Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Prima înfăţişare a părţilor în dosarul de contencios administrativ privind anularea deciziei Ministerului Justiţiei de neînregistrare a Statutului mişcării social-politice Acţiunea Populară

Azi, 11 martie 2008, la Curtea de Apel Chişinău a avut loc prima înfăţişare a părţilor în dosarul de contencios administrativ privind anularea deciziei Ministerului Justiţiei de a refuza înregistrarea Statutului mişcării social-politice Acţiunea Populară.

Deşi reprezentantul în proces al Acţiunii Populare era pregătit cu argumente incontestabile să apere cauza reclamantului, examinarea pe fond a chestiunii s-a amânat pentru o săptămână pe motiv că Ministerul Justiţiei „nu a fost pus la curent în timp util cu circumstanţele cauzei”, după cum a afirmat reprezentanta acestui minister, Alina Arseni. Precizăm că o copie a cererii în contencios administrativ, precum şi dosarul cu actele respective au fost transmise Ministerului Justiţiei încă pe data de 25.02.2008.

Tot azi conducerea Acţiunii Populare a primit refuzul Procuraturii Generale de a porni urmărirea penală împotriva Ministerului Justiţiei în baza articolului 28 din Constituţie şi a articolelor 7 şi 10 din Legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal.

O plângere în acest sens a fost depusă pe data de 18.02.2008, după ce ziarul „Moldova Suverană” a publicat un articol denigrator la adresa unor membri ai Acţiunii Populare, articol din care se poate deduce lesne că Ministerul Justiţiei a divulgat unele date cu caracter personal din dosarul Acţiunii Populare înainte ca aceasta să obţină personalitate juridică.

Conducerea Acţiunii Populare declară că este dispusă să-şi apere drepturile, chiar dacă pentru aceasta va fi nevoie să parcurgă toate instanţele judiciare naţionale.

11 martie 2008
Biroul de Presă al Acţiunii Populară

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*