Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

TAMBOVSKII VOLK TEBE DRUG, TOVARIŞCI Y BRAT, VASEA!

      Săptămâna trecută, ex(tra)-Prim-ministrul Vasalu Tar(i)lev(îi) a anunţat despre crearea Asociaţiiei Obşteşti „Preietenii Rusiei în Moldova”. În principiu, Vasalu Tar(i)lev(îi) procedează corect.  Moldovenii nu trebuie să inventeze roata şi să se ocupe de tot felul de „prostii” cum ar fi democraţia, statul de drep, economia de piaţă şi multe altele – lucruri pe care nu le pot face şi pentru care Vasalu a pierdut degeba 7 ani în funcţia de Prim-ministru.


          Moldovenii pot face bine un  singur lucru – „drujbă” şi dacă asta pot face, asta trebuie s-o facă. Timp de 50 de ani  locuitorii acestui plai mioritic au produs „drujbă” în cantităţi industriale. Mai mari producători de „drujbă” în Uniunea Sovietică au fost doar ciukcii, fapt de neglijat dacă punem la bază criteriul calităţii. „Drujbă” de calitate superioară, altfel spus, „drujbă” adevărată şi în stare pură poate fi doar „drujba” moldovenească, pentru că ea este stropită, în mod obligatoriu, cu „jin de-a nostru, di casî”, îndulcită cu un zîmbet languros şi jilav de tanspiraţie stoarsă cu hărnicie de sub cuşma brumărie de cîrlan, servită cu capul plecat în semn de respect pentru „drug” şi cu fundul băgat departe, în urmă, în semn de dispreţ pentru duşmanul lui american. 
          După 1991, o generaţie întreagă de moldoveni a părăsit meleagurile mioritice şi rătăcesc pragmatic prin ţări străine, fără să-şi cunoască adevărata lor vocaţie pentru „drujbă”. Iată de ce, ideea lui Vasalu Pavlovici este imperios necesară şi trebuie înscrisă de doctorul Stepaniuc cu litere de aur în letoăpiseţul ţării Moldovei ca prima ispravă, demnă de memoria lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, Sfânt şi încă o dată Sfânt, prima, după declararea independenţei, n-ar mai avea parte de „drujbă” protogoniştii în vecii vecilor, suveranitatea mamii lor!

7 comentarii

  1. Maestru

    Nota 10 cu plus pu PR-shishii matale Domn SM.

    Nota 2 matale stii si tu singur pu ce…

  2. Cred ca domnul Vasalu sa gindit la aceasta asociatie, cind sa intilnit cu prietenii la o bere 🙂 Cred ca nu are ce face el cu timpul liber, si sa gindit ca aceasta ar fi o metoda ideala de spalare a banilor 😉

  3. Sergiu Mohoritu

    un text scris foarte prost, desi se putea de dat cu pararea ceva mai serios. Doar ai suflat in borsul guvernarii comuniste vreo 3-4 ani. Iar acum scuipi in acelasi bors, stropindu-te cu el. Nu stiu ce PR-shishi are omuleanul ista, dar tot la cota de 0,001% ramine.

  4. Ou

    …si cine-i ‘drujba’ acilea in comentariu .,..’drujba’ comentatorului sau comentatorul drujbei ?

  5. Maestru

    Opa Draga SM, dar unde e coment-ul meu?!

    p.s. nici nu iti inkipui ce se va intimpla de mi lai cenzurat…

  6. sergiu mocanu

    Nu-mi inchipui ce se va intimpla de ti l-am cenzurat. dar intrucat comentariul tau a fost sters dintr-o eroare tehnica, sa am pardon.

  7. Maestru

    ok, ca prima data se accepta 😉

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*