Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Declaraţie de presă: Guvernul Leancă va fi o pradă mult mai uşoară a Mafiei, decât Guvernul Filat

Dacă Guvernul Leancă va fi investit sau nu depinde de Plahotniuc. Acum, de Filat nu mai depinde absolut nimic. Guvernul Filat a fost o pradă a Mafiei, iar Guvernul Leancă va fi o pradă mult mai uşoară şi nu are nicio şansă să devină un Guvern pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, ci va fi un Guvern de Ruşine Naţională.

Alinaţa pentru Integrare Europeană a produs trei cadavre politice: Filat, Lupu şi Ghimpu. Actualmente, ceea ce deranjează foarte mult este alianţa care se produce în umbră dintre Plahotniuc şi familia Voronin. În spatele a tot ce se petrece acuma în spaţiul politic este şi un aranjament dintre Voronin şi Plahotniuc, or, Filat, Ghimpu şi Lupu nu mai contează.

Aceste negocieri pentru formarea unui nou Guvern sunt ceva între resuscitare şi priveghere a AIE. Filat va avea numai să-şi înghită amarul înfrângerii celei de pe urmă şi a meritat-o pe deplin, pentru că a dat dovadă în spaţiul public că este un minciunos patologic, care minte deja pentru orice eventualitate.

Cât priveşte descoperirile lui Butmalai şi Cimbriciuc, acestea sunt persoane dubioase care încearcă în PLDM să emită un fel de luptă împotriva Mafiei. Mişcarea Populară Antimafie a dat semnale în repetate rânduri că Alexandru Tănase şi Mihai Poalelungi sunt uneltele lui Plahotniuc. Acum vor apărea foarte multe copii ale mesajului Antimafie – toţi sunt o apă şi-un pământ: şi Filat, şi Butmalai, şi Cimbriciuc, şi Ghimpu, şi toată gaşca de reformatori din PL, pentru că toţi şi-au încălzit mâinile la banii lui Plahotniuc.

Dacă nu era acest „aghitprom” de televiziuni ale lui Plahotniuc şi ale lui Filat, situaţia din RM demult era clară. Mişcarea Populară Antimafie abia pătrunde prin propaganda asta a lor care debordează de pe ecranele tv şi în publicaţii periodice. Dacă aceste televiziuni nu le-ar fi drapat nula lui Plahotniuc şi Filat, nu ajungeam astăzi să vorbim despre descoperirile pe care le fac două personaje dubioase Butmalai şi Cimbriciuc.

Totodată, dacă Guma va fi extrădat autorităţilor române sau nu depinde de cum vor avea loc discuţiile la masa tratativelor privind „valorile europene”, pe care chipurile le discută ei acuma, pentru formarea guvernului, pentru că, în mod normal, procuratura ar trebui să ceară urgent ridicarea imunităţii deputatului PD Guma.

Cât pribveşte Mihai Ghimpu, acesta a ieşuat nu acuma, când PL-ul s-a scindat şi reformatorii au decis să rămână la „treucă” şi să-l împingă pe Ghimpu în opoziţie, ci atunci când n-a avut un plan de integrare europeană pentru Republica Moldova, un plan românesc de integrare europeană, pentru că, aşa cum spuneam altă dată, democraţia europeană este tradusă în limba română şi Republica Moldova are nevoie de un partid care ştie să pună problema europeană dintr-o perspectivă românească, iar partidul lui Ghimpu a ieşuat pe mâna lui Ghimpu, care a intrat în jocuri mafiote în loc să realizeze un program românesc de integrare europenă.

Mişcarea Populară Antimafie are o agendă proprie. Pe 27 august 2013, va avea loc Congresul Mişcării Antimafie la care se va adopta Programul Mişcării întitulat „A Doua Republică”, pentru că noi considerăm că Prima Republică a ieşuat pe mâna tuturor conducătorilor şi a clasei politice care au fost până acuma, iar odată cu venirea mafioţilor la guvernare, Actul declarării independenţei s-a epuizat. La ora actuală, Republica Moldova are nevoie de o altă perspectivă şi această perspectivă o va da Mişcarea Populară Antimafie. Actualii mafioţi vor fi surprinşi în viitorul scrutin, fie în toamnă, fie la primăvară, ce forţă va deveni Mişcarea Populară Antimafie.

27 mai 2013

Sergiu Mocanu

Liderul Mişcării Populare Antimafie

 

2 comentarii

  1. alex

    Dragă Sergiu, iţi apreciez mesajul şi curajul fără rezerve. Ştim că este aşa, Dumnezeu să te ajute.
    Sunt un frontist vechi şi te cunosc bine, dar pentru victorie este puţin. Ţin minte că mai era Dl Dumitru Osipov, pe care îl porecleaţi „polevoi comendir”, îmbrăca ciubotele şi trenciul de piele şi mergea din sat în sat, îndiferent că era ploaie, frig, zăpadă; eraţi extraordinari, inteligenţi, iuţi, echilibraţi, lumea vă aştepta să vă vadă. Se vorbea că l-au ucis şi lucru extraordinar, o lună în urmă l-am văzut la Hânceşti, ducând o adunare la Asociaţia Pro-Basarabia şi Bucovina cu o mulţime de lume. Acelaşi viguros şi inteligent. L-am întrebat despre tine, cum ai nimerit tu la Voronin -interesant răspuns, a zis că este şi partea lui de vină. Trădarea lui Roşca era simţită clar şi fiindcă Voronin voia să ia la lucru tehnocraţi şi o declarase deschis pentru tot poporul, iar tu la acel moment erai certat dur cu Roşca. El ţi-a spus că trădarea lui Roşca e ca şi făcută, şi te-a sfătuit să te furşezi în echipa lui Voronin ca să-l întâlneşti pe Roşca atunci când va sosi acolo şi nu va mai putea ascunde faptul. Dacă-i aşa – e bun lucru şi bine organizat de voi şi i-aţi luat ţiutul lui Roşca, care voia să construiască poveşti.
    Dl. Mocanu, dacă mai sunt aşa oameni ia-i în mişcare şi aşa vom câştiga toţi. Alegeţi şi adunaţi oameni care au făcut studii în România şi sunt în diaspora. Vreţi voi nu vreţi, alegeri anticipate o să fie. Să-i mulţumim României că este alături şi nu va permite tontălăilor să ne terfelească până la capăt. Tare frumos ai zis că România a tradus Europa în limba Română și pentru basarabeni. Păzește-te de nebuni. Te susținem întru totul: Alex, Petru și Gheorghe. Hânceștiul e cu tine.

  2. Igor

    Sa de Dumnezeu sa fie asa, pentru ca deja nu se mai poate!!! Dar ma tem ca nu se va schimba nimic, inca muuulta lume este zombata, pentru 100 lei voteaza pe cine i-i da, nu se gandeste la viitor.
    Munciti si luminati mintile la cati mai multi oameni, succes!!!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*