Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

“Sergiu Mocanu, pilot şi politician de performaţă!” de Sergiu Vatamaniuc

La invitaţia domnului Alexandru Bordian ( pentru care îi mulţumesc) am participat la un offline alături de o echipă de bloggeri, nu că aş fi şi eu un blogger iscusit şi renumit dar na, am şi eu o pagină şi mai mult sunt interesat de astfel de întruniri ce au legătură politică şi socială.

Nu am discutat doar despre politică cu liderul Mişcării Populare Anti Mafie Sergiu Mocanu ci şi despre pilotaj, avioane, aeropoarte şi o mulţime de lucruri importante.

Dar îmi vine mult mai uşor să îmi expun părerea din punct de vedere politic, pentru asta m-a interesat acest eveniment şi chiar dacă sincer am rămas impresionat. De ce ?

Deoarece sunt impresionat de sinceritatea şi încrederea domnului Mocanu, pare a fi un politician bine pregătit şi ştie ce vrea să facă, are carismă de lider, aduce argumente, soluţii, deci vă pot spune că am văzut o pregătire bună, dar care din păcate o stăpîneşte de unul singur dacă e să ne referim la partidul pe care-l conduce. Sergiu Mocanu este brandul acestei mişcări care iese în evidenţă mai mult după cazul Pădurea Domnească , defapt tragicul caz. De ce spun asta ?

Pentru că are nevoie de mai multe feţe cunoscute publicului, nu poţi să lupţi de unul singur, ai nevoie de nişte oameni calificaţi pe care îi poţi trimite în deplasări sau în cadrul unor emisiuni, din cîte am înţeles nu stau ei prea bine la acest capitol.

Mi-a plăcut în special că este un optimist de meserie, are experienţă în arta guvernării de pe timpul cînd activa în calitate de consilier prezidenţial, şi aici vreau să definesc o problemă importantă legată de trecutul domniei sale.

Faptul că Sergiu Mocanu a lucrat sub tutela lui Vladimir Voronin deja stîrneşte controverse şi asta după cazul Iurie Roşca 2005, societatea noastră califică trecutul unui politician drept o trădare, fapt care de multe ori nu este corect, dar asta deoarece nu există acea maturitate politică de care mă leg ori de cîte ori am ocazia. Cultura politică este o problemă majoră a societăţii noastre şi necesită o implicare a factorului politic, ultimul neacordînd mare atenţie din motiv că o societatea subdezvoltată poate fi mult mai uşor manipulată. Probabil anume acest factor a devenit unul dubios pentru electorat mai ales că am auzit mai multe voci din spaţiul nostru politic aducînd ca argument că Mocanu e fost comunist sau mîna lui Voronin, sau a fraţilor Ţopa, adică îl cataloghează ca fiind o piesă şi joacă la comanda cuiva, poate, însă din considerentele mele este foarte puţin probabil.

Avantajul domnului Mocanu este cu siguranţă „răutatea” asta cu care se exprimă, iar moldoveanul are nevoie de un dictator, are nevoie de un conducător sever pentru că de lingăi şi poponari s-au cam săturat, dezamăgit. Sunt sigur că mulţi cetăţeni au văzut în Mocanu o personalitate şi o văd dar poate bulversarea şi haosul care a domnit din 1991 în politica noastră au transformat cetăţeanul într-o „fiară” care nu mai doreşte să ofere cuiva o şansă, şi astfel cad în plasa celor care i-au cumpărat în ultima campanie.

Şi dacă e să fiu sincer atunci chiar mi-aş dori ca la următoarele alegeri să treacă Anti Mafie pragul electoral,depinde deja de modul cum se vor derula evenimentele pînă atunci dar şi cît v-a investi actuala guvernare la următoarele alegeri,  deci merită omul ăsta o şansă!

Sursa: http://sergiuvatamaniuc.files.wordpress.com/2013/09/988230_10200634229477776_950769601_n.jpg

1 comentariu

  1. de mine

    http://www.youtube.com/watch?v=79Dy4RyHV5Y

    Familia Vdovicenco de la Cahul spun că sunt victimele unui atac raider comis de o firmă concurentă, altă dată partener lor, dar care acum le-a acaparat toate imobilele și medicamentele de la Cahul și împrejurimi. Un dosar civil s-a terminat nefavorabil lor, deja au trimis și cerere la CEDO, dar, mai nou, li s-a intentat și o cauză penală, ei acum riscînd amenzi mari sau chiar închisoare pentru o pretinsă escrocherie la adresa celor care le-au luat businessul.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*