Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Presa din Republica Moldova NU este liberă

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieri, ziarul Adevărul a publicat o investigaţie prin care informează opinia publică despre faptul că Președintele Curții de Apel, Ion Pleșca, a luat în doar doi ani de zile (2010-2012) credite de zeci de milioane de lei de la două bănci pentru firma fiului său, Nivali-Prod, care deţine 25% din acţiuni.

Conform investigaţiei, ex-deputatul Sergiu Grădinaru, cel care deține în prezent funcția de consilier al pretinsului premier al regiunii transnistrene, este acţionar majoritar, cu 61,06%, la firma Nivali-Prod. Este vorba despre același Grădinaru care, recent, a fost numit în fruntea unui grup de lucru care să elaboreze politica internă a Tiraspolului.

Mişcarea Populară Antimafie a urmărit modul în care a fost oglindită această informaţie de o importanţă majoră pentru opinia publică în presă şi îşi exprimă regretul că în loc de câini de pază ai societăţii, unele surse din mass-media, au devenit “căţeluşi de companie” ai reprezentanţilor Mafiei din Republica Moldova. Reiterăm convingerea noastră că presa din Republica Moldova nu este liberă şi este plătită de persoane influente din mediul politic – oglindirea cazului Pleşca este un semnal clar în acest sens.

Vă prezentăm mai jos Lista mijloacelor mass-media care au preluat investigaţia făcută de Adevărul, cu menţiunea că, din păcate, ProTV s-a limitat la prezentarea acestei informaţii doar pe portalul său de pe internet, omiţându-l la Buletinul de ştiri de la televiziune:

1. Adevarul (a făcut investigaţia)
http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Judecatorul-datorii-zeci-milioane-banci_0_777522256.html

2. Centrul de Investigatii Jurnalistice
http://www.investigatii.md/index.php?art=606

3. JurnalMD
http://www.jurnal.md/ro/news/pre-edintele-cur-ii-de-apel-cu-datorii-de-zeci-de-milioane-la-banci-366543/

4. InProfunzime
http://www.inprofunzime.md/stiri/politic/un-judecator-a-gajat-acelasi-apartament-ca-sa-ia-imprumuturi-de.html

5. ProTV
http://m.protv.md/stiri/politic/un-judecator-a-gajat-acelasi-apartament-ca-sa-ia-imprumuturi-de-1.html?

6. YAM
http://yam.md/ro/story/1029262

7. EPRESA
http://epresa.md/politic/un-judecator-a-gajat-acelasi-apartament-ca-sa-ia-imprumuturi-de-milioane-de-lei-de-la-diferite-banci

8. CLICK
http://news.click.md/story/judecatorul-cu-datorii-de-zeci-de-milioane-de-lei–42371

9. Radio Orhei
http://radioorhei.info/?p=25686

Mişcarea Populară Antimafie

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*