Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Adevărul învinge injustiția

Astăzi, Curtea de Apel Chișinău a rostit o sentință de achitare în privința lui Roman Mocanu, în dosarul politic intentat la comanda lui Voronin în anul 2008 împotriva fiilor mei – Roman și Adrian.

Cu această ocazie, amintesc că Roman și Adrian au fost învinuiți, în 2008, de pricinuirea vătămărilor corporale grave și deosebit de grave unui cetățean, căruia, în urma unei bătăi, i-ar fi fost înlăturată splina.

Pentru Adrian Mocanu s-a păstrat o pedeapsă de amendă de 10 000 lei, care va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Amintesc persoanele care au fost implicate în instrumentarea acestui dosar:

Voronin Vladimir – fost Președinte al RM, actualmente liderul PCRM, care a comandat acest dosar drept răzbunare împotriva activității mele politice;

Gurbulea Valeriu – fost Procuror General;

Zubic Valentin – fost Viceministru de Interne;

Mejinschi Valentin – fost Ministru de Interne;

Plahotniuc Vladimir – fost Director la Petrom Moldova, care la comanda lui Voronin a făcut presiuni asupra angajaților de la Ambasada României ca să-i predea pe Roman și Adrian autorităților moldovenești.

Decizia de astăzi demonstrează că până și într-o țară ca a noastră, unde nu există justiție, adevărul poate învinge dacă este promovat cu luptă și cu sacrificiu.

Pe această cale, aduc mulțumiri statului român care a făcut față unei provocări de esență totalitară apărându-și cu demnitate cetățenii. De asemenea, aduc mulțumiri avocatului Ion Dron pentru competența profesională de care a dat dovadă.

Vedeți mai jos înregistrarea video în care Voronin recunoaște că a fost implicat în dosarul copiilor mei:

2 comentarii

  1. Interesant

    Dvs. sustineti ca Plahotniuc a facut presiuni asupra Ambasadei Romaniei.
    Intrebarea este cum a putut sa faca acest individ presiuni asupra ambasadei? Pe cine l-a avut la mana si cu ce ca sa poata, citez, “face presiuni.”
    (E de dorit sa nu Va eschivati de la raspuns, spre exemplu in viitoarea Dvs. emisiune, deoarece chestiunea este grava, din moment ce ambasadorii straini sunt pasibili de presiuni din partea mafiotilor).

    Si cum a reactionat Romania la asa ceva? Si cum isi permite Romania sa trimita oameni santajabili, intr-o perioada asa de incordata cum a fost perioada lui Voronin? Merci.

  2. algor

    imaginea din video seamana fix ca in corea de nord,cetatenii acestei tari pling de nevoe. Uite la gandon si grecianii cum se hlizesc in dos,de parca o spus o gluma de te chis de ris, si asta o facuto nu ca era amuzant, dar pentru ca oaea voronin, sa creada ca ce spune el, tot timpul e de ris,glumet. da risu asta de mejinschi: ian vin uai incoace si spune la lume ceo fost. si ei cred ca vor scapa de puscarie? gandon si baba zina.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*