Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Din ce cauză a fost demis Șalaru?

Comunicatul spune că “din cauza restanţelor înregistrate în procesul de realizare a MATRICEI de politici de mediu”

Așa a formulat PLR-ul motivul pentru care l-a demis pe unul dintre cei mai banali hoți ai acestei guvernări. L-au demis, din câte vedem, nu pentru hoție, ci pentru neutilizarea în termeni stabiliți a unei MATRICE.

Dicționarul Explicativ al limbii române atestă două sensuri pentru cuvântul MATRICE și întrucât nici Ana Guțu, și nici Ion Hadârcă nu dau nici o explicație pe marginea acestei misterioase formulări de demitere a lui Șalaru, nouă nu ne rămâne decât să deducem adevăratul motiv al acestui “chiuretaj politic”.

Iată, mai jos, ce îseamnă cuvântul MATRICE:
MATRÍCE1 Cavitate internă a aparatului genital feminin în care se dezvoltă embrionul. Uter.

MATRÍCE 2 Sistem de numere grupate într-un tablou dreptunghiular care are un anumit număr de coloane, linii sau rânduri.

Al doilea sens nu prea are cum să se potrivească cu politicele de mediu. Nici primul nu pare să aibă vreo legătură cu domeniul în cauză, dar, cel puțin, este apropiat fiziologiei uneia dintre deputații PLR.

Ce a vrut să spună autoarea textului votat de Biroul Politic al “celui mai important partid din Coaliție”? Că (probabil) obiectul activității ministrului Șalaru era un “UTER euroconform, aidoma Coaliției de guvernare” care nu a fost “fecundat” la timp pentru a dezvolta un “embrion al politicilor de mediu” capabil să ridice Republica Moldova la standarde mondiale…  Așa da! Așa e clar, lămurit și pe înțelesul tuturor.

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*