Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

ÎN TOATĂ LUMEA SUNT LUATE ÎN DERÂDERE METEHNE, LA NOI – VIRTUŢI

Ieri, de Ziua internaţională a copilului, am organizat o acţiune pentru copiii din raionul Şoldăneşti. Am fost bucuros să ofer copiilor echipament sportiv, jucării şi dulciuri, şi cred că am reuşit să le aduc clipe de mare bucurie realizând, în premieră pentru Şoldăneşti, un show aviatic.

A fost o experienţă unică în practica mea de pilot când am zburat şi am aterizat pe o pistă improvizată într-o localitate din republică. Judecând după reacţia copiilor, dar şi a celor maturi la zborul unui avion sportiv pe deasupra capetelor lor, m-am gândit că este bine să mai repet asemenea zboruri şi în alte localităţi.

În practica mea de viaţă, dată fiind activitata politică, m-am întâlnit cu zeci de mii de oameni ale căror păreri erau îpărţite în  ceea ce ţine de concepţiile mele politice şi prestaţia mea publică.  A fost pentru prima dată, însă, când  mulţimea a fost unanimă în a mă aplăuda şi a fi de acord cu mine înainte ca să le spun ceva. Am fost surprins plăcut de faptul că, cel puţin, calitatea de pilot nu stârneşte în jurul meu controverse şi că în acestă calitate pot dialoga liniştit cu oameni care au alte viziuni politice. Chiar m-am gândit că nici nu ştii poate anume acest mod de comunicare mă poate face nu numai ascultat, dar şi auzit, or eu de câte ori am fost auzit, am fost şi înţeles.

Cu ocazia lansării blogului le-am spus oaspeţilor mei că unii ziarişti şi politicieni au încercat să ia în derâdere pasiunea mea pentru zbor, aceasta fiind, în opinia mea, una din formele de manifestare a provencialismului moldovenesc supraetajat. În toată lumea sunt luate în derâdere metehnele, la noi – virtuţile.

P.S. Am văzut pe blog-ul unui politician AMN-ist o fotografie a acestuia îmbrăcat într-o uniformă militară, iar în piept avea mai multe „medalii” dintre care nici una nu este distincţie de stat…

Vezi înregistrarea video aici
partea I

partea II

11 comentarii

  1. Maestru

    Cu toata stima si respectul fata de ceea ce ati facut in Soldanesti, e doar salutabil si nu doar atat. Insa in diskutie sunt chestiuni de major interes public, fonduri utilizate pu cheltuieli electorale, promovari de imagine, etc., faceti va rog publica sursa finantelor cheltuite. De altfel o transparenta maxima isi va avea un efect din cel mai benefic 😉

  2. Da, domnule Mocanu, sunt de acord cu maestrul – spuneti-ne de unde aveti bani, de unde va finantati, sau cati bani ati castigat in slujba lui Voronin. Copiii pe care ii conduceti, stiu de unde aveti bani?

  3. Maestru

    pu Ermak, din experienta anterioara de comunicare pe acest blog, am senzatia ca nu vom primi raspuns, va fi ceva de genul “sobolani grasi”, “cartite oarbe”, fie iar jalobe diverse, etc., dar numai nu raspuns clar si la subiect

  4. Ion

    Hey Maestre!
    deja ai si simpatizanti pe blog, iti ziceam eu ca pe tine se mentine blogul.
    Imi pare rau eu am fost plecat pentru citeva zile si nu am avut cu sa scriu, sper ca nu te-ai simtit singur.
    Altminteri ziceai ca te plictisesti.
    Si mie imi este interesanta intrebarea ta cu banii, sa vedem daca primesti raspuns, insa pentru orce ventualitate, sa nu te miri daca nu primesti fiindca cu greu cineva poate sa iti spuna asa ceva. Fiecare partid are finantarea lui, este o realitate, si de unde iau acesti bani nu cred ca pot sti toti, pentru ca acest lucru se face in taina, si cu anumite interese.
    Bani de la stat, au doar comunistii, celelalte partide trebuie singuri sa isi caute finantare. Daca esti un lider bun, promitator, care poti sa pui piept celorlalte partide, atunci bani vor veni, si foarte multi.
    Acuma, faptul ca SM, a folosit aceasta manifestare de la Soldanesti si in scop electoral, crezi ca este gresit? Tu daca ai fi lider de partid, cum ai face? (numai sa nu zici ca sunt din partidul lui SM)
    Poate si Ermak se implica ca sa te ajute la aceasta intrebare.
    Baieti, se apropie 2009

  5. Am stat si am gandit…e buna intrebarea!!! Si totusi imi pun o intrebare cat ar face sa cumperi niste dulciuri si jucarii la niste copii? Si ce trebuie sa faci ca o asemenea activitate sa fie si actiune electorala? Voi incerca sa raspund…ai nevoie de cel putin un lider in regiune caruia sa-i cumperi o Dacie Logan, sa-i asiguri toate cheltuielile, sa cumperi cateva buticuri de flori, sa importi apa minerala si plata din Romania etc. (Asa poate iti ajung bani pentru o activitate dedicata copiilor)
    Maestre, sper ca intrebarea pe care ai adresat-o nu e una retorica si chiar astepti raspuns. Eu as propune o dezbatere telivizata unde toti liderii politici pusi fata in fata sa raspunda la aceasta intrebare si la multe altele, ori altfel incercam sa facem bascalie nefondata si pe alocuri redicola!!!
    O seara frumoasa!!!

  6. Cutezatorul

    Ma bucur ca copii din Soldanesti au avut parte de o surpriza placuta. Nu conteaza cine a organizat totul, üur si simplu ma bucur, ca oamenii mai putin norocosi au avut parte de asa ceva.

  7. Maestru

    Da rezervele mele vis-a-vis de acest blog siau gasit transpunere in viata, nu ma tine nimic pe acest blog, de altfel faceti si voi niste estimari a utilitatii acestuia si faceti ce se face cand ceva nu merge

  8. Redactor

    Important este ca scriind romaneste sa nu construim fraze si expresii de care chiar autorul si-ar rupe picioarele si ochii citindu-le. Nu mai discutam despre banalele greseli ortografice. (Intotdeauna am tins sa fim mai romani decat romanii…)

  9. aster

    cred ca ar fi bine daca mai multi oameni de buna credinta ar face aceste gesturi si ar da un pic de licar unor mai tristi ca noi. numi ramane decat sa salut acest gest

  10. logica

    de ras! ce-s cu comentariile astea, maestre?
    orice lucru facut are o conotatie, de altfel, putem doar presupune ce motive se ascund dupa o actiune sau alta, dar nu o vom sti la sigur atat timp cat nu avem dovezi!

    Consider ca important e ca copiii au avut parte de ceva frumos! cine a facut-o si de ce – mai conteaza oare?

  11. Maestru

    logica, unde au fost actiuni de caritate pan la lansare in politica?!abia acum?!praf in okii multimii?!nu suntem facuti cu degetul….

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*