Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Filat şi Plahotniuc au jucat tănănica pe suferinţa familiei lui Sorin Paciu

Întrucât am fost învinuit că am încălcat prezumţia nevinovăţiei trebuie să vă spun că noi, Mişcarea Populară Antimafie, am aplicat şi vom aplica în continuare pentru demnitarii de stat, pentru această conducere a Republicii Moldova, numai şi numai principiul vinovăţiei până atunci când vor începe a funcţiona instituţiile statului şi până vom descotorosi ţara asta de mafia care s-a cuibărit la guvernare.

Am făcut acea declaraţie promptă atunci, pentru că a trebuit să apăr nişte oameni care s-au ocupat de colectarea acestei informaţii cu riscul pentru familiile lor şi pentru viaţa lor. Tocmai din cauza aceasta, este ridicolă declaraţia Procurorului General care invocă incomodităţile pe care le-a creat declaraţia mea familiei lui. Familia lui trebuia să ştie din momentul în care el a devenit Procuror General şi s-a angajat în slujba lui Plahotniuc că lor li se poate întâmpla orice.

Bilanţul pozitiv al declaraţiei din 6 ianuarie 2013:

Ştim cu siguranţă la ora actuală că Sorin Paciu a murit împuşcat şi nu în urma unui accident rutier, cum au încercat să muşamalizeze acest caz până a deveni el public.

Ştim că Gheorghe Creţu şi pădurarul Stepanchevici nu-şi asumă omorul acestui tânăr, aşa cum şi-ar fi vurut cei care ascundeau şi tăinuiau această crimă să o facă pe întuneric la adăpostul instituţiei de stat Procuratura Generală a RM.

Ştim că poliţia în complicitate cu PG a tăinuit acest caz. Repet încă o dată: Ministerul de Interne, poliţia din RM, a tăinuit cazul şi Ion Bodrug a recunoscut acest lucru în conferinţa de presă când a spus că Procuratura nu i-a informat – Procuratura nu era obligată să-i informeze, poliţia era obligată să meargă şi să culeagă probe la faţa locului şi să înscrie această crimă în jurnalul nr. 1, asta este o regulă pe care cunosc toţi poliţiştii şi s-au râs de ei, de viceministrul de interne au râs cu plâns împreună de la ultimul sergent din stradă până la generali.

Ştim, la ora actuală, că Zubco a fost la acea vânătoare – ceea ce nu a recunoscut deocamdată puterea, puterea nu a recunoscut că acest tânăr a fost omorât de Zubco şi eu cu această ocazie mai declar încă o dată, tânărul Paciu Sorin a fost împuşcat de către Zubco Valeriu, Procurorul General al RM – laşul care acum se ascunde pe undeva şi nu iese în public.

Nu ştim unde este arma crimei, asta tot nu putem cunoaştem şi nu ştim dacă mai există această armă şi nu ştim ce s-a întâmplat cu toate celelalte arme care au fost la vânătoare. Singurul lucru pe care îl ştim este că acele arme au fost curăţate. Orice expert ştie că dacă s-a săvârşit un omor din imprudenţă, din greşeală şi dacă omul nu a avut intenţia să omoare acel om şi nu are intenţia să ascundă această crimă – nu curăţă arma.

Ce ne spun ei poveşti? Chiar ne au de proşti atunci când ne spun că procuratura a luat asupra lei cazul, procuratura are expertiză? Să se adreseze procuratura la poliţie sau la Ministerul Justiţiei unde este expertiză să predea armele? Absolut nimic nu s-a făcut pe acest caz şi dacă nu-l făceam public, cazul era muşamalizat până acum.

Nu ştim cu siguranţă unde este cadavrul lui Sorin Paciu şi cu această ocazie eu am să vă dau dumneavoastră un document. În rezultatul unei intoxicaţii care au făcut-o cercuri apropiate din poliţie ale lui Filat, s-a speculat că cadavrul lui Sorin Paciu a fost dus la Odesa. Am să vă dau un document de la crematoriul din Odesa, unde o să vedeţi că nu este trecut pe listă cadavrul lui Sorin Paciu şi am să vă rog pe dumneavoastră ziariştii să păstraţi acest document căci în cazul unei anchete va fi nevoie de el pe parcurs.

La ora actuală, nu avem nici arma crimei şi nici cadavrul, nu ştim unde se află, nu-l avem în cătuşe nici pe făptuitorul acestei crime Zubco Valeriu, care nu este în cătuşe doar din motivul că este şeful acestei instituţii – Procuraturii Generale.

Această crimă care s-a produs din imprudenţă s-a transformat într-o crimă odioasă şi făptaşii acestei crime odioase sunt Plahotniuc Vladimir, stăpânul lui Zubco şi Vladimir Filat care a reuşit să devină co-stăpân al Procurorului General. Tranzacţia dintre Plahotniuc şi Filat s-a produs încă atunci când Sorin Paciu se zbătea între viaţă şi moarte, în rezultatul acestei tranzacţii politice dintre Filat şi Plahotniuc, Ion Bodrug a ajuns vice-ministru de interne, iar Alexandru Jizdan ar urma să ajungă şeful Comisariatului General de Poliţie după aplicarea Legii de reformare a poliţiei. Alexandru Jizdan care este poliţist cu epoleţi şi cu lumea criminală în spatele lui. Complici la această crimă este Vladimir Filat şi Vlad Plahotniuc, încercarea lui Filat de a se eschiva acum este pentru că Filat nu este un trădător şi un laş de ocazie, ci este unul de meserie şi trebuie să fii Ghimpu la cap să faci vreo alianţă cu Filat sau cu Plahotniuc.

Eu aştept demisia in corpore a lui Filat, Plahotniuc şi Zubco, precum şi a ministrului de interne care au ascuns această crimă. Apropo, viceministrul Bodrug avea pe masă Raportul Comisarului de la Fălești, care a fost presat verbal să nu dea niciun raport asupra acestui caz. El simțind că se apropie funia de par, că se face o investigație paralelă, n-a rezistat și a trimis acest raport, pe care ei îl aveau deja în săptămâna cealaltă, până a ieși eu la conferința de presă.

Repet încă o dată, Filat vrea să iasă basma curată din istoria asta după o complicitate cu Plahotniuc. Și toate vorbele lui precum că el acuma va merge până la capăt sunt povești de adormit copiii. Unde până la capăt? Ca să poată merge într-o acțiune până la capăt trebuia să nu-și cumpere avion, trebuia să nu care bani cheș din țara asta, trebuia să nu controleze schemele la vamă, să nu fie șantajabil! La ora actuală, n-are cum să scape din îmbrățișarea fatidică a lui Plahotniuc. De ce credeţi că trâmbițez de doi ani de zile că avem o conducere cinică și mafiotizată?

Rrepet ceea ce am spus noi, Mişcarea Populară Antimafie întotdeauna: Misiune de Supremaţie a Legii – de asta este nevoie în RM! Avem nevoie de un grup de experți care ar examina acesta şi alte cazuri de rezonanţă.

Îmi exprim încă o dată pe această cale regretul şi îmi pare foarte rău că pe suferinţa acestei familii s-a jucat tănănica de către conducerea RM, de către Filat şi Plahotniuc.

Demisia Procurorului General şi suspendarea lui înseamnă începutul sfârşitului lui Plahotniuc şi al lui Filat. Eu voi continua această luptă pe care am început-o doi ani în urmă. Voi continua să adun oameni în jurul meu, să fac o Mișcare viguroasă ca să-i înlăturăm de la conducere.

Conferinţa de presă din 9 ianuarie 2013

1 comentariu

  1. Alic

    Poate știți, dar cum de permite Filat lui Plahotniuc ca Institutul National de metrologie și standardizare sa fie raiderit? El va fi privatizat, deci personalizat furat de… fără sa-și deie seama lumea… Astăzi Institutul este divizat, sfărâmat, furat, defăimat, de finul lui Lazar – Dragancea în cârdășie cu jucătorul de jocuri de noroc Onceanu, Vechii lucrători sunt hartuiți, Un nou Director al Centrului de metrologie careva Harea cumatru cu Hodorogea este numit în funcție după un concurs dubios… Păcat țara noastră Păcat Moldovioara noastră. Nici tu lege nici tu ordine…

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*