Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

M A N I F E S T

Acum doi ani, la 29 iulie 2009, urmare a unui efort colectiv, stors pragmatic din ultimile rezerve sentimentale ale unei societăţi obosite, a căzut dureros regimul lui Voronin, iar la putere s-a instalat confortabil – Criza Politică. După 20 de ani de independență, Țara Asta pentru prima dată este guvernată de Criză și, tot pentru prima dată, are un Regim în opoziție. Iată de ce, făgăduita „schimbare până la capăt (-ul răbdării)” nu s-a lăsat așteptată – dacă pe timpul comuniștior oamenii se uitau dumeriți în jur și le era frică de Voronin, acum se uită nedumeriţi la ăștia și le este frică de sfîrșitul lumii; dacă pe timpul lui Voronin, omul „murea de durere”, pe timpul lui Filat „moare de jenă”, a lui Plahotniuc – „… de umilință”,  a lui Lupu – „… de râs” și a lui Ghimpu – „ … de rușine”.  Atunci, ca să nu moară de durere, Țara Aia evada discret peste hotare, acum, ca să nu moară de jenă, de umilință, de râs și de rușine, Țara Asta „se integrează”, pe furiș, în Europa.  

Exact acum un an, am spus că Regimul lui Voronin, înainte de cădere, în timp ce îl avorta pe Lupu, a fătat un monstru și că acel monstru se fofilează la putere …  Am spus că ne paște un mare pericol, dacă anonimul Plahotniuc devine persoană publică și unul din conducătorii statului. Am spus că locul celui care a furat întreprinderi de stat, bănci și hoteluri, locul celui care s-a ocupat de proxinetism și trafic de ființe umane este în pușcărie și nu în fruntea țării. Am mai spus că Plahotniuc și-a subordonat mai multe instituții ale statului, că va fi deputat pe listele Partidului Democrat și că va pretinde la una dintre cele mai înalte funcţii într-o nouă guvernare AIE. Concluzia pe care o făceam atunci era că prețul pe care îl vom plăti pentru decomunizarea țării va fi mafiotizarea ei.  Din nefericire, tot ce am afirmat cu titlul de predicție, s-a împlinit. Două lucruri nu le-am spus atunci, nu pentru că nu le-am cunoscut, ci pentru că omenește nu am vrut să le cred reale:

Întâi, nu am vrut să cred faptul că Ghimpu este până peste urechi scufundat în buzunarul lui Plahotniuc, n-am putut să-mi închipui că un individ atât de rudimentar și obtuz (calități, în cele mai dese cazuri, indispenasbile și necesare unei conștiințe naționale absolute, „în stare pură”), poate în timp record să devină „ doiarkă” fruntașă. Mulsul este ocupația de bază a lui Ghimpu și atâta timp cât Aeroportul Internațional Chișinău, Calea Ferată și Piața Centrală nu rag, Mișa o să le mulgă.

Țâța și îmbrățișarea fatidică a lui Plahotniuc l-au transformat pe Gimpu înt-un fel de ostaș universal al Mafiei, iar naționalismul și anticomunismul rămân și în acest caz – neschimbat refugiu pentru ticăloșii tuturor timpurilor.

Doi, știam că Oceanul Planetar este o bâltoacă de ignorat pe lângă orgoliul nemăsurat al lui Vlad Filat, mai știam că în pofida motivației de a parveni cu orice preț, nu orgoliu, ci frica de Voronin, l-a făcut pe acesta politician. Mergând pe aceeași logică, frica de Plahotniuc ar fi trebuit să facă din Filat un politician mare. Or s-a întâmlat exact invers, frica de Plahotniuc l-a întors pe Filat la condiția inițială, a unui  omulean mic și banal. De câte ori se va răsti publik(!) Filat la Plohotniuc, tot de atâtea ori, în locuri ferite de curiozitatea proștilor, vor avea loc înțelegeri cu consecințe din ce în ce mai pustietoare pentru Țara Asta. Alegerea lui Filat pentru Plahotniuc este făcută și numai naivii mai pot crede că ura sinceră pe care o nutresc ăștia unul pentru altul va declanșa un război necruțător împotriva Mafiei.

Astăzi se împlinesc doi ani de când Criza Politică a înlocuit la putere Regimul Comunist. Astăzi se împlinesc doi ani de când stăpân peste Țara Asta este Haosul. Haosul regizat, organizat și administrat de un singur individ.  O întreagă armată de analiști politici care și-au făcut o meserie de credință din a beli de comunism esența democratică a acestei societăți, au încercat să demonstreze, anul trecut, că Plahotniuc este doar o obsesie a mea, umflată public pentru a-i readuce pe comuniști la putere… Un întreg ansamblu de trubaduri  ai noului curent de gîndire politică numit – AIE, vor continua să cânte de zori la aceleași drâmbe propagandistice încercând să demonstreze publicului, din ce în ce mai rărit de valuri noi de emigrație, că actuala gașcă de golani împroprietăriți din bunul public și investiți cu putere pentru a-și spori averile, este singura soluție vitală pentru Țara Asta.

Nu se va sparge gașca de la guvernare, atâta timp cât furtul cimentează betonul Alianței.

Nu se va uni Filat cu Voronin, atâta timp cât Plohotniuc are Procuror, iar ăștia doi au doar avocați.

Nu se vor face alegeri anticipate, atâta timp cât Plahotniuc nu va fi convins că ele ar putea să-i consolideze pozițiile.

Nu va fi ales un Președinte al Republicii Moldova,  atâta timp cât Plahotniuc este adevăratul ei stăpân.

ȘI  O  ULTIMĂ  PREDICȚIE  – NU VA SCĂPA ȚARA ASTA DE PLOHOTNIUC FĂRĂ SACRIFICII UMANE!

PENTRU  CĂ  ACEASTĂ BĂTĂLIE ESTE DECISIVĂ  ÎN CALEA  SPRE NORMALITATE, OR NU RĂZBOIUL CU VREUN IMPERIU VA CONSTITUI VICTORIA FINALĂ PENTRU EUROPA, CI ÎNLĂTURAREA UNUI MÂRLAN DE LA PUTERE.

JOS  MAFIA !

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE REPUBLICA MOLDOVA !

33 comentarii

  1. Petru

    De-ar fi numa Plahotniuc buba, dar Ghimpu, Filat si Voronin nu sunt cu mult mai buni.
    Dar lumea noastra ii alege numai pe ei. Alta alternativa parca nu este in tara asta.
    Dar daca vrei sa crezi o adevarata alternativa iti trebuie foarte multi saci cu bani, iar ca sa-i obtii trebuie sa te corupi si sa te legi cu toti acei care au acesti bani, ca apoi sa devii dependent de ei, si in final ajungi ca Ghimpu …

  2. Sergiu

    Speranta moare ultima.

  3. piatralici

    Ca o mica paranteza: toata Europa si lumea cat de cat civilizata moare de jenă, de umilință, de râs și de rușine! De durere se moare in Somali, Honduras, … Nu zic ca suntem bine unde suntem, dar bine ca am scapat din a doua lista… 😐

  4. Mda-a, interesant scris, cam dur este adevărul. Interesantă abordare propune Autorul în cazul unei posibile alianţe: Filat, Voronin. Dar după mine Filat se poate ralia cu Voronin şi atunci fac să fie procurorul al lor, când vor avea nu numai avocaţi.

    Pe blogul meu m-am referit mai des la tematica şi subiectul cercetat astăzi de Autor, chiar am şi o postare directă: VF-VP- încordarea celor doi. Nici eu nu văd din Filat un lider de rangul unui Senior în politică. Ca şi Chirtoacă la şedinţele televizate pune întrebări retorice, banale, sarcastice, el răspunde şi cere. penibil s-a prezentat atunci cu “autometele”. VP l-a făcut cum a vrut. Cică Bercut nu ştia că Franzeluţa este de stat, dar a aflat de la TV şi tot continua!

    Despre asta scriu şi în Calitatea de lider, pe Vitalie Palega – blog personal, cine vrea poate intra, uşile sunt deschise)))

  5. sandel

    orce popor i-si merita soarta…… scurt clar si cuprinzator…..atita timp cit vom fi imbecili, nerozi,mirlani si prostalani, dar cel mai rau- indiferenti si inca si FUDUI….pai…..vai de curul nostru..

  6. will

    Dle Mocanu, va respect intr-un fel pentru ca unele lucruri care le-ati zis in toamna lui 2010 s-au adeverit. Dar explicati-mi si mie un lucru – de ce bateti doar in AIE??? De ce se creeaza (intentionat) o atmosfera de trecere in uitare a pacatelor PCRM si ale lui Voronin. Cum dracu? Comunistii inainte erau criminali, iar acum nu mai sunt?????? De ce imi pare mie ca comunistii devin tot mai curatei si inocenti, pe cind AIE e prezentat drept diavolul pe pamint??? De ce insistati atit dvs si alde Plugaru sa se faca o alianta cu comunsitii (spre binele poporului)??
    Eu inteleg foarte bine ca dvs si ceilalti din AntiMafia mizati pe faptul ca AIE incetul cu incetul isi va pierde rating-ul iar atunci veti aparea voi ca alternativa si poate cumva-cumva veti lua vreo 5% si veti intra in Parlament, si altceva nici nu va va trebui pentru ca veti putea negocia alianta de guvernare. DAR! Nu sunteti credibili. Schema gindirii voastre nu poate sa provoace decit suspiciuni. Pentru ca chiar daca e mafiotizat tot AIE-ul (si nu doar PD-ul lui Plahotniuc) , nu puteti sa aruncati cu cacat chiar in toata lumea, si sa lansati declaratii ca Plugaru care in direct i-a facut idioti pe toti oamenii care au votat AIE-ul. Eu n-am votat pe nimeni, dar cum p__da masii poti sa-ti permiti sa faci mai mult de jumatate de tara idioti?????????????????????????????? Cine e busorogul si securistu ista de Plugaru?????!!!!! Plus ca mai strica si imaginea unei televiziuni la care apare mai des.
    Lumea nu va vota niciodata. Si stiti de ce? Pentru ca stie ca nu aveti cum lua mai mult de 5% (dar si asta e fantastic) iar daca ca prin minune veti accede in Parlament, cu cine veti face alianta cu AIE??????….. NUU… ca doar ei is mafioti. Si atunci cine mai ramine? a, da, comunistii…

  7. 1

    Sublima si geniala in exactitatea sa este aceasta formulare:”…dacă pe timpul lui Voronin, omul „murea de durere”, pe timpul lui Filat „moare de jenă”, a lui Plahotniuc – „… de umilință”, a lui Lupu – „… de râs” și a lui Ghimpu – „ … de rușine”…”

  8. Valenta

    Peste papusarii nostri de aici sunt altii mai mari, (masonii???) care le dicteaza cum sa distruga acest popor inocent prin saracie, umilinta si dezorientare…

    Noi intotdeauna am ales pe cel maim mic rau, si nu pe cel mai BUN dintre cei buni sa conduca tara.

    Cand vezi ca evenimente foarte mari sunt dirigate din umbra, DE EXEMPLU tragedia de la Smolensc, sau recentul atac din Norvegia – “glumele” unora intrec masura… ce sa mai zici de o republicuta, care seamana cu un SRL condus de hotomani?

    Nu mai stiu ce sa cred… si ca mine sunt mii!

  9. iurie osoianu

    Ce spune astazi Mocanu in proza a spus-o demult EMINESCU in versuri…De una imi pare rau…ca desi nasc si la Moldova oameni la cirma TARII -numai nulitati…

    Rugăciunea unui dac (varianta moderna)

    Pe când nu era moarte, nimic nemuritor
    Nici Lupu presedinte, nici Godea tradator
    Nu era azi, nici mâine, nici ieri, nici totdeuna,
    Voronin era toate, Voronin era una
    Pe când siretul Gimpu, si jalnicul Chirtoacă
    Erau din rândul celor ce n-au fost niciodată,
    Pe-atunci erai Tu singur, încât mă-ntreb în sine-mi:
    Din ce adinc de mama nascu-i acest Ulinici

    El singur statu hot inainte de-a sta hotii
    Cind nu-l stia mai nimeni, acum il stim cu totii
    E l este papusarul ce-aduce fericire
    Acestu-i colt de Tara si rest de omenire
    El este fondatorul de firme si partide
    El pentru noi se roaga, tot el de noi se ride
    E ce-l ce ne hraneste pe noi cu franzelute
    Dospite prin offshor-uri,ca nu cumva sa puta …
    Pe-acest neom Tu Doamne facuta-i cel întâi
    Ce mi-ar răpi chiar piatra ce-o am de căpătâi.

    Gonit de statul asta prin anii mei să trec,
    Pân’ ce-oi simţi că ochiu-mi de lacrime e sec,
    Că-n orice procuror un duşman mi se naşte,
    C-ajung pe mine însumi a nu mă mai cunoaşte
    Că neagra saracie simţirea-mi mi- a *mpietrit-o,
    Că fug din tara asta, pe care am iubit-o –
    ,Când ura cea mai crudă mi s-a părea amor…
    Poate-oi uita durerea-mi şi voi putea să mor.

    Străin şi făr’ de lege de voi muri – atunce
    Nevrednicu-mi cadavru în uliţă l-arunce,
    Ş-aceluia, Părinte, să-i dai coroană scumpă,
    Ce-o să asmuţe câinii, ca inima-mi s-o rumpă,
    I-ar celui ce cu pietre mă va izbi în faţă,
    Î ndură-te, stăpâne, şi dă-i pe veci viaţă!

    Astfel numai, Părinte, eu pot să-ţi mulţumesc
    Că tu mi-ai dat în lume norocul să trăiesc.
    In lumea stapinita de lupi si papusari
    De chori necomuniste si gimpi neliberali
    Să cer a tale daruri, genunchi şi frunte nu plec,
    Spre ură şi blestemuri aş vrea să te înduplec,
    Să simt că de suflarea-ţi suflarea mea se curmă
    Şi-n stingerea eternă dispar fără de urmă!

    M.Eminescu
    Adaptare-
    Iurie Osoianu
    Chisinau 14 07 20011

  10. Au existat victime la înlăturarea regimului comunist. Nu, nu mai avem nevoie de victime umane, cel puţin nu în rândul oamenilor de rând. Trebuie să se găsească o modalitate de a pune la pământ această creatură groaznică numită Plahotniuc şi de a-l stârpi, de a-l pune acolo unde-i este locul, după gratii pe viaţă!!!

  11. HANS

    BRAVO, SERGIU !
    Adevăr spui ! Jos mafia şi corupţii !

  12. iurie osoianu

    SCRISOAREA A VI

    Iurie Osoianu

    …Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii *
    Toţi gebiştii, toţi bandiţii, comuniştii şi toţi hoţii
    Toţi acei numiţi “patricii” şi toţi lacomi de avere
    Toţi dorind să sugă singe prin seringile puterii
    Căci e clar, ca bună ziua, nu avem de mult elită
    Avem doar nomenclatură, într-o ţară ostenită
    Avem doar fluid ce curge, din partide în partide
    Masa asta nesătulă, plaga asta ce ne frige

  13. Anatolie

    Eu nu am nici 1/1000 din curajul pe care il aveti Dstra de a spune adevarul, pentru ca ceea ce spuneti este de fapt doar o tira din marea de minciuni in care traim. Puterea trebuie sa apartine oamenilor, care demult nu mai sunt in tara, au ramas cei mai sarmani si cei mai bogati corupti si viciosi.

  14. iurie osoianu

    Şi mai am o întrebare către cei din Alianţă
    Cum de-aţi omorît în oameni chiar şi visul la speranţă
    Şi de ce Voronin asăzi nu se află-n puşcărie…
    -Corb la corb nu scoate ochii- doar se-mpart din ciugulire
    Unde-s legile lustrării, unde-i deprivatizarea ?!
    Aţi promis cu-n an în urmă… Vă dăm marea, Vă dăm sarea
    Unde-s cele miliarde ce-au fost supte din popor,
    Sau V-aţi înfruptat din ele, undeva într-un ofşor ?!
    De ce moldovanul simplu jupuit şi pustiit
    Nu mai are ce să vîndă, decît propriul rinichi ?
    De ce gaşca comunista are vile şi păduri
    Pe cînd noi în ţara Voastră nu avem nici păr la fund ?
    De ce unele din posturi s-au vîndut cu milioane,
    Şi de ce judecătorii duc procesele cu anii ?
    Şi de ce nu-s investiţii, unde-s locuri noi de muncă,
    Şi de ce de Voi- bandiţii, noi fugim tocmai în tundră?
    De ce mafia conduce prin canale nevăzute
    Cu atîtea ministere, cu atîtea instituţii !?
    De ce nu aveţi curajul, să ne-o spuneţi drept în faţă ?!
    Cine-s ăştea… mafioţii, ce post ţin, şi ce reglează ?!…
    Dacă conturi, asta-i una, dacă statul, asta-i alta,
    Vrem să ştim- avem speranţă, sau lăsăm la naiba, baltă ?!
    Tot ce ne-au creat strămoşii, tot ce singuri am muncit
    Şi fugim în larga lume, doar cu ştreangul prins de gît.
    Şi de ce democraţia, pentru noi e vorbă goală
    Pentru Voi lingou de aur şi izvor de căptuială ?
    Şi de ce plătim prin vamă, pentru orice răsuflare,
    Şi de ce-s pete pe soare, ziua în amiaza mare ?!
    De ce vetrele străbune, zac în neagră pustiire,
    De ce voi aveţi palate, noi nici loc în cimitire ?!
    Şi de ce Moldova Voastră e cea mai săracă-n lume ?!
    Oare cine-i vinovatul, oare dinsul n-are nume ?!!!

  15. Dacă am avea nu un Mocanu, dar vreo cinci.Pe unul l-am face procuror,pe altul-judecător,pe al treilea-ministru de interne,pe al patrulea-prim-ministru iar pe ultimul- președinte de țară și am mai avea și o țară de Mocani, poate numai atunci vom deveni o țară normală. Dar pană atunci suntem o turmă de oi și vite pe care ne mulge Plohotniuc,Lupu,Diacov,Lazăr,Candu,Guma,Ghimpu,Șalaru,Filip și alte juvine flămande naționale.

  16. iurie osoianu

    In Bugeac pe la Comrat
    Se dau diplome la BAC
    Mane chica pun si vama
    Pentru…stiti voi cum il ceama.?!

  17. iurie osoianu

    Mai apoi si ganiceri
    Si vor importa…tigari !!!

  18. iurie osoianu

    Cine-i „debil, b*ea” în R. Moldova?
    august 2, 2011 prin osoianu
    Cine-i „debil, b*ea” în R. Moldova?

    Чемодан, вокзал, Россия !!!
    По другому как сказать.?!
    Что-бы всем понятно было
    Пошел н,,,й , б…ь…!

  19. iurie osoianu

    Manifestul lui Mocanu
    E mai mult decit ce este
    El e secera. Chocanul
    E prin alte manifeste…

  20. AZUR

    Articolul Domnului Denis Cenusa Privind Studiile in Romania este de o importantza capitala pentru Basarabia dar si pentru Romania.

    Cum poti sa admiti la studi in Romania comunisti notorii sau nu, si care manifesta in permanenta ostilitate fata de statul roman, fata de aspiratiile de UNIRE cu Romania ????????????? Si sa le mai acorzi si nationalitatea romana ????????????????

    Care stat din lume ar accepta astfel de indivizi pe solul sau ?????????
    Avem eexemple :::::::::: Tavarici FILATOFF care face studii inalte in Romania si acum face relatii strategice cu tavarici Rogozin, joaca kazaciok in piata rosie, si ii este rusine sa vorbeasca poporului basarabean despre necesitatea Unirii cu Romania.

    Chestiunea este cum sa identifici aceste elemente ???????????
    Printr’o informare prealabila efectuata de organele din Basarabia confruntate cu informatiile pe care le poate poseda statul roman.

    Bineinteles nu o sa cer informatii KOKO-ilor lui Baranoff renegatul, ci paridelor si organizatiilor civile care militeaza sincer pentru valorile romanesti, pentru UNIRE.

    Recomandarile pot proveni dela DOmnul GHIMPU, dela Doamna Pavlicencu si altii;
    Sa se specifice in recomandare daca persoana :::::::::::::
    1 )a fost si este membra a partidului koko-ilor
    2 ) a dus si duce o actiune politica sau particulara de denigrare a statului romanesc si a ideilor de UNIRE cu Romania.
    3 ) daca voteaza cu partidele care militeaza pentru UNIREa cu Romania.
    ( dovada va fi votul prin procura ).
    4 ) declaratie pe proprie raspundere care sa confirme recomandarile, si sa prezinte ideile sale despre aceste probleme atat de acute ale identificarii sale nationale si cum vede Unirea cu Romania.Cum vede aceasta persoana activitatea sa politica eventuala sau civila pentru Unirea Basarabiei cu Romania ?????????Angajamentul ferm de a nu face parte vreodata dintr’un partid TOTALITAR NAZIST, Fascist ou KOKO-munist. Declaratia pe proprie raspundere trebue sa coincida cu recomandarile.
    5 ) Daca aceste principii nu sunt respectate in timpul scolaritatii, acesta va fi eliminat din scoala.

    Romania trebue sa se implice in obtinerea acestor informatii care trebue sa fie FIABILE.

    Daca exista VOINTA este absolut posibil.

    O prima consecinta va fi o crestere a influentei partidelor pro romanesti. Apoi vom inceta sa ne imbatam cu apa de ploaie cum ca elevii si studentii basarabeni sunt romani 100 la 100.

    Vom fi auziti de responsabilii PNL si PL din Basarabia ??????????
    Vom fi auziti de Domnul Basescu si de Domnul Bakonski, ( basarabean si roman 100 la 100 ????????? ).

  21. Lilian

    Mocanu a spus adevaruri pana la alegeri, de aceia l-am si votat. Isi continua lucrarea de sanare a societatii. Aportul sau este enorm cel putin la nivelul municipiului Chisinau, unde publicul este ceva mai informat. Pe de alta parte raporturile politice in tara asta sant de natura ca sa blocheze in continuare orice perspectiva de stabilitate politica. Exista o mare problema nu in randul politicienilor ci a electoratului…Este curios cum a fost reanimat partidul democarat dupa aleferiel din aprile 2009, cand nici nu trecuse pragul. Curios cum continua sa adune voturi si la locale, avand o persoana agramata ca Lupu, un tip cu putina educatie, cum clar se vede privind la Plohotniuk, fara ca sa luam in calcul toate marsaviile sale.
    Problema lui Mocanu este ca intotdeauna a facut declaratii fara a demonstra cu probe, dar pe de alta parte toate s-au adeverit (mai ales intrarea cu locul 2 pe lista PD). Accept si sorb orice informatie este scoasa de el. Dar in acest caz isi asuma un risc si politic si personal sa implice persoane care poate n-au nici o vina, ca Ghimpu sau acelas Filat…Masura cu care sant cantariti, este una veridica, sau e mai mult imaginatie…Mocanu trebuie sa le “cantareasca” in ce masura sant lacheii lui Plahotniuc sau al sitemului. Ca fost votant a lui Ghimpu, deocamdata ma distantez de afirmatiile lui Mocanu, dar nici nu exclud sa fie adevarate (in care masura nu stiu). Daca ar spune de Salaru, atunci as accepta ca nu este curat omul ala, ori Mocanu s-a referit anume la el, trecindu-l usor pe Ghimpu ca responsabil pentru starea de lucruri in sistemul de transport. Este adevarat ca in acel sistem se petrec talharii adevarate, asa ca problema PL nu este atat Ghimpu, cat Salaru. Dar nu exclud ca se actioneaza cu buna stiinta dupa acordul lui Ghimpu.Pacat ca in spatele orientarii nationale se ascund din nou oameni care isi fac capitaluri. Nici nu-si dau seama in ce lovesc…Comportamentul PL v-a fi ultima lovitura data partii bune a acestei tari…In ce ma priveste nu-i voi mai vota, cum nu l-am votat nici pe Chirtoaca, nici pe Dodon la primarie…
    Voi continua cu “oracolul” Mocanu…Atat timp cat prezicerile sale se vor materializa…deocamdata si-a pastrat imaginea buna (desi nu inteleg de ce nu a gasit si la comunisti metehne). Nici nu ma intereseaza daca trece in Parlament. Dupa alegeri nu am nici o iota de dubiu ca am facut drept ca l-am votat. E micul credit pe care il merita. V-a intra in istorie, daca v-a cauta si scoate la suprafata doar adevarul….

  22. iurie osoianu

    T E Z E L E lui A U G U S T…

    Douazeci de ani de libertate,douazeci de ani de saracie
    Douzeci de ani de aspiratii,si tradare si fatarnicie.
    Douazeci de ani de cind poporul a permis clozetului poltic
    Sa-si focalizeze masa critica si sa se transforme in elita….

    Cand ne bucuram ca noi sintem stapinii tarii
    Masele fecale…interese isi canalizau pe intuneric
    Noi intr-un avint ieseam in Piata Marii Adunari Nationale
    Nestiind ce inseamna libertate pusa-n slujba maselor fecale…

    Cica un evreu ruga la Dumnezeu, mintea noastra stearpa, de pe urma.
    Daca Dumnezeu il asculta, devenea si evreimea turma.
    Oare pentru libertatea asta noi am tins- de-a alinia parada militara
    Spre tribuna, unde suplu raliate, dau onorul masele fecale..?!!!

    06 august 2011 Basarabia

    Iurie Osoianu

  23. iurie osoianu

    Lui C. Tanase si altora ( sugestii)
    De osoianu
    Rate This

    . De doi ani, aceşti patru nesimţiţi se joacă de-a „ţara-n bumbi” şi-şi bat joc de noi.

    Există însă o soluţie – simplă, onorabilă şi ieftină! – de a pune capăt acestui circ. Ea se află în interiorul Alianţei: Filat şi Lupu demisionează din funcţii (au când deveni preşedinţi, sunt băieţi tineri!), Ghimpu renunţă la visul de a redeveni şef al Legislativului, cele trei partide din AIE aleg un nou premier şi un nou spicher.

    * * *

    Racul , broasca si o stiuca
    Depersonalizati odata carul
    Cum s-agungi in Europa
    Cand pritepsic e tot cioara.?!

    Dupa depersonalizare-
    Prezident- Sasha matale
    Plahotniuc deci la Guvern
    Si Dodon la Parlament

    Si parada militara
    V-or primi-o ei nu cioara
    Si cu toti noi hopa, hopa
    Frumusel in Europa…

    Iurie Osoianu 08 august 2011

  24. iurie osoianu

    Curtea de Conturi anunță fraude de 2,2 milioane lei la “Calea Ferată”
    august 8, 2011 prin osoianu

    Avea Moldova noastra odata
    Un drum de fier , ce astazi se numeste
    Calea Cea Furata
    Asta decind e-n ministerul lui Salaru.
    Se fura fratilor , se spala bani, nu shaga
    Daca pe vremea cioarei doar Oleg tinea buz-narul
    Acuma toti ar vrea sa mulga aceasta cale
    Dar las-ca Serafica…ala care…fara frica
    Aceasta cale o va indrepta, -ncetisor
    Direct in buzunarul rasfuratului popor
    Si daca inaintei-l umpleau doar cu tigari si avioane
    Acu venita timpul sa-l mai umple cu vagoane….
    …pline cu……..milioane.
    Iurie Osoianu 08 august 2011

  25. iurie osoianu

    Filat și Formuzal s-au înțeles
    august 8, 2011 prin osoianu

    Prim-ministrul Vlad Filat și Guvernatorul autonomiei găgăuze, Mihail Formuzal, au avut astăzi, 8 august o întrevedere în cadrul căreia au reușit să ajungă la un numitor comun și să găsească o soluție de compromis, informează serviciul de presă al Guvernului.

    În rezultatul discuţiilor, s-a convenit, în calitate de variantă de compromis, că liceenii, care nu au susţinut examenele de bacalaureat la limba română, îşi vor putea continua studiile nu doar în şcolile profesionale, așa cum se anunţase anterior, ci şi în colegii. Ulterior, aceşti tineri vor putea susţine examenele de bacalaureat la limba română, ceea ce le va oferi posibilitatea să-şi continue studiile în instituţiile universitare.

    * * *

    Ca un Filat de Formuzal
    Face -o scarba de PR
    Nu e de mirare.
    Ce sa fac , eu, pui de dac
    Ce n-am dat limba la BAC
    Spune , Formuzale…?!
    De ce maica nu te-ai dus
    Sa-mi ca-ti tata-gagauz
    La Comrat pe vale
    Ai ales un moldovean…
    N-am noroc nici n-o sa am
    Intelegi, matale.?!
    Si cat sa mai tin plecat
    Capul asta prost de dac
    *n fata la oricare??!
    Cand Filat de Formuzal
    Voi avea un stat normal
    Nu un fis ce doare.?!
    Luati aminte- cat mai tac
    Asta anseamna, ca la daci
    Ca mai am rabdare.
    Luati aminte- cat mai tac
    Ca problema nu-i in BAC
    Ci problema-i in Filati
    Si in Formuzale
    Nu dea Domnul, pui de turci
    Sa ne amintim de furci
    Coase si topoare.!!
    Hai Filati de Formuzali
    Hai sa facem hora
    Moldovenii frati mai mari
    Gagauzul-sora…
    08 august 2011 Chisinau Basarabia Iurie Osoianu

  26. iurie osoianu

    osoianu spune:
    august 9, 2011 la 12:19 am | Răspunde
    Titanii si morarizmul
    august 8, 2011 prin osoianu

    Alexandru Cozer
    ‎Natalia Morari ii numeste pe Filat si Formuzal ”titani”. Daca astia-s titani ap…

    *****************
    …La toamna vom avea anticipate
    Titanii astea palma au batut…
    Si Basarabia mai simte un cutit in spate
    Cutit maldavenesc bagat de gagauz…

    Ce osanale draga mea, ce osanale
    Aduse fara pic de altruizm
    De-acu voi sti, din cap pina-n picoare
    Pupincurizmul este morarizm.!!

    08 august 2011 Basarabia Iurie Osoianu

  27. Anatolie

    Pentru Iurie Osoianu: Nu puteti gasi cititorul Dumneavoastra? Poate el nu exista?
    Creati-va un blog personal (si veti cuantifica cine va citeste) si nu mai “intindeti mucii” pe alte pagini! In locul autorilor blogurilor v-as bloca – in comentarile Dumneavoastra pierdeti firul, nu comentati la tema postului, de fapt respingeti cititorii de la blogurile altora.

    Va rog frumos…
    Anatolie

  28. Anatolie

    Domnule Mocanu,

    Sa va aud cum ii “luati pe sus” pe comunisti…
    In rest e bine ce faceti.

    Astept,
    Anatolie

  29. iurie osoianu

    E D I L U L U I

    Dorine, Dorine vezi anii cum trec
    Se duc, fulguind, de la tine
    Si virsta agunsa simbol e ceresc
    Raboj pamintesc e Dorine

    Un altul nimic n-as dori sa-ti urez
    Decit zari inainte senine
    Si tarie in fapta si simplete in crez
    Si iubire de – aproape, Dorine

    Si ferasca-te Domnul, cumva sa-ndraznesti
    Chisinaul sa-l faci de rusine..!
    Inc-odata urari si-nc-odata-ti doresc
    Viata lunga- nainte , Dorine ! ! !

  30. iurie osoianu

    …u n o r a

    Muci cuantificati, in stare de alerta
    Proptuberante aruncind heliotrope
    Ma roaga insistent , cu vehementa
    Sa- bag incetisor in tromba lui Falope

  31. Anatolie

    unui anumit

    Inca nu v-ati gasit cititorul?

  32. Ion

    Adevarat zice Dl.Mocanu, dar in tara Vladimirilor, e ca o normalitate, ei cinta, poporul in saracie danseaza. Rusine Moldova ca ai ajuns in mina unor oameni fara de bun simt. Adio Viitor, copii fericiti, norii negri deasupra acestui petek de pamint devin tot mai densi. pacat,… mare pacat…(((

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*