorii Procuraturii Generale. În rezultat, cetățeanul Busuioc Victor a fost reținut, ieri, 13 aprilie,  pe 72 de ore și există toate premizele ca procurorii să obțină și un mandat de arest, în acest răstimp, pe numele acestuia.

Adăugăm la toate acestea și faptul că numai la câteva ore după producerea incidentului de la Tudora, conducerea Centrului de Combatere a Crimelor Economice și a Corupției a întreprins o adevărată lovitură mediatică cu scopuri evidente de manipulare și de creare a unui paravan informațional în spatele căruia să-și ascundă  infirmitatea profesională și abuzul de putere.

În prezent, asupra membrilor familiei Busuioc, reprezentanților autorităților locale și a colaboratorilor Procuratorii din raionul Ștefan Voda planează pericolul unei terori psihice și morale din partea CCCEC și a Procuraturii Generale  cu scopul de a-i reduce la tăcere, dar și de a-i scoate țapi ispăşitori dintr-o istorie murdară cu iz de crimă organizată în rândurile colaboratorilor acestor instituții.

În calitatea mea de cetățean, dar și de persoană publică, mă adresez pe această cale reprezentanților societății civile și ai corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova să depună toate eforturile pentru apărarea drepturilor la libertate și integritate fizică a persoanelor ce au căzut pradă abuzului organelor represive ale statului.

Sergiu Mocanu,
Lider al Mișcării Populare Antimafie
14 aprilie 2011

21 comentarii

  1. E destul de indrazneata declaratia! Cum cu acoperirea documentara?

  2. Adrian

    “DECLARATIE: OFITERUL CCCEC S-A ÎMPUSCAT ACCIDENTAL IN FATA CU ARMA DIN DOTARE DE 2 ORI”.

    “Colaboratorii CCCEC, care mai erau toti in stare de ebrietate si nu aveau in Chisinau pe unde sa umble, s-au dus tocmai la Stefan Voda intr-un oarecare sat Tudora unde nu exista deloc urma de contrabanda (asta inca pe timp de noapte) si au patruns fara temei in locuinta sarmanului cetatean B.V. unde au inceput sa traga aiurea din AK-uri 74 prin casa”.

  3. toma proeuropeanu

    cei de la coruptie sunt ca haiducii , ei expropriaza in folosul statului:)

  4. toma proeuropeanu

    prin tirg se vorbeste ca astea ar fi ecourile luptei dintre Filat si Plahotniuk

  5. mircea ro

    domnule Mocanu,faceţi un lucru util cu impact la public,faceţi o vizită în România şi cereţi dosarul de cercetare penală,deocamdată pus la păstrare,pe numele Filat privind acte de contrabandă.Cred că ar fi în interesul cetăţenilor basarabeni să afle adevărul.

  6. algor

    Este interesnat, traim in Moldova asta mai rau ca in Columbia, mafie ca nu mai dai de capat. Sa fie politia Germana mine si Judecatoria lor pe 1 luna, cred ca 80% din guvern si 90% din functionari, pleaca la PUSCARII, nici no sa le ajunga loc , ca ai vor transporta si pe la Romania. Filat,Plohotniuc, sunt primii care pleaca.

  7. Cetatean

    dle Mocanu,
    Declaratia Dvs. este foarte si foarte vaga. De ce au discins anume in casa lui Busuioc, ce interes au avut sa intre acolo si nu la vecin, ce motive au avut sa traga cu automatul, ce reprezinta acest Busuioc, ce e cu viata lui, cu ce se ocupa.

    De ce cei de la CCCEC ar declara ca acesta l-ar fi impuscat pe ofiter, din moment ca stiu cu exactitate ca se va face expertiza trasologica, astfel se va afla si arma din care s-a tras, si modelul si distanta si tot.

    Sunt intrebari la care Dvs. nu raspundeti, dar doriti sa Va credem pe cuvint.
    Mai multe dovezi, mai multe argumente, mai multa consistenta dorim in afirmatiile Dvs.
    (spun “dorim”, in numele cetatenilor simpli, care doresc sa afli adevarul, dar care nu sunt chiar asa de naivi sa creada totul pe “cuvint de cisnte”).

  8. Un prostălan o trăsnit informaţia, restul citesc şi comentează prostiile lui Mocanu.

  9. Cetatean

    Zamolxis

    Daca totul era asa de evident, de ce l-au eliberat pe infractorul care a tras cu arma intr-un ofiter, in timpul indeplinirii sarcinilor — infractiune foarte grava, nici macar teoretic nu se pune problema sa se ancheteze in libertate.
    De ce a fost retinut pentru 72 de ore, dar nu a fost arestat, daca totul este asa de evident si de simplu?

    I-am reprosat lui Mocanu ca sa nu se astepte sa il credem pe cuvint de cinste si Va spun si Dvs. ca sa nu va asteptati sa credem sinequanon declaratiile celor de la CCCEC.

  10. European

    La un post TV s-a spus, ca au fost trase muuuuuuulte focuri, vre-o 60, pare-se. Daca-i adevarat, declaratia dlui Moc.poate fi plauzibila.

  11. palade

    Ieri la Jurnal TV, Presedintele Stefan Voda a declarat ca putin timp inainte, in acest raion, au fost doua cazuri de jafuri. Exact la fel intrau oameni inarmati si mascati care pradau cetatenii.
    In cazul acesta ceva nu a mers. Stapanul pur si simplu a scos pistolul si a inceput sa traga. Intre acesti mascati a inceput panica si trageau aiurea in toate partile si au ranit colegul lor.
    Cazul imi aduce aminte scena din The Prosessional cu Natalie Portman si Jean Reno., cand echipa antidrog a intrat cu “perchezitia”.
    Nu este exclus ca acesti banditi sunt de la CCCEC. Toata lumea stie ca aceasta structura criminala terorizeaza ani de zile oamenii de afaceri din RM.
    Voi vorbiti aici ca situatia se aseaman cu cea din Columbia o Mexic. Acolo cel putin se cunosc partile implicate in razboi-cine e de partea cartelelor de droguri si cine e statul cu politia si armata. Or in RM tu nu esti protejat. Statul si este unul banditesc care in orce moment poate sa intre in casa si sa te ucida in patul tau.

  12. Colonelul

    Interesantă versiune care cred că merită să fie luată în calcul, luînd în consideraţie faptul că toţi colaboratorii CCCEC invocau nişte dovezi în apărare foarte slabe. Pînă la urmă cred că expertiza traseologică ne va spune totul dacă nu va fi falsificată.

  13. Victor

    Articolul 128. Procedura efectuării percheziţiei sau ridicării
    de obiecte şi documente
    (1) Este interzis de a efectua ridicări de obiecte şi documente sau de a face percheziţii în timpul nopţii, cu excepţia cazurilor de delict flagrant.
    (2) În baza ordonanţei de efectuare a percheziţiei sau a ridicării de obiecte şi documente cu autorizaţia judecătorului de instrucţie, persoana care efectuează urmărirea penală este în drept să intre în domiciliu sau în alte încăperi.
    (3) Pînă la începerea percheziţiei sau ridicării de obiecte şi documente, reprezentantul organului de urmărire penală este obligat să înmîneze, sub semnătură, persoanei la care se face percheziţia sau ridicarea copia de pe ordonanţa respectivă.
    (4) La ridicarea de obiecte şi documente, după prezentarea ordonanţei, reprezentantul organului de urmărire penală cere să i se predea obiectele sau documentele care urmează a fi ridicate, iar în caz de refuz, procedează la ridicarea lor forţată. Dacă obiectele sau documentele ce urmează a fi ridicate lipsesc la locul indicat în ordonanţă, persoana care efectuează urmărirea penală este în drept să facă percheziţie. Rezultatul percheziţiei urmează a fi prezentat, pentru verificare, judecătorului de instrucţie în termen de 24 de ore, în conformitate cu prevederile prezentului cod.

  14. In toata istoria aceasta doua lucruri sunt clare : 1- Respectivii cetateni sunt niste contrabandisti. 2- Respectivii colaboratori ai DCCEC sunt niste banditi ordinari. Intr-un stat de drept asemenea “operatiuni’ se fac cu totul altfel.Aici , in Moldova domina legea hotului. In special , a celor in uniforme de stat.

  15. In rest, ca la noi in tara nu exista o politie , un SIS, o procuratura si o justitie adevarata, o cunosc majoritatea populatiei.Asa numita mafie si crima organizata , in marea sa parte , activeaza in Moldova sub acoperirea, sau cu implicarea acestor ” structuri” , este evident.Si in acest caz, o grupare mica si neimportanta, din punct de vedere din ponderea ei in viata socio-economica a tarii, una sub tutela unor mafioti ghezati in graniceri, politisti si procurori locali sau ciocnit cu o grupare mai puternica ,ce activeaza sub acoperirea DCCEC si a altor “functionari de stat”…Restul v-a fi o reglare a sferelor de influienta in contrabanda, care v-a continua….

  16. igor

    Domnu Mocanu, daca aveti probe, ar fi cazul cel mai potrivit sa le prezentati in public (e regretabil faptul ranirii colaboratorului CCCEC-ulu)
    Conferinta de presa si declaratiile din emisiunile TV nu au fost pregatite si nu au credibilitate (ma adresezi colaboratorilor CCCEC – ma telefonati si va dau bibliografia surselor unde puteti sa invatati sa prezentati credibil informatia care nu corespunde realitatii).
    Cu stima Igor Caldre

  17. din Germania

    BRAVO D-LE MOKANU!!!!! SINTETZI O PERSOANÄ CU MULT CURAJ SI PÄCAT CÄ IN MOLDOVA SINT PREA PUTZINI KA D-STRÄ! DIN KAUZA ACEASTA N U AVEM SANSE SÄ ESIM DIN RAXAT! CEEA CE SA INTIMPLAT ESTE POSIBIL SI ESTE CARACTERISTIC DOAR PENTRU MOLDOVA CU TOATA PERVERSIUNEA STATALÄ, DEGRADAREA SOCIALÄ , LIPSA UNEI PEDEPSE ADECVATE LA ORICE NIVEL….. MOLDOVENII NAU APTITUDINI PENTRU A KONDUCE (ASA SA CREAT ISTORIC) ; PROPUN DE INVITAT O EKIPÄ DE NEMTZI, EI VOR FACE ORDINE REPEDE!

  18. SOARE

    Este greu de inteles PASIVITATEA conationalilor mei privind asa zisele monumente bolsevice din Basarabia.

    Intai intoarceti-le aceste tankuri spre cei care v-au “” eliberat “” de LIBERTATEA avuta mai inainte. Dupa o saptamana incepeti sa le demontati, fara a astepta ordinul guvernului si le vindeti la fer vechi. Daca inca va este frica de “” liberatori “” cereti ajutorul studentilor Basarabeni din Romania, studentilor romani din Romania si a tinerilor basarabeni din 7 aprilie.

    Dar poate ca si studentii basarabeni din Basarabia se vor trezi intre timp. Nu asteptati ca rusii sa va dea voie, chir daca nu va vor mai cumpara ceapa

    Asa va mai complectati salariile. Inca un bun supliment de salariu sunt toate celelalte monumente STRAINE in bronz care va vor aduce bani frumosi si mai ales TAVARICI LENIN. NU puneti acesti criminali in muzee cum cer KOKO-ii ci aruncat-ii la fiare vechi.

    NIMENI nu va va condamna ci veti fi EROI.

  19. Ваш блог участвует в рейтинге блогов молдавских политиков на сайте экономического журнала Business Class!

    Вот ссылка: http://www.businessclass.md/contests-stared/moldovan_politicians_blogs_rating_2011/

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*