Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Republica Moldova este ostaticul unei clici care se acoperă cu viitorul nostru european

Abolirea Regimului de Vize pentru Republica Moldova este un eveniment destul de important pentru parcursul nostru european și extrem de util pentru o parte din cetățenii RM.

Mișcarea Populară Antimafie salută cu bucurie Abolirea Regimului de Vize dintre UE și RM, însă nu va sărbători alături de alte partide din RM în Piața Marii Adunări Naționale, pentru că acest eveniment este legat de o sumedenie de situații destul de dramatice pentru RM.

În timp ce SUA și UE sunt preocupate de croirea unui drum european pentru RM: Iurie Leancă își sărbătorește propria existență care nu ține de realitățile RM și se comportă tot mai mult ca un ambasador al RM peste hotare – dacă el nu și-ar fi schimbat locul de la Ministerul de Externe la Guvern, cred că nu ar fi observat nimeni, în acest sens, ar fi putut sta și la Bruxelles sau în altă parte, pentru că nu este preocupat de treburile interne din ce în ce mai grave ale RM; Procuratura Generală fabrică în continuare dosare și ține sub protecție Mafia din RM (mă refer la dosarele lui Filat și Plahotniuc); mass-media, în majoritatea ei parte, este subordonată lui Plahotniuc și Filat, care fură în continuare; iar Rusia ursește planuri de acaparare a Transnistriei și pe cât se poate și a RM.

Republica Moldova seamănă tot mai mult și mai mult cu un avion care a fost deturnat nu în sensul direcției sale, ci în sensul unor teroriști care au pus mâna pe niște ostatici – RM este ostaticul unei clici care se acoperă cu viitorul nostru european și fură în proporții deosebit de mari.

În timp ce partenerii noștri occidentali sunt preocupați de cum să facă ca RM să nu fie înghițită de planurile de expansiune ale Rusiei, în timp ce concetățenii noștri de peste hotare produc în fiecare zi bani și foloase pentru RM sporind Produsul Intern Brut, noi ne aflăm la guvernare cu o clică de oameni extremi de cinici: se fură în continuare Banca de Economii – prin intermedierea lui Filat, un pachet de acțiuni în valoare de 24% din capitalul BEM a fost vândut în Rusia, astfel nimerind pe mâini necunoscute pentru noi, iar ăștia, în același timp, și-au pus comisioane grase în buzunar; economia este captivă în mâna trepădușilor din jurul partidelor; în continuare, importurile în RM sunt controlate de deputați din Pralamentul RM prin Balițchi și Ministerul de Interne (am vorbit și altă dată de deputatul Simion Furdui care este casierul partidului lui Filat); agenții economici plătesc, în continuare, sume extraordinar de mari pentru campania electorală ș.a.m.d.

Acest bilanț trist pe care l-am făcut este legat și de Abolirea Regimului de Vize care este un pas important pentru RM, dar totodată extrem de periculos pentru cetățenii RM pentru că sunt în continuare ostaticii acestei guvernări. Prețul pe care îl plătesc oamenii simpli din RM este extrem de mare.

În această perioadă, noi, Mișcarea Populară Antimafie, am fost la fel de activi, dar nu am făcut manifestații pentru a nu provoca și mai mult – noi ne dorim semnarea Acordului de Asociere și sperăm că va fi acel factor care va reuși să înlăture această clică de la guvernare.

Declarații din cadrul Conferinței de Presă „Restanțele Guvernării versus Acordul de Asociere”

1 comentariu

  1. domnule mocanu,mai spuneti ceva si despre d-stra despre airoportul pe care il detineti, creativa si d-stra un post de televiziune de masmedia, cred ca ar trebuie sa va luati o pauza macar pina in septembrie pina la campania electorala poate iti mai avea ceva nou de spus, ca de cinci ani va aud cu aceeas problema filat plahotniuc si a.m.d., care fura acum fura tot de la voi acesti care aveti banci, siva plimbati cu bmw-le si x-le prin chisinau,ei fura de la victor si viorel topa care in trecut au furat si ei de altii,fura de la oleg voronin, nu fura de la oameni de rind care-i curg sudorile lucrind, de ce cind erati consilieru lui voronin nu eseati sa spuneti cum voronin a luat fabrica de conserve de la soroca a domnului ciobanu, cum a luat cariera de peatra da la cosauti? si mullte alte lucruri, taceai ca te temeai de voronin, dar acum de ce nu tetemi sa talmacesti? nu te temi ca amu e democratie si spune fiecare ce viseaza noaptea.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*