Sergiu Mocanu

"Totuşi, se poate!"

Rezoluția Consiliului MPA cu privire la Alegerile Parlamentare din 30 noiembrie

După semnarea Acordului de Asociere, Republica Moldova a rămas față în față cu cea mai mare provocare de la Declararea Independenței încoace: ori vom avea forțe să mișcăm țara înainte spre civilizație, ori vom rămâne pentru mulți ani într-o zonă gri, părăsită, săracă și bântuită de clanuri mafiote.

Pentru a răspunde acestei mari provocări, moldovenii trebuie să-și schimbe clasa politică. Această clasă politică, construită pe principii clientelare, care a transformat instituțiile statului în mecanisme de îmbogățire personală și de protecții a propriilor averi, trebuie eradicată.

Noi, Mișcarea Populară Antimafie, ne revendicăm meritul de a fi creat în un partid care a fost capabil să transforme această problemă în una de prioritate națională. Acum, în fața noastră stă sarcina să devenim o forță redutabilă, în stare să primenească Republica Moldova și s-o aducă în rândul țărilor civilizate europene.

Primul pas spre acest obiectiv sunt alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, în care noi ne propunem să devenim un partid parlamentar și o forță care să poată contribui substanțial la destinul european al țarii noastre.

În acest sens, niciunul dinte partidele care promovează alt curs pentru Republica Moldova, decât cel al integrării europene, nu poate fi aliatul nostru și nu există nicio conjunctură în care Mișcarea Populară Antimafie ar putea să se alieze în probleme de interes național sau public cu vreo una dintre aceste forțe.

Oricine dintre liderii Mișcării, care va încălca acest principiu, va fi obligat să-și depună demisia de onoare din funcția publică sau de partid pe care o va deține.

Partidele aflate la guvernare, care în aparență promovează cursul integrării europene, sunt adversarii noștri politici și campania electorală va reprezenta o bătălie decisivă pentru înlăturarea clanurilor mafiote de la putere, dar și pentru pedepsirea publică și exemplară a capilor acestor grupări – Plahotniuc Vladimir, Filat Vladimir și Voronin Vladimir.

Nicio alianță cu formațiuni politice care sunt controlate direct sau indirect de Plahotniuc, Filat sau Voronin nu pot fi aliații Mișcării Populare Antimafie. Orice abatere de la acest principiu va fi calificată drept trădare a intereselor alegătorilor și va atrage după sine demisia din funcții publice și de partid a oricărui lider al Mișcării.

Pornind de la aceste scopuri, Mișcarea Populară Antimafie va promova pe listele sale electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, doar membrii de partid, care s-au obligat prin statut, dar și prin Declarația pe propria răspundere că vor respecta principiile pentru care ne-am constituit.

Mișcarea Populară Antimafie inițiază o campanie de colectare de fonduri electorale transparentă și publică la baza căreia stă un principiu fundamental:

Nicio obligațiune înafara interesului public!

VOM DEVENI PRIMA FORȚĂ POLITICĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA CARE VA FUNCȚIONA EXCLUSIV ÎN INTERES NAȚIONAL.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Adoptată în cadrul ședinței
Consiliului Politic Național al Mișcării Populare Antimafie
din 20 iulie 2014

1 comentariu

  1. oleg

    Cu ajutorul lui Dumnezeu si a oamenilor de buna credinta sa scoatem Tara din impas si sa o ducem spre prosperare si independenta adevarata! Sa se mandreasca urmasii de noi si de Tara ce le-am lasat-o! Traiasca Moldova!

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*