Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

ULTIMATUMUL MIŞCĂRII POPULARE ANTIMAFIE: VLADIMIR PLAHOTNIUC ŞI VLAD FILAT AU LA DISPOZIŢIE DOUĂ SĂPTĂMÂNI CA SĂ REVINĂ ÎN CÂMPUL LEGAL AL REPUBLICII MOLDOVA

Hotărârea Curţii Constituţionale din 12 ianuarie 2012 de întrerupere a procesului de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova şi reluarea procedurii de la capăt a dat acoperire Alianţei de Guvernare pentru substituirea obligaţiunii de a respecta Constituţia cu interesul mafiot al liderilor AIE de a-şi subordona ireversibil Legea Fundamentală.

Decizia Curţii Constituţionale a fost actul final al Operaţiunii de uzurpare a propriilor calităţi oficiale de Prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi de Prim-ministru, pe care le deţin actualmente doi capi ai celor mai puternice clanuri mafiote din Republica Moldova – Vladimir Plahotniuc şi Vlad Filat.

La 12 ianuarie 2012, relaţiile politice, economice şi sociale dintre cetăţenii Republicii Moldova au fost trecute definitiv din sfera raporturilor de drept în sfera raporturilor de forţă. Din acest moment, soarta ţării noastre va depinde în exclusivitate de forţă. Va depinde în exclusivitate de mijloacele de luptă şi de puterea fiecărei tabere beligerante de a deţine victoria uneia asupra celeilalte.

Mafia deţine astăzi controlul absolut asupra Întregului Sistem Judecătoresc, Procuratură, Poliţie, Centrul de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, Organelor Fiscale, Banca Naţională, Curtea de Conturi, Comisia Electorală Centrală şi asupra tuturor fluxurilor financiare. Deţine, de asemenea, control asupra mai multor instituţii de manipulare a opiniei publice, cum ar fi televiziuni, presă scrisă şi electronică, instituţii de sondaje sociale şi analiză politică.

PENTRU EVITAREA UNOR CONFRUNTĂRI SOCIALE DE PROPORŢII CU CONSECINŢE IMPREVIZIBILE PENTRU SOARTA ŢĂRII ŞI A CETĂŢENILOR EI, MIŞCAREA POPULARĂ ANTIMAFIE CERE NUMIŢILOR VLADIMIR PLAHOTNIUC ŞI VLAD FILAT SĂ ACŢIONEZE ÎN AŞA MOD ÎNCÂT, ÎN TERMEN DE DOUĂ SĂPTĂMÂNI:

1.Să renunţe la ideea unui referendum pentru modificarea Constituţiei;
2.Să modifice componenţa Comisiei Electorale Centrale astfel încât să fie instituit un control eficient al societăţii civile asupra activităţii acesteia;
3.Să fie demis Procurorul General şi Preşedintele Curţii de Apel ca instanţă de Contencios Administrativ;
4.Să se constate existenţa circumstanţelor de dizolvare a Parlamentului, să fie dizolvat Parlamentul şi să fie numită data alegerilor parlamentare anticipate.

DACĂ NU VOR FI ACCEPTATE CONDIŢIILE PREZENTULUI ULTIMATUM, PE DATA DE 30 IANUARIE, ÎNCEPÎND CU ORA 10:00, MIŞCAREA POPULARĂ ANTIMAFIE VA ÎNTREPRINDE MĂSURI PENTRU PERECLITAREA ACTIVITĂŢII PÂNĂ LA PARALIZARE COMPLETĂ A ACTIVITĂŢII UNOR INSTITUŢII PRIVATE DUPĂ CUM URMEAZĂ:

1.VICTORIABANK(Str. 31 August 1989, nr. 141);
2.HOTELUL CODRU (Str.31 August 1998, nr. 127);
3.GLOBAL BUSINESS CENTRU (Bd. Cantemir 111);
4.S.A. IPTEH (Bd. Ştefan cel Mare 65);
5.EUROSIM SRL (Bd. Dacia 54/1);
6.CLUBUL DRIVE (Str. Calea Orheiului 109);
7.HOTELUL NOBIL (Str. Mihai Eminescu 49).

Principiul nostru este simplu: Voi aţi atacat instituţiile statului, noi vom ataca business-ul vostru.

Acţiunea de protest din 30 ianuarie 2012, va constitui doar începutul unei ofensive generale împotriva clanurilor oligarhice pentru eradicarea definitivă a fenomenului mafiot din viaţa politică şi economică a Republicii Moldova.

CHEMĂM FORŢELE POLITICE, INSTITUŢIILE SOCIETĂŢII CIVILE ŞI SIMPLII CETĂŢENI SĂ SE ALĂTURE LUPTEI NOASTRE.

JOS MAFIA!

DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE REPUBLICA MOLDOVA ŞI CETĂŢENII EI !

12 comentarii

  1. Valenta

    Mocanu are dreptate si sustin Miscarea Anti-Mafie.
    Cerem exproprierea oligarhilor care s-au imbogatit prin delapidari si operatii ilegale si tot felul de inselatorii.
    Jos clanurile mafiotice din Judecatorii, Curtea de Apel, Curtea Suprema, Procuratura… Jos mafia, afara hotii! Cerem sa fie judecati toti mafiotii. VREM UN STAT DE DREPT!

  2. Anatol Marin

    Cu totul sunt de acord,dar de ce Dumnezeu ar trebui să binecuvînteze structura mafiotă “statalistă” a creaturii stalinist-hruşcioviste Republica Moldova?
    După mine, e un non sens.Pe de o parte ne chemaţi să luptăm cu aceste structuri mafiote, la urmă însă spuneţi că Dumnezeu să le binecuvînteze. Ce facem,luptăm pentru lichidarea consecinţelor pactului Ribentrop-Molotov,(structurile acestei “statalităţi” constituind mama mafiei pe teritoriile româneşti dintre Nistru şi Prut,după cum am înţeles eu) sau îl rugăm pe Dumnezeu să le binecuvînteze?

  3. gaston

    Haha 😀 razbejalisi. Cei drept miscarea puternica Antimafie care este foarte puternica si are multi sustinatori are puterea sa scoata in strada milioane !!!

  4. Doi ani și jumătate de guvernare a AIE mă face să-i dau dreptate lui Mocanu.Pute-ți să nu alegeți președintele țării încă trei ani,dar să nu faci nimic pentru a stîrpi corupția,mafia și hoția din țară,să nu faci nimic pentru a-i trage la răspundere pe Voronin și acoliții lui pentru hoțiile lor,pentru evenimentele tragice din 7 aprilie ș.a.,este o bătaie de joc de cetățenii acestei țări. Pentru ce a-ți cerut mandatele de la noi? De ce cei mai mari hoți și mafioți sunt la guvernare? Aceeași procurori,judecători,polițiști,miniștri și conducători corupți.Sunt de acord: VREM UN STAT DE DREPT!

  5. Anatol Marin

    M-a amuzat mult iniţiativa cu referendumul a stataliştilor din AIE,Numai la ce nu-s în stare ăştea pentru ca numai ei să-şi păstreze locurile privelegiate la “treuca statalistă”?Da,într-un fel îi prostesc pe ceilalţi statalişti care vor şi ei la treuca statalistă,au pornit pe schimbarea regululor de joc în timpul jocului.Ar fi fost corect,dacă într-adevăr îi doare de deblocarea situaţiei cu alegerea preşedintelui,să realizeze acest referendum odată cu alegerile parlamentare (s-ar economisi bani),sau şi mai simplu,să aleagă vre-un Oazu Năntoi ca preşedinte.Dodon l-ar fi votat,socialiştii lui ar fi pierdut din reyting,dacă refuzau.
    Dar,mă întreb eu şi vă întreb şi pe d-ră,ce avem,noi,simplii cetăţeni dacă nişte statalişti mai corecţi,care nu vor putea fi acuzaţi de comunişti de uzurpare de putere,ar veni în locul stataliştilor din AIE,ce se ţin şi cu dinţii,şi cu ghearele de putere?(Doamne fereşte să ne vină “roşcaţii comunişt” la putere,e răul cel mai rău posibil,deşi iniţiativa AIE-ului cu referendumul le toarnă foarte muiltă apă la moara lor)
    Dacă,să le zicem convenţional “stataliştii uzurpatori”(AIE) vor fi schimbaţi cu alţi statalişti, “corecţi” din punct de vedere legal,noi,simpli cetăţeni nu vom avea de cîştigat exact nimic.Se vor duce unii de la treuca statalistă şi vor veni alţii.
    Noi,marea majoritate a cetăţenilor,vom avea de cîştigat doar atunci cînd va dispărea treuca statalistă a creaturii stalinist-hruşcioviste Republica Moldova,imensele sume utilizate pentru menţinerea Ministerului de externe cu ambasadele lui,parlamentului,preşedenţiei etc.vor fi cheltuite pentru sistemul social,ce după cîte ştiu din an în an se confruntă cu problema creşterii numărului de beneficiari şi scăderea numărului de contribuabili.
    Iar pentru a nu deveni jertfele nici a stataliştilor “uzurpatori”,nici a stataliştilor “corecţi”(ce nu pot fi acuzaţi că au încălcat legea)nici a comuniştilor,nu e mai simplu să aducem la putere un partid ce ar realiza reîntregirea naţională românească pe Prut?

  6. Anatol Marin

    Iată ce i-am scris lui S.Mocanu,după ce i-am vizionat ultima sa transmisie pe internet(11.01.2012)
    Titlu:Ca luptători sunteţi buni, – învingători însă fără noi,niciodată!

    Într-o luptă poate să învingă acel ce ştie a utiliza toate oportunităţile spre aşi apropia victoria.D-ta,d-le Mocanu,prin răspunsul care l-ai dat cînd te-au întrebat dacă Ion Africanu (John Onoje) face circ,ai demonstrat că nu poţi atrage nici pe cei care gîndesc,sunt la curaj şi spirit ca d-ta .
    Am discutat cu el,am văzut ce băiat este,la fel ca d-ta spune şi despre mafie,şi simţind că mai multe plusuri decît minusuri poate aduce mişcării naţionale şi luptei cu mafia,l-am ajutat să se convingă că locul lui e la noi în PNL,unde domnia sa a scris cerere.
    Sunt de acord cu toate argumentele ce le înaintezi împotriva sistemului mafiot creat de comunişti aici în 1944,(mi-a fost mai uşor să vă înţeleg deoarece Plahotniuc e din satul tatălui meu,unde mi-au rămas rude care mi-au spus mai multe detalii interesante despre acest excroc deoarece au locuit cu el în sat şi au fost şi colegi de şcoală),iată însă ce nu pot înţelege:Crezi d-ta sincer că în creatura statalistă stalinist-hruşciovistă va putea lua amploare o Mişcare antimafia atît de puternică,încăt să pună la respect, de una singură,caracatiţa mafiei? Eu – nu.
    Cu toate că sunt de acord cu aproape tot ce spune-ţi,convingerea mea e că sistemului mafiot i se poate aduce prejudicii serioase doar atunci cînd se va da o lovitură puternică – treucii lor – structurile de “stat” a “Republicii Moldova”.Asta se poate de realizat doar atunci cînd mai mulţi vor înţelege că cea mai scurtă cale de a le strica planurile mafioţilor locali este Reîntregirea naţională românească.,adică reîtregirea cu ţara noastră România.
    Aşa că, în afara conjugării eforturilor Mişcării antimafie cu obiectivele unioniste a PNL-ului,nu văd cum ar putea să acceadă în parlamentul de la Chişinău.Oamenii,cu mintea trează,îşi împart opţiunile între noi( PNL )şi Mişcarea antimafie.De ce să nu le uşurăm alegerea prin a face un front comun?Nu vom “lucra” pe acelaş segment de electorat,dezbinîndul,dimpotrivă îl vom uni,devenind o forţă mult mai serioasă împreună,decît răzleţiţi.
    Iar în privinţa circului lui Ionică Africanul,a mişcării Hyde Park şi a altor organizaţii şi circuri scopul activităţii cărora e aceleaş ca al nostru, să fim capabili să le unim într-o forţă unică pentru a da lovituri conjugate caracatiţei mafiote,răzleţiţi,nu vom fi un pericol serios pentru mafia ce deţine banii,puterea, mass/media,etc.

  7. Valenta

    Trebuie la maxim sa colaboram cu toti adevaratii patrioti, in deosebi cu cei care au viziuni unioniste; sa lasam ranchiuna la o parte si interesele inguste de partid. Evident, fiecare formatiune politica trebuie sa-si promoveze platforma dar nu luptand si demoland compatriotii din celelalte partide.

    De exemplu, stiu la sigur ca PNL ar castiga mai multe voturi la alegeri, daca ei ar sti intr-o forma diplomatica sa colaboreze cu cei care, evident, fac eforturi considerabile pentru a curata RM de mostenirea comunista, inclusiv de clanurile mafiotice din Justitie.

    Dar, vedeti dvs., ca unii analisti politici si blogheri lovesc doar in cei spre care au fost asmutati de cei care le platesc hamaiala… Astfel apare o periculoasa dezbinare in societate care se poate solda cu o catastrofa politica – revenirea comunistilor la putere!
    DUMIRITI-VA, oameni buni!
    Evident ca Filat si guvernul condus de el a putut sa faca putin in aceasta perioada, in special in reformarea justitiei, din cauza PCRM care a boicotat si a PD – cuibul naparcilor, a celor mai diabolici talhari,,,
    CE PUTEA SA FACA FILAT???
    Nu-l scutesc astfel de responsabilitatea ce o are, dar daca este sa analizam obiectiv, la rece, oare nu ne amintim cine si cum au boicotat reformele in Justitie?

    TREBUIE SA STIM SA DEOSEBIM GRAUL DE NEGHINA!
    Filat a fost boicotat din toate partile, chiar si de cei din AIE si din guvern. Bine macar ca a dat dovada de calmitate si pas cu pas a aratat adevarata fata a lucrurilor si a celor din PD.
    Scriu aceste observatii aici, ca o sugestie Dlui Mocanu, pentru care am o mare consideratie pentru curajul si verticalitatea sa, dar…,
    ATENTIE MARE, SA NU DEVENITI o formatiune politica mereu cu 1,00% la alegeri, doar din motivul ca nu stiti sa colaborati cu ceilalti compatrioti!

    Nimeni fiind singur, fara aliati, nu va putea face ceva in RM. PLDM este un partid puternic dar, vedeti, tot nu poate multe sa faca. Numai prin eforturi comune se poate de eradicat saracia si de starpit mafia!
    Uniti-va FRATILOR, numai asa veti avea izbanda!
    Stiu ca si Filat nu este ideal, dar cine este? Cati oameni competenti avem, de mai lovim si in ei chiar noi???
    Unirea trebuie mai intai sa o realizam aici, la Chisinau, intre noi patriotii si oamenii de buna credinta! Doamne ajuta!

  8. De ce unul e Vladimir si altul Vlad, pe cand ambii sunt Vladimiri si ambii isi mai atribuie ocazional si prenumele Vlad.

    Sau se ia in vedere ca Plahotniuc s-a dezis de numele Ulinici si implicit si de cel de Vlad.

    Ar trebui numiti Vladimir-Vlad sau Vlad(imir)

  9. Ion Lazar

    Buna ziua d-le Mocanu. In primul rand aveti grija ca manifestarile sa fie in cadrul legal. In al doilea rand este foarte important numarul de participanti la aceste pichetari .Si ultimul lucru care doresc sa-l spun. Tara noastra are nevoie de o forta noua ,formata din oameni destepti ,dar si cinstiti – forta a treia. Cu parere de rau pana ce aceasta forta lipseste.

  10. Valdik

    Victoria Banc –HOŢi – impreuna cu echipa lui Plahotniuc.

    In urma tranzactiilor ilegale efectuate de Victoria Banc
    cu firma fantoma “Hazar-Construct” , au fost vindute apartamente si spatii comerciale de pe str. Mircea cel Batrin 22/5, si ca urmare oamenii au ramas si fara bani si fara spatiile lor achitate 100%.
    Dupa o perioada de 3 ANI de zile VictoriaBanc a facut abuz cu paza particulara, spărgînd cu forţă lacatele din spaţiile oamenilor !!!

  11. людмила

    Господин Мокану очень прошу Вас помогите получить консультацию ,к кому мне обратиться с жалобой на судью которая. вынесла незаконное решение. я хочу назать не только судью , но и представителя фабрики который вошел в сговор с судьей.есть документы по которым видны все арушения которые были допущены. С уважением Людмила

  12. Felicitari pentru ceea ce faceti! trebuie mult curaj si rabdare sa ti piept mafiei.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*