Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Adevărul despre referendumul din Găgăuzia

După ce a avut loc așa-zisul referendum din Găgăuzia, săptămâna trecută, mai multe partide s-au produs în spațiul public și au încercat să mușamalizeze adevărul despre acest plebiscit din 2 februarie curent, care a fost o încununare a tuturor ilegalităților care se comit în această regiune a Republicii Moldova.

Găgăuzia nu poate fi numită o zonă separatistă, deoarece ceea ce se întâmplă la Comrat din punct de vedere al criminalității face parte din aria puterii politice de la Chișinău. Încălcarea Codului Electoral este ultima lege nerespectată de puterea din Găgăuzia, din motivul că toată legislația RM este croită în Găgăuzia după placul criminalilor de acolo.

PD și PLDM au încercat să spună că implicați în organizarea referendumului au fost doar PCRM și PSRM, pentru a distrage atenția opiniei publice de la activitățile liderilor lor de partid din regiune, care au susținut și promovat activ desfășurarea referendumului.

Astfel, Dmitrii Constantinov, alias Midilean în lumea criminală, Președintele Adunării Populare din Găgăuzia, împreună cu Nicolai Dudoglo, primarul de Comrat, reprezentant PD, dețin control asupra comerțului din regiune prin contrabandă și impozite scoase din regim fiscal prin introducerea sistemului ”10 m2” spațiu de comercializare după modelul de la Istanbul. Deși, în spațiul public a apărut o înregistrare în care Filat dă indicații directe lui Vicol, fostul șef FISC, cu referire la activitățile economice a lui Constantinov, acesta nu l-a atacat pe Filat în judecată pentru trafic de influență, deoarece ilegalitățile pe care le comite sunt mult mai mari.

Un alt activist pro-referendum – Petru Vlah alias Badoc, reprezentantul PLDM în regiune, a făcut parte din gruparea criminală a lui Costea Maghila din Sanct-Petersburg, apoi din gruparea criminală a lui Cuzu din Comrat și astăzi, prin numirea omului lui la Poliția din Comrat, acest Vlah controlează lumea criminală găgăuză.

Așadar, reprezentanții PLDM și PD au organizat metodic plebiscitul din Găgăuzia. Așa precum Vlah, Constantinov, Cernev, Dudoglo, Formuzal și Neicofcin au participat la desfășurarea referendumului din Găgăuzia, tot așa, aceștia s-au implicat activ la aducerea găgăuzilor la Adunarea Pro-europeană din PMAN de la Chișinău din 3 noiembrie. Pe Neicofcin îl puteți vedea în înregistrări video cu placarde în ziua de 3 noiembrie și tot pe Neicofcin îl vedeți activ la promovarea ideii Euro-asiatice prin referendumul din Găgăuzia.

De remarcat că liderii de la Chișinău nu au pus la îndoială rezultatele referendumului – asta pentru că atât PLDM, cât și PD au acces la baza de date personale ale cetățenilor chiar din sediile lor de partid și oferă aceste date co-partenerilor lor de manipulări și planuri politice, așa precum a fost și în cazul înregistrării PLR.

Problema este că gașca criminală din Găgăuzia este mână în mână cu criminalii de la Chișinău. Deosebirea este că criminalii de la Chișinău spun cetățenilor că-i duc spre Vest, iar criminalii de la Comrat spun cetățenilor lor că-i duc spre Est.

În concluzie, responsabili de organizarea referendumului din Găgăuzia se fac atât comuniștii și socialiștii, cât și liderii PLDM și PD.

(Declarații de la conferința de presă susținută astăzi, 10 februarie 2014)

 Vedeți înregistrarea video a conferinței:

<iframe src=’http://www.privesc.eu/widget/live/22736′ frameborder=’0′ width=’366′ height=’294′ scrolling=’no’></iframe>

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*