Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

1 comentariu

  1. thetruth

    Domnule Mocanu, ideile si cuvintele dvs. uramresc cauze nobile si au o directie corecta. E dificila sau practic imposibila negarea acestor afirmatii, desi unele mai poarta amprenta unor pareri personale decat a unor realitati. Indiferent de acest aspect, e bine ceea ce faceti si desi probabil ca nu-i convingenti pe multi sa va urmeze (sau chiar si sa va voteze), cel putin sunt sanse ca le dati unora un imbold pentru a deveni mai sceptici si a constiintiza realitatea dura de la noi din tara.
    Si daca e sa vorbim de realitatea dura, a trecut suficient timp dupa 1917 si acele metode nu mai rezista timpului, iar dvs. acum creati impresiaa unui Ulianov depasit de timp si limitat in posibilitati. Elitele de mult timp cunosc cum sa controleze masele populare si cum sa patrunda in mintile oamenilor (aceiasi intelectuali o demonstreaza in mare parte prin naivitatea si chiar prostia lor, dar ce sa mai zicem de ceilalti). Si “adunarea” de azi (3 noiembrie) o demonstreaza iarasi.
    Sunt sigur ca cei care impartasesc ideile miscarii dvs. si va urmaresc mesajele oricum nu ar fi iesit in PMAN, iar multimea care a venit si i-a ascultat pe toti acesti “săfi” ma face sa fiu trist. O buna parte din ei au venit destul de sincer si din propriile convingeri (bineinteles convingeri create iscusit pe valul “anti-comunismului” si a conexiunii cu ideea pro-europeana). E si mai trist ca elitele au creat cu succes aceasta imagine binara a puterii si solutia se prezinta ca alegerea “raului mai mic” (o metafora mai “neagra” ar fi alegerea scaunului electric: cel cu curent alternativ sau cel cu continuu). Si inca mai trist e ca nu exista alternativa reala (da, inteleg ca o sa mi se reproseze ca MAF e alternativa, insa sa fim realisti si sa nu confundam alternativa de idei/mesaje cu alternativa de posibilitati)

    … offf, e mult de discutat aici, dar ma limitez la aceste cuvinte care nu rezolva nimic, doar imi creaza o aluzie ca ma implic printr-un mesaj de sustinere

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*