Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Cu patru zile înainte de data limită la care Ministerul Justiţiei urmează să se pronunţe asupra demersului de înregistrare a Acţiunii Populare…

Cu patru zile înainte de data limită la care Ministerul Justiţiei urmează să se pronunţe asupra demersului de înregistrare a Acţiunii Populare, ziarul „Moldova Suverană” lansează un atac murdar şi primitiv la adresa mişcării noastre. Astfel, în numărul de ieri, 13 februarie 2008, la rubrica „Formaţiuni politice sau grupări criminale?”, un anonim care semnează cu numele „Gheorghe Chirtoacă” face un rechizitoriu unor membri AP, insinuând din conţinutul articolului că formaţiunea noastră ar fi o grupare criminală.

„Bratva rvetsea k vlasti” (Criminalii se avântă spre putere) – acesta este stigmatul pe care vrea să ni-l atârne de gât adevărata bratva care a transformat Republica Moldova într-o groapă comună.

Deloc întâmplător, tot ieri, Boris Galan, şeful Direcţiei partide din cadrul Ministerului Justiţiei i-a invitat pe reprezentanţii Acţiunii Populare şi le-a spus, cu titlu de sugestie, că ar fi bine să-şi retragă actele de înregistrare a mişcării. Reprezentantul Ministerului Justiţiei nu a prezentat nicio dovadă clară, doar nişte insinuări privind autenticitatea unor semnături şi o interpretare subiectivă şi a unor formulări din statut şi din alte documente ale formaţiunii, adoptate la Congresul de constituire.

Având în vedere faptele expuse mai sus, în numele Acţiunii Populare, declarăm următoarele:

1. În Republica Moldova, poliţia politică este în alertă de gradul zero. Ca urmare a indicaţiilor de a se ocupa de presa independentă şi de partidele de opoziţie, date SIS-ului de preşedintele Voronin pe 31 ianuarie 2007, campania de anihilare a oponenţilor politici ai actualei guvernări comuniste capătă proporţii îngrijorătoare.

2. Atacul din „Moldova Suverană” şi încercarea reprezentaţilor ministerului Justiţiei de a pune la îndoială veridicitatea actelor de înregistrare a Acţiunii Populare este doar un caz dintr-un şir întreg de abuzuri la care se dedă puterea de la Chişinău în raport cu toţi cei care nu doresc să-i cânte în strună. Prin astfel de acte de intimidare şi şantaj bratvaua oligarhică din Republica Moldova speră să-şi menţină dominaţia şi după alegerile parlamentare din 2009.

3. Respingem toate afirmaţiile calomnioase lansate de ziarul „Moldova Suverană” la adresa unor membri AP şi chemăm această publicaţie să-şi probeze inepţiile în faţa instanţei de judecată.

4. Singura sursă din care „Moldova Suverană” putea să-şi alimenteze acest denunţ calomnios către şeful statului este Ministerul Justiţiei. Dezavuăm acţiunile concertate ale Ministerului Justiţiei şi SIS-ului îndreptate împotriva Acţiunii Populare şi a membrilor ei. Cerem Ministrului Justiţiei Vitalie Pârlog să înceteze activitatea de poliţie politică şi să-şi exercite atribuţiile în conformitate cu Constituţia şi legile în vigoare.

Indiferent de decizia pe care o va adopta Ministerul Justiţiei privind înregistrarea Acţiunii Populare, noi ne rezervăm dreptul de a ne apăra drepturile în instanţa de judecată.

14 februarie 2008
Biroul de presă al Acţiunii Populare

2 comentarii

  1. Walter Lance

    PROCLAMATIA de la CAPRIANA
    ——————————–

    1.
    August 2008: Agresiunea, invazia, ocuparea, razbouil Rusiei contra Gruziei. Inca o data Ursul dansator “Kazaciok” a aratat ce poate face, contra dreptului international, mizand si manipuland unele minoritati nationale, cum ar fi osetinii / circa 70 000 de mii/. Sa nu iutam: Cehoslovacia: August 1968 si Budapesta: 1956 ! Dar si tancurile rusesti mergand peste trupuri lde oameni a Vilnius si Tbilisi in 1991!
    2.
    Moldova va fi o a doua victima in viitorul imediat prin federalizare, ocupare, agresiune, razboi, etc. din partea Rusiei. Franta a avertizat deja lumea. Basescu tace si nu mai stie ce face. Voronin vrea sa se mentina la putere si azi e cu unul, maine e cu altul. UE si NATO sunt cam speriate si ne vor jertvi pentru bunastarea si linistea popoarelor lor. Asa a fost si in alte conjuncturi cu marele LUP de la rasarit. Sa nun ne facem iluziii. Pe noi nimeni nu ne va ajuta, numai noi insine.
    3.
    UNICA NOATRA SALVARE: IMEDIAT de proclamat UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA, prin vointa majoritatii populatiei, prin MAREA ADUNARE NATIONALA de la CHISINAU, Sa salvam ce mai putem salva din acest teritoriu. Transnistria e oricum pierduta si e numai un pretext al Rusiei de a ne tine in sclavia ei. Eventual s-ar putea negocia un schimb de teritorii cu Ucraina pentru cedarea Transnistriei Ucrainei, prin mijlocirea organismelor internationale . Si cat mai urgent!
    4.
    Sa nu dormim iarasi cand am pierdut o alta ocazie in August 1991. Nu avem de ce ne teme! Vointa noastra e sfanta. Sa ne amintim de Tarile Baltice din 1991. Acum ele sunt membre ale UE si NATO. Unica noastra sansa de a fi in Europa unita e UNIREA cu ROMANIA. Nu va faceti iluzii de independenta! Deschideti ochii: ce s’a intamplat in Gruzia,
    se va repeta in Moldova.
    5.
    Si nu clasele politice sau guvernantii vor face aceasta unire, ci oamenii simpli. Avem noi un lider al acestei uniri? Cine este el? De ce tace? Nu dormiti! Treziti-va!
    6.
    Nu mai discutati interminabil despre diferite scenarii ale Rusiei! Actionati cat mai repede spre MAREA UNIRE CU ROMANIA. Tarile Baltice, Polonia dar si alte tari ne vor ajuta.
    Numai asa vom putea fi si noi cetateni ai Europei. Prin UNIREA cu ROMANIA. La inceput am putea avea un statut de autonomie teritoriala cum a mai fost si in 1918; pana la ajustarea standardelor europene si la limpezirea unor minti.
    7.
    Deci la lucru, partidute si politicieni: Creati urgent planuri concrete de desfasurare a acestui mare eveniment. Nu mai pierdeti timpul. Veti ramane in Istorie prin aceste fapte si nu prin nimicnicia certelor. Sculati-va! Marian Lupu, Vlad Cubreacov, C. Tanase, Dumitru Soltan, Leonida Lari, Ilascu, Nicolae Dabija, V.Untila, S.Rosca, A. Salaru, si multi, multi altii, La LUPTA, LA FAPTA, Proclamati cat mai repede UNIREA CU Romania. Caci altfel, vom rata iarasi aceasta unica sansa istorica cum a fost si mai inainte..
    8.
    Nu va faceti iluzii! Dreptatea e cu noi! Eo unica conjunctura istorica si mondiala, cand putem proclama Marea Unire. Parlamentul e pro-comunist. Deci prin vointa poporului, printr-o Mare Adunare Nationala de la Chisinau, Prin sate si case, sa transnitem vorba si ideia UNIRII: bunastare din Europa, cetatenie si pasapoarte romanesti deci si europene, standarde europene la salarii, in viitor, cel putin pentru copii nostri.
    9.
    Prin Rugaciuni, in case, pe campuri si in biserici, sa ne rugam cu totii la marele Creator, la sfinti, la inaintasii nostri sa ne ajute! Cat mai repede! Acum in Septembrie. Nu avem timp de pierdut! Traisaca DREPTATEA si UNIREA cu Romania. Asa sa fie! Caci Bunul Dumnezeu ne ajuta! Fiat voluntas tua!
    ———————————
    Septembrie 2008
    Walter Lance

    N.B.
    Puteti sa subscrieti

  2. diego

    salutare walter lance,
    imi place ceia ce scrii…

    tii minte chind mai vizitat in florida?
    daca esti tu povestestemi ceva despre ultima noastra intilnire in florida….
    apoi vom mai vorbi…
    pa,
    Hristos a inviat!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*