Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

5 comentarii

  1. ARMINDEN

    În plenul parlamentului din Chisinau, deputatul Partidului Liberal – Valeriu Munteanu a rostit un discurs referitor la 1 Decembrie 1918
    http://anatolpetrencu.md/?p=3655
    un ultim citat:
    ” În aceste zile de mare sărbătoare pentru neamul nostru, aducem sincere felicitări tuturor românilor cu ocazia sărbătorii Marii Uniri, asigurându-vă că, aici în Basarabia, adevărul istoric şi sentimentul de identitate românească al basarabenilor nu va putea fi învins niciodată,
    iar năzuinţa întru UNIREA EUROPEANA a tuturor românilor va rămâne vie în inimile noastre, până când acest deziderat istoric se va împlini, astfel regăsindu-ne cât mai grabnic alături de fraţii noştri români în marea familie a Uniunii Europene.”
    ——————————————————————————
    CONCLUZIA mea, a unui simplu muritor de rând:
    ” pacat de baietii astia din PL, care nu inteleg, ca in acest secol XXI, RM nu are sanse sa ADERE la Uniunea Europeana; caci de abia se negociaza un Acord de ASOCIERE, nesemnat inca, care ar inseamna o vecinatate si nimic mai mult, cum exista deja un precedent cu MAROCUL. Vedeti cumva niste sanse ca aceasta tara nord-africana sa adere cândva la UE ?
    Oare credeti ca PL nu intelege acest lucru ? Credeti ca sunt orbi ?
    De ce dar insista cu MINCIUNA lor ?
    De ce nu vor sa spuna cu inima deschisa in fata lumii:

    NUMAI RE-UNIREA CU ROMANIA NE ESTE SALVAREA
    CA SA SACAPAM DE OCUPATIA RUSEASCA
    SI UNICA SANSA DE A FI IN UE DOAR FIIND
    IN CADRUL ROMANIEI,
    CU CARE DEJA NE-AM UNIT IN 1918
    IN BAZA ACTULUI UNIRII
    AL SFATULUI TARII DIN CHISINAU !
    ————————————————————————————-
    un alt citat:
    “Acum vă amintesc doar
    că avem un singur obiectiv strategic: „Reunirea”.
    din
    “Alocuţiunea” rostită de Mircea DRUC, deputat în parlamentul de la Chişinău, la 28 noiembrie 1991 în sala Parlamentului României din Dealul Mitropoliei în cadrul şedinţei festive,
    cu participarea deputaţilor şi senatorilor, consacrată aniversării
    a 73-a de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
    http://ziar.jurnal.md/2011/11/29/%E2%80%9Evrem-reintregirea-patriei%E2%80%9D/comment-page-1/#comment-18224

  2. AZUR

    Uniunea Euro – AZIATICA,

    Face valuri in MALDAFANIA. Oferta este TENTANTA, iar dupa ce Prostii vor sermna , sarpele ROSU va incepe sa ii stranga pana ii vor sufoca.

    UNORA le este frca de TAVARICI PUTIN.

    Nu PUtin este pericolul MALDAFANIEI ci SARPELE rosu MALDAFAN, adica partidul KOKO – ilor.

    Pana ce CIUMA ROSIE nu va fi ERADICATA din MALDAFANIA aceasta tzara va cunoaste totdeauna MIZERIA ECONOMICA, mizeria IDENTITARA,, mizeria DICTATURII, mizeria DEZNATZIONALIZARII, mizeria INSTABILITATZII politice, DEZBINAREA intre fratzi de sange.

    CIUMA ROSIE are misiune de a SABOTA in mod sistematic TOT ce face ALIANTZA si a impinge MALDAFANIA in bratzele SARPELUI ROSU MOSCOVIT.

    Vor avea fratzii mei basarabeni ENERGIA EXTRAORDINARA de a merge, ACUM si nu mai tarziu, spre UNIREA cu ROMANIA ?????????

    Caci tot ce se face acum in acesta Gubernie este ABERANT si CONTRA NATURII.

    Maladafanii nu invatza nimic din lectziile ISTORIEI ????????????

  3. ORION

    MOLDOVEAN ?????????
    ROMAN ??????????????

    Ne batem cu morile de vant ??????????

    AM intrebiat un oarecare ::::::::: Suntetzi oltean ???????
    El mi-a raspuns , DA, sunt din Craiova.
    Am facut-o pe NIZNAIUL si i-am spus deci suntetzi ROMAN ???????

    S-a uitat la mine nedumerit, si mi-a raspuns ::::::::: CE CHESTIUNE ?????? De cand exista omenirea, DACII, Oltenii, Transilvanenii, Moldovenii, Muntenii, , Dobrogenii, Banatzenii, Bucovinenii si catzi altzii inca ::::::
    SUNTEM TOTZI ROMANI !!!!!!!!!!!.

    Eu ca basarabean raspund mandru, oriunde asi fi : Da, sunt moldovean. Din CAHUL. Daca vrea sa ma intrebe daca sunt roman , voi raspunde ca mai sus..

  4. BelCanada

    D-le Mocanu,

    Va scriu din Canada. Am privit emisiunile din 30/Nov si 7/Dec. Dupa cum vad ca vorbiti, eu cred ca sunteti sincer. Poate nu este corect ceea ce spuneti DVS (eu nu stiu daca aveti sau nu dreptate), dar cel putin credeti in ceea ce faceti.
    Va rog decat un singur lucru:
    In ambele emisiuni DVS spuneti ca: “Vom dedica o emisiune acestui subiect”…vorbiti foarte evaziv, sariti de la un subiect la altul. Stiti lucruri multe, interesante si cel putin EU cred ca le spuneti sincer, ca virgula credeti in ceea ce spuneti, credeti in ceea ce faceti.
    Eu vreau sa va rog ceva, si chiar va rog sa nu va suparati. Va rog, aveti 1 ora intreaga, incercati cumva sa structurati mesajul DVS catre spectatori. Nu stiu, luati un subiect si desfasurati-l in 10 minute, va opriti si treceti mai departe. sa zicem 5 minute “buna ziua”, 10 minute “Filat si Franzeluta”, 10 minute “Filat Ipteh”, 10 minute “Plahotniuk VictoriaBank”, 10 minute “Chirtoaca Aldora” SAMD. Eu cred ca DVS stiti multe, sunteti foarte curajos si incercati sa fiti convingator. Deocamdata acest lucru prinde. Dar atitat timp cat nu veti putea sa vorbiti structurat si sa argumentati cu exemple concrete ceea ce spuneti, o sa ajungeti intr-un moment sa aveti multi sustinatori care va vor intoarce spatele. Ar fi pacat sa lucrati acum mult pentru a cistiga sustinatori/simpatizanti (nu are asta treaba cu electoratul).
    Modul in care DVS vorbiti este foarte autentic si cel putin pare sincer. Aceasta este un atu foarte mare al DVS si sincer va admir pentru asta. Din cate tin minte eu de 20 de ani in coace, nici o persoana publica nu parea (ma repet “cel putin parea”) atat de sincera precum DVS. Toti absolut umbla cu “mita-n sac”, au “asi in mineca” si nimeni nu spune lucrurilor pe nume, toti parca se ascund, parca nu au curajul sa spuna adevarul, parca nu sunt si n-au fost politicieni curajosi sa spuna ceea ce se intimpla.
    Mult Noroc

  5. BelCanada

    Si inca ceva…aceasta remarca o fac peste 3 ore. Am privit si emisiunea din 23/11 + emisiunea de la AccentTV. D-le Mocanu, va repetati … si va repetati foarte des si foarte mult. In toate 4 emisiuni “am o mare stima pentru votantii lui Ghimpu, si ma feresc sa-l critic pentru a nu-i supara pe votanti”; “Filat ar fi un jucator subtil, dar el de fapt este un om mic” si mai sunt vreo 2. Desi le-am pus intre ghilimele, nu este exact cum a-ti spus DVS. Oricum, incercati sa nu va repetati. Ca sa fie clar eu nu sunt simpatizant al lui Filat, Voronin, PDM (nici nu stiu cine este adevaratul presedinte acolo), Ghimpu. Deja pe nimeni nu-l mai simpatizez. Prea si-au facut toti de cap, prea li s-a ridicat Terciul in piept.
    In rest sunteti Bravo, Curaj. Tactica buna cu mai putin PR dar cu mai multa siguranta in parteneri, asociati, simpatizanti.
    Bravo.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*