Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

În atenția mijloacelor de informare în masă, Delegației UE, Ambasadei SUA, Ambasadei Ucrainei și a misiunilor străine acreditate la Chișinău

D E C L A R A Ț I E

Mișcarea Populară Antimafie atenționează!

Câteva sute de militari ruși au sosit în ultimele zile la Tiraspol. Dispunem de informații concludente care indică asupra faptului că majoritatea dintre ei tranzitează teritoriul Republicii Moldova de la Aeroportul Internațional Chișinău spre localitatea Tighina (Bender).

Militarii ruși sosesc zilnic cu avioanele curselor regulate Moscova – Chișinău, câțiva dintre ei s-ar fi aflat și la bordul aeronavei Yak 42 sosite joi, 6 martie, la ora 15:08, pe aeroportul Chișinău. Potrivit versiunii oficiale, aeronava a fost închiriată de controversatul milionar Ilan Shor pentru un concert al cântăreței ruse Jasmin. Militarii ruși trec nestingherit controlul de pașapoarte în haine și acte civile, fără să fie chestionați legal de către grănicerii moldoveni asupra scopului vizitei și perioadei de ședere în Republica Moldova.

În legătură cu cele expusă, Mișcarea Populară Antimafie condamnă comportamentul iresponsabil al autorităților moldovenești și cere Guvernului condus de Iurie Leancă, întreprinderea unor măsuri urgente pentru asigurarea securității naționale, dar și neadmiterii unei agresiuni militare de pe teritoriul țarii noastre asupra Ucrainei.

În numele Mișcării Populare Antimafie

Sergiu Mocanu

11 martie 2014

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*