Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

7 comentarii

  1. Victor

    Dn Sergiu, spuneti ca nimeni dintre cei 3 nu vor alegerea presedintelui: cum puteti zice asa, cand ei (cel putin Lupu si Ghimpu) nu doresc alegeri anticipate? Pina si Filat ar fi de acord sa voteze pe Greceanii, doar ca sa evite alegerile ?

  2. Victor

    dar cu faptul ca e gresit ca nu s-a inaintat candidat, sunt deacord.
    insa nu prea inteleg de ce invinuiti numai alianta.. de nu si pcrm??

  3. 1

    Dvs reabilitati rasa umana in ochii mei. Sunteti ultimul mohican in aceasta tara. Va multumesc pt faptul ca sunteti un exemplu de demnitate,curaj si luciditate.

  4. xyz

    Ceea ce parea un zvon, iata, foarte repede s-a materializat, asa cum repede s-a matreializat tot ce si-a dorit conducerea statului rus, de-a lungul timpului, indiferent ca se va fi numit Imperiul Tarist, Uniunea Sovietica sau Fedratia Rusa. Astazi Uniunea Eurasiatica, ca formatiune economica, politica, militara, cu moneda unica si limba unica este deja o realitate, cu acte in regula. Stabilimentul este gata, ca sa spunem asa si isi asteapta noii locatari. In conditiile in care este clar pentru toata lumea ca accederea Republicii Moldova in Uniunea Europeana este putin probabila, viitorul statului din stanga Prutului se intrevede deja. Disputa dintre adeptii limbii moldovenesti si cei ai limbii romane va dispare, ca fiind lipsit de obiect. Conflictul transnistrean insusi va deveni caduc. Intr-o uniune cu frontiere labile, in care singura limba utilizata va fi limba rusa, discutiile despre suveranitate, demnitate nationala, neintelegerile supra apartenentei unor teritorii se vor topi ca un fum, pentru ca, spre deosebire de Uniunea Europeana, o confederaretie cu 27 natiuni libere, fiecare pastrandu-si limba si demnitatea nationala proprie, Uniunea Eurasiatica nou infiintata si care isi asteapta in continuare noii aderenti, va fi o entitate cu o singura limba, o singura moneda si un singur teritoriu, unde doar Rusia va avea un cuvant de spus. “Primavara de la Chisinau” ca si “primavara de la Praga” vor fi fost doua scurte momente incarcate de iluzii si sperante, din viata unor unor comunitati de tineri idealisti, care isi vor fi vazut tradate nazuintele. Pacat. Visul rusofonilor de a redeveni o natiune dominanta s-a implinit. Sa vina deci alegerile in RM, sa vina deci, din nou, comunistii la conducerea noii gubernii eurasiatice. “Mai bine un sfarsit groaznic decat o groaza fara de sfarsit.” Ce si-au dorit moldovenii, cu tot dinadinsul,in foarte scurt timp, se va realiza…

  5. xyz

    Rusii nu-si aleg niciodata denumirile la intamplare. Uniunea Eurasiatica in raport cu doar Uniunea Europeana este inca un exemplu. Un naiv analist politic roman, facea afirmatia ca “totusi locul Federatiei Ruse este alaturi de Europa civilizata”. Tare ma tem ca, in conceptia rusilor, locul Europei civilizate este alaturi de Federatia Rusa.

  6. Alex

    Comunizda Greceanu nu are nici o sansa!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*