Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Pentru Adrian pictura este o stare pe care el o trăieşte aidoma filosofilor aflaţi mereu în căutarea adevărului

      

Noi, colegii domnului Sergiu Mocanu, i-am cerut acordul

să plasăm pe blog un material despre fiul său Adrian, pe care il

cunoaştem de ceva timp. Ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian în

ultimele patru zile nu poate fi numit altfel decât AGRESIUNE

CRIMINALĂ POLIŢIENEASCĂ.

ADRIAN, SUNTEM CU TINE!!!

Vizualizaţi mai jos o culegere de picturi ale lui Adrian

 

PICTURA ESTE O STARE

Mă conving de acest adevăr ori de câte ori întâlnesc oameni îndrăgostiţi de penel. Poţi să faci şcoală şi poţi să nu o mai faci. Pentru că pictura este acea stare ce te face să te trezeşti noaptea, să întinzi pânza şi să vorbeşti… în culori. O stare, care, poate, îţi exprimă cel mai bine trăirile, emoţiile dintr-o lume pentru care nu întotdeauna îţi ajung cuvinte.

Adrian Mocanu este unul dintre împătimiţii de penel. Chiar dacă face Universitatea Internaţională de Management, sufletul lui aparţine „stării”. A făcut Şcoala de Arte Plastice „Igor Vieru”, clasa lui Igor Savin. La început, a fost foarte atent la „jocul” luminilor şi al culorii, ca mai apoi, în toiul studiilor, talentul să i se dezlănţuie tinereşte şi să se împrăştie în zeci şi chiar sute de lucrări în creion, acuarelă, ulei. Pe undeva, a moştenit talentul unchiului său, Iosif Bejan, care a ajuns să picteze şi în Italia.

Cele mai bune lucrări ale lui Adrian se găsesc în fondul de aur al liceului. Dar şi acasă se păstrează suficiente mărturii „de liceu” – un Chişinău văzut de pe acoperişul caselor de pe Albişoara, satul bunicii imortalizat în acuarelă, o dimineaţă proaspătă cu mesteceni diafani. Cea mai reprezentativă lucrare e „Singurătate”, un tablou inspirat din poezia lui Bacovia. De aici nu a fost decât un pas spre maturizare. Spre lucrări zbuciumate, agresive, cu ape bătute în ţinte, cu ochi sfredelitori, conştiinţe scoase la mezat, sori în căutare de oameni. Nu a dat nici un titlu ultimilor sale lucrări. Este la latitudinea fiecăruia să vadă ceea ce vrea să vadă.

Ziceam că pictura este o stare. O stare pe care Adrian o trăieşte aidoma filosofilor aflaţi mereu în căutarea adevărului. Îi dorim să nu-şi trădeze niciodată „starea”, căci este un norocos din acest punct de vedere.

Sursa: VIPmagazin, ediţia din ianuarie-februarie 2007

DEMERS
către judecătorul de instrucţiune din cadrul Judecătoriei Rîşcani, mun.Chişinău
pentru aplicarea măsurii arestării preventive

Extras:

“Conform datelor operative de investigatie, care pot fi dezvaluite confidential doar judecatorului de instructie, precum celor rezultate din urmarirea penala, s-a stabilit ca modul de viata a banuitului permite de a-l considera o persoana socialmente periculoasa, care eventual poate fi implicata in comiterea altor fapte prejudiciabile. In acest caz masura preventiva sub forma de arest preventiv poate pozitiv sa influenteze mersul urmaririi penale cit si procesul de obtinere a probelor asupra cazului, si in vederea cercetarii obiective a suspiciunilor organului de urmarire penala in ce priveste coparticiparea banuitului la alte fapte prejudiciabile.”

Demersul a fost semnat de  Angela Pleşca, Procuror în Procuratura sec. Rîşcani, mun. Chişinău

12 comentarii

  1. observator

    M-au uimit foarte mult cele publicate in aceasta sectiune a site-ului. Inca o data am ramas cu trista constatare ca pamantul nostru produce personalitati, dar si o gloata mare de imbecili, care nu ar trebui sa simta mirosul puterii si a bunastarii, caci daca se intampla aceasta din urma – ajungem cu totii in ce suntem acum. REGRETABIL

  2. Galeviciu

    Adrian, fii tare! Suntem alaturi

  3. Maestru

    Cine victima Mocanilor?

    Vrem interviu cu victima!

    p.s. halal de asa mass-medie!

    p.p.s. fara dinti si un plaman, urat Mocanilor, foarte urit

  4. Carolina Cozma

    Suntem cu intreaga familie alaturi de voi!

  5. uncu tutor

    noi tinim pumni petru tine

  6. dorell

    prezumtia de nevinovatie unde este dle.PROCUROR incredibil ce se intampla

  7. dorell

    ADRIAN SI ROMAN sa fiti tarii,astea sunt facaturile unui stat politienesc, desi nui iam cunoscut pe adrian sau roma,dar din ce am vazut,materialul distribuit pe internet, incredibil,ce fac aceste lichele comuniste e posibil sa terorizezi 2 tinerii sai arestezii,sa spui ca sunt pericol public,cel mai mare pericol ………se stiu ei

  8. Valera

    tine-te tare! eu dupa ce am vazut tot materialul pus pe internet si voi mai cauta inca…. mi-a aparut dorinta sa ma fac killer. Voronin nu stiu cum de mai traiesti. Multi ii vor moartea.
    Stiu ce inseamna sa fii pe miina politiei, acolo nu mai ai cuvint.
    Succes! Chiar voi tine pumnii.

  9. Maestru

    vai de mine si de mine, Valerica, fum fara foc nu este…

  10. Valera

    p-u “Maestru”
    ai fost vreodata la discoteca in Chisinau? Ori dai ori iti dau altii… Poate si l-a batut Adrian pe baiatul cela. Dar nici un caz de bataie nu a avut asa urmari, totul fiind cauzat de comunistii nostri. Daca nu era tatal baietilor Sergiu Mocanu un politic care incurca cioarei…. totul era mai simplu.
    p-u Adrian
    Ma bucur ca Romania va sustine. Salutari si de la Tolea.

  11. vasea

    Andriusa,patanii de la Albisoara iti tin pumnii.
    Lasa ca o sa vina sarbatoare si pe strazile noastre si atunci cineva o sa plinga da o sa plinga tare de tot!Dar noi nu vom ierta cum nu au iertat nici ei asta demonstrind-o cu patru baieti morti dupa 7 aprilie si sute batuti.
    Nu-i nimic,lasa ca crestem noi mai mari si o sa le aratam cum bat urmasii lui Stefan cel Mare.

  12. hektor

    Vasea şase ani au trecut de când ai publicat comentariul. Creşteţi odată să ieșim din sărâcia şi fărădelegile astea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*