Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Prima şedinţă de examinare a cererii în contencios administrativ privind anularea deciziei de neîregistrare a statutului Acţiunii Populare

Azi, 18 martie 2008, la Curtea de Apel Chişinău a avut loc prima şedinţă de examinare a cererii în contencios administrativ privind anularea deciziei de neîregistrare a statutului Acţiunii Populare. Au fost audiate ambele părţi, Acţiunea Populară fiind reprezentată de avocatul Ion Dron, iar Ministerul Justiţiei, de Alina Arseni. La şedinţă au fost prezenţi, de asemenea, liderul Acţiunii Populare, Sergiu Mocanu, şi şeful direcţiei partide politice a Ministerului Justiţiei, Boris Galan.

În cadrul audierii, reprezentanţii reclamantului au solicit instanţei citarea unor martori care pot să probeze că Ministerul Justiţiei a respins absolut nefondat cererea de înregistrare a Acţiunii Populare. Ei au mai cerut ca la şedinţa viitoare să fie citat şi un expert din cei şase care au întocmit raportul de constatare tehnico-ştiinţifică, în urma verificării listelor membri prezentate de Acţiunea Populară.

In opinia liderului AP Sergiu Mocanu, prezenţa şi comportamentul lui Boris Galan la şedinţă nu a fost doar una decorativă. Ea confirmă încă o dată afirmaţiile anterioare potrivit cărora Ministerul Justiţiei îşi exercită atribuţiile de poliţie politică, asumate în faţa şefului statului.

18 martie 2008
Biroul de presă al Acţiunii Populare

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*